Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 11-20

Nyt on aika katsoa, mistä tavaroista luovuin Raivausrientojen päivien 11-20 aikana. Raivausriennot toimii tällä kertaa siis minimalismipelin säännöillä, mutta käänteisesti niin, että aloitettiin kuun ensimmäisenä päivänä 31 tavarasta (minimalismipeli tosin on 30 päivän mittainen haaste). Koska itse olen jo karsimistouhuissa aika pitkällä enkä tiennyt, kuinka paljon tavaraa vielä olisi mahdollista karsia niin menin itse “aidon” minimalismipelin ohjeilla ja aloitin yhdestä tavarasta. Olen itse asiassa aika yllättynyt, että vielä tähän asti on riittänyt karsittavaa.

Kuvat ovat jälleen tallennettuja Instagram-tarinoistani. Jos haluat seurata projektia reaaliajassa, kurkista siis sinne. Olen tallentanut jokaisen päivän kuvan ja muita satunnaisia ajatuksiani kohokohtiin, joten koko projekti on myös sieltä katsottavissa jälkikäteen.

Lue myös: Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 1-10

Päivä 11: Kirjoja lähti 11 kappaletta. Kirjoista luopuminen teki hieman tiukkaa, kun kaikki olivat kuitenkin sellaisia, jotka haluan lukea. Päätin silti, että minun ei tarvitse säilöä kaikkia lukulistallani olevia kirjoja kotona vaan voin sitten ajan kanssa lainailla niitä kirjastosta.

Päivä 12: Tykkään Arabian Kosmos-sarjan ulkonäöstä, mutta nämä kahvikupit ja lautaset (6 + 6 = 12) ovat käytännössä kyllä sellaisia, joita en käytä. Olin alun perin ajatellut, että säästäisin nämä parempina kahvikuppeina, mutta totuus on etten kyllä järjestele minkäänlaisia kahvikutsuja.

Päivä 13: 2 säilytyspurkkia, uunivuoka, 4 viinilasia, 5 muumimukia ja 1 Ultima Thule -lasi. Uunikokki-vuoassa isä on tehnyt aikanaan kaikkia ihania ruokia ja sillä on siksi tunnearvoa. Itselleni vaan ruoanlaitossa sopii isompi vuoka, joten päätin luopua vuoasta vaikka hieman kirpaisikin.

Päivä 14: 3 sisätyynyä (kaksi vielä avaamattomana), 2 koristetyynyä, 4 muovirasiaa + kannet, vanha puinen suolasalkkari, 4 kosmetiikkatuotetta

Päivä 15: Jumppapallo, tasapainolauta, silitysrauta, 2 suojaruukkua, ruukkusoran jämät, keittiöveitsi, kakkulapio, ruokailuveitsi, 2 koristetta, verensokerin mittausliuskapurkkeja (mainioita miniroskiksia), Kastehelmi-tuikkukippo, sitruspuserrin.

Olen jotenkin ajatellut, että silitysrauta on niitä tavaroita, jotka vaan on hyvä omistaa, jos vaikka sattuisi joskus tulemaan vastaan silitystarve. No, on paljon käytännön kikkoja, jolla tekstiilit saa sileäksi, joten nyt päätin, että luovun silitysraudasta. Edellisellä karsimiskierroksella silityslautakin jo lähti.

Päivä 16: Joulutavaraa – tekstiilejä 5 kpl, lahjapaperirullia 3, koristenauha, joulukalenterin askartelutarvikkeita ja kuusenkoristeita.

Päivä 17: kävelysauvat, pesäpallomaila, taulu, luistimet, kynä, joulukortteja, joulukirjekuoria ja joulukorttien askartelutarvikkeita

Päivä 18: Lasipullo, 3 maljakkoa, ruoanlaittovälineitä 2, muki, 4 pientä juomalasia, 1 isompi juomalasi, pieni Iittala Aalto-malja, kynttelikkö, kynttilänjalka, lasikulho, lasinen tarjoilulautanen

Päivä 19: Teetä, Marimekon kukkaro, avainnauha, kirjanmerkki, kirja, säilytyslaatikko, 6 hiuslenksua, purkinpohjallinen hakaneuloja, kertakäyttösadetakki, istuinalusta, puinen voiveitsi, pöllökoriste, pussillinen koristekiviä, paketti pieniä pilarikynttilöitä

Päivä 20: 2 hyllynaluskoria, pehmolelu, Crocs-tyyliset läpykkäät, nahkasaappaat, 4 kpl tekohavukoristeita, 11 kpl vaatteita

Vaikeinta päivän 20 oli luopua rakkaasta pehmopandasta, jonka olen aikoinaan Möhmöksi nimennyt. Jännä, miten sitä tuleekaan inhimillistettyä pehmoleluja. Samoin nahkasaappaista luopuminen oli kurjaa, mutta varsi on aavistuksen liian kireä omille pohkeilleni.

***

Tällä kertaa tavaroista luopuessani koin jo aika paljon tahtojen taistelua. Monilla tavaroilla on tunnearvoa ja vaikka ei jotain selkeästi tarvitse, tuntuu vaikealta luopua. Järjen ja tunteiden taistelu, sitähän tämä on. Kertaakaan en vielä ole kuitenkaan katunut, se on hyvä merkki. Tämän karsimisen jälkeen keskityn vain siihen, että saan poistetut tavarat vastuullisesti kiertoon. Tällä hetkellä olohuoneen yksi nurkka on täynnä tavaroita ja se vähän ärsyttää. Toisaalta olen itse kotini tavaroilla täyttänyt, joten ei ole kohtuutonta, että niistä myös järjen kanssa hankkiutuu eroon. No, askel ja tavara kerrallaan.

Komplett Bank

Mainos alkaa

Mainos päättyy

Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 11-20” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *