Luetut kirjat – elokuu 2020

Heipä hei ja hyvää alkanutta syyskuuta! 🙂 Nyt on vuorossa raportti elokuun aikana luetuista kirjoista. Elokuussa tuli luettua pääasiassa e-kirjoja ja ihan vahingossa varsin monipuolisesti. Tässäpä ne nyt tulee.

Jenny Colgan, Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua

Polly Waterfordin ja hänen miehensä yritys menee konkurssiin ja perässä seuraa avioero. Elämässä pitäisi suunnata johonkin ja niinpä Polly päätyy vuokraamaan asunnon Corwallissa sijaitsevalta vuorovesisaarelta. Itseään piristääkseen Polly elvyttää rakkaan harrastuksensa ja ryhtyy leipomaan leipää. Miten uusi elämä lähtee käyntiin ja mitä kaikkea se saattaakaan tarjota?

Jenny Colganin ensimmäinen (Uusia lukuja ja onnellisia loppuja) ja tämä toinen romaani ovat täydellisiä hyvänmielen tarinoita. Vaikka mennään hieman kliseisellä tyylillä, niin nämä tarinat silti inspiroivat ja mieli rentoutuu. ✭✭✭✭

Kuva: Storytel

Anne Cathrine Bomann, Agathe

Eläkkeelle jäämässä oleva psykiatri ei malta odottaa eläkkeelle pääsyä ja laskeekin päivien ja istuntojen määrää. Työ eikä mikään muukaan oikein tunnu kiinnostavan. Asiakkaiden avautuessa psykiatri vain piirtelee lehtiöönsä ja hädin tuskin kuuntelee. Eräänä päivänä vastaanotolle saapuu saksalainen nainen Agathe, joka haluaa varata ajan. Psykiatri ei kuitenkaan halua enää ottaa uusia asiakkaita. Jotenkin Agathe kuitenkin onnistuu varaamaan ajan. Istunnot Agathen kanssa tulevat muuttamaan kaiken. ✭✭✭✭

Ihana pienisuuri tarina elämänhalusta ja ihmisten merkityksestä toisilleen. ❤︎

Kuva: Storytel

Katrine Engberg, Lasisiivet (Kørner & Werner #3)

Kööpenhaminalaisessa sairaalassa on kuolemanenkeli. Samaan aikaan kööpenhaminalaisiin suihkulähteisiin jätetään alastomia ja viilleltyjä ruumiita. Jeppe Kørner saa murhat selvitettäväkseen ja tällä kertaa hän toimii ilman työpariaan Anette Werneriä, sillä Werner on äitiyslomalla synnytettyään tyttären. Werner tosin haluaisi olla mieluummin töissä kuin äitinä kotona.

Lasisiivet on Kørner & Werner -sarjan kolmas osa, mutta suomennettuna vasta toinen. Yksi osa on jäänyt välistä, mutta lukiessa se ei oikeastaan haitannut. Tämä oli ehdottomasti parempi kuin ensimmäinen osa. Krokotiilinvartija-kirjassa en pitänyt yhtään Anette Wernerin hahmosta, mutta tässä osassa ei ärsytystä enää ollut juuri yhtään. Viihdyttävä dekkari. ✭✭✭

Kuva: Storytel

Trevor Noah, Laiton lapsi: Värikäs nuoruuteni Etelä-Afrikassa

Nykyään stand up -koomikkona tunnettu Trevor Noah syntyi vuonna 1984 apartheidin Etelä-Afrikassa mustalle äidilleen ja valkoiselle isälleen. Syntyessään Trevor oli siis laiton lapsi, sillä valkoisen ja mustan sekoittuminen oli rikos. Kirjassa Trevor kertoo lapsuudestaan ja nuoruudestaan.

Pääosassa Trevorin lisäksi kirjassa on hänen äitinsä, joka on tehnyt ison työn kasvattaessaan poikaansa. Trevorin äidille on nostettava hattua. Todella mielenkiintoinen kasvukertomus. Suosittelen! ✭✭✭

Kuva: Tammi

Niko Rantsi, Sinun puolestasi vuodatettu (Lainvartijat #1)

Järjestyspoliisin kenttäjohtaja Veli-Matti Suojanen on erään pikkurikollisen vainon kohteena ja alkaa hiljalleen menettää malttiaan. Samaan aikaan Veli-Matin nuoruudenystävä on joutunut tukalaan tilanteeseen tutustuttuaan vääriin ihmisiin. Kun poliisi ryhtyy yhteistyössä KRP:n kanssa selvittämään Porkkalanniemeltä vajasta löytyneen vainajan tapausta, joutuu Veli-Mattikin kuulustelupöydän toiselle puolelle.

Niko Rantsi on kirjoittanut esikoisdekkarinsa poliisityön kuvailut varsin todenmukaisesti ja onkin mielenkiintoista lukea, miten todellisuudessa suurin piirtein murhatutkinta hoidettaisiin. Aluksi meinasi mennä hermot siihen, kun oli jatkuvasti joku uusi hahmo kirjassa, mutta jossain vaiheessa huomasin, että en enää siihen kiinnittänyt huomiota. Kannattaa lukea, hyvin viihtyi tämän parissa! ✭✭✭

***

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua goodreadsissa. Julkaisen lukemiani kirjoja myös Instagramissa, joten tervetuloa seuraamaan!

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *