Whiteandfresh Elämää boheemissa kodissa 2020-11-25T11:20:40Z https://whiteandfresh.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://whiteandfresh.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/24/2018/07/cropped-casa-logo-insta-1-32x32.jpg Irina / White & Fresh <![CDATA[Ostavastuullisesti.fi – Uusi vastuullisen kuluttamisen palvelu]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453615 2020-11-25T11:20:40Z 2020-11-25T11:20:38Z Tällä viikolla lanseerattiin uusi vastuullisen ostamisen ja kuluttamisen palvelu nimeltä ostavastuullisesti.fi. Sivusto on perustettu auttamaan meitä tavallisia tallaajia tekemään vastuullisempia kulutuspäätöksiä. Niin sanottuna ilmoitustauluna toimivan sivuston kaikki tuotteet ja palvelut on käynyt läpi erillinen vastuupaneeli ja näin ollen kuluttajan ei tarvitse itse lähteä selvittämään, onko jokin tuote vastuullinen. Vastuullisen kuluttamisen lupaus Ostavastuullisesti.fi kerää myös kestävän […]

The post Ostavastuullisesti.fi – Uusi vastuullisen kuluttamisen palvelu appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Tällä viikolla lanseerattiin uusi vastuullisen ostamisen ja kuluttamisen palvelu nimeltä ostavastuullisesti.fi. Sivusto on perustettu auttamaan meitä tavallisia tallaajia tekemään vastuullisempia kulutuspäätöksiä. Niin sanottuna ilmoitustauluna toimivan sivuston kaikki tuotteet ja palvelut on käynyt läpi erillinen vastuupaneeli ja näin ollen kuluttajan ei tarvitse itse lähteä selvittämään, onko jokin tuote vastuullinen.

Vastuullisen kuluttamisen lupaus

Ostavastuullisesti.fi kerää myös kestävän kuluttamisen lupauksia eli vastuullisuuslupauksia ja niitä on tarkoitus kerätä vuoden 2021 loppuun mennessä 192 500 kappaletta. Tämä luku on 3,5 % kaikista suomalaisista ja tämä määrä ihmisiä tutkimusten mukaan tarvitaan siihen, että saadaan aikaan yhteiskunnallinen muutos. Ja me haluamme näyttää yrityksille ja päättäjille, että meillä on tahtoa kuluttaa aiempaa vastuullisemmin ja sitä varten tarvitsemme lisää vastuullisesti tuotettuja tuotteita ja palveluja.

Myös minä kävin antamassa oman lupaukseni. Lupaukseni kuluttaa vastuullisemmin tarkoittaa sitä, että jatkan edelleen vastuullisemman kuluttamisen ja kestävämmän elämisen opettelua. Mahdollisuuteni pienituloisena ovat suurempituloisia pienemmät, mutta edes jotain on parempi kuin ei mitään. En lupaa myöskään muuttaa kerralla koko arkeani ja elämääni enkä välttämättä pysty siihen koskaan kokonaan, mutta pieniä askelia siellä täällä, missä se on minulle mahdollista. Tarkoitus ei ole olla täydellinen ja vaan ehkä hieman parempi kuin ennen. Se on jo paljon, jos niin tekevät muutkin!

Lue myös: 10 ekologisempaa valintaa arkeen

Sivuston hallinnointi ja vastuupaneeli

Sivuston ylläpitäjänä on startup-vaiheessa oleva vastuullisuusmuotoilutoimisto Infini, joka tarjoaa kokonaisvaltaista ja kestävää näkemystä vastuullisuuden viemisestä myyntiin ja markkinointiin siten, että se kasvattaa todennetusti vastuullisten tuotteiden myyntiä. 

Tuotteita ja palveluita kuratoivaan vastuullisuuspaneeliin kuuluvat Aalto yliopiston professori ja Aalto Sustainability Hubin johtaja Minna Halme, taiteilija ja tohtorikoulutettava Antti Majava BIOS-yksiköstä, Opetushallituksen Ilmastovastuu koulutuksessa -opetusohjelman ohjelmavastaava Anne Liimatainen, Sitran Kestävä arki -projektin vetäjä Markus Terho ja Suomen Ympäristökeskuksen kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja, professori Jyri Seppälä. Panelistit eivät ole töissä ostavastuullisesti.fi -sivuston omistavassa yrityksessä eivätkä saa tuotteiden kuratoinnista palkkaa.

Paneeli tekee kuratointia huomioiden muun muassa seuraavat asiat:

 • ilmastonmuutoksen torjuminen
 • ympäristöjalanjäljen vähentäminen
 • työntekijöiden oikeuksien kunnioittaminen
 • ihmisoikeuksien toteutuminen
 • hyvä liiketoimintaetiikka

Vaikka sivusto on kaupallinen alusta, sinne ei kuitenkaan mikään tuote, palvelu tai brändi pääse rahalla vaan ainoastaan asiantuntijapaneelin arvioinnin kautta. Ostavastuullisesti.fi on siis loppujen lopuksi eräänlainen ilmoitustaulu jossa ilmoitetaan vastuullisista tuotteista ja palveluista, mutta kuluttaja ohjataan ostoksille brändin omaan verkkokauppaan tai vaihtoehtoisesti listaan, josta näkee tuotteen jälleenmyyjät.

Ostavastuullisesti.fi -sivustosta helpotusta vastuullisempien ostopäätösten tekemiseen

Tämä on aivan älyttömän kätevä palvelu tällaiselle vastuullisuus-untuvikolle, jolla ei tietotaito ja resurssit riitä siihen, että itse etsisi kaiken valtavan tietomäärän joukosta sen validin tiedon, jonka perusteella osaisi tehdä vastuullisia kulutuspäätöksiä. Jo esimerkiksi kaupan pesuainehyllyllä iskee ahdistus, kun ei tiedä tuleeko ostaneeksi ekologisen vaihtoehdon vai joutuuko viherpesun uhriksi.

Tällä hetkellä palvelussa on vielä melko suppea valikoima brändejä. Sieltä löytyy muun muassa Fida secondhand, Lunette, Kunnonmuutto Oy, Fiini Naturally, Ruskovilla, Dagsmark Petfood, Zeropoint, LV, Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus, Mettä Nordic, Tony’s Chocolonely ja VR. Tuote- ja palveluvalikoima kasvaa kuitenkin koko ajan sitä mukaa, kun tuotteita kuratoidaan. Valikoimalistaus kasvaa siis paljon vielä tämän vuoden lopun ja ensi vuoden alun aikana!

Tässäpä oli paljon eikä siltikään vielä tarpeeksi asiaa ostavastuullisesti.fi -sivustosta, mutta lisää tietoa löytyy heidän nettisivuiltaan. Suosittelen lämpimästi tosiaan oman vastuullisuuslupauksen tekemistä. Eikö olisi ihanaa, jos saataisiin täyteen tuo 192 500 lupausta ja vastuullisempia tuotteita ja palveluita olisi helpompi hankkia ihan vain siksi, koska niitä olisi paremmin saatavilla! Ja hei, käykää myös katsomassa, mitä muun muassa Paleface ja Anssi Kela ja monet muut ovat kannustuslupauksissaan luvanneet tehdä, jos saamme 3,5 % suomalaisista lupaamaan vastuullisemman ja kestävämmän kuluttamisen puolesta. 🙂

Ota seurantaan ostavastuullisesti.fi -sivusto myös Facebookissa ja Instagramissa, niin pysyt ajantasalla.

Millainen suhde sinulla on vastuullisempaan kuluttamiseen? 🙂

The post Ostavastuullisesti.fi – Uusi vastuullisen kuluttamisen palvelu appeared first on Whiteandfresh.

]]>
2
Irina / White & Fresh <![CDATA[Luetut kirjat – lokakuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453606 2020-11-17T09:39:16Z 2020-11-17T09:39:14Z Lokakuussa luin vain kolme kirjaa. Jostain syystä lukutahtini on hidastunut ja viime aikoina vielä entisestään, kun olen innostunut iltaisin selaamaan Instagramia (en tajua 😀 ). Kai tämä on vain jokin vaihe. Kyllä se siitä vielä tasaantuu ja saa luettua enemmän. Sinänsähän hitaamman lukemistahdin vuoksi ei kannata stressata, mutta harmittaa kun kiinnostavia kirjoja on niin paljon. […]

The post Luetut kirjat – lokakuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Lokakuussa luin vain kolme kirjaa. Jostain syystä lukutahtini on hidastunut ja viime aikoina vielä entisestään, kun olen innostunut iltaisin selaamaan Instagramia (en tajua 😀 ). Kai tämä on vain jokin vaihe. Kyllä se siitä vielä tasaantuu ja saa luettua enemmän. Sinänsähän hitaamman lukemistahdin vuoksi ei kannata stressata, mutta harmittaa kun kiinnostavia kirjoja on niin paljon. Mutta katsotaanpa ne kolme kirjaa!

Satu Vasantola, Kaikki kadonneet

Kirja saatu kustantajalta

Kirja kertoo Annusta, joka on menettänyt molemmat vanhempansa ja pikkusiskonsa. Äiti on kuollut, isä vankilassa ja sisko kadonnut. Annu on aikuisena – syystä tai toisesta – opiskellut naistentautien lääkäriksi. Työssään hän on hyvä, mutta menneisyyden tapahtumat vaivaavat häntä.

Kaikki kadonneet kertoo naisten oikeudesta (ja oikeudettomuudesta) tehdä päätöksiä koskien omia kehojaan. Se kertoo samalla myös katkenneista ihmissuhteista ja ihmissuhteiden elvyttämisestä. Sinänsä aika ajankohtainen tarina, kun viime aikoina on paljon puhuttu naisten aborttioikeuksista. Mielenkiintoinen lukukokemus vaikka ei itseeni kovin kovaa kolahtanutkaan. ★★

Kuva: Harper Collins

Judy Leigh, Suurenmoinen irtiotto – Tarina naisesta, joka osti auton ja ajoi vapauteen

Evie Gallagher on 75-vuotias. Hän on myynyt talonsa miehensä kuoleman jälkeen ja poikansa painostuksesta muuttanut hoivakotiin. Evie ei kuitenkaan koe paikkaa omakseen vaan karkaa ja lähtee seikkailemaan ja kokemaan asioita. Vaikka hänen poikansa on kauhuissaan äitinsä tempauksesta, ei Evie ole moksiskaan, sillä eihän 75-vuotias vielä kuollut ole.

Mukava ja viihdyttävä kirja. Tätä lukiessa tuli tosiaan ajateltua, että ei pidä olettaa, että yli 70-vuotiaat olisivat liian vanhoja vielä kokemaan kaikenlaista. 😉 ★★★

Kuva: Gummerus

Jenny Offill, Ilmastoja

Kirjastonhoitajana työskentelevän Lizzie Bensonin vanha mentori Sylvia pestaa Lizzien assistentikseen ja vastaamaan podcastinsa yleisön lähettämiin kysymyksiin. Samaan aikaan Lizzien oma elämä tuntuu olevan jotenkin hukassa samoin kuin hänen veljensä elämä.

En ole ehtinyt lukea Offillin edellistä kehuttua kirjaa Syvien pohdintojen jaosto, mutta se sekä tämä uusin olivat niin kehuttuja, että odotukset olivat korkealla. Valitettavasti tämä kirja ei iskenyt minuun ja putosinkin aika korkealta. Aihe itsessään oli mielenkiintoinen, mutta Offillin rikkonainen tajunnanvirta-tyyli ei puhutellut minua enkä saanut kiinni oikein mistään. Jos Syvien pohdintojen jaosto on tyyliltään samanlainen, jätän sen kyllä lukematta. ★

***

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua goodreadsissa. Julkaisen lukemiani kirjoja myös Instagramissa, joten tervetuloa seuraamaan!

The post Luetut kirjat – lokakuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Vuosi ilman tupakkaa!]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453599 2020-11-04T11:58:37Z 2020-11-06T04:11:00Z En olisi koskaan voinut uskoa tätä (vaikka aina toivoinkin) ja vähän on vieläkin hankala uskoa, mutta tänään olen ollut savuton jo kokonaisen vuoden. Vuosi ilman tupakkaa on lähemmäs 30 kuin 20 vuotta tupakoineelle jotain aivan käsittämätöntä. Tai on ainakin minulle, sillä en ole koskaan oikein ollut hyvä itsekuria vaativissa asioissa. Mutta nyt juhlitaan! Miten lopetin […]

The post Vuosi ilman tupakkaa! appeared first on Whiteandfresh.

]]>
En olisi koskaan voinut uskoa tätä (vaikka aina toivoinkin) ja vähän on vieläkin hankala uskoa, mutta tänään olen ollut savuton jo kokonaisen vuoden. Vuosi ilman tupakkaa on lähemmäs 30 kuin 20 vuotta tupakoineelle jotain aivan käsittämätöntä. Tai on ainakin minulle, sillä en ole koskaan oikein ollut hyvä itsekuria vaativissa asioissa. Mutta nyt juhlitaan!

Miten lopetin tupakoinnin?

Lopettamispäätöksen tein hyvissä ajoin, jo joskus lopputalvesta/alkukeväästä 2019. Olen aiemminkin joissain asioissa kokenut parhaaksi sen, että ehdin päässäni käsitellä tärkeitä, mutta epämukavia päätöksiä hyvän aikaa ja sitten ne on jotenkin “helpommin” toteutettavissa. Tein siis päätöksen, että lopetan tupakoinnin joskus syksyn jälkeen, kun kelit viilenevät. Ajattelin, että lopetustani voi edes hieman auttaa se, että ulkona on kylmä. Lisäksi lokakuun lopussa oli kalenterissa vielä kahdet isot messut ja niiden jälkeen oli tulossa hiljaisempaa, jolloin voisin keskittyä täysin tupakoinnin lopettamiseen. Päätin myös, että otan lääkäriin yhteyttä ja pyydän tueksi sekä lääkkeen että pääsyn jonkinlaiseen tukiryhmään. Kaikki keinot käyttöön!

Lokakuussa 2019 ennen lopettamistani kävin kerran tupakkaryhmää vetävän sairaanhoitajan puheilla ja kerran itse tupakkaryhmässä. Sitten kuun viimeisinä päivinä aloitin Champix-kuurin. Ajattelin ensin, että eihän tämä tunnu missään. Sitten yhtäkkiä kerran tupakoidessani tajusin, että tupakka ei “mene perille asti” (eli aivoihin) ja niin ymmärsin lääkkeen vaikuttavan. Siinä sitten pikkuhiljaa tupakka alkoi tökkiä, kun ei siitä kerran mitään nautintoa saanut. Viimeiset pari päivää vedin sitten ihan väkisin vain, jotta varmasti olisin valmis lopettamaan. 6.11.2019 yöllä yhden aikaan vedin viimeisen tupakkani ja menin nukkumaan.

Lopettaminen Champixin osalta meni ihan hyvin enkä saanut mitään järjettömän isoja haittavaikutuksia. Lääkkeen aiheuttaman pahoinvoinnin estin syömällä AINA ennen lääkkeen ottamista. Loppujen lopuksi käytin lääkettä vain kolmisen kuukautta vaikka olin varautunut puoleen vuoteen. Itselläni lääkkeen käyttö jäi pois vahingossa, kun testailin pienempää annosta, mutta suosittelen kaikille Champixin käyttöä niin pitkään kuin sitä lääkäri on suositellut.

Lopettaminen sitten muutoin oli ehdottomasti helpompaa kuin olin etukäteen pelännyt. Kuten alussa kerroin, minulla on hankaluuksia itsekuria vaativien asioiden kanssa ja sen lisäksi olen vahvasti etukäteen-murehtija. Pelkään ja murehdin paljon ja kaikenlaista – erityisesti pahoinvointia (oksennusfobia) ja kaikenlaista epämukavaa oloa. Se juontaa suurelta osin siitä, että sairastamieni masennuksen ja ahdistuksen vuoksi olen jo tuhottomasti kestänyt pahaa oloa (ihan fyysistäkin) ja sitä ei enää millään haluaisi kokea ylimääräistä. Toki lopettamisen aikana koin paljonkin epämukavia hetkiä ja (silloin) loputtomalta tuntuvan ajan tupakanhimoa. Pikatietä ei tupakoinnin lopettamisessa kovin monelle ole tarjolla. Ehdottomasti parasta oli se, että Champixin takia minulla ei ollut lainkaan nikotiinista johtuvia vierotusoireita. Sen sijaan tupakoinnin tapa oli se juttu, mistä piti päästä eroon. Ai miten monesti olinkaan menossa tupakalle vaikken enää tupakoinutkaan.

Isäni lopetti aikoinaan tupakoinnin ja vanhoilla päivillään vielä sanoi, että aina välillä tekee jumalattomasti mieli kupillista kahvia ja siihen päälle yhtä savuketta. Olin itse jo lopetuspäätöstä tehdessä varautunut valmiiksi siihen, että minäkin saatan kaivata tupakointia vielä pitkään lopettamisen jälkeen. Pahimmassa tapauksessa kaipaisin tupakointia lopun elämääni. Tämä ajatustyö ja kaipauksen salliminen itselle ovat olleet minulle loistava päätös, sillä nyt minun ei tarvitse soimata itseäni siitä, että tupakointia tekee mieli vielä pitkän ajan päästä. Joillain himot loppuu pian, mutta ei kaikilla. Jotkut ihmettelivät sitä, että sallin itselleni kaipauksen (eikö tupakan kaipaaminen olisi parempi saada heti pian loppumaan), mutta itselleni se on ollut ihan täydellinen ratkaisu. Ei tarvitse pettyä tai kokea oloaan heikoksi vaikka sattuisikin kaipaamaan tupakkaa kauemmin kuin muut.

Tupakkaryhmässä kävin säännöllisesti aina viime kevääseen asti, jolloin korona tuli ja sotki kuviot. Tupakkaryhmän vetäjä kuitenkin soitti meille ryhmäläisille kerran kuukaudessa ja kyseli kuulumisia. Viimeisimmän puhelinsoiton sain itse asiassa vielä syyskuussa. 🙂 Tämän lisäksi sain todella isoa vertaistukea Hengitysliiton Veikkauksen tukemana ylläpitämän stumppi.fi -sivuston keskusteluryhmästä. Siellä lämpimällä otteella tukevat toisiaan juuri lopettaneet kuin jo vuosia sitten lopettaneet ihmiset. Siellä sai jakaa fiilikset niin hyvinä kuin huonoina päivinä. Kiitollisuuteni keskusteluryhmää ja erityisesti minun kanssa siellä yhdessä taistoa käyneitä tyyppejä kohtaan on sanoinkuvaamatonta. Jos sinä tupakoit ja päätät joskus lopettaa, niin forum.stumppi.fi on osoite, johon suosittelen menemään.

Miltä tuntuu nyt, vuosi ilman tupakkaa?

Edelleen kaipaan tupakointia. En koko ajan, mutta kyllä se käy joka päivä mielessä. Se ei viivy ajatuksissa kauaa ja siten se ei myöskään aiheuta sen kummempia tuskia. Fyysisesti en koe minkäänlaista tarvetta saada tupakkaa, mutta kaipaan välillä sitä tunnetta. Kun istahti alas vaikkapa imuroinnin tai muun askareen jälkeen, sytytti tupakan ja imasi ensimmäiset savut. Sitä rentoutumista. Mutta minä olin korsteeni ja poltin tupakkaa silloinkin, kun ei tehnyt mieli. Sitä en kaipaa. En kuitenkaan voi valita vain niitä parhaita tupakoita, sillä en kykene millään tavalla kontrolloimaan tupakointiani. En pysty polttamaan vain silloin, kun ihan oikeasti tekee mieli. Olen addikti ja siksi en voi ottaa enää henkostakaan. Juhannuksena, kun otin pari alkoholiannosta teki kamalasti mieli tupakkaa, mutta en sortunut. Ja oikeasti vaikka se tuntui vaikealta niin ei se sitten kuitenkaan tuntunut vaikealta. Vaikea selittää. 😉

Summa summarum: Kaipaan silloin tällöin tupakointia, lähinnä sitä “hyvän tupakan hetkeä” ja pysähtymistä, rentoutumista. En kuitenkaan koe tarvetta polttaa enkä myöskään halua olla enää tupakoitsija. On kulunut vuosi ilman tupakkaa. Olen savuton. Ja aivan hemmetin ylpeä itsestäni! ❤

Lue myös: Elämäntapamuutos – Mitä syön päivän aikana?

The post Vuosi ilman tupakkaa! appeared first on Whiteandfresh.

]]>
8
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kuukauden ostokset – syyskuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453588 2020-10-15T11:04:42Z 2020-10-15T11:04:40Z Olin ennen himoshoppaaja. Ostin kaikenlaista mielitekojen perusteella ja myös yli varojeni. Sittemmin olen opetellut pois turhan ostamisesta ja vaikka välillä vieläkin tulee ostohaluja, niin pääasiassa teen kuitenkin järkeviä ostoksia. Kuukauden ostokset -postaukseni sisältää kaiken muun paitsi ruoan, päivittäistarpeet kuten pyykinpesuaineet, roskapussit yms. sekä asumiskulut. Myöskään tulojani en täällä avaa. Ja koska tarkoituksenani on hieman seurata […]

The post Kuukauden ostokset – syyskuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Olin ennen himoshoppaaja. Ostin kaikenlaista mielitekojen perusteella ja myös yli varojeni. Sittemmin olen opetellut pois turhan ostamisesta ja vaikka välillä vieläkin tulee ostohaluja, niin pääasiassa teen kuitenkin järkeviä ostoksia.

Kuukauden ostokset -postaukseni sisältää kaiken muun paitsi ruoan, päivittäistarpeet kuten pyykinpesuaineet, roskapussit yms. sekä asumiskulut. Myöskään tulojani en täällä avaa. Ja koska tarkoituksenani on hieman seurata sisään tulevien tavaroiden määrää ja laatua, niin kirjaan loppuun myös kuukauden aikana saadut tavarat.

Syyskuu oli omien ostosten osalta maltillinen. Syyskuussa meni sen sijaan satoja euroja kissan lääkäri- ja lääkekuluihin, joten rahanmenolta ei säästytty.

Kuukauden ostokset – syyskuu 2020

Matkustus

 • Arvoa HSL-kortille 40 €

Kosmetiikka, hygienia ja terveys

 • Kestovanulaput 8 kpl 9,90 €
 • Kestoside (yö) 9,50 €
 • Apteekkiostoksia 29,44 €
 • Weleda Manteli suihkusaippua 10,55 €
 • Villipuro KINOS suolasaippua 9,95 €
 • Yht. 69,34 €

Ostin vihdoin testaukseen kestovanulappuja. Meidän taloudessa vanulappuja käyttää pääasiassa kissa, joten ostin itselleni neljä ja kissalle saman verran. Yhden sain kaupan päälle. Ei niitä kertakäyttöisiäkään meillä paljon kulu ja yksi paketti voikin kestää pari vuotta. Mutta jos kestovanulappujen kanssa pärjää niin säästyypähän se yksikin kertakäyttöisten vanulappujen paketti.

Kuukauden ostokset syyskuu 2020, kestovanulaput, Onnikas
Kuukauden ostokset syyskuu 2020, Weleda manteli suihkusaippua, Villipuro KINOS suolasaippua, Greendeal.fi

Kodin tavarat

 • Teippiharjaan uusia rullia 4,75 €

Vaatteet

 • Pitkähihainen T-paita 9,95 €

Viihde

 • Viaplay 12,99 €
 • Ruutu+ 4,15 €
 • Yht. 17,14 €

Muut kulut

 • Postikulut verkkokauppatilauksista 10 €
Kuukauden ostokset syyskuu 2020, Everest, kevyttoppatakki, Stadium

Saadut tavarat

 • 3 kirjaa
 • Pidempi kevyttoppatakki

Olen viime tai toissatalvesta asti toivonut pidempää kevyttoppatakkia, joka peittäisi takamuksen ja osan reisistä. Minulla on kaksi lyhyempää takkia, mutta käytän usein leggingssejä ja niiden kanssa pidempi toppatakki on oivallinen. Sain tämän Everest-merkkisen kevyttoppiksen lahjaksi äidiltäni, kun hänen kävi kuulemma sääliksi, kun kaikki rahani menivät eläinlääkäriin. 😀 En valita, tämä on niin ihana takki! Hieman muotoonommeltu ja juuri sopivan pituinen, istuu kuin hansikas. ❤

Koko kuukauden ostokset yhteensä 151,18 €

Sanoisin, että syyskuu meni varsin mallikkaasti, jos ei oteta huomioon niitä satasia, jotka menivät eläinlääkäriin. Viime kuussa ostettu välikausitakki ja nyt tämä kevyttoppatakki ovat saaneet mut useasti jo hymyilemään, ne kun ovat pitkään olleet ostoslistalla ja löysin vielä yksilöt, jotka täyttivät kaikki kriteerini. Kyllä se vaan on totta, kun sanotaan, että kunnolla harkitut tarvehankinnat tekevät onnelliseksi enemmän kuin impulsiivisesti tehdyt mieliteko-ostokset. 🙂

Lue myös: Kuukauden ostokset – elokuu 2020

Ihanaa pian alkavaa viikonloppua!

The post Kuukauden ostokset – syyskuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
2
Irina / White & Fresh <![CDATA[Syksyisiä kuvia]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453565 2020-10-09T09:36:17Z 2020-10-09T09:36:13Z Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen ja siitä syystä olen päätynyt kävelemään paljon. Kesän myötä, kun pystyi tekemään muutakin kuin kävelemään pitkin ja poikin, on kävelyreissut hieman harventuneet. Edelleen kuitenkin käyn kävelemässä useamman kilometrin kahdesti tai kolmesti viikossa. Tätä kun en ennen koronaa harrastanut (jotain hyötyä myös koronasta 😉 ) ja katselin luontoa lähinnä omalta […]

The post Syksyisiä kuvia appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Tämä vuosi on ollut varsin erikoinen ja siitä syystä olen päätynyt kävelemään paljon. Kesän myötä, kun pystyi tekemään muutakin kuin kävelemään pitkin ja poikin, on kävelyreissut hieman harventuneet. Edelleen kuitenkin käyn kävelemässä useamman kilometrin kahdesti tai kolmesti viikossa. Tätä kun en ennen koronaa harrastanut (jotain hyötyä myös koronasta 😉 ) ja katselin luontoa lähinnä omalta terassiltani käsin, niin nyt on mielenkiintoista seurata kunnolla, kuinka luonto muuttuu vuodenaikojen vaihtuessa. Se onkin oiva syy kuvaamiseen. Tässä Syksyisiä kuvia -postauksessa näette, millaisissa maisemissa olen ollut ja mitä ovat silmäni nähneet.

Lue myös: Mitä hyvää poikkeusaika on tuonut elämääsi?

Tällaisia syksyisiä kuvia… ja jos pidit kuvistani, niin tule seuraamaan minua Instagramiin! Siellä Stories-puolella julkaisen näitä kuvia lenkeiltäni. Sen lisäksi tarinoissani vilahtaa säännöllisesti kissa-neiti, arkiruokajuttuja ja mitä muuta nyt arki mukanaan kuljettaakaan. 🙂

Ihanaa viikonloppua! ❤

The post Syksyisiä kuvia appeared first on Whiteandfresh.

]]>
4
Irina / White & Fresh <![CDATA[Luetut kirjat – syyskuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453555 2020-09-30T11:10:17Z 2020-09-30T11:10:16Z Hei vaan! Nyt olisi aika tsekata, mitä kirjoja on syyskuun aikana tullut luettua. Aikamoista, että ollaan jo nippaa vailla lokakuussa. Kuva: Bazar Kustannus Louise Penny, Kylmän kosketus (Three Pines, #2) Three Pinesin kylässä kesken tapaninpäivän curling-ottelun kyläläisten inhoama CC de Poitiers kuolee sähköiskuun. Miten keskellä jäätä ja lunta voi kuolla sähköiskuun? Tapausta tutkimaan saapuu jälleen […]

The post Luetut kirjat – syyskuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Hei vaan! Nyt olisi aika tsekata, mitä kirjoja on syyskuun aikana tullut luettua. Aikamoista, että ollaan jo nippaa vailla lokakuussa.

Kuva: Bazar Kustannus

Louise Penny, Kylmän kosketus (Three Pines, #2)

Three Pinesin kylässä kesken tapaninpäivän curling-ottelun kyläläisten inhoama CC de Poitiers kuolee sähköiskuun. Miten keskellä jäätä ja lunta voi kuolla sähköiskuun? Tapausta tutkimaan saapuu jälleen charmantti rikoskomisario Armand Gamache, joka on kyläläisille tuttu jo ennestään. Samaan aikaan, kun kuolleen CC de Poitiersin menneisyyden asiat nousevat pintaan, tapahtuu samaa myös Gamachelle, kun tapahtuma menneisyydessä ei olekaan kaikkien osapuolten mielestä loppuun käsitelty.

Tällä kakkososalla kesti kauan käynnistyä. Tarkoitan, että ennen kuin päästiin The tapahtumaan niin oltiin sivuja käännelty jo tovi. Sitten, kun tarina todella käynnistyi niin se kyllä oli viihdyttävää luettavaa kuten ensimmäinenkin osa. Three Pinesin kylä asukkaineen ja Armand Gamache sopivat seuraksi heille, jotka tykkäävät rikoksista ilman raakuuksia leppoisessa ympäristössä. ✭✭✭

Kuva: Bazar Kustannus

Kale Puonti, Manni

Manni työskentelee opintojensa ohella yövartijana espoolaisessa lääkkeiden maahantuontiyrityksessä. Eräänä yönä hän todistaa ikkunasta ampumatapausta, jossa uhrina on järjestäytyneen rikollisryhmän jäsen. Myöhemmin Manni tekee kyseiseltä rikospaikalta löydön, joka helpottaisi aika lailla hänen omaa elämäänsä. Helsingin huumepoliisi Pasilassa ryhtyy tutkimaan ampumatapausta.

Dekkarifanina tietenkin, mutta myös omasta työhistoriastani johtuen odottelin mielenkiinnolla Mannia. Kale Puonti entisenä huumepoliisina kirjoittaa tapahtumista aidontuntuisesti, kuten myös Niko Rantsi, jonka esikoisen Sinun puolestasi vuodatettu luin viime kuussa. Tapahtumaketju Mannissa on mielenkiintoinen ja sivuja kääntelee uteliaana ja mielellään. Kirjan tarkoituksena on ollut myös huumeyksikön maineen parantaminen aiemman esimiehen törttöilyjen jälkeen ja mielestäni Manni onnistuu tässä varsin hyvin. On aika jättää menneet menneisyyteen ja aloittaa jotain uutta puhtaalta pöydältä. Ja koska Manni aloittaa uuden sarjan, niin seuraavaa osaa odotellessa! ✭✭✭

Kuva: Tammi

Max Seeck, Pahan verkko (Jessica Niemi, #2)

Kaksi somevaikuttajaa katoaa Helsingin yössä. Vuosaaresta Aurinkolahden rannalta löytyy ruumis. Edellisen esimiehensä kuolemasta vielä toipuva Jessica Niemi saa johdettavakseen tapauksen tutkinnan. Tästä lyhyestä johdannosta huolimatta tapaus on kaikkea muuta kuin yksinkertainen.

Annoin ensimmäiselle osalle Uskollinen lukija kolme tähteä ja sanoin kirjan luettuani näin: “Itse en Daniel Kuismasta kertovan trilogian jälkeen oikein osannut suhtautua uuteen hahmoon vaikka Jessica olikin varsin mielenkiintoinen kaikkine salaperäisyyksineen. Ajattelen, että minulta kenties vaan menee hetki aikaa tottua tähän Seeckin avaamaan uuteen maailmaan.” Olin oikeassa, sillä nyt Jessica tuntui jo ihan tutulta eikä uuden hahmon luomaa varjoa lukiessani enää ollut. Pääsin nauttimaan Seeckin rakentamasta juonesta täysin rinnoin. ✭✭✭✭

Tommi Kinnunen, Ei kertonut katuvansa

Kirja saatu kustantajalta

On kesä 1945 ja Lapin sota on ohi. Viisi naista lähtee kotimatkalle Pohjois-Norjasta läpi poltetun Lapin. Kulku on raskasta, mutta niin on mietteetkin. Miten kotona otetaan vastaan naiset, jotka ovat lähteneet vihollisen mukaan?

Hyvin mielenkiintoinen ja mukaansavievä tarina naisista, joista itse en aiemmin ole lukenut. Aiemmin on lukenut sodan naisista kodeissa tai lottina. Tämä oli erilainen näkökulma. Tommi Kinnuselta on luettu nyt sitten Pintti ja tämä Ei kertonut katuvansa. Voisi olla paikallaan tutustua myös kahteen aiempaan kirjaan Neljäntienristeys ja Lopotti. ✭✭✭

Kuva: Minerva

Juhani Knuuti, Kauppatavarana terveys – Selviydy terveysväitteiden viidakossa

Lääketieteen tohtori, professori Juhani Knuuti käy kirjassaan läpi erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä väittämiä, joihin meistä jokainen törmää netissä ja sosiaalisessa mediassa. Väittämät tässä kirjassa on arvioitu tutkitun tiedon valossa eli niitä ei arvioida mutu-tuntumalla ja omilla mielipiteillä.

Tosi mielenkiintoinen aihe ja alku menikin aika mukavasti. Jossain vaiheessa kirjassa esitetyt väitteet eivät enää itseäni henkilökohtaisesti kiinnostaneet, joten kiinnostus hieman lopahti. Selasin kuitenkin kirjan läpi ja suosittelen tietenkin jokaiselle, jota kiinnostaa lukea siitä, millaisia väittämiä ihmisillä on terveyteen liittyen ja mitä niihin tutkimus puolestaan vastaa. ✭✭

***

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua goodreadsissa. Julkaisen lukemiani kirjoja myös Instagramissa, joten tervetuloa seuraamaan! (Nyt olen Instassa hieman jäljessä, mutta yritän kovasti kiriä kiinni nykyhetkeen! 🙂 )

The post Luetut kirjat – syyskuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kuukauden ostokset – elokuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453542 2020-09-17T11:15:07Z 2020-09-17T11:15:06Z Olen nyt vuoden ajan kirjannut ostoksiani ja kulujani ylös ja jakanut ne myös tänne blogiin. Kuukauden summat vaihtelevat, mutta huomaan kiinnittäväni ostoksiin enemmän huomiota nyt, kun ne on kirjattava ylös. En mielestäni ole ollut pitkään aikaan enää mikään himoshoppailija, mutta tunnustan edelleen kokevani silloin tällöin ostohaluja. Nykyään osaan kuitenkin suurimmaksi osaksi panna stopin haluilleni eli […]

The post Kuukauden ostokset – elokuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Olen nyt vuoden ajan kirjannut ostoksiani ja kulujani ylös ja jakanut ne myös tänne blogiin. Kuukauden summat vaihtelevat, mutta huomaan kiinnittäväni ostoksiin enemmän huomiota nyt, kun ne on kirjattava ylös. En mielestäni ole ollut pitkään aikaan enää mikään himoshoppailija, mutta tunnustan edelleen kokevani silloin tällöin ostohaluja. Nykyään osaan kuitenkin suurimmaksi osaksi panna stopin haluilleni eli olen oppinut paljon. Oman talouden ja kuluttamistapojen järkevöittäminen on toiminut.

Aion edelleen jakaa kuukauden ostokseni täällä blogissa, sillä se tuntuu hyvältä. Kuukauden ostokset -postaukseni sisältää kaiken muun paitsi ruoan, päivittäistarpeet kuten pyykinpesuaineet, roskapussit yms. sekä asumiskulut. Myöskään tulojani en täällä avaa. Ja koska tarkoituksenani on hieman seurata sisään tulevien tavaroiden määrää ja laatua, niin kirjaan loppuun myös kuukauden aikana saadut tavarat.

Elokuu oli oikein ostosten ja rahanmenon kuukausi. Olin jo heinäkuussa huomannut pienen ostoshalun nostavan päätään. Onneksi kuitenkin tekemäni ostokset olivat tarpeellisia enkä ylittänyt mitään (itse asettamiani) rajoja. 🙂

Kuukauden ostokset – elokuu 2020

Kosmetiikka, hygienia ja terveys

 • Pure Waste -kangasmaski 10,80 €
 • 2 kpl Finlaysonin kangasmaskia 13,90 €
 • Twelve Textiles -kangasmaski 29 €
 • Apteekkiostoksia 38,94 € + 20,82 + 7,32 €
 • Avène Soothing Eye Contour Cream 17 €
 • Avène Hydrance UV Rich SPF 30 päivävoide 25,92 €
 • Faith in Nature shampoo 10,90 €
 • Yht. 174,60 €

Aikamoinen summa tuli kuluneeksi kosmetiikka-, hygienia- ja terveystuotteisiin. Apteekkiostoksiin ja -kosmetiikkaan meni tietenkin osuutensa ja samoin kangasmaskeihin. Näin myöhemmin ajateltuna olisin voinut jättää nuo Finlaysonin maskit hankkimatta. Ne ovat aika paksut, joten voi käydä niin, että niitä ei ole miellyttävä käyttää. En ole vielä kokeillut. Voisi siis sanoa, että ne ovat jonkinlainen hutiostos? Twelve Textilesin maski puolestaan oli kallis, mutta kaikista maskeista säädettävine kuminauhoineen parhaiten istuva.

Viihde

 • Viaplay 12,99 €
 • Ruutu+ 4,15 €
 • Nextory 1 €
 • Yht. 18,14 €

Kodin tavarat

 • Paistinpannu 20 cm 7,95 €
 • Paistinlasta 1,99 €
 • SINI puinen tiskiharja 2,95 €
 • Yht. 12,89 €

Paistinlasta osoittautui lopulta hutiostokseksi. Se oli hyvin tarpeellinen, sillä edeltänyt muovilasta oli karmeassa kunnossa, mutta pieniin lastoihin tottuneena se tuntui käteen aivan liian isolta. Laitoin sen siis kiertoon ja otin käyttöön kaksi puulastaa, jotka sain äidiltäni. Pieni summa, mutta harmittaa silti, että ehdin ostaa.

Kissan kulut

 • Valjaat 23,90 €
 • Ruokalautanen 2,99 €
 • Kaulapanta 6,90 €
 • Yht. 33,79 €

Valjaat ostin sillä ajatuksella, että saisin jossain vaiheessa totutettua kissan niihin. Nyt kuitenkin ollaan sairasteltu ja harjoittelu on pantu toistaiseksi jäihin. Edellinen kaulapanta pysyikin kaulassa yllättävän kauan, mutta nyt sitten eräänä päivänä se oli jäänyt jonnekin matkan varrelle. Ruokalautasia tarvitaan vain kaksi, mutta vanhimpaan kissan lautaseen oli tullut särö, joten eihän sitä enää uskaltanut käyttää.

Matkustus

 • Arvoa HSL-kortille 40 €

Vaatteet, asusteet ja kengät

 • Icepeak välikausitakki 52 €

Ostetut lahjat

 • Lahja 27,98 €

Muut kulut

 • Postikulut verkkokauppatilauksesta 2,70 €

Saadut tavarat ja lahjat

 • 2 kpl puulastoja
 • 2 kpl V10-jalkanaamioita
 • Urtekram käsivoide

Koko kuukauden ostokset yhteensä 362,10 €

Lisäksi elo- ja syyskuussa kului satasia kissan eläinlääkärikuluihin. Rahaa siis paloi todella paljon kaiken kaikkiaan, mutta näitä akuutteja sairastumisiahan ei voi estää. Toivoisin vain, että eläinten lääkärimaksut olisivat pienempiä, niin ei aina tuntuisi joutuvan vararikkoon rakkaasta lemmikistä huolehtiessaan. ❤

Sanoisin, että kun on huomannut tuon pienen ostoshalun heräämisen, niin täytyy olla aika tarkkana jatkossa. Vielä olen toki onnistunut pitämään itseni kurissa ja toimimaan uuden minäni toimintamallin mukaisesti (eli ostamaan pääosin vain tarpeeseen entisen mieliteko-ostelun sijaan), mutta entisen shoppailuaddiktin täytyy aina olla hieman normaalia varovaisempi. 😉

Omasta mielestä elokuu meni Finlaysonin kangasmaskeja ja muovista paistinlastaa lukuun ottamatta ihan hyvin vaikkakin kalliisti – jos jätetään eläinlääkärimaksut huomiotta hetkeksi. Erityisen iloinen olen Icepeakin välikausitakista, sillä olen pari vuotta etsinyt uutta tuulenpitävää mutta myös kaupunkikelpoista takkia. Viime syksynä vanhasta kirppikseltä ostamastani takista meni vetoketju rikki ja kevään kuljinkin lenkeillä sitten softshell-takilla. Onneksi oli korona eikä tarvinnut kaupunkikelpoista takkia lenkkipoluilla. Nyt kuitenkin on takki, joka kelpaa kaikkialle. Sen lisäksi se oli vielä muistaakseni 60 % alennuksessa eli ihan täysosuma. ❤

The post Kuukauden ostokset – elokuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
1
Irina / White & Fresh <![CDATA[Luetut kirjat – elokuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453529 2020-09-09T15:30:39Z 2020-09-07T07:49:41Z Heipä hei ja hyvää alkanutta syyskuuta! 🙂 Nyt on vuorossa raportti elokuun aikana luetuista kirjoista. Elokuussa tuli luettua pääasiassa e-kirjoja ja ihan vahingossa varsin monipuolisesti. Tässäpä ne nyt tulee. Jenny Colgan, Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua Polly Waterfordin ja hänen miehensä yritys menee konkurssiin ja perässä seuraa avioero. Elämässä pitäisi suunnata johonkin ja niinpä Polly […]

The post Luetut kirjat – elokuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Heipä hei ja hyvää alkanutta syyskuuta! 🙂 Nyt on vuorossa raportti elokuun aikana luetuista kirjoista. Elokuussa tuli luettua pääasiassa e-kirjoja ja ihan vahingossa varsin monipuolisesti. Tässäpä ne nyt tulee.

Jenny Colgan, Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua

Polly Waterfordin ja hänen miehensä yritys menee konkurssiin ja perässä seuraa avioero. Elämässä pitäisi suunnata johonkin ja niinpä Polly päätyy vuokraamaan asunnon Corwallissa sijaitsevalta vuorovesisaarelta. Itseään piristääkseen Polly elvyttää rakkaan harrastuksensa ja ryhtyy leipomaan leipää. Miten uusi elämä lähtee käyntiin ja mitä kaikkea se saattaakaan tarjota?

Jenny Colganin ensimmäinen (Uusia lukuja ja onnellisia loppuja) ja tämä toinen romaani ovat täydellisiä hyvänmielen tarinoita. Vaikka mennään hieman kliseisellä tyylillä, niin nämä tarinat silti inspiroivat ja mieli rentoutuu. ✭✭✭✭

Kuva: Storytel

Anne Cathrine Bomann, Agathe

Eläkkeelle jäämässä oleva psykiatri ei malta odottaa eläkkeelle pääsyä ja laskeekin päivien ja istuntojen määrää. Työ eikä mikään muukaan oikein tunnu kiinnostavan. Asiakkaiden avautuessa psykiatri vain piirtelee lehtiöönsä ja hädin tuskin kuuntelee. Eräänä päivänä vastaanotolle saapuu saksalainen nainen Agathe, joka haluaa varata ajan. Psykiatri ei kuitenkaan halua enää ottaa uusia asiakkaita. Jotenkin Agathe kuitenkin onnistuu varaamaan ajan. Istunnot Agathen kanssa tulevat muuttamaan kaiken. ✭✭✭✭

Ihana pienisuuri tarina elämänhalusta ja ihmisten merkityksestä toisilleen. ❤

Kuva: Storytel

Katrine Engberg, Lasisiivet (Kørner & Werner #3)

Kööpenhaminalaisessa sairaalassa on kuolemanenkeli. Samaan aikaan kööpenhaminalaisiin suihkulähteisiin jätetään alastomia ja viilleltyjä ruumiita. Jeppe Kørner saa murhat selvitettäväkseen ja tällä kertaa hän toimii ilman työpariaan Anette Werneriä, sillä Werner on äitiyslomalla synnytettyään tyttären. Werner tosin haluaisi olla mieluummin töissä kuin äitinä kotona.

Lasisiivet on Kørner & Werner -sarjan kolmas osa, mutta suomennettuna vasta toinen. Yksi osa on jäänyt välistä, mutta lukiessa se ei oikeastaan haitannut. Tämä oli ehdottomasti parempi kuin ensimmäinen osa. Krokotiilinvartija-kirjassa en pitänyt yhtään Anette Wernerin hahmosta, mutta tässä osassa ei ärsytystä enää ollut juuri yhtään. Viihdyttävä dekkari. ✭✭✭

Kuva: Storytel

Trevor Noah, Laiton lapsi: Värikäs nuoruuteni Etelä-Afrikassa

Nykyään stand up -koomikkona tunnettu Trevor Noah syntyi vuonna 1984 apartheidin Etelä-Afrikassa mustalle äidilleen ja valkoiselle isälleen. Syntyessään Trevor oli siis laiton lapsi, sillä valkoisen ja mustan sekoittuminen oli rikos. Kirjassa Trevor kertoo lapsuudestaan ja nuoruudestaan.

Pääosassa Trevorin lisäksi kirjassa on hänen äitinsä, joka on tehnyt ison työn kasvattaessaan poikaansa. Trevorin äidille on nostettava hattua. Todella mielenkiintoinen kasvukertomus. Suosittelen! ✭✭✭

Kuva: Tammi

Niko Rantsi, Sinun puolestasi vuodatettu (Lainvartijat #1)

Järjestyspoliisin kenttäjohtaja Veli-Matti Suojanen on erään pikkurikollisen vainon kohteena ja alkaa hiljalleen menettää malttiaan. Samaan aikaan Veli-Matin nuoruudenystävä on joutunut tukalaan tilanteeseen tutustuttuaan vääriin ihmisiin. Kun poliisi ryhtyy yhteistyössä KRP:n kanssa selvittämään Porkkalanniemeltä vajasta löytyneen vainajan tapausta, joutuu Veli-Mattikin kuulustelupöydän toiselle puolelle.

Niko Rantsi on kirjoittanut esikoisdekkarinsa poliisityön kuvailut varsin todenmukaisesti ja onkin mielenkiintoista lukea, miten todellisuudessa suurin piirtein murhatutkinta hoidettaisiin. Aluksi meinasi mennä hermot siihen, kun oli jatkuvasti joku uusi hahmo kirjassa, mutta jossain vaiheessa huomasin, että en enää siihen kiinnittänyt huomiota. Kannattaa lukea, hyvin viihtyi tämän parissa! ✭✭✭

***

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua goodreadsissa. Julkaisen lukemiani kirjoja myös Instagramissa, joten tervetuloa seuraamaan!

The post Luetut kirjat – elokuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kuukauden ostokset – heinäkuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453516 2020-08-20T07:15:06Z 2020-08-20T07:15:04Z Olen nyt vuoden ajan kirjannut ostoksiani ja kulujani ylös ja jakanut ne myös tänne blogiin. Kuukauden summat vaihtelevat, mutta huomaan kiinnittäväni ostoksiin enemmän huomiota nyt, kun ne on kirjattava ylös. En mielestäni ole ollut pitkään aikaan enää mikään himoshoppailija, mutta tunnustan edelleen kokevani silloin tällöin ostohaluja. Nykyään osaan kuitenkin suurimmaksi osaksi panna stopin haluilleni eli […]

The post Kuukauden ostokset – heinäkuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Olen nyt vuoden ajan kirjannut ostoksiani ja kulujani ylös ja jakanut ne myös tänne blogiin. Kuukauden summat vaihtelevat, mutta huomaan kiinnittäväni ostoksiin enemmän huomiota nyt, kun ne on kirjattava ylös. En mielestäni ole ollut pitkään aikaan enää mikään himoshoppailija, mutta tunnustan edelleen kokevani silloin tällöin ostohaluja. Nykyään osaan kuitenkin suurimmaksi osaksi panna stopin haluilleni eli olen oppinut paljon. Oman talouden ja kuluttamistapojen järkevöittäminen on toiminut.

Aion edelleen jakaa kuukauden ostokseni täällä blogissa, sillä se tuntuu hyvältä. Kuukauden ostokset -postaukseni sisältää kaiken muun paitsi ruoan, päivittäistarpeet kuten pyykinpesuaineet, roskapussit yms. sekä asumiskulut. Myöskään tulojani en täällä avaa. Ja koska tarkoituksenani on hieman seurata sisään tulevien tavaroiden määrää ja laatua, niin kirjaan loppuun myös kuukauden aikana saadut tavarat.

Kuukauden ostokset – heinäkuu 2020

Vaatteet, asusteet ja kengät

 • Aurinkolasit 48,30 €
 • Icepeak varrelliset lenkkarit 20 €
 • Hiusdonitsit 2 kpl 6,99 €
 • 2 kpl alushousuja 8,95 €
 • Kankaiset ballerinat 12,95 €
 • Yht. 97,19 €

Yllä olevassa kategoriassa kaikki olivat tarpeellisia summaa nostivat tietysti aurinkolasit, jotka oli ostettava rikkoontuneiden tilalle. Onneksi niistä sai alennuksen. Kävi hyvä tuuri myös noiden Icepeakin lenkkareiden kanssa, kun löysin ne outletista 70 % alennuksella. Ainoastaan ärsytti, että piti ostaa kaksi hiusdonitsia, kun tarvitsemaani pientä ja mustaa donitsia ei saanut ostaa yksittäin vaan piti ostaa väkisin myös toinen. Pieni juttu, mutta silti.

Hygienia, kosmetiikka, terveys

 • ACO jalkavoide 8,37 €
 • Faith in Nature hoitoaine 10,90 €
 • Villipuro KINOS suolasaippua 9,95 €
 • Alviana nestesaippua 4,85 €
 • Lacto Seven 50 kpl 10,90 €
 • Kertakäyttöisiä kasvomaskeja 10 kpl 9,95 €
 • Apteekkiostoksia 31,90 €
 • Yht. 86,82 €

Hoitoaineen ostaminen oli ainakin tässä kohtaa hutiostos, sillä kuvittelin ostaneeni itselleni shampoon. Olin myös olevinani kaupassa tosi huolellinen, että otan varmasti shampoon, mutta niin vaan huomasin vasta nyt elokuun puolella suihkussa, että olin ottanut sittenkin hoitoaineen. Sama pää kesät talvet. 😀

Viihde

 • Viaplay 1 kk 12,99 €
 • Ruutu+ 1 kk 4,15 €
 • Storytel 1 kk 0,90 €
 • Yht. 18,04 €

Kodin tavarat

 • Nappiparisto 1 pkt (2 kpl) 3,99 €
 • Kumipuu (kasvi) 8 €
 • Sagaform termospullo 27,90 €
 • 1 pkt (4 kpl) nipistinkoukkuja 4,95 €
 • Yht. 44, 84 €

Juomapullo minulla kyllä jo on, mutta helteillä vesi lämpeää pullossa niin äkkiä, että nyt oli pakko saada pullo, jossa vesi pysyy edes haaleana eikä lämpene. Termospullossa vesi on mukavan viileää pitkän aikaa. Ja taas huomasin pakkomyynnin: paristoja eikä nipistinkoukkuja saanut yksittäin. Tässä kohtaa ne ärsyttivät vähemmän kuin hiusdonitsien kohdalla, mutta mielenkiintoinen huomio.

Matkustus

 • Arvoa HSL:n matkakortille 20 €

Ulkona syöminen, noutoruoka, erikoiskahvit yms.

 • Pullakahvit itselle ja seuralaiselle 9,70 €

Muut kulut

 • Verkkokaupan toimituskulut 5,50 €

Edelleen ostaisin ostokseni mieluummin ihan fyysisistä kaupoista, mutta olen nyt hieman antanut tässä periksi. Joitain haluamiani tuotteita ei vain ole saanut kuin verkkokaupasta. Koitan sitten parhaani mukaan hyödyntää tilanteen ja tilata muutakin, jos suinkin vaan on tarvetta. Tällä kertaa uuden suosikkini KINOS-suolasaippuan kanssa tilasin nestesaippuaa, joka pian loppuu.

Saadut tavarat

 • SINI ikkunanpesin-kuivain
 • 1 kirja
 • 1 kangasmaski

Koko kuukauden ostokset yhteensä 282,09 €

Nyt on selkeästi menossa jonkinlainen shoppailukausi. Edelleen yritän ostella pääasiassa tarpeeseen, mutta tunnen selkeästi sisälläni pienoisen ostovimman. Veikkaisin, että se on jonkinlaista itsensä lohduttamista, kun on ollut niin omituinen kevät ja olen ollut normaalia yksinäisempi. Nyt kun on saanut sitten liikkua kesän vapaammin niin huomaa etsivänsä mielihyvän tunnetta. Oma kesäni on ollut aiempaa epäsosiaalisempi ja olen kärsinyt yksinäisyydestä. Kaikkeen nähden heinäkuu meni kuitenkin hyvin eli ei varsinaisia vikaostoksia vaikkakin rahaa kului reilusti enemmän kuin muutamana aiempana kuukautena. 🙂

Lohdutatko sinä itseäsi koskaan ostamalla jotain?

The post Kuukauden ostokset – heinäkuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
1
Irina / White & Fresh <![CDATA[Luetut kirjat – heinäkuu 2020]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501453503 2020-08-09T10:57:05Z 2020-08-09T10:57:03Z Heippa! On aika tutkailla jälleen kuukauden kirjoja. Heinäkuussa luin kuusi kirjaa. Elina Backman, Kun kuningas kuolee Suomenlinnan Kuninkaanmiekasta löytyy polttomerkitty ruumis. Jan Leino KRP:stä saa vetovastuun tapauksesta. Samaan aikaan hänellä on henkilökohtaisessa elämässä hyvin rankka vaihe. Toisaalla Saana on saanut potkut klikkajournalistin työstään ja päättää lähteä tätinsä luokse Hartolaan kesäksi lepäämään. Siellä hän kiinnostuu 30 […]

The post Luetut kirjat – heinäkuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Heippa! On aika tutkailla jälleen kuukauden kirjoja. Heinäkuussa luin kuusi kirjaa.

Elina Backman, Kun kuningas kuolee

Suomenlinnan Kuninkaanmiekasta löytyy polttomerkitty ruumis. Jan Leino KRP:stä saa vetovastuun tapauksesta. Samaan aikaan hänellä on henkilökohtaisessa elämässä hyvin rankka vaihe. Toisaalla Saana on saanut potkut klikkajournalistin työstään ja päättää lähteä tätinsä luokse Hartolaan kesäksi lepäämään. Siellä hän kiinnostuu 30 vuotta vanhasta kuolemantapauksesta ja ryhtyy tutkimaan sitä omin päin.

Tämä esikoisdekkari otti ja vei mennessään saman tien. Hartola miljöönä oli mielenkiintoinen, sillä olen siellä yhden kesän verran asunut. Tämä ei ollut mikään super nokkela ja erikoinen juoneltaan ja romantiikkaakin oli aika paljon (se ei minua tosin häiritse), mutta jokin tässä viehätti niin paljon, että en olisi malttanut laskea tätä käsistäni. ✭✭✭✭✭

Heine Bakkeid, Paratiisin kutsu (Thorkild Aske, #2)

Thorkild Aske ryhtyy rikoskirjailijan Milla Lindin rikosasiantuntijaksi, kun aiempi on saanut surmansa samaisessa työssä. Lindin uusi kirja perustuu tositarinaan, jossa kaksi teinityttöä on kadonnut. Ketään ei yllätä, että Aske kietoutuu mukaan tutkintaan.

Paratiisin kutsu vie hyvin mennessään ja itse juoni on mielenkiintoinen. Tässä osassa on kuitenkin omaan makuuni liikaa lääkkeiden väärinkäyttöä. Ykkösosassa (Meren aaveet) jotenkin oikeutin niiden käytön vaikka liikaahan niitä jo silloin oli. Jos Paratiisin kutsu olisi sisältänyt vähän vähemmän oxyja, niin arvosana olisi noussut ainakin yhdellä tähdellä. Annan vielä kolmannelle osalle mahdollisuuden, josko siinä oxyjen rooli olisi pienempi. Kolmas kerta toden sanoo? ✭✭

Kuva: Gummerus

Laurent Gounelle, Lupaan sinulle vapauden

Gounellen kolmannessa selfhelp-romaanissa nuori Sybille 1960-luvun Pariisissa on vaarassa menettää työnsä. Tullakseen paremmaksi itsekseen hän tutustuu salamyhkäisen veljeskunnan avulla yhdeksään eri persoonallisuuteen. Nykypäivänä Sybille on jo iäkäs menestynyt laulajatar, mutta miten tähän on päästy? Journalisti Sam pääsee haastattelemaan Sybilleä ja selvittämään tämän menestyksen salaisuuden.

Olen ollut aivan hurmioitunut Gounellen kahdesta aiemmasta suomennetusta kirjasta, erityisesti ensimmäisestä (Matka yli onnen esteiden). Odotin myös tältä uusimmalta paljon, mutta jouduin pettymään. Kirja oli ihan luettava, mutta ei kolahtanut. Juoni jätti jollain tapaa tyhjäksi toisin kuin kirjailijan aiemmissa kirjoissa. ✭✭

Delia Owens, Suon villi laulu (ilmestyy 17.8.2020)

Kirja saatu kustantajalta

Nuoren miehen, kylän suosituimman pojan ruumis löytyy Pohjois-Carolinan rannikolla sijaitsevalta suolta ja pian epäilyt kohdistuvat rämeellä asuvaan Kya Clarkiin, joka on muiden kylän asukkaiden silmissä valkoista roskasakkia, rämelikka. Kyalla onkin ollut rankka lapsuus, kun isä on juoppo, äiti ja sisarukset lähteneet eikä Kyalla ole ollut muuta vaihtoehtoa kuin selviytyä yksin. Kya kuitenkin saa voimia luonnosta ja eläimistä, jotka hän on oppinut tuntemaan kuin omat taskunsa.

Kirjan kuvailusta huolimatta tämä kirja ei ole dekkari. Tämä on selviytymistarina, joka sisältää mysteerin. Tämä on kertomus ihmisen suhteesta luontoon ja tämä on myös rakkaustarina. Suon villi laulu on todellinen kokemus, joka jää elämään mieleen ja sydämeen pitkäksi aikaa. Tämä on ehdottomasti vuoden must read -kirja. ✭✭✭✭✭

Pertti Laine, Kohtalokas kutsu (Simppa, #3)

Sympaattinen rikoskomisario Simppa tiimeineen tutkii tällä kertaa tapausta, jossa kerrostaloasunnosta löytyy raa’asti murhattu mies, mutta johtolankoja ei meinaa löytyä millään. Ei tunnu olevan minkäänlaista vihjettä siitä, miksi tämä mies on murhattu. Parin viikon päästä löytyy uusi ruumis, tämäkin raa’asti murhattu ja tekotapa on sama. Näin ollen kyseessä on sarjamurhaaja. Kuka on murhaaja ja millainen syy murhien taustalta löytyy?

Tykkään Simpan ja hänen tiiminsä touhujen seuraamisesta. Ei alholisti- ja narkkaripoliiseja vaan ihanaa rehtiä ja tavallista poliisitoimintaa ja arkista elämää. Vahva suositus tälle dekkarisarjalle! Jos olet kyllästynyt kaikenlaisiin kikkailuihin niin ota sarja seurantaan ja aloita ensimmäisestä osasta Pisto sydämeen. ✭✭✭

Kuva: Storytel

Max Manner, Metsänpeikko

Saatavilla vain E-kirjana ja äänikirjana Storytel-palvelussa

Metsänpeikko jatkaa Stein Storesenista, Anna Mäestä, Ismo “Munkki” Valamosta ja Meeri Tarvaisesta kertovaa tarinaa.

Stein Storesen on vaihteeksi matkalla kohti pohjaa. Onneksi kuitenkin hänet pannaan kuukaudeksi viralta, jotta hän saisi itsensä taas kuntoon. Turussa kansalaisia ihmetyttää ja pelottaa Metsänpeikoksi kutsuttu tyyppi, joka tuijottelee ikkunoista sisään ja paikoin onnistuu jopa pääsemään sisälle asti. Samaan aikaan Steinin ystävät saavat viestejä, jotka ovat kuolleiden mustien lintujen muodossa. Stein itse saa sen sijaan sanallisen viestin: Minä tiedän missä olet. Sinua odottaa yllätys, Stein. Stein päätyy kohtaamaan sekä Metsänpeikon että oman menneisyytensä.

Minä niin tykkään näistä Max Mannerin dekkareista. Nämä ovat myös aika perus dekkarigenreä ja vaikka Stein nyt onkin alkoholisoitunut renttumies, niin hän on kuitenkin muutoin rehti ja aika symppis. Onneksi saadaan seurata Steinin touhuja vielä ainakin näin Storytel Original -tarinoiden muodossa. ✭✭✭

***

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua goodreadsissa. Julkaisen lukemiani kirjoja myös Instagramissa, joten tervetuloa seuraamaan!

The post Luetut kirjat – heinäkuu 2020 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0