Whiteandfresh Elämää boheemissa kodissa 2020-08-09T10:57:05Z https://whiteandfresh.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://whiteandfresh.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/24/2018/07/cropped-casa-logo-insta-1-32x32.jpg Irina / White & Fresh <![CDATA[Luetut kirjat – heinäkuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453503 2020-08-09T10:57:05Z 2020-08-09T10:57:03Z Heippa! On aika tutkailla jälleen kuukauden kirjoja. Heinäkuussa luin kuusi kirjaa. Elina Backman, Kun kuningas kuolee Suomenlinnan Kuninkaanmiekasta löytyy polttomerkitty ruumis. Jan Leino KRP:stä saa vetovastuun tapauksesta. Samaan aikaan hänellä on henkilökohtaisessa elämässä hyvin rankka vaihe. Toisaalla Saana on saanut potkut klikkajournalistin työstään ja päättää lähteä tätinsä luokse Hartolaan kesäksi lepäämään. Siellä hän kiinnostuu 30 […]

The post Luetut kirjat – heinäkuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Heippa! On aika tutkailla jälleen kuukauden kirjoja. Heinäkuussa luin kuusi kirjaa.

Elina Backman, Kun kuningas kuolee

Suomenlinnan Kuninkaanmiekasta löytyy polttomerkitty ruumis. Jan Leino KRP:stä saa vetovastuun tapauksesta. Samaan aikaan hänellä on henkilökohtaisessa elämässä hyvin rankka vaihe. Toisaalla Saana on saanut potkut klikkajournalistin työstään ja päättää lähteä tätinsä luokse Hartolaan kesäksi lepäämään. Siellä hän kiinnostuu 30 vuotta vanhasta kuolemantapauksesta ja ryhtyy tutkimaan sitä omin päin.

Tämä esikoisdekkari otti ja vei mennessään saman tien. Hartola miljöönä oli mielenkiintoinen, sillä olen siellä yhden kesän verran asunut. Tämä ei ollut mikään super nokkela ja erikoinen juoneltaan ja romantiikkaakin oli aika paljon (se ei minua tosin häiritse), mutta jokin tässä viehätti niin paljon, että en olisi malttanut laskea tätä käsistäni. ✭✭✭✭✭

Heine Bakkeid, Paratiisin kutsu (Thorkild Aske, #2)

Thorkild Aske ryhtyy rikoskirjailijan Milla Lindin rikosasiantuntijaksi, kun aiempi on saanut surmansa samaisessa työssä. Lindin uusi kirja perustuu tositarinaan, jossa kaksi teinityttöä on kadonnut. Ketään ei yllätä, että Aske kietoutuu mukaan tutkintaan.

Paratiisin kutsu vie hyvin mennessään ja itse juoni on mielenkiintoinen. Tässä osassa on kuitenkin omaan makuuni liikaa lääkkeiden väärinkäyttöä. Ykkösosassa (Meren aaveet) jotenkin oikeutin niiden käytön vaikka liikaahan niitä jo silloin oli. Jos Paratiisin kutsu olisi sisältänyt vähän vähemmän oxyja, niin arvosana olisi noussut ainakin yhdellä tähdellä. Annan vielä kolmannelle osalle mahdollisuuden, josko siinä oxyjen rooli olisi pienempi. Kolmas kerta toden sanoo? ✭✭

Kuva: Gummerus

Laurent Gounelle, Lupaan sinulle vapauden

Gounellen kolmannessa selfhelp-romaanissa nuori Sybille 1960-luvun Pariisissa on vaarassa menettää työnsä. Tullakseen paremmaksi itsekseen hän tutustuu salamyhkäisen veljeskunnan avulla yhdeksään eri persoonallisuuteen. Nykypäivänä Sybille on jo iäkäs menestynyt laulajatar, mutta miten tähän on päästy? Journalisti Sam pääsee haastattelemaan Sybilleä ja selvittämään tämän menestyksen salaisuuden.

Olen ollut aivan hurmioitunut Gounellen kahdesta aiemmasta suomennetusta kirjasta, erityisesti ensimmäisestä (Matka yli onnen esteiden). Odotin myös tältä uusimmalta paljon, mutta jouduin pettymään. Kirja oli ihan luettava, mutta ei kolahtanut. Juoni jätti jollain tapaa tyhjäksi toisin kuin kirjailijan aiemmissa kirjoissa. ✭✭

Delia Owens, Suon villi laulu (ilmestyy 17.8.2020)

Kirja saatu kustantajalta

Nuoren miehen, kylän suosituimman pojan ruumis löytyy Pohjois-Carolinan rannikolla sijaitsevalta suolta ja pian epäilyt kohdistuvat rämeellä asuvaan Kya Clarkiin, joka on muiden kylän asukkaiden silmissä valkoista roskasakkia, rämelikka. Kyalla onkin ollut rankka lapsuus, kun isä on juoppo, äiti ja sisarukset lähteneet eikä Kyalla ole ollut muuta vaihtoehtoa kuin selviytyä yksin. Kya kuitenkin saa voimia luonnosta ja eläimistä, jotka hän on oppinut tuntemaan kuin omat taskunsa.

Kirjan kuvailusta huolimatta tämä kirja ei ole dekkari. Tämä on selviytymistarina, joka sisältää mysteerin. Tämä on kertomus ihmisen suhteesta luontoon ja tämä on myös rakkaustarina. Suon villi laulu on todellinen kokemus, joka jää elämään mieleen ja sydämeen pitkäksi aikaa. Tämä on ehdottomasti vuoden must read -kirja. ✭✭✭✭✭

Pertti Laine, Kohtalokas kutsu (Simppa, #3)

Sympaattinen rikoskomisario Simppa tiimeineen tutkii tällä kertaa tapausta, jossa kerrostaloasunnosta löytyy raa’asti murhattu mies, mutta johtolankoja ei meinaa löytyä millään. Ei tunnu olevan minkäänlaista vihjettä siitä, miksi tämä mies on murhattu. Parin viikon päästä löytyy uusi ruumis, tämäkin raa’asti murhattu ja tekotapa on sama. Näin ollen kyseessä on sarjamurhaaja. Kuka on murhaaja ja millainen syy murhien taustalta löytyy?

Tykkään Simpan ja hänen tiiminsä touhujen seuraamisesta. Ei alholisti- ja narkkaripoliiseja vaan ihanaa rehtiä ja tavallista poliisitoimintaa ja arkista elämää. Vahva suositus tälle dekkarisarjalle! Jos olet kyllästynyt kaikenlaisiin kikkailuihin niin ota sarja seurantaan ja aloita ensimmäisestä osasta Pisto sydämeen. ✭✭✭

Kuva: Storytel

Max Manner, Metsänpeikko

Saatavilla vain E-kirjana ja äänikirjana Storytel-palvelussa

Metsänpeikko jatkaa Stein Storesenista, Anna Mäestä, Ismo “Munkki” Valamosta ja Meeri Tarvaisesta kertovaa tarinaa.

Stein Storesen on vaihteeksi matkalla kohti pohjaa. Onneksi kuitenkin hänet pannaan kuukaudeksi viralta, jotta hän saisi itsensä taas kuntoon. Turussa kansalaisia ihmetyttää ja pelottaa Metsänpeikoksi kutsuttu tyyppi, joka tuijottelee ikkunoista sisään ja paikoin onnistuu jopa pääsemään sisälle asti. Samaan aikaan Steinin ystävät saavat viestejä, jotka ovat kuolleiden mustien lintujen muodossa. Stein itse saa sen sijaan sanallisen viestin: Minä tiedän missä olet. Sinua odottaa yllätys, Stein. Stein päätyy kohtaamaan sekä Metsänpeikon että oman menneisyytensä.

Minä niin tykkään näistä Max Mannerin dekkareista. Nämä ovat myös aika perus dekkarigenreä ja vaikka Stein nyt onkin alkoholisoitunut renttumies, niin hän on kuitenkin muutoin rehti ja aika symppis. Onneksi saadaan seurata Steinin touhuja vielä ainakin näin Storytel Original -tarinoiden muodossa. ✭✭✭

***

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua goodreadsissa. Julkaisen lukemiani kirjoja myös Instagramissa, joten tervetuloa seuraamaan!

The post Luetut kirjat – heinäkuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Elämäntapamuutos – Mitä syön päivän aikana?]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453486 2020-07-28T10:45:57Z 2020-07-28T10:45:55Z Olen kirjoittanut teille aiemmin elämäntapamuutoksestani, jolloin aiheena oli kuntosalilla käymisen aloittaminen ja myöhemmin kyseisen tavan vakiintuminen osaksi arkea. Nyt on vuorossa ruokavalioni. Lue myös: Elämäntapamuutos – Kuntosalilla käyntiä takana vuosi Olen vuosia syönyt pääosan arkea tietynlaisesti, tiettyjä ruokia ja tietyllä tyylillä. Tämä tyyli on suhteellisen terveellinen. Ongelmani on ollut erityisesti herkuttelu, jonka suhteen minulla ei […]

The post Elämäntapamuutos – Mitä syön päivän aikana? appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Olen kirjoittanut teille aiemmin elämäntapamuutoksestani, jolloin aiheena oli kuntosalilla käymisen aloittaminen ja myöhemmin kyseisen tavan vakiintuminen osaksi arkea. Nyt on vuorossa ruokavalioni.

Lue myös: Elämäntapamuutos – Kuntosalilla käyntiä takana vuosi

Olen vuosia syönyt pääosan arkea tietynlaisesti, tiettyjä ruokia ja tietyllä tyylillä. Tämä tyyli on suhteellisen terveellinen. Ongelmani on ollut erityisesti herkuttelu, jonka suhteen minulla ei ole paljon itsekuria ollut. Olen myös kokenut lihovani herkästi ja painoa on kertynytkin aikuisiällä kiitettävästi. Olen vuosien aikana välillä myös laihtunut, mutta aina ne kilot ovat jossain vaiheessa tulleet takaisin.

Tämän vuoden erityisen kevään lopussa toukokuussa havahduin siihen, että eristäytymisaika on entisestään lisännyt kilojen määrää muutamalla ja nyt on todellakin aika alkaa tehdä asialle jotain. Eikä vain hetkeksi vaan jospa tällä kertaa ihan lopullisesti? Kun ikävuosissa on ylitetty 40, niin sopisikin miettiä yleisterveyttä, sydän- ja verisuoniasioita ja kaikkea muuta.

Kilojani karistelen 99 % ruokavaliolla. En ole ottanut käyttöön mitään tiettyä dieettiä, sillä koska tarkoitus on tehdä ihan elämäntapamuutos, syön koko kevennysprojektin ajan kaikkea sitä, mitä olen syönyt tähänkin asti. Jopa herkkuja. Niinpä latasin puhelimeeni sovelluksen, jonka avulla seuraan päivittäistä (ja viikottaista) kalorimäärääni.

Mitä syön päivänä aikana?

Herättyäni juon kupillisen kahvia maidolla. Noin tunnin kuluttua siitä syön aamupalani, johon kuuluu maustamatonta jogurttia, jokin hedelmä ja granolaa tms. Useimmiten hedelmänä on banaani. Pidän kovasti omenoista, mutta niitä en saisi syödä kovin monena päivänä.

Maustamatonta jogurttia, omenaa ja granolaa

Maustamatonta jogurttia, mansikoita ja granolaa

Maustamatonta jogurttia, banaania ja granolaa

Niin sanottuna lounaana syön kaurapuuroa, jonka sekaan tulee pellavansiemenrouhetta, raejuustoa ja mehukeittoa. Ennen söin puuron aamupalaksi, mutta kun aloitin kevään aikana kävelylenkit, tuli ennen lenkkiä otettua jotain kevyttä kuten jogurttia ja sitten lounaaksi tuhdimpi puuro. Näin puurosta on muodostunut minulle lounas. Vaihtelua puuroon tulee mehukeitoista, joita vaihtelen. Joskus voisi kokeilla myös tuorepuuroa.

Kaurapuuroa, pellavansiemenrouhetta, raejuustoa ja mehukeittoa

Loppuiltapäivästä tai alkuillasta juon toisen kupin kahvia ja syön välipalan. Tällä hetkellä se on kauraleipää, margariinia, leikkelettä, kurkkua ja paprikaa. Pientä vaihtelua tuo erilaiset leikkeleet ja eriväriset paprikat, joskus myös leivän merkki.

Kauraleipää, margariinia, leikkelettä, kurkkua ja paprikaa

Päivällisen syön aika myöhään, usein kahdeksan jälkeen. Puolet lautasesta on vihersalaattia, neljännes jotain proteiinia ja neljännes jotain lisuketta. Syön ihan tavallisia ruokia ja tärkeintä on helppous, sillä vaikka haluan syödä suhteellisen hyvää ruokaa niin ruoanlaittoa en rakasta. Itse tekemällä on vaan helpompi vaikuttaa siihen, mitä sinne suuhun laittaa.

Vihersalaattia, riisiä ja broilerin fileeleike

Vihersalaattia, kotletteja ja uusia perunoita

Vielä illalla ennen nukkumaanmenoa syön usein jotain pientä huikopalaa, sillä en voi nukkua, jos tuntuu yhtään nälkäiseltä. Huikopalana syön maissikakkuja ihan sellaisenaan.

Kerran viikossa minulla on herkkuhetki ja se pitää sisällään useimmiten suklaalevyn (kyllä, syön sen melkein kerrallaan). Joskus jotain muuta. Kesäaikaan ja muina erikoisina hetkinä saatan syödä viikollakin jotain pientä, esimerkiksi jäätelön. Yritän suurimman osan ajasta kuitenkin välttää herkkuja mulloin kuin herkkupäivänä, sillä jokainen herkku nostaa aina viikon kalorimäärää. Ja jos jatkuvasti syö yli sallitun, niin eihän se paino putoa. Sitä ei vaan yksinkertaisesti voi samaan aikaan sekä syödä että säästää kakkua. 😉

Tällä hetkellä päivittäinen sallittu kalorimääräni on 1700 kcal. Syötyjen kaloreiden määrä päivän päätteeksi ollut yleensä noin 1600 kcal, kun syön yllä olevan mukaan. Tuolla määrällä saa siis oikein hyvin syötyä päivän aikana ja olen vielä laihtunutkin.

Parissa kuukaudessa painoa on pudonnut noin neljä kiloa. Itsekuri on toiminut niin hyvin, että olen ihan yllättynyt. Tuntuu muutenkin siltä, että tämä kerta olisi jotenkin erilainen. Fiilis on erilainen aiempiin laihdutuksiin verrattuna ja motivaatio on vahvempi. Mielenkiinnolla jään katsomaan, miten esimerkiksi tuleva pimeä ja kylmä vuodenaika vaikuttaa. Tämä kevennysprojekti kun kuitenkin kestää vielä kuukausia.

Millaisia painonhallintakokemuksia teillä on? 🙂

The post Elämäntapamuutos – Mitä syön päivän aikana? appeared first on Whiteandfresh.

]]>
4
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kuukauden ostokset – kesäkuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453475 2020-07-21T10:29:31Z 2020-07-21T10:29:30Z Olen nyt vuoden ajan kirjannut ostoksiani ja kulujani ylös ja jakanut ne myös tänne blogiin. Kuukauden summat vaihtelevat, mutta huomaan kiinnittäväni ostoksiin enemmän huomiota nyt, kun ne on kirjattava ylös. En mielestäni ole ollut pitkään aikaan enää mikään himoshoppailija, mutta tunnustan edelleen kokevani silloin tällöin ostohaluja. Nykyään osaan kuitenkin suurimmaksi osaksi panna stopin haluilleni eli […]

The post Kuukauden ostokset – kesäkuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Olen nyt vuoden ajan kirjannut ostoksiani ja kulujani ylös ja jakanut ne myös tänne blogiin. Kuukauden summat vaihtelevat, mutta huomaan kiinnittäväni ostoksiin enemmän huomiota nyt, kun ne on kirjattava ylös. En mielestäni ole ollut pitkään aikaan enää mikään himoshoppailija, mutta tunnustan edelleen kokevani silloin tällöin ostohaluja. Nykyään osaan kuitenkin suurimmaksi osaksi panna stopin haluilleni eli olen oppinut paljon. Oman talouden ja kuluttamistapojen järkevöittäminen on toiminut.

Aion edelleen jakaa kuukauden ostokseni täällä blogissa, sillä se tuntuu hyvältä. Kuukauden ostokset -postaukseni sisältää kaiken muun paitsi ruoan, päivittäistarpeet kuten pyykinpesuaineet, roskapussit yms. sekä asumiskulut. Myöskään tulojani en täällä avaa. Ja koska tarkoituksenani on hieman seurata sisään tulevien tavaroiden määrää ja laatua, niin kirjaan loppuun myös kuukauden aikana saadut tavarat.

Kuukauden ostokset – kesäkuu 2020

Kodin tavarat

 • Terassihortensia 12,90 €
 • Muratti (terassille) 3,95 €
 • Yht. 16,85 €

Viihde

 • Netflix 7,99 €
 • Ruutu+ 4,15 €
 • Yht. 12,14 €

Vaatteet

 • 2 kpl caprihousuja (kotikäyttöön) 27,98 €
 • 2 kpl t-paitoja (kotikäyttöön) 9,98 €
 • Yht. 37,96 €

Hygienia, kosmetiikka, terveys

 • Etono ihopuikko hyönteisten puremiin 9,32 €
 • i say IBS kapselit 15,35 €
 • Lacto Seven maitohappobakteeri 12,78 €
 • ACO Sun SPF 30 huulivoide 6,87 €
 • ACO Sun Face Cream SPF 50+ 21,06 €
 • 2 kpl Derma V10 jalkanaamiota 5,30 €
 • Yht. 70,68 €

Matkustus

 • Arvoa HSL:n matkakortille 20 €

Syöminen ulkona, erikoisjuomat yms.

 • Sämpylä ravintolassa 5 €

Muut kulut

 • Lahjoitus VVA ry:lle 5 €

Kissan kulut

 • Matolääke 8,64 €

Saadut tavarat

 • 3 kirjaa
 • 4 ruukkukrysanteemia (terassille)

Koko kuukauden ostokset yhteensä 176,27 €.

Kesäkuu meni varsin loistavasti vaikka muratti osoittautui normaalista poikkeavaksi lajiksi (tilasin sen ruokakaupasta) eikä kestänyt terassilla koko kesää. Huteja ei siis tullut. Ei näistä menoista osaa tällä kertaa sen kummempaa sanoa, joten jatketaan taas ensi kuussa. 🙂

The post Kuukauden ostokset – kesäkuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Luetut kirjat – kesäkuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453456 2020-07-07T10:08:57Z 2020-07-07T10:08:55Z Kesäkuussa luin viisi kirjaa. Edelleen olen sitä mieltä, että se on aiempaan lukutahtiini verrattuna aika vähän. Ehkä on kuitenkin hyväksyttävä, että näin on näppylät ja nykyään luen hitaammin. Ei sillä sinänsä mitään suurta merkitystä ole, paitsi tietenkin se, että ehtii lukea vähän vähemmän vaikka niitä kirjoja, jotka haluaisi lukea on edelleen aivan liikaa. 😀 Emelie […]

The post Luetut kirjat – kesäkuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Kesäkuussa luin viisi kirjaa. Edelleen olen sitä mieltä, että se on aiempaan lukutahtiini verrattuna aika vähän. Ehkä on kuitenkin hyväksyttävä, että näin on näppylät ja nykyään luen hitaammin. Ei sillä sinänsä mitään suurta merkitystä ole, paitsi tietenkin se, että ehtii lukea vähän vähemmän vaikka niitä kirjoja, jotka haluaisi lukea on edelleen aivan liikaa. 😀

Emelie Schepp, Jaakko kulta

Emelie Schepp: Jaakko kulta (Jana Berzelius, #5)

Norrköpingin läpi virtaavasta joesta löydetään naisen ruumis. Tämä on jo toinen uhri lyhyen ajan sisään. Brutaali yksityiskohta uhreissa on se, että heidän jalkansa on ommeltu yhteen ja he muistuttavat merenneitoja. Esitutkintaa johtaa syyttäjä Jana Berzelius. Tutkimuksissa joudutaan myös käyttämään apuna Janan perivihollista Danilo Peñaa, joka istuu tuomiota oikeuspsykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla.

Jana Berzeliuksesta kertova dekkarisarja on mielestäni yksi parhaimmista. Henkilöhahmot ovat kiinnostavia, erityisesti tietenkin Jana, ja tapahtumat ovat koukuttavia. Vahva suositus! ✭✭✭✭

Arttu Tuominen, Hyvitys

Arttu Tuominen, Hyvitys (Delta, #2)

Kirja saatu kustantajalta

Sarjan ensimmäisessä osassa (Verivelka) niin sanotussa pääosassa oli Porin poliisista Jari Paloviita ja tässä toisessa osassa hänen kollegansa ja tiimiläisensä Henrik Oksman. Lähettilääksi itseään itseään kutsuva mies tekee kranaatti-iskun ravintolaan. Tämä isku osuu henkilökohtaisesti hyvin lähelle Oksmania ja tapauksen tutkimisen myötä hänen salaisuutensa on vaarassa paljastua.

Loistava yhteiskunnan ajankohtaisia aiheita käsittelevä dekkari, joka vie mukaansa heti alusta asti. Annoin alun perin kolme tähteä, mutta kirjan käsittely lukupiirissä nosti arvosanaa yhdellä tähdellä. Jotenkin sitä muiden kanssa käsitellessä tajuaa, minkä helmen oikeastaan on lukenutkaan. ✭✭✭✭

Haemin Sunim, Rakkaus on sitä että hyväksyy

Haemin Sunim, Rakkaus on sitä että hyväksyy

Toisessa suomennetussa teoksessaan (Edellinen: Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa) eteläkorealainen munkki Haemin Sunim opastaa meitä lukijoita hyväksymisen tiellä. On opittava hyväksymään itsensä myös epätäydellisenä ja miten moni asia tuntuu paremmalta – ja onkin paremmin – sen myötä.

Ihan kaikki Haemin Sunimin ajatukset kirjassa eivät osuneet ja uponneet minuun, mutta jälleen kerran joukossa oli paljon todella hyviä pointteja, jotka olisi aina välillä ja ehkä useastikin hyvä muistaa. ✭✭✭

Joyce Carol Oates, Elämäni rottana

Joyce Carol Oates, Elämäni rottana

Violet Kerrigan on suurperheen nuorin lapsi. Eräänä iltana Violetin isoveljet pahoinpitelevät tummaihoisen pojan, joka kuolee saamiinsa vammoihin. Violet saa selville poikien teon ja puolivahingossa ilmiantaa veljensä. Violet karkotetaan kotoa ja hän päätyy asumaan äitinsä siskon luokse. Kukaan perheestä ei myöskään halua olla enää missään tekemisissä Violetin-rotan kanssa. Perhettä vastaan ei koskaan saa rikkoa.

Odotin tältä kirjalta paljon sen aiheen puolesta. Miten mielenkiintoista on lukea siitä, miten käy pienen tytön, joka joutuu kantamaan veljiensä salaisuutta ja joka salaisuuden vahingossa lipsauttamalla karkotetaan perheestä. Tilanteesta menisi sekaisin varmasti kuka tahansa ja tietenkin pieni tyttö vielä enemmän. En kuitenkaan yhtään pitänyt siitä hahmosta, joka Violetista on tehty. Sanoisin, että kirjan ja tarinan idea on loistava, mutta toteutus meni pieleen. Ja se harmittaa. Tiedän olevani myös aika lailla vähemmistössä arvioni kanssa, moni meinaan on todella tykännyt tästä kirjasta ja siitä, miten Violetin kokemukset on kirjoitettu. ✭

Jens Henrik Jensen, Jäätyneet liekit

Jens Henrik Jensen, Jäätyneet liekit (Niels Oxen, #3)

Kirja saatu kustantajalta

Niels Oxen on selviytynyt Ruotsin rannikolla tapahtuneesta räjähdyksestä ja on kuukausien ajan toipunut hänet löytäneen entisen lääkärin hoteissa saaristossa. Kaikki luulevat hänen kuolleen. Oxen haluaa kuitenkin puhdistaa nimensä ja tavata poikansa, joten alkaa jälleen taistelu Danehofia vastaan.

Hieman hitaanlaisesti käynnistyi tämä tarina, mutta on edelleen muutoin aivan omaa loistokasta laatuaan. Niels Oxenista ei oikein voi olla pitämättä, samoin kuin hänen taistelukumppanistaan Margrethe Franckista. Axel Mossmanista taas ei edelleenkään tiedä, onko hän lintu vai kala. Odotan innolla seuraavaa kirjaa, joka myös kertoo Oxenista vaikka ei olekaan varsinaisesti osa tätä trilogiaa. ✭✭✭✭

Oletko sinä lukenut näistä jonkin tai jotkin? Mitä pidit?

***

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadsissa tai vaikkapa molemmissa.

The post Luetut kirjat – kesäkuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Loppuneet kosmetiikkatuotteet: huhtikuu-toukokuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453449 2020-06-30T15:15:16Z 2020-06-30T15:15:14Z Huhtikuun ja toukokuun aikana loppui yhteensä kymmenen kosmetiikkatuotetta, joista yksi oli näytekokoinen ja kaksi kertakäyttöisiä tuotteita. Lush Sleepy-suihkusaippua – Tämä ikisuosikkini tuoksuu jumalaiselta ja toimii kuten pitääkin eli vaahtoaa ja pesee hyvin. O’Keeffe’s Healthy Feet -jalkavoide (näyte) – Pehmensi kyllä ihon, mutta koostumuksen vuoksi meistä ei tullut kavereita. Natusan 24 hour moisture hand cream – […]

The post Loppuneet kosmetiikkatuotteet: huhtikuu-toukokuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Huhtikuun ja toukokuun aikana loppui yhteensä kymmenen kosmetiikkatuotetta, joista yksi oli näytekokoinen ja kaksi kertakäyttöisiä tuotteita.

Lush Sleepy-suihkusaippua – Tämä ikisuosikkini tuoksuu jumalaiselta ja toimii kuten pitääkin eli vaahtoaa ja pesee hyvin.

O’Keeffe’s Healthy Feet -jalkavoide (näyte) – Pehmensi kyllä ihon, mutta koostumuksen vuoksi meistä ei tullut kavereita.

Natusan 24 hour moisture hand cream – Lisääntyneen käsienpesun vuoksi nappasin tämän lähikaupan hyllyltä, kun ei oikein muutakaan ollut. Kävi kuitenkin niin, että tämä osoittautui oikein hyväksi käsivoiteeksi. Koostumukseltaan sopiva (ei liian ohut eikä paksu), imeytyy ja kosteuttaa hyvin. Lisäksi ehdoton plussa se, että ei tunnu jälkeenpäin käsissä klähmäiseltä. Monissa käsivoiteissa on ollut se ongelma, että kun nukkumaan mennessä rasvaa niin aamulla tuntuu ensimmäiseksi siltä, että on pestävä kädet. Tässä sitä ei tapahdu. Tuoksu voisi olla aavistuksen keveämpi, mutta itseäni se ei juurikaan haittaa. Tuoksuherkkä saattaisi kiusaantua.

Holika Holika Pure Essence Mask Sheet Cucumber – Rauhoittava ja raikastava kasvonaamio. Keväällä puhjennutta atopian pahenemisvaihetta yritin tällä hoitaa silloin kun luulin, että kyse oli vain kasvojen ihon tavallisesta kuivuudesta. Näinpä tämä ei tuonut tullessaan mitään apuja (ainoastaan kosteusvoide ja hydrokortisoni tehosivat), mutta normaalioloissa olisi varmasti ollut kiva kosteuttava hemmotteluhoito iholle.

Erisan hajusteeton & alkoholiton antiperspirantti – Omat kainaloni vaativat paljon ja jossain kohtaa en saanut tätä enää toimimaan niin kuin olisin halunnut. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, jos on etsinnässä hajusteeton ja alkoholiton antiperspirantti.

Neutral shampoo – Normaaleille hiuksille ja erityisesti herkälle iholle kehitetty markettishampoo. Omaan makuun liian litkumainen koostumus ja liikaa hajusteettoman tuotteen hajua. Jotenkin tuntui vaahtoavankin kehnosti. Ei vaan ollut tuote minun makuun vaikka tiedän joidenkin tätä hypettävän.

Ceralan hoitava perusvoide – Akuuttiin hätään atopian pahenemisvaiheessa ostin tämän tuubin kosteuttamaan ihoa. Koostumus oli ihan ok, ei liian paksu ja levittyi oikein hyvin. Tämän voiteen teho perustuu käsittääkseni keramideihin, kun taas itselläni auttoi enemmän glyseriinipitoinen voide (ACO Miniderm, jonka sain reseptillä). Mutta vaikka itselläni tämä ei jäänyt vakituiseen käyttöön, niin en kokenut tätä silti huonoksi millään tavalla.

Bliw Sensitive nestesaippua täyttöpussi – Hajusteeton Bliw on tasoltaan ja teholtaan ihan samanlainen kuin muutkin Bliwit. Tykkään sen koostumuksesta, joka on hieman paksuhko, sillä se ei annostellessa livahda sormien välistä hukkaan. Voisin ostaa ja olenkin ostanut myös jatkossa.

Oliva Pure Oil Soap – Oliiviöljysaippua, jossa on oikeastaan vain sitä itseään. Ei oikeastaan mitään ylimääräistä – oliiviöljyä, vettä, mineraalisuolaa – joten jos tykkää simppelistä ja ekologisesta palasaippuasta niin tässä on. Saippua ei vaahdonnut ihan niin paljon kuin olisin tykännyt (levitän saippuan mielelläni käsien kautta). Kyllä tällä silti sai hoidettua peseytymisen ja pala oli myöskin hyvin riittoisa. Voisin ostaa jatkossakin ellen jostain löydä hieman vaahtoavampaa muutoin samoilla spekseillä.

Jalkakylpy – Tämän jalkakylvyn tekijän olen hukannut, mutta sain tämän tuliaisena Turun keskiaikaisilta markkinoilta viime kesänä. Ihana jalkakylpy sisälsi koivua, minttua, puna-apilaa, horsmaa, kanervaa ja vadelmaa kuivattuna. Yhdestä kerrasta on vaikea mitään isompia tuloksia saada, mutta oli tosi ihana istuskella jalkakylvyssä. Kyllähän näitä käyttäisi jatkossakin!

Herättikö mikään tuote mielenkiintosi?

The post Loppuneet kosmetiikkatuotteet: huhtikuu-toukokuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kohti normaalimpaa arkea]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453439 2020-06-17T16:36:43Z 2020-06-17T16:31:03Z Vihdoin! Kolmen kuukauden sosiaalisen eristäytymisen ja virustorjunnan jälkeen olen tällä viikolla aloittanut normaalimman arjen palauttamistoimenpiteet. Eilen kävin ensimmäistä kertaa asioilla kauempana kuin lähi-kauppakeskuksessa ja uskaltauduin siis jopa metroon – ilman maskia! Olipa vapauttava kokemus. Eikä edes pelottanut vaikka olin varautunut siihen, että saatan saada jonkinlaisen paniikin. Tänään tein viimeisen tilauksen ruokakauppaan ja huomenna tulee viimeinen […]

The post Kohti normaalimpaa arkea appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Vihdoin! Kolmen kuukauden sosiaalisen eristäytymisen ja virustorjunnan jälkeen olen tällä viikolla aloittanut normaalimman arjen palauttamistoimenpiteet. Eilen kävin ensimmäistä kertaa asioilla kauempana kuin lähi-kauppakeskuksessa ja uskaltauduin siis jopa metroon – ilman maskia! Olipa vapauttava kokemus. Eikä edes pelottanut vaikka olin varautunut siihen, että saatan saada jonkinlaisen paniikin.

Tänään tein viimeisen tilauksen ruokakauppaan ja huomenna tulee viimeinen kotiinkuljetus. Ensi viikosta alkaen alan taas itse käydä ruokakaupassa. Miten ihanaa, kun saa itse valita omat vihannekset ja tarkastaa päiväykset jo kaupassa. Tosin täytyy myöntää, että tulee ikävä kyllä sitä, että ei ole tarvinnut pitkään aikaan kantaa itse kaupasta painavia ruokatarvikkeita. 😀

Tietysti varovainen täytyy olla edelleen, sillä olen kuitenkin riskiryhmäläinen. Käsihygienia on tarkempaa kuin normaalina ajankohtana eikä välttämättä tule mentyä niihin kaikkein ruuhkaisimpiin paikkoihin. Nyt kuitenkin tartuntamäärät ovat sen verran pienet, että jos jokin toinen aalto vielä myöhemmin tulee, niin nyt on hyvä aika yrittää elää edes hieman normaalimmin.

Kuluneet kolme kuukautta ovat olleet kovin yksinäistä aikaa. Elän muutenkin yksin ja olen kärsin yksinäisyydestä jo ennen poikkeusaikaa, mutta nyt se vähäkin sosiaalinen kanssakäyminen jäi pois. Olen äärimmäisen kiitollinen jokaisesta poikkeusajan tapaamisestani – niistä pikaisistakin. Ilman niitä en varmaankaan olisi selviytynyt. Ei tässä päästä vieläkään ketään halaamaan, mutta uskaltaudun ehkä hieman enemmän ihmisten ilmoille.

Lue myös: Mitä hyvää poikkeusaika on tuonut elämääsi?

Joko sinä olet palannut (uuteen) normaaliin vai vieläkö eristäytyminen jatkuu?

Ihanaa juhannusta! ❤

The post Kohti normaalimpaa arkea appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kuukauden ostokset – toukokuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453428 2020-06-09T15:07:03Z 2020-06-09T15:07:02Z Aloitin viime kesänä kuukauden ostoksieni kirjaamisen ylös, ihan vain tutkiakseni, mihin kaikkeen rahaa kuluu. En koe olevani enää nykyään mikään shoppailija, mutta kirjattuja ostoksiani katsellessa ja erityisesti, kun ne tänne blogin puolelle heinä- ja elokuun osalta toin tajusin, että kyllä sitä rahaa silti kului ja pienistä ostoksista loppujen lopuksi kehkeytyi aikamoinen summa – oman tulotasoni ja ajatusmaailmani […]

The post Kuukauden ostokset – toukokuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Aloitin viime kesänä kuukauden ostoksieni kirjaamisen ylös, ihan vain tutkiakseni, mihin kaikkeen rahaa kuluu. En koe olevani enää nykyään mikään shoppailija, mutta kirjattuja ostoksiani katsellessa ja erityisesti, kun ne tänne blogin puolelle heinä- ja elokuun osalta toin tajusin, että kyllä sitä rahaa silti kului ja pienistä ostoksista loppujen lopuksi kehkeytyi aikamoinen summa – oman tulotasoni ja ajatusmaailmani huomioon ottaen. Olen siis päättänyt jatkaa kuukauden ostoksieni tuomista tänne blogin puolelle. Kuukauden ostokset -postaukseni sisältää kaiken muun paitsi ruoan, päivittäistarpeet kuten pyykinpesuaineet, roskapussit yms. sekä asumiskulut. Myöskään tulojani en täällä avaa. Ja koska tarkoituksenani on hieman seurata sisään tulevien tavaroiden määrää ja laatua, niin kirjaan loppuun myös kuukauden aikana saadut tavarat.

Kuukauden ostokset – toukokuu 2020

Kodin tavarat

 • Teippiharja (Muji) 5,95 €
 • Teippiharjan täyttöpakkaus (Muji) 5,95 €
 • Geelimustekynän täyttöpakkaus (Muji) 1,25 €
 • 2 x istuintyyny terassille 9,98 €
 • Henkilövaaka 14,95 €
 • SINI teippiharja täyttöpakkaus 3,99 €
 • Tarmo kasteluletku 24,95 €
 • Pioni-kimppu (3 pionia kimpussa) 4,50 €
 • Verenpisara 5 €
 • Yht. 76,52 €
Muji ostokset: teippiharja, teippiharjan täyttöpakkaus, geelikynän täyttöpakkaus

Herää varmaan kysymys, että miten noin monta teippiharjaa? 😀 Vastaus on simppeli: Mujista ostettu teippiharja on isompi ja leveämpi eli sillä teippailen tekstiilejä, kuten petivaatteita. SINIn teippiharjat sitten ovat nimenomaan vaatteiden teippausta varten. Ne ovat pienemmät, joten niillä vaikkapa sängyn teippaus kissankarvoista kuluttaisi huomattavasti enemmän teippiä.

Vaa’an kanssa kävikin mielenkiintoisesti, sillä luovuin vaa’asta edellisellä kodin raivauskierroksella. Käytin kuntosalin vaakaa siellä käydessäni enkä tarvinnut sitä kotona. Sitten tuli poikkeusaika ja kuntosalille ei päässyt. Ja vähän ennen tätä kävi myös ilmi, että pitäisi kissaa punnita. Niinpä sitten kun alkoi koronakilojen (hirveä termi!) karistus, niin hankin uuden vaa’an. Mutta näin siinä voi joskus käydä. Et yksinkertaisesti tarvi vuosiin jotain tavaraa ja sitten kun luovut siitä, niin tarve iskee uudelleen.

Henkilövaaka

Vaatteet

 • 2 x nilkkasukat 4 €
Muji ostokset: nilkkasukat

Terveys, hygienia ja kosmetiikka

 • 2 x Villipuro KINOS-suolasaippua 15,75 €
 • Bliw Sensitive nestesaippua täyttöpussi 2,69 €
 • Apteekkiostoksia 15,19 €
 • Yht. 33,63 €

Viime kuussa ostamani suolasaippua oli niin hyvä, että päädyin tilaamaan sitä lisää, kun sattui taas tarjous kohdalle.

Istuintyyny terassille

Viihde

 • Ruutu+ 1 kk 4,15 €

Ulkona syöminen, noutoruoka yms.

 • Noutoruoka 48,70 €

Vielä nämä muutamat noutoruoat toukokuun puolelta ennen kuin pistin stopin mässäykselle. Aion varmasti jatkossakin syödä pizzaa ja kebabia, mutta en enää joka viikko. Enkä välttämättä edes joka kuukausi. Joskus, kohtuudella!

Pioni-kimppu

Muut kulut

 • Postikulut (Mujin tilaus) 6,50 €
 • Postikulut (Greendeal) 3,99 €
 • Postipaketin lähetys 5,90 €
 • Yht. 16,39 €

Postikuluista tulee herkästi paljon menoa, jos tilailee tavaraa. Itse suosin fyysisistä kaupoista ostamista juuri niistä syistä. Valitettavasti näinä aikoina ei kovasti ole voinut kaupoissa käydä, niin jotain on ollut pakko tilatakin.

Saadut tavarat

 • Muistikirja
 • MySkin Kitty Face -kasvonaamio
 • Sitruuna-korvakorut
 • Guatemalan huolinuket
 • 6 kirjaa
 • Verensokerin mittauslaite
 • 4 pelargoni-amppelia terassille

Saaduista tavaroista neljä ensimmäistä on synttärilahja ystävältäni. Verensokerin mittauslaitteen sain käytettynä, kun se kävi omistajalleen tarpeettomaksi.

Pelargoni-amppeli

Koko kuukauden ostokset yhteensä 183,39 €

Toukokuussa meni ihan hyvin, semmoinen tunnelma ainakin jäi. Ainoastaan nuo alkukuusta kotiin tilatut ruoat olisi voineet jäädä väliin. Mutta eipä murehdita sitä, aikansa kutakin. On meillä ollut aika hurja kevät!

The post Kuukauden ostokset – toukokuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
2
Irina / White & Fresh <![CDATA[Luetut kirjat – toukokuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453414 2020-06-02T15:25:22Z 2020-06-02T15:25:20Z Toukokuussa luin kuusi kirjaa, joista kaksi oli todellisia hyllynlämmittäjiä, kun kirjastosta ennen sulkua hakemani kirjat loppuivat. Aloitan niillä ja jatketaan sitten muihin. Lue myös: Luetut kirjat – toukokuu 2019 Leena Lehtolainen, Luminainen (Maria Kallio, #4) Leena Lehtolainen, Kuolemanspiraali (Maria Kallio, #5) Vuoden 2016 loppusyksyllä innostuin monen vuoden tauon jälkeen lukemaan uudelleen. Leena Lehtolaisen Ennen lähtöä […]

The post Luetut kirjat – toukokuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Toukokuussa luin kuusi kirjaa, joista kaksi oli todellisia hyllynlämmittäjiä, kun kirjastosta ennen sulkua hakemani kirjat loppuivat. Aloitan niillä ja jatketaan sitten muihin.

Lue myös: Luetut kirjat – toukokuu 2019

Leena Lehtolainen, Luminainen (Maria Kallio, #4)

Leena Lehtolainen, Kuolemanspiraali (Maria Kallio, #5)

Vuoden 2016 loppusyksyllä innostuin monen vuoden tauon jälkeen lukemaan uudelleen. Leena Lehtolaisen Ennen lähtöä (Maria Kallio, #6) oli toinen kirja, johon summanmutikassa pitkän lukutauon jälkeen tartuin. Tykkäsin siitä ja niinpä aloitin lukemaan sarjaa alusta asti. Aika hitaasti olen sarjaa lukenut, sillä jotenkin aina kaikki muut kirjat tulevat tielle. Maria Kallio -dekkarit ovat kuitenkin oikein viihdyttäviä. Semmoisia kunnon perusdekkareita, joita lueskelee mielellään. Pidän myös Maria Kalliosta hahmona. Mielenkiinnolla odotan, miten Maria (ja kumppanit tietenkin) jatkossa kehittyy. Se onni minulla vielä on edessä, kun olen vasta näin alkutaipaleella. 🙂

Luminainen ✭✭ (tämä painos oli täynnä kirjoitusvirheitä, siitä yksi tähti miinusta)

Kuolemanspiraali ✭✭✭

André Heikius, Painotohtori – Pudota painoa pysyvästi

Kokenut suomalaislääkäri kertoo kirjassaan ylipainosta ja laihduttamisesta. Dieettiohjeita ja reseptejä tässä kirjassa ei ole vaan asiaa aiheesta järkevästi ja armollisesti. ✭✭✭

Ta-Nehisi Coates, Vesitanssija

Kirja saatu kustantajalta

Hiram on orja ja hänen isänsä on valkoinen ylimmäinen, tupakkaplantaasin omistaja Virginiassa. Hiramin äiti, hänkin orja, on kadonnut useampi vuosi sitten. Hiram unelmoi kuuluvansa isänsä perheeseen ja perivänsä kaiken tämän jäljiltä. Eräänä päivänä Hiram joutuu onnettomuuteen, mutta pelastuu kuin ihmeen kaupalla hukkumiselta. Hiram muistaa tilanteesta ainoastaan omituisen sinisen valon ja sen, että hänet löydettiin oudosta paikasta. Tästä alkaa Hiramin matka kohti aikuisuutta. Kohti ymmärtämistä ja vapautta. Mutta matka ei ole helppo.

Todella mielenkiintoinen tarina orjuudesta, Hiramista ja hänen matkastaan aikuiseksi. Coates on tuonut tarinaan mukaan orjien magiikkaa ja mystiikkaa. Se sopii hyvin mukaan kokonaisuuteen, mutta omaa lukukokemustani se enemmän häiritsi kuin paransi. ✭✭✭

Katrine Engberg, Krokotiilinvartija (Kørner & Werner, #1)

Nuori nainen löytyy surmattuna ja kasvoillaan viilletty kuvio. Saman talon vuokraemäntä on aloitteleva kirjailija ja hän on rikostarinansa käsikirjoituksessa käyttänyt inspiraationa kyseistä nuorta naista. Kööpenhaminan poliisista etsivät Jeppe Kørner ja Anette Werner ryhtyvät selvittämään tapausta.

Tämä dekkarisarjan aloitus ei isommin säväyttänyt, mutta oli ihan kelpo luettava. Hahmoja tietenkin alkuun hieman vierastin ja Anettesta en välittänyt yhtään. Jeppen sukupuolielimiin liittyvät kuvailut olisin jättänyt surutta pois. Sanoisin, että ihan ok ja luen kyllä seuraavan osan. ✭✭

Alex Michaelides, Hiljainen potilas

Menestynyt taidemaalari Alicia Berenson ampuu aviomiestään kuolettavasti päähän useita kertoja. Alicia ei kerro syytä teolleen eikä itse asiassa sano sanaakaan. Enää koskaan. Alicia tuomitaan Pohjois-Lontoossa sijaitsevaan psykiatriseen hoitolaitokseen. Vuosia myöhemmin psykoterapeutti Theo Faber haluaa ryhtyä auttamaan Aliciaa ja pestautuu hoitolaitokseen töihin. Hän on päättänyt selvittää syyn Alician mysteeriseen hiljaisuuteen ja saada hänet jälleen puhumaan.

Tämä koukutti välittömästi ja vei mennessään niin, että en malttanut aina odotella iltaan, että pääsen jatkamaan lukemista. Vähän ehkä minimaalinen pettymys lopussa, mutta noin muuten aivan loistava kirja! ✭✭✭✭

***

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadsissa tai vaikkapa molemmissa.

The post Luetut kirjat – toukokuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
4
Irina / White & Fresh <![CDATA[Terassin kesä]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453402 2020-05-25T15:51:00Z 2020-05-25T15:50:59Z Terassi on kesäkunnossa! En ollut ihan varma, missä määrin kesää tulisi laitettua tänä vuonna terassille, mutta ulkopuoliset voimat puuttuivat peliin. Naapurin täti päätti tuoda minulle pelargonioita, joten eihän siinä muu auttanut kuin alkaa hommiin. Eihän kauniita kukkia voi tuoda likaiselle terassille! 😀 Viime kesänä hankkimani kasteluletku osoittautui liian lyhyeksi, se riitti vain kylpyhuoneesta terassin ovelle. […]

The post Terassin kesä appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Terassi on kesäkunnossa! En ollut ihan varma, missä määrin kesää tulisi laitettua tänä vuonna terassille, mutta ulkopuoliset voimat puuttuivat peliin. Naapurin täti päätti tuoda minulle pelargonioita, joten eihän siinä muu auttanut kuin alkaa hommiin. Eihän kauniita kukkia voi tuoda likaiselle terassille! 😀

Terassin kesä

Viime kesänä hankkimani kasteluletku osoittautui liian lyhyeksi, se riitti vain kylpyhuoneesta terassin ovelle. Niinpä suuntasin kauppaan ostamaan pidemmän ja jo alkoi lyyti kirjoittaa. Ajatus terassin pesusta niin, että kantaisin ämpärikaupalla vettä sisältä ei oikein innostanut. Ja aiemmin olen aina rahdannut terassituolit kylpyhuoneeseen pesulle. Kuurasin tuolit, kaapelikelapöydän ja jakkarat sekä lattian mäntynestesaippualla. Toki siinä oli hommaa letkunkin avulla ja selkä huuteli jotain hoosiannan kaltaista laulelmaa.

Tulipahan kuitenkin tehtyä ja nyt terassilla tuoksuu siltä, että on puhdasta. Istuin- ja selkätyynyt ovat paikoillaan, samoin pelargoniat. Nyt kelpaa istuskella terassilla vaikkapa kirjaa lukien.

Jossain vaiheessa pitää vielä marja-aroniapensaasta siivota irtonaiset oksat, joita sinne tippui, kun huoltoyhtiö kävi lyhentämässä pensaan. Aronia pitäisi lyhentää kunnolla ihan melkein multaan asti, mutta nyt se vain tapitettiin reilun metrin korkeuteen. Saapi nähdä, mitä siitä nyt sitten tulee. Onhan se toki siistimpi, mutta kuinka kauan?

Ja hei, on muuten tosi outo kevät ollut tuon aroniankin suhteen! Joka ainoa kevät tässä asuessani pensaan lehdet ovat olleet raikkaan vihreät. Nyt ne ovat tuollaiset vihertävän-punertavat. Minulle kerrottiin, että se johtuisi viileistä keleistä, mutta ihanko tosiaan kaikki muut keväät vuodesta 2016 lähtien ovat olleet sitten tarpeeksi lämpimiä? Kertaakaan en ole vielä tuon värisenä marja-aroniapensastani nähnyt. 😀

Mutta ihanaa, kun kuitenkin nyt empimisistäni huolimatta sain terassin siivottua ja laitettua. Varmasti vielä kesän aikana saattaa joitain kasveja ilmaantua terassille. Jokavuotinen must have minulle on iso terassihortensia ja sen varmaan joudun käydä ostamassa jossain vaiheessa.

Joko teillä on parvekkeet, terassit ja pihat kesäkunnossa?

The post Terassin kesä appeared first on Whiteandfresh.

]]>
6
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kuukauden ostokset – huhtikuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453387 2020-05-18T16:01:48Z 2020-05-18T16:01:47Z Aloitin viime kesänä kuukauden ostoksieni kirjaamisen ylös, ihan vain tutkiakseni, mihin kaikkeen rahaa kuluu. En koe olevani enää nykyään mikään shoppailija, mutta kirjattuja ostoksiani katsellessa ja erityisesti, kun ne tänne blogin puolelle heinä- ja elokuun osalta toin tajusin, että kyllä sitä rahaa silti kului ja pienistä ostoksista loppujen lopuksi kehkeytyi aikamoinen summa – oman tulotasoni ja ajatusmaailmani […]

The post Kuukauden ostokset – huhtikuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Aloitin viime kesänä kuukauden ostoksieni kirjaamisen ylös, ihan vain tutkiakseni, mihin kaikkeen rahaa kuluu. En koe olevani enää nykyään mikään shoppailija, mutta kirjattuja ostoksiani katsellessa ja erityisesti, kun ne tänne blogin puolelle heinä- ja elokuun osalta toin tajusin, että kyllä sitä rahaa silti kului ja pienistä ostoksista loppujen lopuksi kehkeytyi aikamoinen summa – oman tulotasoni ja ajatusmaailmani huomioon ottaen. Olen siis päättänyt jatkaa kuukauden ostoksieni tuomista tänne blogin puolelle. Kuukauden ostokset -postaukseni sisältää kaiken muun paitsi ruoan, päivittäistarpeet kuten pyykinpesuaineet, roskapussit yms. sekä asumiskulut. Myöskään tulojani en täällä avaa. Ja koska tarkoituksenani on hieman seurata sisään tulevien tavaroiden määrää ja laatua, niin kirjaan loppuun myös kuukauden aikana saadut tavarat.

Kuukauden ostokset – huhtikuu 2020

Kosmetiikka, hygienia, terveys

 • 2 kpl Natusan käsivoide 7,70 €
 • Avène Soothing Eye Contour Cream 24,49 €
 • Hydrocortison 1 % emulsiovoide 4,97 €
 • ACO Face Refreshing Cleansing Gel 13,05 €
 • Bliw Sensitive nestesaippua täyttöpussi 2,69 €
 • Villipuro KINOS-suolasaippua 8,55 €
 • Kangasmaski 12 €
 • LV shampoo 3,19 €
 • D-vitamiini 18,59 €
 • Kyypakkaus 6,41 €
 • Lacto Seven maitohappobakteeri 12,92 €
 • Rexona Biorythm Stick 3,75 €
 • Muut apteekkiostokset 15,35 €
 • Yht. 133,66 €

Tähän kategoriaan upposi huhtikuussa rahaa sitten oikein urakalla. Aluksi vaikutti kasvoihini kohdistunut atopian pahenemisvaihe (joka iski kahdesti pienen ajan sisään) ja siksi jouduinkin rukkaamaan uusiksi kasvotuotteitani. Se tarkoitti lääkevoiteen, silmänympärysvoiteen ja puhdistusaineen ostamista. Perusvoiteen ostin jo maaliskuun puolella. Sittemmin sain reseptillä vielä uutta perusvoidetta, mutta reseptilääkkeitä en näihin kuukausittaisiin ostosraportteihin sisällytä.

Ainoa turhaksi osoittautunut ostos näistä oli kasvomaski. Kävin eräästä ompelimosta ostamassa itselleni kankaisen maskin, mutta koska niitä ei tietenkään näinä aikoina voi sovittaa, niin minun tuurillani maskin kuminauhat olivat liian pitkät eikä niitä solmuun taiteilemallakaan saanut sopiviksi, joten se meni sitten siinä. Muutoin kaikki kosmetiikka-, hygienia- ja terveysosotokset menivät hyvin.

Kuukauden ostokset huhtikuu 2020, Villipuro KINOS suolasaippua
Kuukauden ostokset huhtikuu 2020, Avène soothing eye contour cream

Ulkona syöminen, erikoisjuomat yms.

 • Noutoruoka 66 €
 • Jäätelö 4,50 €
 • Yht. 70,50 €

Poikkeusaika sai minussa aikaan näemmä noutoruokailijan. Innostuin tilaamaan viikonloppuisin kotiin ruokaa. Pakko sanoa, että siinä ei pidemmän päälle hyvä heilu kyllä, kun katsoo tuota summaa ja samalla miettiin, millaisia ruokia sitä tulee tilattua. En meinaan ole tilannut terveellisiä salaatteja. Jätski oli ihan okei, se oli kesäkauden ensimmäinen ja biitsillä nautittu. Toki pehmikseksi riistohintainen. 😀

Kuukauden ostokset huhtikuu 2020, Treffipub

Kodin tavarat

 • Ruukkunarsissi 2,60 €

Viihde

 • Ruutu+ 1 kk 4,15 €

Muut kulut

 • Postikulut (KINOS-saippua) 3,95 €

Saadut tavarat

 • 3 kirjaa
 • Paketti kertakäyttöisiä kasvosuojuksia
 • 2 näytepakkausta CeraVe-voidetta
Kuukauden ostokset huhtikuu 2020

Koko kuukauden ostokset yhteensä 214,86 €

Pienemmällä euromäärällä päästiin kuin maaliskuussa, mutta ei tämä lopputulos silti varsinaisesti hymyilytä. Vaikuttaa varmaan tuo kotiinkannetun roskaruoan määrä. Toki itselleen voi olla näinä aikoina armollinen ja sallia itselleen edes jotain kivaa. Toki mielellään silloin tällöin eikä säännöllisesti. 😉

Oletteko te käyttäneet rahaa normaalia enemmän johonkin tiettyyn näin poikkeusaikana?

The post Kuukauden ostokset – huhtikuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
2