Uusi sänky – Hyvästi yöt pelkällä patjalla!

Kerroin tuossa taannoin, että nukun pelkällä petauspatjalla. Se oli aikamoinen kokemus kyllä eikä sitten lopulta laisinkaan minun juttuni, mutta tulipahan kokeiltua. Nyt minulla on vihdoin uusi sänky.

Lue myös: Luovuin sängystä – pelkällä patjalla nukkuminen

uusi sänky, neiden, ikea, hamarvik, makuuhuone, sisustus

Vanha sänkyni oli alun perin jenkkisänky, josta jo vuosi sitten olin poistanut selkäongelmien vuoksi pehmeämmän joustinpatjan. Sittemmin selkäongelmat alkoivat uudelleen ja päädyin siihen, että jo hieman natiseva runkopatjani on tullut tiensä päähän. Ajattelin, että lattialla patjalla nukkuminen auttaisi ja päädyin luopumaan sängystäni ja nukkumaan pelkällä petarilla. No, alaselkäkivut helpottivat hetkeksi, mutta yläselkä meni jumiin. Lopulta kävin jopa fysioterapeutilla ja sain harjoitteluohjeita.

Nyt on tosiaan uusi sänky ja olen nukkunut siinä muutaman viikon. Olen niin paljon tyytyväisempi. Ei selkäongelmat täysin ole kaikonneet, mutta huomattavasti parempi on olo eikä enää tarvitse kipeän selän kanssa könytä itseään ylös lattiatasosta.

Ostin kaiken tarvittavan IKEAsta. Sängyksi valitsin NEIDEN sängynrungon säleineen ja HAMARVIK joustinpatjan puolikiinteänä. Lisäksi vielä patjansuojus ja uudet lakanat – aiempi sänkyni oli 20 cm kapeampi, joten vanhat lakanat eivät enää sovi.

uusi sänky, neiden, ikea, hamarvik,

NEIDEN sängynrunko on olemukseltaan minimalistinen. Sen kasaaminen oli aikamoinen iltapuhde, mutta onnistui varsin hyvin vaikka en koskaan aiemmin ole mitään vastaavaa kasannut. Runko on vaaleaa mäntyä ja vaikka makuuhuoneessani onkin nyt puulajien sekametelisoppa, näyttää kokonaisuus kuitenkin rauhalliselta. Kuvissa vielä näkyvät sängynpäätyä imitoineet aikoinaan yhteistyössä saadut Saana ja Olli -tyynyt jäävät nyt varmaan ainakin toistaiseksi tuosta kokonaisuudesta pois.

Uusi sänky sai kaverikseen puolikiinteän HAMARVIK joustinpatjan. Kokeilin patjanvalintaohjelmaa useammalla eri speksillä ja aina vastaukseksi tuli puolikiinteä. Toki mietin hiljaa mielessäni, olisiko kiinteä ollut vielä parempi, mutta päätin lopulta, että puolikiinteä sopii minulle varmasti hyvin. IKEA tosin vaihtaa patjan ilmaiseksi toiseen, jos 90 päivän sisällä ostoksesta huomaa, että ostettu patja ei ole keholle sopiva. Vielä on siis aikaa varmistua patjan sopivuudesta.

uusi sänky, neiden, ikea, hamarvik, makuuhuone, sisustus
uusi sänky, neiden, ikea, hamarvik, makuuhuone, sisustus

Kaiken tämän härdellin ja taloustilanteen keskellä alkuperäinen haaveeni tulevaisuuden sängystä jäi toteutumatta mutta varsin onnistuneesti kasaan saatu sänkykokonaisuus IKEAsta toimii oikein hyvin.

Lue myös: Futon-sänky harkinnassa

Ei kiitos enää lattialla nukkumista minulle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *