Whiteandfresh Elämää boheemissa kodissa 2020-03-22T10:47:38Z https://whiteandfresh.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://whiteandfresh.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/24/2018/07/cropped-casa-logo-insta-1-32x32.jpg Irina / White & Fresh <![CDATA[Sosiaalisia lähikontakteja vältellen]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453266 2020-03-22T10:47:38Z 2020-03-22T10:47:36Z Ensimmäinen viikko sosiaalisia lähikontakteja vältellen alkaa olla ohi. Kuten edellisessä postauksessani sanoin, normaalistikin arkeni on aika simppeliä, joten radikaalia muutosta tämä kotona itsekseen oleilu ei ole tuonut tullessaan. Isoimmat muutokset ovat tulleet siitä, että ei pääse salille treenaamaan ja siitä, että riskiryhmäläisenä kaupassakäyntiä on tullut välteltyä. Ja se kyllä tuntuu vaikka ei heti uskoisikaan. Lue […]

The post Sosiaalisia lähikontakteja vältellen appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Ensimmäinen viikko sosiaalisia lähikontakteja vältellen alkaa olla ohi. Kuten edellisessä postauksessani sanoin, normaalistikin arkeni on aika simppeliä, joten radikaalia muutosta tämä kotona itsekseen oleilu ei ole tuonut tullessaan. Isoimmat muutokset ovat tulleet siitä, että ei pääse salille treenaamaan ja siitä, että riskiryhmäläisenä kaupassakäyntiä on tullut välteltyä. Ja se kyllä tuntuu vaikka ei heti uskoisikaan.

Lue myös: Kun arki supistuu

Aurinkolahti, Uutelan kanava

Alkuviikosta piipahdin vielä labrassa ja kirjastossa. Kävin myös toiselle riskiryhmäläiselle kaupassa. Torstaina sain kotiin ensimmäisen tekemäni ruokatoimituksen ja siitä lähtien en ole käynyt muualla kuin ulkona kävelemässä ja pari kertaa läheiseni oven takana ilman lähikontaktia.

Aluksi päivät kuluivat uutisia seuraten. Käytän itse pääasiassa Helsingin Sanomien sivustoa ja välillä Ilta-Sanomien ja YLE:n sivuja. Tärkeintä on mahdollisimman luotettavan uutisoinnin seuraaminen. Tosiaan luin uutisia ihan jatkuvasti ja puhuin läheisten kanssa puhelimessa pääasiassa vain koronasta. Huomasin aika pian, että pää alkaa hajota ja pinna kiristyä. Päätin, että nyt on aika hieman pakittaa ja laittaa rajoja liittyen korona-aiheeseen.

Nyt luen muutaman kerran päivässä HS:n päivittyvää artikkelia, johon on koottu koronasta juttuja ympäri maailman. Satunnaisia kokonaisia artikkeleita luen myös, jos ne kiinnostavat. Olen kertonut läheisilleni (joiden kanssa soittelen), että en pysty koko ajan puhumaan koronasta, sillä muuten ahdistus kasvaa liian suureksi. Minulla on siis ennestään ahdistuneisuushäiriö. Tähän mennessä olen selviytynyt oikein hyvin eikä ahdistuneisuus ole nostanut päätään juurikaan, mutta on hyvä pitää mielessä, että näin vakava aihe ja poikkeustila ovat aikamoinen koetinkivi psyykelle. Myös aivan terveelle psyykelle.

Aurinkolahti

Alkuviikon jälkeen tilanne on jo tasoittunut ja nyt yritän saada tätä uutta arkea muodostettua uudeksi normaaliksi. Pyrin käymään useana päivänä viikossa ulkona kävelyllä ja yhtenä tai kahtena päivässä viikossa tekemään jonkinlaisen lihaskuntotreenin kotona. Haluaisin myös saada tehtyä hieman Yin-joogaa. Yritän kuitenkin olla stressaamatta tästä kaikesta ja antaa itselleni armoa. Tiedän olevani ihminen, joka saa paremmin aikaan kuntosalilla tai joogatunnilla. Jos en nyt sitten saa siirrettyä niitä asioita kotiin, niin ei haittaa. Tämä on poikkeuksellinen tilanne, joka ei kestä ikuisuutta vaikkakin useamman kuukauden. Meillä kaikilla on varmasti haasteena saada tämä uusi arki toimimaan rutiinilla, sillä olemme pitkän ajan takaa tottuneet toisenlaiseen arkeen. Päivä kerrallaan asiat tuntuu tutummalta ja opimme toimimaan.

Aurinkolahti

Yrittäkää kiltit kuitenkin toimia annettujen suositusten ja ohjeiden mukaisesti. Välttäkää sosiaalisia lähikontakteja, älkää kokoontuko porukalla minnekään, pitäkää kaupoissa ja muualla turvavälejä. Minä riskiryhmäläisenä yritän parhaani väistellä muita, mutta tarvitsen siihen myös teidän apua. 🙂

Jaksamista kaikille, voikaa hyvin ja muistakaa ulkoilla!

P.S. Touhujani voi seurata myös Instagramissa, jossa myös mahdollisesti stoorien puolelle laitan välillä jotain sisältöä:

–> @soderholmirina

The post Sosiaalisia lähikontakteja vältellen appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kun arki supistuu]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453257 2020-03-15T17:08:46Z 2020-03-15T17:08:43Z Minulla tai lähipiirissäni ei ole koronatartuntoja, onneksi. Se on näin alkuun ihan kaikkein tärkein asia. Sen sijaan meillä kyllä normaalia tarkemmin vältellään sitä, sillä sekä minä että läheiseni olemme riskiryhmässä. Tämä tarkoittaa, että arki supistuu aika reilusti. Lue myös: Elämänkumppanini MS Arki ja elämä supistuvat tietenkin melkein kaikilla muillakin, riippuen tietenkin tilanteesta. Monet harrastuspaikat ja […]

The post Kun arki supistuu appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Minulla tai lähipiirissäni ei ole koronatartuntoja, onneksi. Se on näin alkuun ihan kaikkein tärkein asia. Sen sijaan meillä kyllä normaalia tarkemmin vältellään sitä, sillä sekä minä että läheiseni olemme riskiryhmässä. Tämä tarkoittaa, että arki supistuu aika reilusti.

Lue myös: Elämänkumppanini MS

Arki ja elämä supistuvat tietenkin melkein kaikilla muillakin, riippuen tietenkin tilanteesta. Monet harrastuspaikat ja vastaavat paikat ovat kiinni eikä päivien ja viikkojen edetessä tiedetä, miten pitkälle virustartunnan ehkäisemiseksi ja epidemian hidastamiseksi vielä joudutaan menemään.

tyhjä keinu

En ole työelämässä, joten arkeni on varsin yksinkertaista jo valmiiksi. Se on sekä hyvä että huono asia. Hyvä siinä mielessä, että ei tarvitse murehtia muun muassa siitä, miten selvitä työstä ja työmatkoista. Mutta koska arkeni on jo valmiiksi yksinkertaista, niin siitä asioiden pois jättäminen tuntuu jo aika herkästi.

Yksi isoimmista arjen palasistani on kuntosalilla käyminen. Nyt siellä ei tietenkään voi käydä, kun sali on suljettu. Lisäksi alkuvuoden aikana olen käynyt viikottain Yin-joogakurssilla, mutta ainakin nyt tulevana viikkona tuntia ei ole. Treenasin tänään kotona, mutta kyllä se tuntui hieman ankealta. 😀 Toissailtana, kun hyppelin rannalla pienessä pakkasessa portaita ylös ja alas, sain keuhkoputkeni kipeäksi. Siksi en sitten viitsinyt lähteä ulos lenkille. Kotona lämmittely ja treenaaminen onnistuu, mutta ei se sama ole. Välineet ja laitteet eivät ole samalla tasolla kotona. Lisäksi minun on yksinkertaisesti lähdettävä salille liikkumaan tai muuten en saa takamustani irti sohvasta. Liikkumisen lisäksi salilla käyminen tarjoaa minulle sosiaalisia kontakteja, siellä on vuosien varrella ehtinyt saamaan tuttuja. On kuin kotiin astuisi, kun menee treenaamaan. Hieman olenkin nyt huolissani, kuinka psyyken käy näin välttelykauden aikana.

Lue myös: Elämäntapamuutos – Kuntosalilla käntiä takana vuosi

ketjulukolla suljettu portti

Ostin kokeeksi kaupasta sen verran tarvikkeita, että minun pitäisi pärjätä normaalia kauemmin ilman kaupassakäyntiä. Saa nähdä, kuinka käy. Toki kauppaan menen, jos jotain tarvitsen, mutta periaatteessa riskiryhmäläisenä pitäisi olla normaalia varovaisempi. Aion myös käydä kirjastossa ainakin kerran ja terveyskeskuksessa labrassa varatulla ajalla ellei labra sitä peruuta. Lukuunottamatta näitä menoja ensi viikkoni on tyhjä. Suunnitelmissa on toki käydä myös ulkona kävelyllä ja siten pystyn tapaamaan läheistänikin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tilanne tuntuu kamalan monimutkaiselta ja hankalta.

Monimutkaisen ja hankalan tästä tekee tunteet eikä sille mitään voi. Siksihän monet myös hamstraavat. Sillä vaikka tiedät periaatteessa, mitä tapahtuu niin ilma on täynnä epävarmuutta. Emme ole aiemmin olleet tällaisessa tilanteessa. Sitä miettii joskus, että kunpa ei tarvitsisi mennä minnekään ja voi kunpa voisi olla kotona monta päivää. Läheiseni kysyi, että tuntuuko, että olisit lomalla? Ei tunnu. Menisin mielelläni salille tai joogatunnille. Tai vaikka en menisi niin että periaatteessa voisin mennä jonnekin.

talitiainen

Eikä mikään oikeasti ole pielessä. Ei minulla ole mitään hätää. On muun muassa netti, puhelin, kissa, suoratoistopalvelut ja kirjat. Ja kuten sanoin, uloskin voi mennä. Jopa yhdessä jonkun kanssa, kunhan pitää turvaväliä muihin. Niin ja toki voi käydä jopa kaupassa ja muuallakin kunhan on terve. Jos sairastuu niin ehkä joku käy kaupassa puolestani. Silti mietin, että vaikka viihdyn yksin niin onkohan tämä silti vähän liikaa jo minullekin…

Tällaisia ajatuksia. Ajatuksia on itse asiassa kovin paljon enemmänkin, mutta nämä sain nyt ulos päästäni ja toivottavasti jotenkin ymmärrettävään muotoon. Siitä on vuosia, kun olen viimeksi kirjoittanut vapaasti ajatuksiani ja tunteitani paperille. Tai “paperille”. Muistan, miten blogiurani alkutaipaleella ajatusten naputtelu oli niin helppoa. Sitä vaan pisti menemään ja lauseita ilmestyi valkoiselle pohjalle. 😀

Tähän loppuun minulla on vain yksi toive: Mitä tahansa teettekin niin älkää liikkuko muiden parissa kipeänä. Suojataan parhaamme mukaan riskiryhmäläisiä ja erityisesti iäkkäitä.

Tsemppiä kaikille tänä omituisena aikana!

The post Kun arki supistuu appeared first on Whiteandfresh.

]]>
6
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kuukauden ostokset – helmikuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453240 2020-03-07T16:50:32Z 2020-03-07T16:50:29Z Aloitin viime kesänä kuukauden ostoksieni kirjaamisen ylös, ihan vain tutkiakseni, mihin kaikkeen rahaa kuluu. En koe olevani enää nykyään mikään shoppailija, mutta kirjattuja ostoksiani katsellessa ja erityisesti, kun ne tänne blogin puolelle heinä- ja elokuun osalta toin tajusin, että kyllä sitä rahaa silti kului ja pienistä ostoksista loppujen lopuksi kehkeytyi aikamoinen summa – oman tulotasoni ja ajatusmaailmani […]

The post Kuukauden ostokset – helmikuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Aloitin viime kesänä kuukauden ostoksieni kirjaamisen ylös, ihan vain tutkiakseni, mihin kaikkeen rahaa kuluu. En koe olevani enää nykyään mikään shoppailija, mutta kirjattuja ostoksiani katsellessa ja erityisesti, kun ne tänne blogin puolelle heinä- ja elokuun osalta toin tajusin, että kyllä sitä rahaa silti kului ja pienistä ostoksista loppujen lopuksi kehkeytyi aikamoinen summa – oman tulotasoni ja ajatusmaailmani huomioon ottaen. Olen siis päättänyt jatkaa kuukauden ostoksieni tuomista tänne blogin puolelle. Kuukauden ostokset -postaukseni sisältää kaiken muun paitsi ruoan, päivittäistarpeet kuten pyykinpesuaineet, roskapussit yms. sekä asumiskulut. Myöskään tulojani en täällä avaa. Ja koska tarkoituksenani on hieman seurata sisään tulevien tavaroiden määrää ja laatua, niin kirjaan loppuun myös kuukauden aikana saadut tavarat.

Vaikka helmikuussa joutui kuluttamaan rahaa vähän isompiakin summia, niin silti ero joulu- ja tammikuuhun tuntui suurelta. Eikä rahat olleet loppu vielä kuun lopussa. 😉

Kuukauden ostokset – helmikuu 2020

Kosmetiikka ja hygienia

 • Antiperspirantti (Erisan) 3,59 €
 • Sähköhammasharjan vaihtoharjat (IISI) 5,95 €
 • Shampoo (Neutral) 2,95 €
 • Nenäliinapakkaus (jossa 3 pkt) ja kartonkilaatikko (Muji) 6,45 €
 • Kestositeet 3 kpl 30 €
 • Yht. 48,94 €
Kuukauden ostokset, kasvopaperit, nenäliinat, kartonkilaatikko, muji
Kuukauden ostokset, kestositeet, onnikas

Terveys

 • Maitohappobakteerit 20 kpl (Lacto Seven) 6,44 €
 • Sinkkiasetaatti (Posivil Fluzink) 9,90 €
 • Yht. 16,34 €

Kodin tavarat

 • Geeli-kuulakärkikynä (Muji) 1,95 €

Matkakulut

 • Arvoa matkakortille (HSL) 40 €
 • Arvoa matkakortille (HSL) 20 €
 • Yht. 60 €

Mulla kävi taas näin, että tulin hankkineeksi matkakortille arvoa 60 eurolla, kun olisin saanut 30 päivän kauden 59,70 eurolla. Edelleenkään se ei ole kuin 30 senttiä, mutta noin periaatteessa harmittaa. Alkukuussa vielä laskin jo sovitut menot ja ajattelin siihen riittävän vielä muutamia extempore-menoja, mutta elämä on arvaamatonta, haha. Täytyy vähän tässä mietiskellä, että tulisiko sitä kevät- ja kesäkaudella liikuttua joka kuukausi sen verran, että olisi kannattavampaa suoraan hankkia matkakortille aikaa arvon sijasta.

Lue myös: Kuukauden ostokset – joulukuu 2019

Kuukauden ostokset, ACO Sun

Kissan kulut

 • Matolääke 8,64 €
 • Eläinlääkäri (rokotus, tarkastus + Profender-matolääke) 86,71 €
 • Yht. 95,35 €

Käytämme pari kertaa vuodessa vaihtelun vuoksi matolääkkeenä reseptillä saatavaa valeluliuosta. Viime vuonna saimme lääkkeeseen reseptin ja tänä vuonna olikin yllätys, kun lääkepakkaus annettiin käteen vastaanotolla. En muutoin vielä tässä vaiheessa olisi ostanut tuota lääkettä vaan se olisi siirtynyt jollekin toiselle kuukaudelle.

Viihde

 • Netflix 1 kk 7,99 €
 • Ruutu+ 1 kk 4,15 €
 • Yht. 12,14 €

Ulkona syöminen, erikoisjuomat yms.

 • Lounas (Subway) 4,60 €

Ostetut lahjat

 • Syntymäpäivälahja 17,29 €

Muut kulut

 • Hautakynttilä 2,79 €
 • Lahjoitus hyväntekeväisyyteen (VVA ry), veloitus puhelinlaskulla 5 €
 • Yht. 7,79 €

Saadut tavarat

 • 4 ACO Sun -tuotetta (Lehdistötilaisuus)
 • 4 kirjaa
 • Simpukka (tuliainen Floridasta)
 • 2 kylpypyyhettä

Koska hamam-pyyhkeet osoittautuivat omaan käyttööni sopimattomiksi ja kun ostin tilalle aivan liian paksut froteepyyhkeet, oli tilalle saatava jälleen uudet pyyhkeet. Ihan itse piti ne hankkia, mutta sitten sainkin ne lahjaksi.

Lue myös: ACO Sun -uutuudet kuivalle ja atooppiselle sekä aurinkoherkälle iholle

Koko kuukauden ostokset yhteensä 264,4 €

Helmikuusta jäi ihan hyvä fiilis. Vähän jäi harmittamaan tuo matkakorttijuttu taas ja myös oikeastaan nuo imeskeltävät sinkkiasetaattitabletit. Koin hieman sellaista oloa, että olisin tulossa kipeäksi ja joitain noista tableteista söin, mutta jäin sitten miettimään olisivatko ehkä kuitenkaan olleet tarpeellisia. No, onpahan kaapissa sitten, jos tulee tosissaan kipeäksi.

Mitä sellaista olet viimeksi ostanut, joka on jäänyt harmittamaan? Ihan jotain pientä tai vaikka suurtakin?

The post Kuukauden ostokset – helmikuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Luetut kirjat – helmikuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453223 2020-03-01T12:35:45Z 2020-03-01T12:35:42Z Helmikuussa luin varmaankin kautta aikojen vähiten kirjoja eli vain viisi kirjaa. Olisin saanut luettua kuusikin, mutta tahkosin erään englanninkielisen kirjan parissa monta iltaa, koska aihe kiinnosti, mutta jostain syystä aivan liian paljon jäi tajuamatta. En ymmärrä yhtään, miksi, mutta luenpa kirjan sitten uudelleen suomeksi. Patrik Svensson, Ankeriaan testamentti Kirja saatu kustantajalta Aivan uskomatonta, että joku […]

The post Luetut kirjat – helmikuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Helmikuussa luin varmaankin kautta aikojen vähiten kirjoja eli vain viisi kirjaa. Olisin saanut luettua kuusikin, mutta tahkosin erään englanninkielisen kirjan parissa monta iltaa, koska aihe kiinnosti, mutta jostain syystä aivan liian paljon jäi tajuamatta. En ymmärrä yhtään, miksi, mutta luenpa kirjan sitten uudelleen suomeksi.

Luetut kirjat, Ankeriaan testamentti, Patrik Svensson

Patrik Svensson, Ankeriaan testamentti

Kirja saatu kustantajalta

Aivan uskomatonta, että joku on mennyt kirjoittamaan kirjan ankeriaasta. Tarina kertoo ankeriaan lisäksi myös isästä ja pojasta ja heidän yöllisistä kalastusreissuistaan. Alkujaan, kun kirjakatalogista luin kirjan ilmestymisestä, niin ohitin sen suosiolla. Kirja ankeriaasta? Ei kiitos.

En tosiaan siis olisi voinut kuvitellakaan lukevani kirjaa jostain niljakkaasta kalasta, joka muistuttaa käärmettä, mutta onneksi luin. Kiitos St. Georgen kuukausittaisen lukupiirin, jossa kirja oli käsiteltävänä. Älyttömän mielenkiintoinen tarina ankeriaalla ja miten sitä onkaan tutkittu vuosisatojen ajan. Jopa Sigmund Freud liittyy ankeriaan tarinaan, uskokaa tai älkää. Loistava kirja! ✭✭✭✭

Lähikaupan nainen, Sayaka Murata

Sayaka Murata, Lähikaupan nainen

Keiko on 36-vuotias nainen, edelleen osa-aikaisessa työssä lähikaupassa eikä koskaan ole seurustellut. Yhteiskunnan oletuksen mukaan Keikon pitäisi kuitenkin jo olla naimisissa ja perheellinen tai ainakin “kunnon töissä”. Sen sijaan Keiko nauttii lähikaupan säntillisestä työstä. Ympäristön paine saa Keikon silti yrittämään jotain epätoivoiseksi luokiteltavaa.

Lähikaupan nainen on kuvas nyky-Japanin kulttuurista ja se on aika hurjaa, että odotukset naisen elämästä ovat vielä tuollaiset. Tietysti heillä kulttuuri on hyvin erilainen verrattuna länsimaihin. Tosin jos tarkkoja ollaan, niin on niitä naisiin ja heidän elämään liittyviä oletuksia ja odotuksia meilläkin vaikka niitä kovasti jo yritetäänkin rikkoa. Tuntuu monesti itsekin siltä, että on jotain vikaa, kun ei tee tai ole tässä yhteiskunnassa niin kuin (muka) kuuluisi.

Luin tämän yhdeltä istumalta, jokin tässä koukutti (en ole ihan varma mikä) vaikka olikin hieman hämmentävä kokemus. Hämmennys johtui ehkä päähenkilöstä, sillä Keiko oli varsin omituinen tyyppi. Jäin miettimään, olisiko Keikossa jotain autismin kirjoon viittaavia piirteitä. Tykkäsin kuitenkin, oli puhutteleva tarina. ✭✭✭

Uhri ja pyöveli, Bo Svernström

Bo Svernström, Uhri ja pyöveli

Kirja saatu kustantajalta

Rikollinen mies löytyy Tukholman laitamilta ristiinnaulittuna ladon seinään. Tekijä ei ole jättänyt jälkeensä mitään jälkiä itsestään paitsi autonavaimen, jonka toimittaja Annika Bengtsson löytää rikospaikalta. Onko kyseessä rikollisten keskinäinen välienselvittely, siitä joutuu komisario Carl Edson ottamaan selvää.

Heti alkuun on todettava, että kirja sisältää raakaa väkivaltaa ja asioita, joista herkät lukijat eivät välttämättä tykkää. Vaikka itse hieman joillekin kohdille irvistin, niin pystyin oikein hyvin lukemaan kirjan. Kirjassa oli pari mielenkiintoista käännekohtaa ja twistiä. En toisesta oikein pitänyt, mutta olin tässä vaiheessa kuitenkin jo koukussa tarinaan. Loppua kohti mieli taas muuttui ja lopulta voin hyvin sanoa, että tykkäsin. Alitajuntaankin asti kirja pääsi vissiin vaikuttamaan, sillä näin muutamia öitä sitten unen, jossa suosittelin kirjaa ja näin ollen ystäväni isä osti sen tyttärelleen häälahjaksi. 😀 ✭✭✭

Luin myös nämä kirjat:

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadsissa tai vaikkapa molemmissa.

The post Luetut kirjat – helmikuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[ACO Sun -uutuudet kuivalle ja atooppiselle sekä aurinkoherkälle iholle]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453202 2020-02-22T13:00:04Z 2020-02-22T13:00:03Z * Tähdellä merkityt tuotteet saatu PR-näytteinä Osallistuin torstaina lehdistötilaisuuteen, jossa ACO lanseerasi tulevan kesän ACO Sun -uutuustuotteet kuivalle ja atooppiselle sekä aurinkoherkälle iholle. Lisäksi uutuuksia ovat lasten herkälle iholle soveltuva fysikaalinen aurinkosuoja ja iholle auringonoton jälkeen levitettävä After Sun -geeli. *ACO Sun AtoProtect Lotion SPF50+ Syväkosteuttava Ato-Protect Lotion SPF50+ on kehitetty erityisesti kuivaihoiset ja atooppiset […]

The post ACO Sun -uutuudet kuivalle ja atooppiselle sekä aurinkoherkälle iholle appeared first on Whiteandfresh.

]]>
* Tähdellä merkityt tuotteet saatu PR-näytteinä

Osallistuin torstaina lehdistötilaisuuteen, jossa ACO lanseerasi tulevan kesän ACO Sun -uutuustuotteet kuivalle ja atooppiselle sekä aurinkoherkälle iholle. Lisäksi uutuuksia ovat lasten herkälle iholle soveltuva fysikaalinen aurinkosuoja ja iholle auringonoton jälkeen levitettävä After Sun -geeli.

ACO lehdistötilaisuus 20.2.2020, Ravintola Espa

*ACO Sun AtoProtect Lotion SPF50+

Syväkosteuttava Ato-Protect Lotion SPF50+ on kehitetty erityisesti kuivaihoiset ja atooppiset asiakkaat mielessä. Samalla kun voide suojaa ihoa palamiselta, se kosteuttaa tehokkaasti. Voiteessa on käytetty ACO Triple Moist Complex -kosteudensitojayhdistettä. Tämä aurinkovoide on vedenkestävä, alkoholiton, väriaineeton ja hajusteeton. Se on tarkoitettu pääasiassa vartalolle.

*ACO Sun Intolerance Lotion SPF50

ACO Sun Intolerance Lotion SPF50 on kehitetty erityisesti heille, jotka kärsivät aurinkoihottumasta ja -allergiasta. Voide suojaa auringon aiheuttamalta ihoärsytykseltä ja lisäksi kosteuttaa hyvin ihoa ACO Triple Moist Complex -kosteudensitojayhdisteen ansiosta. Tämäkin voide on alkoholiton, väriaineeton ja hajusteeton. Voide sopii käytettäväksi myös kasvoilla.

Aurinkosuojavoiteet aurinkoherkälle ja kuivalle ja atooppiselle iholle

*ACO Sun Soothing After Sun Gel Cream

Soothing After Sun Gel Cream rauhoittaa ja viilentää ihoa auringossa vietetyn ajan jälkeen. ACO Triple Moist Complex -kosteudensitojayhdiste myös palauttaa ihon kosteustasapainon. Tämä geelivoide sisältää pantenolia ja on miedosti hajustettu.

Kevään uutuuksien joukosta löytyy myös lapsille herkän ihon aurinkovoide, joka on fysikaalinen aurinkosuoja. 100 % mineraalisuoja pysyy ihon pinnalla eikä imeydy ihoon. Antaa suojan sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Sopii erityisen herkkäihoisille ja myös pienille lapsille (6 kk iästä ylöspäin). Voide on vedenkestävä, alkoholiton ja hajusteeton.

ACO Sun Kids

Näiden neljän uutuuden lisäksi ACOlla on myös muita aurinkotuotteita niin kasvoille kuin vartalollekin. Lisätietoja löytyy ACOn omilta sivuilta. Tämän kevään ja kesän uutuudet eivät ole vielä ehtineet nettisivuille, mutta ovat jo myynnissä apteekeissa.

ACO Sun Ato-Protect Lotion SPF50+
ACO Sun Intolerance Lotion SPF50
ACO Sun Soothing After Sun Gel Cream
ACO Sun Face Fluid Mattifying Anti-Blemish SPF50+

Olen ollut itse tosi tyytyväinen ACOn kasvoille tarkoitettuihin aurinkovoiteisiin ja olen iloinen, että PR-näytekassissa oli uutuuksien lisäksi mukana *ACO Sun Face Fluid SPF50+, sillä pian joutuu alkaa käyttämään taas suojakerrointa kasvoilla. Mielenkiinnolla odotan myös uutuustuotteiden kokeilemista ja erityisesti atoopikkona ja herkkäihoisena tuota atoopikoille tarkoitettua aurinkovoidetta.

Lue myös: Loppuneet kosmetiikkatuotteet: heinäkuu-syyskuu 2018

Muistattehan aloittaa kasvojen ihon suojaamisen auringolta jo maalis-huhtikuussa, sillä kevätaurinko on aika salakavala tyyppi!

The post ACO Sun -uutuudet kuivalle ja atooppiselle sekä aurinkoherkälle iholle appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Tuttavallisesti ihan Kissa vaan!]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453188 2020-02-16T16:21:32Z 2020-02-16T16:21:29Z Tällä kertaa ajattelin tarjota teille katsottavaksi kissakuvia. On se vaan niin hellyyttävä tapaus. Käytiin alkuviikosta lääkärintarkastuksessa ja siellä ollaan aina aivan käsittämättömän kiltisti. Tai siis jos minä seison vieressä niin, että muhun voi nojata. 😉 Jotenkin silloin aina tunnen aivan yletöntä rakkautta tuota olentoa kohtaan, en tiedä miksi. Otsikosta sen verran, että meillä mennään nimellä […]

The post Tuttavallisesti ihan Kissa vaan! appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Tällä kertaa ajattelin tarjota teille katsottavaksi kissakuvia. On se vaan niin hellyyttävä tapaus. Käytiin alkuviikosta lääkärintarkastuksessa ja siellä ollaan aina aivan käsittämättömän kiltisti. Tai siis jos minä seison vieressä niin, että muhun voi nojata. 😉 Jotenkin silloin aina tunnen aivan yletöntä rakkautta tuota olentoa kohtaan, en tiedä miksi.

Otsikosta sen verran, että meillä mennään nimellä Kissa. Sen nimen tuntee. Virallinen nimi on Toffee, mutta sitä käytetään lähinnä vain eläinlääkärissä. Eivät kai ne siellä tosin olisi varmaankaan hämmästyneet Kissa-nimestäkään, sillä meidän jälkeemme eläinlääkärissä oli vuorossa kissa, jonka nimi oli Katti. 😀

Lue myös: Kissakuvia – Kissa tuli ja jäi taloon

Kissa, Toffee, kissakuvia
Kissa, Toffee, kissakuvia, kissajooga
Kissa, Toffee, kissakuvia
Kissa, Toffee, kissakuvia

Mun oma höppänä ❤

Lue myös: Terapiakissa

The post Tuttavallisesti ihan Kissa vaan! appeared first on Whiteandfresh.

]]>
6
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kuukauden ostokset – tammikuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453174 2020-02-08T17:08:17Z 2020-02-08T17:08:15Z Aloitin viime kesänä kuukauden ostoksieni kirjaamisen ylös, ihan vain tutkiakseni, mihin kaikkeen rahaa kuluu. En koe olevani enää nykyään mikään shoppailija, mutta kirjattuja ostoksiani katsellessa ja erityisesti, kun ne tänne blogin puolelle heinä- ja elokuun osalta toin tajusin, että kyllä sitä rahaa silti kului ja pienistä ostoksista loppujen lopuksi kehkeytyi aikamoinen summa – oman tulotasoni ja ajatusmaailmani […]

The post Kuukauden ostokset – tammikuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Aloitin viime kesänä kuukauden ostoksieni kirjaamisen ylös, ihan vain tutkiakseni, mihin kaikkeen rahaa kuluu. En koe olevani enää nykyään mikään shoppailija, mutta kirjattuja ostoksiani katsellessa ja erityisesti, kun ne tänne blogin puolelle heinä- ja elokuun osalta toin tajusin, että kyllä sitä rahaa silti kului ja pienistä ostoksista loppujen lopuksi kehkeytyi aikamoinen summa – oman tulotasoni ja ajatusmaailmani huomioon ottaen. Olen siis päättänyt jatkaa kuukauden ostoksieni tuomista tänne blogin puolelle. Kuukauden ostokset -postaukseni sisältää kaiken muun paitsi ruoan, päivittäistarpeet kuten pyykinpesuaineet, roskapussit yms. sekä asumiskulut. Myöskään tulojani en täällä avaa. Ja koska tarkoituksenani on hieman seurata sisään tulevien tavaroiden määrää ja laatua, niin kirjaan loppuun myös kuukauden aikana saadut tavarat.

Tammikuussa rahaa kului paljon! Toki tarpeeseen, mutta silti se on ahdistavaa. Odotan sitä kuukautta, kun ei ole pakko (tai pakko ja pakko) ostaa jotain tarpeellista, joka vie isomman lohkon kuukauden tuloista.

Kuukauden ostokset – tammikuu 2020

Kodin tavarat

 • Sänky 59 €
 • Joustinpatja 149 €
 • Patjansuojus 9,99 €
 • 2 kpl kuminauhalakanoita 29,98 €
 • 2 kpl froteisia käsipyyhkeitä 11,98 €
 • 2 kpl froteisia kylpypyyhkeitä 19,98 €
 • Astiankuivausalusta 2,99 €
 • IKEA kestokassi 0,99 €
 • Tiskirätit 3 kpl / pkt 12,90 €
 • Yht. 296,81 €
Kuukauden ostokset tammikuu 2020, IKEA Neiden sängynrunko

Lue myös: Uusi sänky – Hyvästi yöt pelkällä patjalla!

Sängynhakureissulla ostin itselleni uudet pyyhkeet. Aiemmin syksyllä ostin hamam-pyyhkeet ja niin toivoin, että niistä olisi tullut mun juttuni, mutta reilu kolme kuukautta yritin eikä meistä vain tullut kavereita. Idea on tosi ihana! Hamam-pyyhkeet ovat ohuita, kevyitä ja vievät äärettömän vähän tilaa verrattuna froteepyyhkeisiin. En kuitenkaan koe, että niillä ihon pyyhkiminen olisi miellyttävää. Vähän kuin jollain ohuella kastuneella rievulla pyyhkisi ihoa sen jälkeen, kun osa pyyhkeestä on jo kuivaamisessa kastunut. Ei tunnu siltä, että iho kuivuisi tarpeeksi. Niinpä ostin itselleni froteepyyhkeet. Mutta jotta asiat eivät menisi niin kuin Strömsössä niin tietenkin uusia pyyhkeitä ostaessa tein tahattoman mokan ja ostin aivan liian paksut pyyhkeet. Käsipyyhkeissä paksuus vielä menee, mutta kylpypyyhkeen käyttäminen on tosi vaikeaa, jos se on liian paksu. Niinpä tässä kevään mittaan joudun ostamaan jälleen uudet pyyhkeet. Kivaa, eikö? 😉

Kuukauden ostokset tammikuu 2020, Tabitha Eve tiskirätit

Ja hei! Vinkkinä, että nuo Unit Marktista ostamani tiskirätit on aivan loistavia. Tykkään niistä paaaaljon enemmän kuin aiemmista mikrokuituliinoistani. Ja ne on 100 % puuvillaa.

Lue myös: Zero Waste kauppa – Unit Markt Helsinki

Viihde

 • Netflix 1 kk 7,99 €
 • Ruutu+ 1 kk 4,15 €
 • e-kirja: Maria Lang, Mördaren ljuger inte ensam 5,70 €
 • Yht. 17,84 €

Liikunta

 • Yin-joogakurssi (4 krt) 45 €
 • Sointukylpy (1 krt) 15 €
 • Kuntosalikortti 3 kk 85,50 €
 • Yht. 145,50 €

Olen halunnut kokeilla Yin-joogaa ja kurssin hinta hieman kirpaisi, kun alla oli jo muita osteluita, mutta ei se haittaa. Jo kaksi kertaa takana ja kivaa on ollut! Haluan muutenkin kokeilla vähän uusia juttuja tänä vuonna (saa nähdä, miten pitkälle vuotta innostus riittää) ja sillä tuo Sointukylpykin. Se tosin ajoittuu vasta maaliskuulle, mutta piti maksaa jo varatessa.

Lue myös: Elämäntapamuutos – Kuntosalilla käyntiä takana vuosi

Matkakulut

 • Arvoa HSL:n matkakortille 20 €
 • Arvoa HSL:n matkakortille 20 €
 • Yht. 40 €

Ulkona syöminen, erikoisjuomat ym.

 • Frappuccino 5,70 €
 • Lounas (Tokumaru) 11,50 €
 • Milk Bubble Tea 5,50 €
 • Yht. 22,70 €
Kuukauden ostokset tammikuu 2020, lounas, Tokumaru

Ostetut lahjat

 • Syntymäpäivälahjoja ja kyläviemisiä yht. 32,95

Muut kulut

 • IKEA kotiinkuljetus 29 €
 • IKEA kierrätyspalvelu 40 €
 • Yht. 69 €

Terveys ja hygienia

 • D-vitamiini 8,90 €
 • Hammaslankaimia 5,50 €
 • Apteekkiostoksia 34,31 €
 • Yht. 48,71 €

Saadut tavarat

 • Hiusnauha
 • 3 kpl kirjoja

Koko kuukauden ostokset yhteensä 673,51 €

Aivan järkyttävä summa, joskin sängyn hankkiminen oli pakollista ja erittäin tarpeellista. Ilman siihen liittyviä kuluja kuukauden loppusumma olisi ollut 355,55 €, joka sekin tosin on toivomaani isompi summa. Summa piti sisällään kuitenkin normaalia enemmän liikuntaa, joten se on plussaa vaikka kuukauden loppusummaa hieman kohottikin.

Välillä tuntuu, että en ole täysin varma, mihin tällä ostosten ylöskirjaamisella pyrin. Onko se vain siksi, että hahmottaisin paremmin, mitä kaikkea ostan ja mihin rahani kuluvat vai onko tavoitteena myös jotain muuta? Sekin kyllä riittää syyksi, ei siinä mitään. Ensimmäisessä Kuukauden ostokset -postauksessa pohdiskelin, olinko ostanut jotain sellaista, jota ilman olisin pärjännyt. Nyt en ehkä siihen keskity ellei tosiaan tule tehtyä jotain todella hutiostosta. Olisi kiva kokea ilman suurempaa yrittämistä sellainen kuukausi, jolloin ei tulisi ostettua juuri mitään. Ihan vain kokeeksi vaikkapa. Kuten olen sanonut, en koe ainakaan tällä hetkellä, että minulla olisi tarvetta ostolakolle.

Heräsikö jotain ajatuksia?

The post Kuukauden ostokset – tammikuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
2
Irina / White & Fresh <![CDATA[Luetut kirjat – tammikuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453162 2020-02-01T16:25:04Z 2020-02-01T16:25:01Z Tammikuussa luin yhdeksän kirjaa. Ihan kiva lukukuukausi, johon mahtui pari aivan loistavaa kirja ja lisäksi kirjoja, joihin en olisi välttämättä oma-aloitteisesti tarttunut. Tällaiset “en olisi muutoin tullut lukeneeksi” kirjat ovat mainioita: kirja voi olla aivan loistava, jolloin tulee oltua kiitollinen, että tuli luettua. Jos kirja puolestaan ei yllä kovin syvältä koskettamaan, niin voi ainakin todeta, […]

The post Luetut kirjat – tammikuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Tammikuussa luin yhdeksän kirjaa. Ihan kiva lukukuukausi, johon mahtui pari aivan loistavaa kirja ja lisäksi kirjoja, joihin en olisi välttämättä oma-aloitteisesti tarttunut. Tällaiset “en olisi muutoin tullut lukeneeksi” kirjat ovat mainioita: kirja voi olla aivan loistava, jolloin tulee oltua kiitollinen, että tuli luettua. Jos kirja puolestaan ei yllä kovin syvältä koskettamaan, niin voi ainakin todeta, että tuli luettua jotain kenties reilustikin oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Ja omanlaisia lukukokemuksia nekin ovat!

Gwen Cooper, Homer-kissan uskomaton elämä

Gwen Cooper adoptoi löytökissanpennun, joka silmäsairauden vuoksi on menettänyt silmänsä. Tämä pieni, mutta uskomattoman reipas sokean runoilijan Homeroksen mukaan nimensä saanut kissa opettaa Gwenille elämästä paljon. Aivan loistava kirja! Upea rohkea kissa tuo Homer eikä yhtään anna sokeutensa estää täydellistä kissanelämää. ✭✭✭✭✭

Sofie Sarenbrant, Osasto 73 (Emma Skjöld, #2)

Rikostarkastaja Emma Skjöld on ollut sairaalassa koomassa viisi kuukautta. Kun hän vihdoin herää, hän muistaa vaan jättäneensä vauvansa isälleen hoitoon ja lähteneensä ratsastamaan. Jotenkin hänestä tuntuu, että onnettomuudessa ei ole kaikki ihan niinkuin pitäisi. Emman miehen entinen tyttöystävä on auttanut vauvan hoidossa ja on kiintynyt lapseen vähän liiankin kanssa. Kun Emma siirretään teho-osastolta osastolle 73 hänen epäilyksensä ja turvattomuudentunteensa kasvavat.

Tykkäsin! Sujuva ja suppeasta tapahtumaympäristöstä huolimatta ja toisaalta siitä johtuenkin mukanaan hyvin kuljettava ja ihan koukuttavakin tarina. Ja voi vitsi, mikä cliffhanger-loppu! Pitää pian päästä lukemaan kolmas osa (Kerjäläinen). ✭✭✭✭

Noriko Morishita, Tyttö ja teeseremonia – 15 oivallusta elämästä

Nuorena naisenalkuna aloitetut teeopinnot, jotka ovat kestäneet jo yli 25 vuotta, näyttävät ja opettavat Norikolle enemmän kuin voisi koskaan uskoa. Käsittämättömän paljon erilaisia sääntöjä sisältävä teeseremonia vuodenajan vaihteluineen antavat kuitenkin vapautta ja rauhaa.

Loistava kirja, jota luki vähän kuin olisi ollut hypnoosissa. Mielenkiintoista oli huomata Norikon kasvu ja kehitys vuosien varrella. Ja miten kaiken sai aikaan ”vain” vuosi toisensa perään harjoitettu tee. ✭✭✭✭✭

Emmi-Liia Sjöholm, Paperilla toinen

Kirja saatu kustantajalta

Paperilla toinen on Emmi-Liia Sjöholmin esikoinen ja omakohtainen tarina. Tarinan ydin on Emmi-Liian kasvaminen ensin tytöstä naiseksi ja lopulta äidiksi.

Kasvutarina on hyvin seksuaalispainotteinen ja mikäs siinä, onhan nuoren tytön ja naisen elämä hormoneja täynnä. Myös äidiksi tulo herättää lähes kaikissa naisissa vahvoja tunteita, usein myös niitä epävarmoja. Kirja oli rehellinen, avoin ja helppolukuinen. Se oli myös ehdottomasti rohkea. Seksistä ja seksuaalisuudesta pitääkin voida puhua, mutta huomaan itse suhtautuvani kirjallisuudessa olevaan seksiin aika estollisesti. En tunnista itseäni nuoren Emmi-Liian seksuaalisesta kasvusta enkä myöskään ole äiti, joten en kokenut olevani varsinaisesti kirjan kohderyhmää. ✭

Se tosin on mainittava, että joistain ei niin hyvistä lukukokemuksista on tullut parempia lukupiirin kautta. Tässä Emmi-Liian kirjassa kävi juuri niin. Kun kirjaan paneutuu lukemisen lisäksi vielä kuunnellen muita ja keskustellen, niin aukenee usein ihan uusiakin ajatuksia ja ne vaikuttavat lukukokemukseen sitten jälkikäteen. Käyn siis joka kuukausi St. Georgen lukupiirissä, jossa keskustellaan ajankohtaisista kirjoista. Kirjoja luetaan WSOY:ltä, Tammelta, Johnny Knigalta ja Kosmokselta. Lukupiiriläisten kommentteja Paperilla toinen -kirjasta ja lisätietoa lukupiiristä voit käydä lukemassa täältä.

Louise Penny, Kuolema kiitospäivänä (Three Pines, #1)

Three Pines on pieni kylä Quebecin lähellä. Kiitospäivänä aamuna rakastettu eläkkeellä oleva opettaja Jane Neal löytyy kuolleena metsästä, sydämessään jousiaseen nuoli. Yleisesti uskotaan, että kyseessä oli onnettomuus, mutta Quebecin poliisin ansioitunut rikoskomisario Armand Gamache päätyy pian uskomaan jotain muuta.

Ihan mukava ja viihtyisä lukukokemus. Rikoskomisario Gamacheen tykästyin heti ja hiljalleen kylän asukkaatkin alkoivat tuntua tutummilta. Kuolema kiitospäivänä oli varsin leppoisa ja tätä dekkaria voi suositella heille, jotka eivät pidä raakuuksista. Aion lukea seuraavankin osan (Kylmän kosketus). ✭✭✭

Luin myös nämä kirjat:

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadsissa tai vaikkapa molemmissa.

The post Luetut kirjat – tammikuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Uusi sänky – Hyvästi yöt pelkällä patjalla!]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453007 2020-01-25T12:45:14Z 2020-01-25T12:44:21Z Kerroin tuossa taannoin, että nukun pelkällä petauspatjalla. Se oli aikamoinen kokemus kyllä eikä sitten lopulta laisinkaan minun juttuni, mutta tulipahan kokeiltua. Nyt minulla on vihdoin uusi sänky. Lue myös: Luovuin sängystä – pelkällä patjalla nukkuminen Vanha sänkyni oli alun perin jenkkisänky, josta jo vuosi sitten olin poistanut selkäongelmien vuoksi pehmeämmän joustinpatjan. Sittemmin selkäongelmat alkoivat uudelleen […]

The post Uusi sänky – Hyvästi yöt pelkällä patjalla! appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Kerroin tuossa taannoin, että nukun pelkällä petauspatjalla. Se oli aikamoinen kokemus kyllä eikä sitten lopulta laisinkaan minun juttuni, mutta tulipahan kokeiltua. Nyt minulla on vihdoin uusi sänky.

Lue myös: Luovuin sängystä – pelkällä patjalla nukkuminen

uusi sänky, neiden, ikea, hamarvik, makuuhuone, sisustus

Vanha sänkyni oli alun perin jenkkisänky, josta jo vuosi sitten olin poistanut selkäongelmien vuoksi pehmeämmän joustinpatjan. Sittemmin selkäongelmat alkoivat uudelleen ja päädyin siihen, että jo hieman natiseva runkopatjani on tullut tiensä päähän. Ajattelin, että lattialla patjalla nukkuminen auttaisi ja päädyin luopumaan sängystäni ja nukkumaan pelkällä petarilla. No, alaselkäkivut helpottivat hetkeksi, mutta yläselkä meni jumiin. Lopulta kävin jopa fysioterapeutilla ja sain harjoitteluohjeita.

Nyt on tosiaan uusi sänky ja olen nukkunut siinä muutaman viikon. Olen niin paljon tyytyväisempi. Ei selkäongelmat täysin ole kaikonneet, mutta huomattavasti parempi on olo eikä enää tarvitse kipeän selän kanssa könytä itseään ylös lattiatasosta.

Ostin kaiken tarvittavan IKEAsta. Sängyksi valitsin NEIDEN sängynrungon säleineen ja HAMARVIK joustinpatjan puolikiinteänä. Lisäksi vielä patjansuojus ja uudet lakanat – aiempi sänkyni oli 20 cm kapeampi, joten vanhat lakanat eivät enää sovi.

uusi sänky, neiden, ikea, hamarvik,

NEIDEN sängynrunko on olemukseltaan minimalistinen. Sen kasaaminen oli aikamoinen iltapuhde, mutta onnistui varsin hyvin vaikka en koskaan aiemmin ole mitään vastaavaa kasannut. Runko on vaaleaa mäntyä ja vaikka makuuhuoneessani onkin nyt puulajien sekametelisoppa, näyttää kokonaisuus kuitenkin rauhalliselta. Kuvissa vielä näkyvät sängynpäätyä imitoineet aikoinaan yhteistyössä saadut Saana ja Olli -tyynyt jäävät nyt varmaan ainakin toistaiseksi tuosta kokonaisuudesta pois.

Uusi sänky sai kaverikseen puolikiinteän HAMARVIK joustinpatjan. Kokeilin patjanvalintaohjelmaa useammalla eri speksillä ja aina vastaukseksi tuli puolikiinteä. Toki mietin hiljaa mielessäni, olisiko kiinteä ollut vielä parempi, mutta päätin lopulta, että puolikiinteä sopii minulle varmasti hyvin. IKEA tosin vaihtaa patjan ilmaiseksi toiseen, jos 90 päivän sisällä ostoksesta huomaa, että ostettu patja ei ole keholle sopiva. Vielä on siis aikaa varmistua patjan sopivuudesta.

uusi sänky, neiden, ikea, hamarvik, makuuhuone, sisustus
uusi sänky, neiden, ikea, hamarvik, makuuhuone, sisustus

Kaiken tämän härdellin ja taloustilanteen keskellä alkuperäinen haaveeni tulevaisuuden sängystä jäi toteutumatta mutta varsin onnistuneesti kasaan saatu sänkykokonaisuus IKEAsta toimii oikein hyvin.

Lue myös: Futon-sänky harkinnassa

Ei kiitos enää lattialla nukkumista minulle! 🙂

The post Uusi sänky – Hyvästi yöt pelkällä patjalla! appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Zero Waste kauppa – Unit Markt Helsinki]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501452975 2020-01-18T17:07:51Z 2020-01-18T17:07:49Z Vihdoin meillä Suomessa on Zero Waste kauppa – Unit Markt. Tai oikeammin meillä Helsingissä. Tahdon kuitenkin uskoa, että ensimmäisen myötä syntyy lisää ajan saatossa. Kävin kuluneella viikolla tutustumassa Unit Marktiin ja nyt tarjoilen teillekin hieman makupaloja kaupasta. Mikä on Zero Waste kauppa? Unit Markt myy paljon erilaisia tuotteita ja pääosassa on irtotuotemyynti, jossa tuotteita voi […]

The post Zero Waste kauppa – Unit Markt Helsinki appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Vihdoin meillä Suomessa on Zero Waste kauppa – Unit Markt. Tai oikeammin meillä Helsingissä. Tahdon kuitenkin uskoa, että ensimmäisen myötä syntyy lisää ajan saatossa. Kävin kuluneella viikolla tutustumassa Unit Marktiin ja nyt tarjoilen teillekin hieman makupaloja kaupasta.

Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki

Mikä on Zero Waste kauppa?

Unit Markt myy paljon erilaisia tuotteita ja pääosassa on irtotuotemyynti, jossa tuotteita voi ostaa pakkauksettomasti. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas tuo ostoksille tullessaan omat pakkauksensa, johon pakataan ja punnitaan. Kaupassa on tarjolla myös paperipusseja, jos omia astioita ei ole mukana.

Lue myös: Kestohedelmäpussi ⎢Kohti ekologisempaa arkea

Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki

Mitä Unit Markt myy?

Myynnissä on todella paljon kaikkea. Valikoimasta löytyy kasviksia ja hedelmiä, mausteita, yrttejä sekä kuivattuna että tuoreena, jauhoja, suolaa, hiutaleita, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, teetä, kahvia, öljyjä, etikkaa jne. Lisäksi myynnissä on erilaisia kestotuotteita, joiden avulla ostoksilla voi käydä ilman, että tarttuu kaupan muovipusseihin yms. On verkkokasseja, kestohedelmäpusseja ja lounaspusseja/pakkauksia. Löytyy muovittomia kodin kestotuotteita, kuten talous”paperia”, tiskirättejä ja keittiöliinoja, tiskiharjoja, juomapulloja, teräksisiä pillejä jne. Löytyy myös kosmetiikkaa ja kosmetiikan valmistusaineita (esim. savea), hygienia- ja meikkausvälineitä (meikinpoistoliinoja esimerkiksi) ja ihan kosmetiikkaakin. Kaikki kosmetiikka ei ole pakkaamatonta, mutta pakkausten osalta ollaan tietoisia ja tarkkoja.

Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki

Keitä varten Zero Waste kauppa on?

Zero Waste kaupassa voi käydä ostoksilla kuka vain. Jokainen, joka haluaa tehdä oman pienen osansa ympäristön hyväksi. Ja vaikka ei ympäristö-näkökulma olisikaan se ykkönen. Ostamalla tuotteita irtomyynnistä on myös helpompi ostaa itselleen sopivia määriä. Monissa marketeissa myydään paljon tuotteita perhepakkauksia ja joskus on vaan ihan pakko ostaa isompi määrä jotain tuotetta kuin mitä todellisuudessa tarvitsisi. Tietenkin Zero Waste kauppa on maan päällinen paratiisi heille, jotka erityisesti elävät Zero Waste -elämäntavan mukaisesti. Vaikka itse en tämän elämäntavan mukaisesti elä vaan ennemminkin toteutan zw-juttuja vähän sieltä täältä niin olin iloinen tästä Suomen ja Helsingin ensimmäisestä Zero Waste kaupasta ja tykkäsin tosi kovasti käydä tutustumassa paikan päällä.

Lue myös: 10 ekologisempaa valintaa arkeen

Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki

Tutustumiskäyntini aikaan minulla ei ollut mitään tuotepuutteita, mutta jos olisi ollut, niin olisin varmastikin napannut mukaani lasipurkin – kestohevipussit minulla oli mukana – ja ottanut siihen sitten jotain. Olin kuitenkin juuri täyttänyt muun muassa kaurahiutale- ja maustevarastoni. Ostin ainoastaan paketin Tabitha Eve -tiskirättejä, jotka ovat puuvillaa. Niiden myötä sain heitettyä pois muutaman vanhan mikrokuituliinan.

Olisiko sinusta kiva ostaa tuotteita irtomyynnistä ja ylipäätään kauppa, joka keskittyy siihen ja muutenkin ekologisuuteen?

Unit Markt

Hämeentie 92 C

00550 Helsinki

Avoinna ti-pe 10-20, la-su 12-18

The post Zero Waste kauppa – Unit Markt Helsinki appeared first on Whiteandfresh.

]]>
2