Luetut kirjat – syyskuu 2020

Hei vaan! Nyt olisi aika tsekata, mitä kirjoja on syyskuun aikana tullut luettua. Aikamoista, että ollaan jo nippaa vailla lokakuussa.

Kuva: Bazar Kustannus

Louise Penny, Kylmän kosketus (Three Pines, #2)

Three Pinesin kylässä kesken tapaninpäivän curling-ottelun kyläläisten inhoama CC de Poitiers kuolee sähköiskuun. Miten keskellä jäätä ja lunta voi kuolla sähköiskuun? Tapausta tutkimaan saapuu jälleen charmantti rikoskomisario Armand Gamache, joka on kyläläisille tuttu jo ennestään. Samaan aikaan, kun kuolleen CC de Poitiersin menneisyyden asiat nousevat pintaan, tapahtuu samaa myös Gamachelle, kun tapahtuma menneisyydessä ei olekaan kaikkien osapuolten mielestä loppuun käsitelty.

Tällä kakkososalla kesti kauan käynnistyä. Tarkoitan, että ennen kuin päästiin The tapahtumaan niin oltiin sivuja käännelty jo tovi. Sitten, kun tarina todella käynnistyi niin se kyllä oli viihdyttävää luettavaa kuten ensimmäinenkin osa. Three Pinesin kylä asukkaineen ja Armand Gamache sopivat seuraksi heille, jotka tykkäävät rikoksista ilman raakuuksia leppoisessa ympäristössä. ✭✭✭

Kuva: Bazar Kustannus

Kale Puonti, Manni

Manni työskentelee opintojensa ohella yövartijana espoolaisessa lääkkeiden maahantuontiyrityksessä. Eräänä yönä hän todistaa ikkunasta ampumatapausta, jossa uhrina on järjestäytyneen rikollisryhmän jäsen. Myöhemmin Manni tekee kyseiseltä rikospaikalta löydön, joka helpottaisi aika lailla hänen omaa elämäänsä. Helsingin huumepoliisi Pasilassa ryhtyy tutkimaan ampumatapausta.

Dekkarifanina tietenkin, mutta myös omasta työhistoriastani johtuen odottelin mielenkiinnolla Mannia. Kale Puonti entisenä huumepoliisina kirjoittaa tapahtumista aidontuntuisesti, kuten myös Niko Rantsi, jonka esikoisen Sinun puolestasi vuodatettu luin viime kuussa. Tapahtumaketju Mannissa on mielenkiintoinen ja sivuja kääntelee uteliaana ja mielellään. Kirjan tarkoituksena on ollut myös huumeyksikön maineen parantaminen aiemman esimiehen törttöilyjen jälkeen ja mielestäni Manni onnistuu tässä varsin hyvin. On aika jättää menneet menneisyyteen ja aloittaa jotain uutta puhtaalta pöydältä. Ja koska Manni aloittaa uuden sarjan, niin seuraavaa osaa odotellessa! ✭✭✭

Kuva: Tammi

Max Seeck, Pahan verkko (Jessica Niemi, #2)

Kaksi somevaikuttajaa katoaa Helsingin yössä. Vuosaaresta Aurinkolahden rannalta löytyy ruumis. Edellisen esimiehensä kuolemasta vielä toipuva Jessica Niemi saa johdettavakseen tapauksen tutkinnan. Tästä lyhyestä johdannosta huolimatta tapaus on kaikkea muuta kuin yksinkertainen.

Annoin ensimmäiselle osalle Uskollinen lukija kolme tähteä ja sanoin kirjan luettuani näin: ”Itse en Daniel Kuismasta kertovan trilogian jälkeen oikein osannut suhtautua uuteen hahmoon vaikka Jessica olikin varsin mielenkiintoinen kaikkine salaperäisyyksineen. Ajattelen, että minulta kenties vaan menee hetki aikaa tottua tähän Seeckin avaamaan uuteen maailmaan.” Olin oikeassa, sillä nyt Jessica tuntui jo ihan tutulta eikä uuden hahmon luomaa varjoa lukiessani enää ollut. Pääsin nauttimaan Seeckin rakentamasta juonesta täysin rinnoin. ✭✭✭✭

Tommi Kinnunen, Ei kertonut katuvansa

Kirja saatu kustantajalta

On kesä 1945 ja Lapin sota on ohi. Viisi naista lähtee kotimatkalle Pohjois-Norjasta läpi poltetun Lapin. Kulku on raskasta, mutta niin on mietteetkin. Miten kotona otetaan vastaan naiset, jotka ovat lähteneet vihollisen mukaan?

Hyvin mielenkiintoinen ja mukaansavievä tarina naisista, joista itse en aiemmin ole lukenut. Aiemmin on lukenut sodan naisista kodeissa tai lottina. Tämä oli erilainen näkökulma. Tommi Kinnuselta on luettu nyt sitten Pintti ja tämä Ei kertonut katuvansa. Voisi olla paikallaan tutustua myös kahteen aiempaan kirjaan Neljäntienristeys ja Lopotti. ✭✭✭

Kuva: Minerva

Juhani Knuuti, Kauppatavarana terveys – Selviydy terveysväitteiden viidakossa

Lääketieteen tohtori, professori Juhani Knuuti käy kirjassaan läpi erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä väittämiä, joihin meistä jokainen törmää netissä ja sosiaalisessa mediassa. Väittämät tässä kirjassa on arvioitu tutkitun tiedon valossa eli niitä ei arvioida mutu-tuntumalla ja omilla mielipiteillä.

Tosi mielenkiintoinen aihe ja alku menikin aika mukavasti. Jossain vaiheessa kirjassa esitetyt väitteet eivät enää itseäni henkilökohtaisesti kiinnostaneet, joten kiinnostus hieman lopahti. Selasin kuitenkin kirjan läpi ja suosittelen tietenkin jokaiselle, jota kiinnostaa lukea siitä, millaisia väittämiä ihmisillä on terveyteen liittyen ja mitä niihin tutkimus puolestaan vastaa. ✭✭

***

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua goodreadsissa. Julkaisen lukemiani kirjoja myös Instagramissa, joten tervetuloa seuraamaan! (Nyt olen Instassa hieman jäljessä, mutta yritän kovasti kiriä kiinni nykyhetkeen! 🙂 )

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *