Luetut kirjat – lokakuu 2019

Lokakuussa luin taas hieman enemmän kuin muutamana aiempana kuukautena, yhteensä yhdeksän kirjaa.

Jens Henrik Jensen, Pimeän miehet (Niels Oxen, #2)

Sarjan toisessa osassa palkittu sotaveteraani Niels Oxen on päätynyt työskentelemään tekaistulla nimellä vanhan miehen apuna kalakasvattamossa. Entiset yhteistyökumppanit PET:stä Tanskan poliisin tiedustelupalvelusta yrittävät selvittää Oxenin sijaintia. Samaa yrittää myös Pimeän miehet, joista Oxen tietää liikaa. Erään museohoitajan murha saa liikkeelle valtavat voimat ja Oxenin on sekä paettava että taisteltava. Avukseen hän saa kumppaninsa PET:stä.

Tarinan alku ei oikein saanut otteeseensa, mutta myöhemmin mentiin ja lujaa mentiinkin. Tapahtumat jäivät lopulta sellaiseen kohtaan, että kesällä ilmestyvää kolmatta osaa Jäätyneet liekit ei millään malttaisi odottaa!

Gary John Bishop, Unf*ck Yourself – Get Out of Your Head And Into Your Life

Käymme itsemme kanssa keskusteluja vaikkemme sitä aina huomaisikaan. Ja kovin usein puhumme itsellemme kaikella muulla kuin rohkaisevalla äänellä. Nyt on aika muuttaa tapaamme puhua itsellemme ja vaihdetaan negatiiviset sanamme positiivisiksi. Tällä kertaa meille ei neuvoja tarjoilla hopeatarjottimella vaan asioista puhutaan niin kuin ne on. Ydinkysymys muutokseen kuuluukin: Are you willing? Haluatko todella, oletko valmis? Useimmiten kukaan muu ei seiso tielläsi kuin sinä itse.

Tämä olikin mielenkiintoinen opus. Oli paljon puhetta tunne- ja järkiaivoista ja siitä, millainen niiden suhde on – kuka ohjaa ja kuka on apukuskin paikalla? Tämän kirjan voisi lukea jopa uudestaan, erityisesti vaikkapa silloin, jos on meneillään jokin projekti, joka vaatii tahdonvoimaa. Luin kirjan englanniksi ja e-kirjana, mutta tämä kirja ilmestyy ensi vuoden puolella myös suomeksi.

Suvi Vaarla, Westend

Tämä on romaani Elinan perheestä 1980-luvulta 2000-luvulle; kun ensin rakennusalalla meni hyvin ja Suomella lujaa, kunnes tuli 1990-luvun lama. Talous romahti ja sen mukana meni yrityksiä alas, työpaikkoja hävisi ja perheitä rikkoontui.

Älyttömän mielenkiintoinen ajankuvaus vaikka kovin paljon ei talous aiheena kiinnosta. Kirjan ydin olikin siinä, millaista elämä tarinan perheellä oli ennen ja jälkeen laman. Kuinka lama vaikuttaa ihmiseen vielä vuosikymmenien jälkeen… Itse samastuin iällisesti päähenkilöön Elinaan, sillä hän oli pari vuotta minua vanhempi. Näin ollen on eletty aika lailla samassa ikäpolvessa ja joitain tuttuja asioita ja ilmiöitä pystyi tunnistamaan tarinan edetessä. Hauska yksityiskohta oli muun muassa, kun kirjassa mainittiin vihkoon liimailtavat Kukkura-merkit. Kuka muistaa punaiset oravan (?) kuvalla kuvitetut Kukkura-merkit?

Fumio Sasaki; Goodbye, Things – On Minimal Living

Tämä on kirja minimalismista, oikeastaan äärimmäisestä minimalismista. Fumio Sasaki on luopunut lähes koko omaisuudestaan ja kertoo kirjassaan, millaista elämä oli ennen minimalismia ja millaista se on nyt. Kirjassa on myös loistavia vinkkejä tavaroiden karsimiseen.

L o i s t a v a kirja, pakko sanoa. Itse olen tavaran karsimisessa jo niin pitkällä, että karsiminen on tässä vaiheessa jo aika hankalaa. Liki jokaisella tavaralla on tarpeensa. En ole suunnitellut ryhtyväni ääri-minimalistiksi, mutta mielelläni karsisin tavaroitani vielä lisää. Se vaatiikin jo enemmän keskittymistä, sillä minimalismin tavoitteena ei ole huvikseen luopua tavaroista vaan säilyttää ne tavarat joille on tarvetta. Minimalismin tarkoitus ei siis ole, että on vähän vaan että on tarpeeksi. Eli tätä kirjaa suosittelen vahvasti, jos olet jo tutustunut minimalismiin. Vasta tavaran karsimista harkitsevalle tai opettelevalle tämä kirja saattaa aiheuttaa stressiä ja säikähdystä.

Luin myös nämä kirjat:

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadissa tai vaikkapa molemmissa.

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *