Whiteandfresh Elämää boheemissa kodissa 2019-11-10T11:16:33Z https://whiteandfresh.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://whiteandfresh.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/24/2018/07/cropped-casa-logo-insta-1-32x32.jpg Irina / White & Fresh <![CDATA[Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 21-31]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501452784 2019-11-10T11:16:33Z 2019-11-10T11:16:30Z On aika vihdoinkin katsoa, mistä tavaroista luovuin viime kuun Raivausriennoissa. Muut menivät Raivausriennot läpi minimalismipelin säännöillä käänteisesti niin, että ensimmäisenä päivänä luovuttiin 31 tavarasta, toisena päivänä 30 tavarasta ja niin edelleen kunnes viimeisenä päivänä oli luovuttavana vain yksi tavara. Minä menin alkuperäisillä säännöillä, joissa aloitetaan ensimmäisenä päivänä vain yhdestä tavarasta. Oma karsimisprojektini on jo niin […]

The post Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 21-31 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
On aika vihdoinkin katsoa, mistä tavaroista luovuin viime kuun Raivausriennoissa. Muut menivät Raivausriennot läpi minimalismipelin säännöillä käänteisesti niin, että ensimmäisenä päivänä luovuttiin 31 tavarasta, toisena päivänä 30 tavarasta ja niin edelleen kunnes viimeisenä päivänä oli luovuttavana vain yksi tavara. Minä menin alkuperäisillä säännöillä, joissa aloitetaan ensimmäisenä päivänä vain yhdestä tavarasta. Oma karsimisprojektini on jo niin pitkällä, että en ollut varma, selviäisinkö pelissä loppuun asti. Sain kuitenkin kaikkina päivinä tarpeellisen määrän tavaraa karsittavaksi eikä edes tarvinnut luopua mistään tärkeästä. 😉 Enhän toki olisi luopunutkaan, mutta loppuvaiheessa sai jo ihan oikeasti miettiä tarkemmin.

Kuvat ovat jälleen tallennettuja Instagram-tarinoistani. Olen tallentanut jokaisen päivän kuvan ja muita satunnaisia ajatuksiani kohokohtiin, joten koko projekti on myös sieltä katsottavissa näin jälkikäteen.

Lue myös: Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 11-20

Päivä 21: muovivati ja muovijakkara, pieni säilytyskori, vanhoja lääkkeitä + dosetti, 2 kirjaa, 2 CD:tä, tyhjä ja tarpeeton postikortti, pieni paperikassi, nippu kodin papereita, 2 heijastinta, luomiväri, hajuvesi, muumimuki ja kenkälusikka

Näistä muutama maininta… hajuvesi oli ainoa omistamani, joten nyt elellään kokonaan ilman. En tosin ole hajuvettä kovin usein viime aikoina iholle pirskotellutkaan, joten uskoisin etten tuota kaipaa. Viimeiset omistamani CD:t myös hieman kirpaisi, mutta onhan se niin, että fyysisiä levyjä ei enää tule soittaneeksi. Niinpä siirsin levyjen sisällön koneelleni ja päätin luopua levyistä.

Päivä 22: Iso matkalaukku, 5 henkaria, 3 viirivehkan taimea, Elmu-kelmun jämät, 6 kirjaa, 1 muistiinpanot, 2 kestomukia, dödön jämät, lyijytäytekynä + lyijyä.

Päivä 23: juliste, 2 housut, 2 koristetyynynpäällistä, pieni kuparipannu, merkonomilakki, 3 onnittelukorttia, tarjotin, lehti, viivoitin, pussillinen koristekiviä, varavirtalaturi, adapteri, muistikortin säilytyskotelo, kastelukannu, muovirasia, kastelupullo (tai mikä se nyt onkaan), 3 kukkaruukkua

Merkonomilakista luopuminen teki aavistuksen tiukkaa, mutta enhän minä lakkeja käytä edes vappuisin. Minulla on siis myös yo-lakki. Sen säilytän ainakin toistaiseksi, sillä yo-tutkinnon suorittamiseen liittyy kaikenlaisia asioita ja tunteita.

Päivä 24: lenkkarit, korkokengät, lapsuuden retro sadetakki, pahvilaatikko, käsipainot, kylmälaukku, Tanskan ja USA:n kolikoita, jakkara

Korkokengät… en lainkaan ole korkokenkätyyppi, mutta täytyyhän sitä kaapissa olla moiset sen varalta, että tulee jotkut juhlat, joissa niitä tarvitsee. No eikä täydy! Niin olen nyt päättänyt, että en ehkä-kenties-joskus tarvitse enää korkokenkiä. Mahdollisiin juhliin laitan vaikka siistit balleriinat tai jätän juhlat väliin. Tai lainaan jostain korkkarit tai jotain. Ai miten huojentunut olinkaan tehtyäni päätöksen, että luovun korkokengistä.

Päivä 25: vaatteita, froteisia käsipyyhkeitä 6 kpl, laattapesin, kukkaro, kirjoja, kankainen säilytyslaatikko, läppärin suojapussi/kotelo, ikkunanpesimen päällinen, lankarullia, tyhjä pahvipakkaus, muistikirja, muistiinpanot ja adapteri

Päivä 26: tyyny, muovivati, karahti ja 23 valokuvaa

Päivä 27: 2 kasvia, 4 vanhaksi mennyttä tuotetta jääkaapista, paketti vanhentuneita lääkkeitä, lämpömittari ja 19 valokuvaa

Lihansyöjäkasvista (kärpäsloukku) luovuin, sillä se olisi pitänyt talvettaa jääkaapissa ja juuri nyt tuntuu, että en jaksa ryhtyä siihen projektiin. Ihmepensas puolestaan on kaunis ja veikeä kasvi, mutta emme ainakaan tällä kertaa tulleet toimeen kovin hyvin – siitä kertoivat kasvin muutamien lehtien kunto.

Päivä 28: tuoli ja 41 valokuvaa (eli enemmän kuin 28 kpl)

Päivä 29: kävelykeppi ja valokuvia 41 kpl (enemmän kuin 29 kpl)

Äidinisän vanha kävelykeppi oli hieman haikea luovuttava. Äidinisään minulla ei juuri tunnekytköstä ole, mutta tätä kävelykeppiä isäni käytti hetki ennen kuolemaansa. En kuitenkaan pidemmän päälle voi kaikkia isään liittyviä tavaroita säilyttää, joten luopumislihas tulee olemaan tässä jossain vaiheessa varsin harjoitettu lihas.

Päivä 30: valokuvia 43 kpl eli enemmän kuin 30 tavaraa

Päivä 31: Kuvakuoria 5 kpl ja valokuvia 99 kpl (enemmän kuin 31 tavaraa)

***

Lue myös: Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 1-10

I did it! Aika jännittävää, että todella selvisin koko 31 päivän mittaisesta karsimishaasteesta. Olen jo niin pitkällä tavaroiden karsimisessa, että likipitäen kaikki tavarani ovat jollain mittarilla tarpeellisia. Se on toki hieman harmittavaakin, sillä haluaisin pystyä vähentämään vielä lisää tavaraa kodistani, jotta lopputulos olisi sen mukainen, mistä olen hieman haaveillut. Se kuitenkin vaatisi luopumista paikoitellen kivoistakin tavaroista. Sen vuoksi tässä kohtaa on aika pitää tuumaustauko ja elää hetki nykyisten tavaroiden kanssa. Antaa ajatusten ja ajan auttaa selvittämään, mikä on seuraava askel.

Olohuoneessani on kaiken lisäksi vielä yksi nurkka, jossa on jonkin verran näitä tavaroita, joista olen luopunut. Aika ahdistavaa, mutta se on ihan itse aiheutettua. Itse olen nämä kaikki tavarat vuosien myötä kotiini tuonut, joten on myös vastuullani hankkiutua niistä eroon mahdollisimman vastuullisesti. Jotkut tavarat myyn, jotkut annan ilmaiseksi niitä tarvitseville ja jotkut vien Fidaan. Roskiin menee tavaraa vain äärimmäisessä poikkeustapauksessa eli jos on rikki tai kunto muutoin sellainen, ettei eteenpäin antaminen ole mahdollista. Tämä prosessi vie aikaa, joten kodin yleisilme siistiytyy vasta myöhemmin. Sen lisäksi minua ja uutta raivausintoa odottavat jo aiemminkin mainitsemani muistolaatikot, joissa on omien muistojeni lisäksi isän jäljiltä jääneitä asiapapereita, muistoja omasta elämästään jne. Hurja tavoitteeni on saada loppupeleissä kaikki muistot mahtumaan yhteen pahvilaatikkoon. Tämä voi toki vaatia useamman karsimiskierroksen.

Tällainen projekti tällä kertaa. Tämä oli tähän mennessä kaikkein vaikein karsimiskierros siksi, ettei jäljellä olevat tavarat olleet enää yhdentekeviä – ne olivat jo monen monta kertaa selvinneet karsimiselta. Toisaalta tämä oli kaikkein antoisin kierros, sillä jouduin jo ihan tosissani puntaroimaan tavaroiden tarpeellisuutta. Siinä tulee meinaan pohdittua jo omia elämänarvojakin ja sitä, kuka minä olen. Yksi helppo esimerkki on ne korkokengät joista luovuin: jouduin miettimään, olenko minä ihminen, joka käyttää korkokenkiä ja olenko ihminen, joka käy juhlissa joissa tarvitaan korkokenkiä. Ja vastaus oli että ei, en ole. En ole oikeastaan kai koskaan ollutkaan vaikka olen kuvitellut nauttivani, kun voi joskus tälläytyä. Se taitaa olla vain haaveminä, jota ei oikeastaan ole olemassa ja se on opittava hyväksymään. Oikea minä nauttii enemmän, kun saa pukea omat mukavat arki- tai kotivaatteet päälle eikä tarvitse koreilla. 😉 Mutta joo, tällaisia kaikenlaisia juttuja tavaran karsiminen pistää miettimään mitä pidemmälle pääsee.

Säilytätkö sinä tavaroita haaveminällesi?

The post Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 21-31 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Luetut kirjat – lokakuu 2019]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501452776 2019-11-02T11:01:45Z 2019-11-02T11:01:26Z Lokakuussa luin taas hieman enemmän kuin muutamana aiempana kuukautena, yhteensä yhdeksän kirjaa. Jens Henrik Jensen, Pimeän miehet (Niels Oxen, #2) Sarjan toisessa osassa palkittu sotaveteraani Niels Oxen on päätynyt työskentelemään tekaistulla nimellä vanhan miehen apuna kalakasvattamossa. Entiset yhteistyökumppanit PET:stä Tanskan poliisin tiedustelupalvelusta yrittävät selvittää Oxenin sijaintia. Samaa yrittää myös Pimeän miehet, joista Oxen tietää liikaa. […]

The post Luetut kirjat – lokakuu 2019 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Lokakuussa luin taas hieman enemmän kuin muutamana aiempana kuukautena, yhteensä yhdeksän kirjaa.

Jens Henrik Jensen, Pimeän miehet (Niels Oxen, #2)

Sarjan toisessa osassa palkittu sotaveteraani Niels Oxen on päätynyt työskentelemään tekaistulla nimellä vanhan miehen apuna kalakasvattamossa. Entiset yhteistyökumppanit PET:stä Tanskan poliisin tiedustelupalvelusta yrittävät selvittää Oxenin sijaintia. Samaa yrittää myös Pimeän miehet, joista Oxen tietää liikaa. Erään museohoitajan murha saa liikkeelle valtavat voimat ja Oxenin on sekä paettava että taisteltava. Avukseen hän saa kumppaninsa PET:stä.

Tarinan alku ei oikein saanut otteeseensa, mutta myöhemmin mentiin ja lujaa mentiinkin. Tapahtumat jäivät lopulta sellaiseen kohtaan, että kesällä ilmestyvää kolmatta osaa Jäätyneet liekit ei millään malttaisi odottaa!

Gary John Bishop, Unf*ck Yourself – Get Out of Your Head And Into Your Life

Käymme itsemme kanssa keskusteluja vaikkemme sitä aina huomaisikaan. Ja kovin usein puhumme itsellemme kaikella muulla kuin rohkaisevalla äänellä. Nyt on aika muuttaa tapaamme puhua itsellemme ja vaihdetaan negatiiviset sanamme positiivisiksi. Tällä kertaa meille ei neuvoja tarjoilla hopeatarjottimella vaan asioista puhutaan niin kuin ne on. Ydinkysymys muutokseen kuuluukin: Are you willing? Haluatko todella, oletko valmis? Useimmiten kukaan muu ei seiso tielläsi kuin sinä itse.

Tämä olikin mielenkiintoinen opus. Oli paljon puhetta tunne- ja järkiaivoista ja siitä, millainen niiden suhde on – kuka ohjaa ja kuka on apukuskin paikalla? Tämän kirjan voisi lukea jopa uudestaan, erityisesti vaikkapa silloin, jos on meneillään jokin projekti, joka vaatii tahdonvoimaa. Luin kirjan englanniksi ja e-kirjana, mutta tämä kirja ilmestyy ensi vuoden puolella myös suomeksi.

Suvi Vaarla, Westend

Tämä on romaani Elinan perheestä 1980-luvulta 2000-luvulle; kun ensin rakennusalalla meni hyvin ja Suomella lujaa, kunnes tuli 1990-luvun lama. Talous romahti ja sen mukana meni yrityksiä alas, työpaikkoja hävisi ja perheitä rikkoontui.

Älyttömän mielenkiintoinen ajankuvaus vaikka kovin paljon ei talous aiheena kiinnosta. Kirjan ydin olikin siinä, millaista elämä tarinan perheellä oli ennen ja jälkeen laman. Kuinka lama vaikuttaa ihmiseen vielä vuosikymmenien jälkeen… Itse samastuin iällisesti päähenkilöön Elinaan, sillä hän oli pari vuotta minua vanhempi. Näin ollen on eletty aika lailla samassa ikäpolvessa ja joitain tuttuja asioita ja ilmiöitä pystyi tunnistamaan tarinan edetessä. Hauska yksityiskohta oli muun muassa, kun kirjassa mainittiin vihkoon liimailtavat Kukkura-merkit. Kuka muistaa punaiset oravan (?) kuvalla kuvitetut Kukkura-merkit?

Fumio Sasaki; Goodbye, Things – On Minimal Living

Tämä on kirja minimalismista, oikeastaan äärimmäisestä minimalismista. Fumio Sasaki on luopunut lähes koko omaisuudestaan ja kertoo kirjassaan, millaista elämä oli ennen minimalismia ja millaista se on nyt. Kirjassa on myös loistavia vinkkejä tavaroiden karsimiseen.

L o i s t a v a kirja, pakko sanoa. Itse olen tavaran karsimisessa jo niin pitkällä, että karsiminen on tässä vaiheessa jo aika hankalaa. Liki jokaisella tavaralla on tarpeensa. En ole suunnitellut ryhtyväni ääri-minimalistiksi, mutta mielelläni karsisin tavaroitani vielä lisää. Se vaatiikin jo enemmän keskittymistä, sillä minimalismin tavoitteena ei ole huvikseen luopua tavaroista vaan säilyttää ne tavarat joille on tarvetta. Minimalismin tarkoitus ei siis ole, että on vähän vaan että on tarpeeksi. Eli tätä kirjaa suosittelen vahvasti, jos olet jo tutustunut minimalismiin. Vasta tavaran karsimista harkitsevalle tai opettelevalle tämä kirja saattaa aiheuttaa stressiä ja säikähdystä.

Luin myös nämä kirjat:

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadissa tai vaikkapa molemmissa.

The post Luetut kirjat – lokakuu 2019 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 11-20]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501452762 2019-10-27T10:04:57Z 2019-10-28T06:13:14Z Nyt on aika katsoa, mistä tavaroista luovuin Raivausrientojen päivien 11-20 aikana. Raivausriennot toimii tällä kertaa siis minimalismipelin säännöillä, mutta käänteisesti niin, että aloitettiin kuun ensimmäisenä päivänä 31 tavarasta (minimalismipeli tosin on 30 päivän mittainen haaste). Koska itse olen jo karsimistouhuissa aika pitkällä enkä tiennyt, kuinka paljon tavaraa vielä olisi mahdollista karsia niin menin itse “aidon” […]

The post Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 11-20 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Nyt on aika katsoa, mistä tavaroista luovuin Raivausrientojen päivien 11-20 aikana. Raivausriennot toimii tällä kertaa siis minimalismipelin säännöillä, mutta käänteisesti niin, että aloitettiin kuun ensimmäisenä päivänä 31 tavarasta (minimalismipeli tosin on 30 päivän mittainen haaste). Koska itse olen jo karsimistouhuissa aika pitkällä enkä tiennyt, kuinka paljon tavaraa vielä olisi mahdollista karsia niin menin itse “aidon” minimalismipelin ohjeilla ja aloitin yhdestä tavarasta. Olen itse asiassa aika yllättynyt, että vielä tähän asti on riittänyt karsittavaa.

Kuvat ovat jälleen tallennettuja Instagram-tarinoistani. Jos haluat seurata projektia reaaliajassa, kurkista siis sinne. Olen tallentanut jokaisen päivän kuvan ja muita satunnaisia ajatuksiani kohokohtiin, joten koko projekti on myös sieltä katsottavissa jälkikäteen.

Lue myös: Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 1-10

Päivä 11: Kirjoja lähti 11 kappaletta. Kirjoista luopuminen teki hieman tiukkaa, kun kaikki olivat kuitenkin sellaisia, jotka haluan lukea. Päätin silti, että minun ei tarvitse säilöä kaikkia lukulistallani olevia kirjoja kotona vaan voin sitten ajan kanssa lainailla niitä kirjastosta.

Päivä 12: Tykkään Arabian Kosmos-sarjan ulkonäöstä, mutta nämä kahvikupit ja lautaset (6 + 6 = 12) ovat käytännössä kyllä sellaisia, joita en käytä. Olin alun perin ajatellut, että säästäisin nämä parempina kahvikuppeina, mutta totuus on etten kyllä järjestele minkäänlaisia kahvikutsuja.

Päivä 13: 2 säilytyspurkkia, uunivuoka, 4 viinilasia, 5 muumimukia ja 1 Ultima Thule -lasi. Uunikokki-vuoassa isä on tehnyt aikanaan kaikkia ihania ruokia ja sillä on siksi tunnearvoa. Itselleni vaan ruoanlaitossa sopii isompi vuoka, joten päätin luopua vuoasta vaikka hieman kirpaisikin.

Päivä 14: 3 sisätyynyä (kaksi vielä avaamattomana), 2 koristetyynyä, 4 muovirasiaa + kannet, vanha puinen suolasalkkari, 4 kosmetiikkatuotetta

Päivä 15: Jumppapallo, tasapainolauta, silitysrauta, 2 suojaruukkua, ruukkusoran jämät, keittiöveitsi, kakkulapio, ruokailuveitsi, 2 koristetta, verensokerin mittausliuskapurkkeja (mainioita miniroskiksia), Kastehelmi-tuikkukippo, sitruspuserrin.

Olen jotenkin ajatellut, että silitysrauta on niitä tavaroita, jotka vaan on hyvä omistaa, jos vaikka sattuisi joskus tulemaan vastaan silitystarve. No, on paljon käytännön kikkoja, jolla tekstiilit saa sileäksi, joten nyt päätin, että luovun silitysraudasta. Edellisellä karsimiskierroksella silityslautakin jo lähti.

Päivä 16: Joulutavaraa – tekstiilejä 5 kpl, lahjapaperirullia 3, koristenauha, joulukalenterin askartelutarvikkeita ja kuusenkoristeita.

Päivä 17: kävelysauvat, pesäpallomaila, taulu, luistimet, kynä, joulukortteja, joulukirjekuoria ja joulukorttien askartelutarvikkeita

Päivä 18: Lasipullo, 3 maljakkoa, ruoanlaittovälineitä 2, muki, 4 pientä juomalasia, 1 isompi juomalasi, pieni Iittala Aalto-malja, kynttelikkö, kynttilänjalka, lasikulho, lasinen tarjoilulautanen

Päivä 19: Teetä, Marimekon kukkaro, avainnauha, kirjanmerkki, kirja, säilytyslaatikko, 6 hiuslenksua, purkinpohjallinen hakaneuloja, kertakäyttösadetakki, istuinalusta, puinen voiveitsi, pöllökoriste, pussillinen koristekiviä, paketti pieniä pilarikynttilöitä

Päivä 20: 2 hyllynaluskoria, pehmolelu, Crocs-tyyliset läpykkäät, nahkasaappaat, 4 kpl tekohavukoristeita, 11 kpl vaatteita

Vaikeinta päivän 20 oli luopua rakkaasta pehmopandasta, jonka olen aikoinaan Möhmöksi nimennyt. Jännä, miten sitä tuleekaan inhimillistettyä pehmoleluja. Samoin nahkasaappaista luopuminen oli kurjaa, mutta varsi on aavistuksen liian kireä omille pohkeilleni.

***

Tällä kertaa tavaroista luopuessani koin jo aika paljon tahtojen taistelua. Monilla tavaroilla on tunnearvoa ja vaikka ei jotain selkeästi tarvitse, tuntuu vaikealta luopua. Järjen ja tunteiden taistelu, sitähän tämä on. Kertaakaan en vielä ole kuitenkaan katunut, se on hyvä merkki. Tämän karsimisen jälkeen keskityn vain siihen, että saan poistetut tavarat vastuullisesti kiertoon. Tällä hetkellä olohuoneen yksi nurkka on täynnä tavaroita ja se vähän ärsyttää. Toisaalta olen itse kotini tavaroilla täyttänyt, joten ei ole kohtuutonta, että niistä myös järjen kanssa hankkiutuu eroon. No, askel ja tavara kerrallaan.

The post Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 11-20 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
1
Irina / White & Fresh <![CDATA[I love me 2019 + ostokset]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501452734 2019-10-20T14:41:55Z 2019-10-21T04:33:55Z Kaupallinen yhteistyö: I love me / Messukeskus Viikonloppuna järjestettiin I love me 2019 -tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa. Suuntasin messuilemaan heti perjantaina. Toiveena oli inspiroitua, ihastella ja ostoslistallakin oli muutamia tuotteita. Tässä postauksessa esittelen oman I love me 2019 TOP 5 -listani. Instagramissa on profiilini kohokohdissa vielä hieman extra-tarinoita messuilta, jos kiinnostaa. Stadler Form / Suomen Sähkötuonti […]

The post I love me 2019 + ostokset appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Kaupallinen yhteistyö: I love me / Messukeskus

Viikonloppuna järjestettiin I love me 2019 -tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa. Suuntasin messuilemaan heti perjantaina. Toiveena oli inspiroitua, ihastella ja ostoslistallakin oli muutamia tuotteita. Tässä postauksessa esittelen oman I love me 2019 TOP 5 -listani. Instagramissa on profiilini kohokohdissa vielä hieman extra-tarinoita messuilta, jos kiinnostaa.

Stadler Form / Suomen Sähkötuonti Oy

Olen pidempään jo halunnut kotiini pienen ilmankostuttimen, joka helpottaisi talven ja lämmityskauden aiheuttamia oireita. Lisäksi haluaisin, että voisin ilmankostuttimessa käyttää myös eteerisiä öljyjä, joilla saa ihanaa tuoksua kotiin. Suomen Sähkötuonti Oy:n osastolla törmäsin tähän pieneen ja näppärään Emma-ilmankostuttimeen.

Pyyhekauppa Lina

En ollut kovin paljon katsonut etukäteen, mitä yrityksiä messuilla on, joten oli iloinen yllätys, että Pyyhekauppa Lina oli siellä. Ostin Habitare-messuilta testiin kaksi hamam-kylpypyyhettä ja olin päättänyt, että jos ne ovat käyttökelpoisia niin ostan myös käsipyyhkeitä. Ostinkin kaksi käsipyyhettä samalla kuosilla kuin mitä kylpypyyhkeeni ovat.

Hetkinen Cosmetics

Hetkinen Cosmeticsin osasto oli todella miellyttävä, luonnollinen ja kaunis! Osastolla sai tehdä käpyeläimen ja jokaista tehtyä eläintä vastaan istutetaan puu. Valmistin oman käpyotuksen – lehmästä tai vastaavasta ei oikein voi puhua – ja se oli kivaa. Ihastuin myös puusydämisiin vegaanikynttilöihin, joista savusaunan tuoksuisen olisin voinut heti kaapata mukaani. Muihin Hetkinen Cosmeticsin tuotteisiin en ehtinyt kaiken häsläyksen vuoksi tutustua, mutta ensi kerralla ehdottomasti! Niin kauniita puisia pakkauksia.

Ginger People Suomi

Pari vuotta sitten rakastuin The Ginger Peoplen inkiväärikarkkeihin, erityisesti omenanmakuisiin toffeeta muistuttaviin nameihin. Viime keväänä puolestaan rakastuin Kevätmessuilla esittelyssä olevaan Bottoms Up inkivääriolueen, joka on ehdottomasti kaikista maistamistani inkiväärijuomista paras. Inkivääri todellakin maistuu ja suuhun jää miellyttävä inkiväärin polte. Bottoms Upia olenkin usein juonut saunajuomana! Jos kiinnostaa kokeilla, niin K-ryhmän kaupoista ainakin saa.

Feelmax

Jonkinlaisena jalkavaivaisena paljasjalkakengät ja niiden terveyshyödyt alkoivat kiinnostaa tämän vuoden alkupuolella. Kevätmessuillakin niitä ihmettelin ja ihastelin. Sitten loppukeväästä kävi mieletön tuuri ja löysin käyttämättömät Feelmaxin paljasjalkakengät kirpputorilta tosi edullisesti! Sovitin kenkiä ja koko sattui olemaan just eikä melkeen sopiva. Kesän tepastelin elämäni ensimmäisillä paljasjalkakengillä ja vaikka välillä pienet kiven tekivät kantapään alueelle osuessaan kipeää, niin muutoin kokemukseni olivat vain ja ainoastaan positiiviset. Voit lukea paljasjalkakenkä-kokemuksistani lisää postauksesta Paljasjalkakengät – Hyvinvointia jaloille. Todella mielelläni kokeilisin paljasjalkakenkiä myös talvella, niitä on meinaan saatavilla myös talviversiona!

I love me 2019 ostokset

I love me 2019 ostokseni olivat maltilliset. Kaikki inkiväärikarkkeja lukuunottamatta olivat ostoslistallani.

Hiuksille hoitoaineeksi ostin kokeiluun Foamien hoitoainepalan. Talven ihokuivuutta estämään ostin suosikkini eli Tony Molyn Magic Food Banana Sleepin Pack -yönaamion. Tässä on aivan jumalainen tuoksu, aivan kuin lapsuuden banaanivaahtokarkeissa!

Kuten aiemmin mainitsin, ostin kaksi hamam-käsipyyhettä Habitaresta ostamieni kylpypyyhkeiden pariksi. Nämä pyyhkeet on helppo pestä muiden pyykkien ohessa, sillä suurimmaksi osaksi pesen tummaa pyykkiä. Ja kun voi pestä helpommin ei pyyhkeitä tarvitse olla kovin montaa.

Lisäksi ostin pian loppuvan käsisaippuan tilalle uuden. Ranskalaisen Beauty Gardenin kamomillasaippua vaikutti mielenkiintoiselta eikä ollut liian tyyris, joten semmoisen valitsin seuraavaksi käsisaippuaksi.

Olitko sinä I love me 2019 -tapahtumassa? Jos olit, mistä tykkäsit?

The post I love me 2019 + ostokset appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Futon-sänky harkinnassa]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501452718 2019-10-13T17:24:35Z 2019-10-14T05:08:57Z Olen jo useamman vuoden ajan haaveillut uudesta sängystä. Katse on aina sänkyjä nähdessäni kiinnittynyt minimalistisempiin sängynrunkoihin ja jossain vaiheessa mietin jopa sängyn tekemistä itse eurolavoista. Haluaisin, että uusi sänkyni olisi nykyistä runkopatjasänkyäni hieman matalampi ja kokonaisilmeeltään yksinkertainen. Ja koska minulla on tarve myös uudelle patjalle, olen tutkinut paljon patjavaihtoehtoja. Selkävaivaisena – toivottavasti entisenä eikä niinkään […]

The post Futon-sänky harkinnassa appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Olen jo useamman vuoden ajan haaveillut uudesta sängystä. Katse on aina sänkyjä nähdessäni kiinnittynyt minimalistisempiin sängynrunkoihin ja jossain vaiheessa mietin jopa sängyn tekemistä itse eurolavoista. Haluaisin, että uusi sänkyni olisi nykyistä runkopatjasänkyäni hieman matalampi ja kokonaisilmeeltään yksinkertainen. Ja koska minulla on tarve myös uudelle patjalle, olen tutkinut paljon patjavaihtoehtoja. Selkävaivaisena – toivottavasti entisenä eikä niinkään nykyisenä – olen päätynyt siihen, että voisi nyt uuden patjan hankinnan ollessa ajankohtainen kokeilla monien kehumaa futonia. Niinpä harkinnassa ja vahvasti kärkisijoilla on futon-sänky: Yksinkertainen japanilaishenkinen sängynrunko miellyttämään sisustuksellista silmää ja siihen lisäksi uniterveyttä edistämään futon-patja sekä petauspatja.

Lue myös: Makuuhuoneen muuttunut järjestys

karup, japan, futon-sänky, minimalistinen sänky

Kuva: Karup Design

Minulle mieluinen futon-sänky koostuisi ensisijaisesti tanskalaisen Karup Designin Japan-sängystä ja futon-patjasta. Japan-sängyssä on pieni upotus patjalle ja reunaan jäisi hieman tilaa. Runkoa saa kahdessa koossa: 140 ja 160 cm. Nykyinen sänkyni on 120 cm leveä, joten sopiva leveys sängylle olisi tässä tapauksessa 140 cm. Kyseessä on siis patjakoko, itse runko on 168 cm. Värivaihtoehtoja on kolme: käsittelemätön puu (massiivimänty), valkoinen ja musta. Koska haluan mahdollisimman luonnollisen näköisen kokonaisuuden, värivalintani olisi käsittelemätön. Japan-sänky on korkeudeltaan 19 cm.

Futon-sänky -vaihtoehto numero kaksi olisi myös Karup Designilta. Ihanan yksinkertainen ja linjakas massiivimäntyinen Senza miellyttää silmää erityisesti pyöreiden reunojen ja suloisten keveälinjaisten jalkojen osalta. Senzassa ei ole upotusta patjalle, mutta futon-patjat ovat sen verran painavia, että ne vissiin pysyvät paikoillaan ihan hyvin. Senzassa valitsisin myös kooksi 140 cm. Siinä koko rungon leveys on tuo 140 ja ylimääräistä tilaa reunoille ei jää. Korkeus lattiasta 15 cm. Senzaa saa luonnonvärisenä sekä mustana ja tässäkin valitsisin luonnonvärisen.

karup, senza, futon-sänky, minimalistinen sänky

Kuva: Karup Design

Futon-patjan valitseminen onkin ollut tässä sänkykokonaisuutta harkitessa se vaikein osuus. Futon on luonnostaan hyvin jämäkkä patja ja suurimmaksi osaksi patjat ovat siis kovia. Kovan patjan sanotaan olevan selän terveydelle paras vaihtoehto. Riippuen futon-patjan sisällä olevista materiaaleista, patjaa on mahdollista saada aavistuksen normaalia kimmoisampana. Olen itse vuosia sitten poistanut jenkkisängystäni joustinpatjan, kun huomasin, että selkäni jumiutui ja kipeytyi yön aikana. Pelkällä runkopatjalla ja petauspatjalla nukkuminen on ollut huomattavasti parempi. Ajattelin kuitenkin uskaltaa vaihtaa runkopatjani nyt futoniin, mutta tosiaan aion valita sellaisen patjan, joka on normaalia “pehmeämpi”. Minun on siis valittava futon-patja, jossa on käytetty luonnonkumia eli lateksia. Myös villa futonin täytteenä lisää hieman pehmeyttä.

Pehmeyden ja kovuuden lisäksi futonin hankinnassa on tärkeää perehtyä myös patjan hoitoon. Futon-patjaa on rullailtava, käänneltävä, imuroitava ja tuuletettava. Haluan mahdollisimman helppohoitoisen futonin ja siksi tulen varmastikin valitsemaan patjan, jossa on kookosta. Kookosta sisältäviä futoneita ei käsitykseni mukaan tarvitse rullata vaan niitä on lakanoiden vaihdon yhteydessä ainoastaan käänneltävä. Sekin on patjan painon vuoksi jo varmasti ihan omanlaisensa projekti. 🙂

Sitten olisi futon-sänky melkein kasassa. Enää tarvitaan petauspatja. Olisi parasta, että petauspatja olisi itse pestävissä, se toisi pehmeyttä futon-patjan päälle ja olisi hengittävyyden puolesta luonnonmateriaalia kuten vaikkapa villaa. Petauspatjavalintani ei ole aivan valmis vielä, edelleen tuntuu, että tarvitsen lisää tietoa. Haluaisin petauspatjan päälle myös vesipestävän suojuksen, joka suojaa petaria likaantumiselta ja tahroilta.

Lue myös: Peikonlehti-pussilakana ⎢ Paluu 80-luvulle?

Onko sinulla futon-sänky tai pelkkä futon-patja? Millaisia kokemuksia sinulla on?

The post Futon-sänky harkinnassa appeared first on Whiteandfresh.

]]>
4
Irina / White & Fresh <![CDATA[Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 1-10]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501452703 2019-10-10T11:22:54Z 2019-10-10T11:22:54Z Oletko kokeillut koskaan peliä nimeltä minimalismipeli? Se on suosittu peli/haaste tavarankarsimisessa. Ensimmäisenä päivänä karsitaan 1 tavara, toisena päivänä 2 tavaraa ja niin edelleen, kunnes kolmantenakymmenentenä päivänä karsitaan 30 tavaraa. Yhteensä 30 päivän aikana luovutaan 465 tavarasta. Tällä hetkellä on meneillään ammattijärjestäjä Laura Holmströmin #raivausriennot, joka on tavarankarsimistapahtuma. Tapahtumassa on samat säännöt kuin minimalismipelissä, mutta käänteisesti […]

The post Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 1-10 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Oletko kokeillut koskaan peliä nimeltä minimalismipeli? Se on suosittu peli/haaste tavarankarsimisessa. Ensimmäisenä päivänä karsitaan 1 tavara, toisena päivänä 2 tavaraa ja niin edelleen, kunnes kolmantenakymmenentenä päivänä karsitaan 30 tavaraa. Yhteensä 30 päivän aikana luovutaan 465 tavarasta.

Tällä hetkellä on meneillään ammattijärjestäjä Laura Holmströmin #raivausriennot, joka on tavarankarsimistapahtuma. Tapahtumassa on samat säännöt kuin minimalismipelissä, mutta käänteisesti niin, että aloitetaan 31 tavarasta (lokakuussa on 31 päivää ja tapahtuma kestää koko kuukauden), kunnes viimeisenä päivänä karsitaan enää 1 tavara. Tässä versiossa luovuttavia tavaroita on 496.

Oman kotini tavaratilanne on jo niin pitkällä, että minimalismipeli alkuperäisillä säännöillä tuntui tässä vaiheessa järkevimmältä. En ole aivan varma, onnistunko enää kodin varsinaisista tavaroista saamaan kasaan karsittavaa koko kuukaudeksi, joten lähdin liikkeelle siksi pienemmästä määrästä tavaraa. Muistotavaroita minulla on sitäkin enemmän ja olisin voinut aloittaa niistä, mutta projektin dokumennoin osalta kiinnostavuus pelkkiä paperikasoja ja valokuvia kohtaan ei välttämättä ole kovin suuri. Niinpä karsin nyt niin paljon kodin tavaroita, kuin saan kasaan ilman, että teen typeriä luopumispäätöksiä ja siirryn sen jälkeen sitten muistolaatikkopinon kimppuun. Ja siis kyseessähän ei ole vain minun muistotavarani vaan myös isäni ja lapsuuskotini jäämistöä. Siksi sitä on muistotavaraa on paljon.

Tässä olikin varmaan tarpeeksi alustusta tämänkertaiselle karsimisprojektille, joten eiköhän aloiteta päivien 1-10 raportointi. Kuvat ovat jälleen tallennettuja Instagram-tarinoistani. Jos haluat seurata projektia reaaliajassa, kurkista siis sinne. Olen tallentanut jokaisen päivän kuvan ja muita satunnaisia ajatuksiani kohokohtiin, joten koko projekti on myös sieltä katsottavissa jälkikäteen.

minimalismipeli, raivausriennot, tavaran karsiminen, raivaus

Minimalismipeli päivä 1: Ensimmäiseksi luovuin kylpytakista. Sain lahjaksi hamam-kylpytakin, joten luovuin vanhasta.

minimalismipeli, raivausriennot, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 2: Kaksi tekokasvia lähti uuteen kotiin, yhdessä kylpytakin kanssa.

minimalismipeli, raivausriennot, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 3: Kauan palvellut vesipullo alkoi olla jo tiensä päässä ja siirryin käyttämään toista vesipulloa. Lisäksi luovuin tuollaisesta juuttisesta suojaruukkupussista, jossa aiemmin oli tekokasvi keittiötä koristamassa. Ja niin ihana kuin pöllömukikin on, sitä ei vaan tule käytettyä. Aina tulee kaapattua kaapista tavallinen muki.

minimalismipeli, raivausriennot, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 4: Neljä vanhaa kylpypyyhettä lähti kiertoon, sillä pärjään nyt kahdella Habitare-messuilta ostamallani hamam-pyyhkeellä.

minimalismipeli, raivausriennot, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 5: Vanha pörröinen keinomateriaalinen torkkupeitto sai lähteä. Minulla on torkkupeittoja vielä kolme ja ne ovat luonnollisempaa materiaalia (puuvillaa ja villaa). Parista koristetyynynpäällisestä luovuin myös, sillä käytän hyvin vähän tyynyjä sisustuksessa. Ihanat Iittalan Tsaikka-lasit, jotka lapsuudenkodistani olen napannut lähtivät myös. Vaikka näistä on tunnelmallista juoda glögiä, niin siihenkin kelpaa kyllä tavallinen muki.

minimalismipeli, raivausriennot, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 6: Luovun näistä aikoinaan itse ostamistani aterimista, kun päätin alkaa käyttää lapsuudenkodistani ottamiani Kaj Franckin Scandia-sarjan lusikoita. Ja kun täydensin aterinvalikoimaani vielä saman sarjan haarukoilla ja veitsillä, niin nyt on koko sarja.

Lue myös: Kuukauden ostokset – syyskuu 2019

minimalismipeli, raivausriennot, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 7: Luovuin aterinsarjan haarukoista ja keittiön kaappiin sijoitettavasta lisähyllystä. Lisätilan tarvettahan ei enää ole enkä tarvitse tätä muuhunkaan tarkoitukseen. Tällä hyllyllä oli itse asiassa keittiössäni paikka muutamille astioille ja tekokasville. Nyt haluan keittiön tasoille vain kaikkein tärkeimmät tavarat (ja niitäkin on aika paljon), joten hus pois kaikki ylimääräinen.

minimalismipeli, raivausriennot, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 8: Aterinsarjan veitset ja salaattiottimet olivat luopumisvuorossa tällä kertaa. Salaattiottimia en vain ole tarvinnut vaikka niin kovasti sellaisia olen halunnut tarvita.

minimalismipeli, raivausriennot, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 9: Vielä aterinsarjan pikkulusikat, kaksi Scandia-sarjan ruokalusikkaa (niitä oli alun perin kahdeksan ja käyttööni jäi kuusi) sekä desimitta, jonka korvasin saamallani 2,5 desilitran mittakupilla.

minimalismipeli, raivausriennot, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 10: Kirjoja lähti taas kiertoon, tässä niistä 10. Tällä kertaa kirjoista luopuminen oli hieman vaikeampaa, sillä luovuin myös sellaisista, jotka haluan jossain vaiheessa lukea, mutta lainaan ne kirjastosta myöhemmin. En säästä nyt esimerkiksi yhtään kirjasarjan osaa ellen ole jo aloittanut ko. sarjaa. Minulla on muutamia sarjoja kesken ja ennen kuin ne on luettu, en aloita uutta enkä myöskään säilö niitä hyllyssäni.

***

Minimalismipeli on nyt hyvällä menestyksellä suoritettu päivien 1-10 osalta. Kodin tavaroiden karsimisen tässä vaiheessa ei olla tekemisissä enää täysin yhdentekevien tavaroiden parissa ja siksi ilmassa on vapaudentunteen lisäksi myös lievää ahdistusta. Liki kaikki näistä tavaroista ovat läpäisseet seulan jo monen monta kertaa aiemmin eli niillä on tai on ollut merkitystä. Nyt on mietittävä hyvin tarkkaan, mitä tarvitsee, mitä tavaroita voi ja haluaa korvata jollain toisella tavaralla ja mitä tavaroita haluaa säilyttää ehkä muista kuin tarvesyistä – mikä itselle on se riittävä määrä tavaraa.

The post Minimalismipeli & Raivausriennot: päivät 1-10 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
1
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kissakuvia – Kissa tuli ja jäi taloon]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501452678 2019-10-07T11:29:04Z 2019-10-07T05:19:07Z Reilu kolme vuotta sitten, kesällä 2016 naapurin kissa (jota olin jo ajoittain nähnyt syksystä 2015 lähtien) päätti ruveta tekemään kanssasi tuttavuutta. Pitkään kyttäiltyään kauempana kuului eräänä päivänä nurkan takaa vaan “miauu” ja sitten tultiin ja hypättiin saman tien syliin. Olin kai turvalliseksi päätelty. Siitä alkoi koko kesän kestänyt sinnikäs taistelu, joka päättyi siihen, että sydämeni […]

The post Kissakuvia – Kissa tuli ja jäi taloon appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Reilu kolme vuotta sitten, kesällä 2016 naapurin kissa (jota olin jo ajoittain nähnyt syksystä 2015 lähtien) päätti ruveta tekemään kanssasi tuttavuutta. Pitkään kyttäiltyään kauempana kuului eräänä päivänä nurkan takaa vaan “miauu” ja sitten tultiin ja hypättiin saman tien syliin. Olin kai turvalliseksi päätelty. Siitä alkoi koko kesän kestänyt sinnikäs taistelu, joka päättyi siihen, että sydämeni suli ja kissa sai jäädä kaikista “en ota kissaa” vakuutteluista huolimatta. Kuten monesti: kissa 6, ihminen 0. Tätä kaikkea tässä taas muistellessani ajattelin laitella tänne blogin puolelle pitkästä aikaa hieman kissakuvia. Tai no ei edes hieman vaan aikamoinen kuvapläjäyshän tämä tulee olemaan.

Lue myös: Hämmentävä tarina kissakaverista

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

kissakuvia, toffee

Siinä oli kissakuvia kerrakseen ihanasta Toffee-kissasta. Tuosta nimestä tuli mieleen, että en itse koskaan kutsu kissaa nimeltä, sillä se ei sitä tunnista. Se on meidän kesken ihan kissa vaan. 😀 Nimi täytyy kuitenkin olla lääkärintarkastuksia varten. Minun oma Toffee-tiikerini. ♥

Lue myös: Terapiakissa

Missään nimessähän minun ei siis pitänyt ottaa itselleni kissaa. Pienituloisena jotenkin pelkäsin ajatusta, että jos otan eläimen ja se vaatii lääkärin hoitoa, niin mistä sen rahan sitten yhtäkkiä repäisen. No, näin nyt pääsi käymään ja tokihan se raha jostain sitten löytyy tarvittaessa vaikka ei hajuakaan mistä. 😉 Kissa koki tarvitsevansa uuden kodin ja pidänhän minä huolen, jotta toinen ei jää heitteille. Tarjoan kodin lämmön, ruoan, matolääkkeen ja vuosittain tarvittavat rokotukset. Paijaan, juttelen ja leikkaan kynnet. Pari vuotta sitten myöskin sirutin Toffeen ja siten kai sitten virallisesti siitä tuli minun kissani. Nyt kun mietin aikaa taaksepäin ja tätä hetkeä, niin olen vain todella onnellinen, että Toffee päätti muuttaa luokseni. Saimme toisistamme uudet ystävät. ♥

The post Kissakuvia – Kissa tuli ja jäi taloon appeared first on Whiteandfresh.

]]>
6
Irina / White & Fresh <![CDATA[Luetut kirjat – syyskuu 2019]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501452668 2019-10-03T09:50:22Z 2019-10-03T09:50:22Z Missäköhän on ne kuukaudet, kun sain luettua 10 tai jopa 12 kirjaa? 😀 Nyt syyskuussa sain luettua kuusi kirjaa. Pidän lukutoukkana siitä, että saan luettua paljon, mutta toisaalta vähempi ei ole yhtään huonompi. Joinain kuukausina sitä sitten vaan tulee ahmittua enemmän. Max Seeck, Uskollinen lukija (Jessica Niemi, #1) Rikosylikonstaapeli Jessica Niemi saa tutkittavakseen tapauksen, jossa […]

The post Luetut kirjat – syyskuu 2019 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Missäköhän on ne kuukaudet, kun sain luettua 10 tai jopa 12 kirjaa? 😀 Nyt syyskuussa sain luettua kuusi kirjaa. Pidän lukutoukkana siitä, että saan luettua paljon, mutta toisaalta vähempi ei ole yhtään huonompi. Joinain kuukausina sitä sitten vaan tulee ahmittua enemmän.

Uskollinen lukija, Max Seeck, Tammi

Max Seeck, Uskollinen lukija (Jessica Niemi, #1)

Rikosylikonstaapeli Jessica Niemi saa tutkittavakseen tapauksen, jossa joku “uskollinen” lukija murhaa hulppeassa kulosaarelaisessa merenrantahuvilassa asuvan naisen samoin kuin kuuluisan kirjailijan romaanissa. Eikä murhat siihen lopu, niitä tulee lisää. Seeck on loistava kirjoittaja ja tästä kirjasta ei jännittävät juonenkäänteet lopu. Itse en Daniel Kuismasta kertovan trilogian jälkeen oikein osannut suhtautua uuteen hahmoon vaikka Jessica olikin varsin mielenkiintoinen kaikkine salaperäisyyksineen. Ajattelen, että minulta kenties vaan menee hetki aikaa tottua tähän Seeckin avaamaan uuteen maailmaan. Joka tapauksessa arvioita kun kirjasta on lukenut, on Uskollinen lukija uponnut dekkarifaneihin kuin veitsi voihin.

Bandiitti, Max Manner, Stein Storesen

Max Manner, Bandiitti (Stein Storesen, #3)

Turun kaupunginjohtaja ammutaan Prinkkalan parvekkeelle kesken joulurauhan julistuksen. Stein Storesen on todistamassa koko kansaa järkyttävää tapahtumaa. Samalla Desperados-moottoripyöräjengi on levittäytymässä Etelä-Euroopasta pohjoiseen ja tilanne muuttuu Steinille henkilökohtaiseksi. Jälleen kääntelin sivuja rivakasti, sillä juoni vei mennessään – jopa paremmin kuin aiempien osien kohdalla. Ehdottomasti plussaa myös siitä, että tarina alkoi heti eikä viidestoista päivä. Nykyään on ärsyttävää, kun monet kirjat tahmaa ensimmäisen neljänneksen, kolmanneksen tai joskus jopa kauemmin.

Kaikki menee päin h*lvettiä, Mark Manson

Mark Manson, Kaikki menee päin h*lvettiä – Nurinkurinen kirja toivosta

Painavaa, mutta huumorilla kuorrutettua asiaa uskosta – eikä niinkään hengellisestä uskosta – ja toivosta. Ja siitä, että elämän tarkoituksen ei pitäisi olla hillitön maratoni kohti onnellisuutta. Jos yleensä self help -kirjat tuntuvat mielestäsi diibadaabalta, niin kokeile Mansonin kirjoja.

Punainen myrsky, Elina Hirvonen, Wsoy

Elina Hirvonen, Punainen myrsky 

Punainen myrsky on tarina äidinrakkaudesta, hyväksynnän tarpeesta, uskosta, toivosta, pelosta. Tarina kunnioituksesta, sitkeydestä, pakolaisuudesta, Irakista. Tarina Suomesta, selviytymisestä, nöyryydestä, tuskasta ja niin paljon muustakin, että sanat eivät riitä kertomaan. Tämä tarina on luettava ja sillä tavoin itse koettava.

Tuomiopäivä, Mariette Lindstein, Lahko 2

Mariette Lindstein, Tuomiopäivä (Lahko, #2)

Lahko-sarjan toisessa osassa Sofia Bauman on vapaa ViaTerra-kultista ja Franz Oswald on vankilassa. Mikään ei kuitenkaan ole ohi. Franz alkaa punoa verkkojaan vankilasta käsin ja pian Sofian elämä on pelkkää painajaista. Ahmaisin ensimmäisen osan (Ehdoton Valta) ja myös tämän toisen osan. Jännittävän mielenkiintoinen tarina perustuu kirjailijan omiin kokemuksiin. Sanalla sanoen loistava lukukokemus! Kolmatta osaa odotellessa.

Kaapin henki, Tavaravaivaisen tunnustuksia, Laura Honkasalo, Kirjapaja

Laura Honkasalo, Kaapin henki – Tavaravaivaisen tunnustuksia

Me ihmiset olemme sillä tavoin hassuja, että kiinnymme tavaroihin. Ne muistuttavat niin hyvistä kuin huonoista asioista ja ihmisistä. Heitämmekö pois muistot, jos heitämme muutoin turhan tavaran pois? Kirja kertoo tavaroista: kirjailijan omista tavaroista aiemmin ja nyt sekä tavaroista yleisesti. Ihan mielenkiintoista ja sujuvaa luettavaa ja jonkin verran tuli mieleen omia tavaramuistoja menneisyydestä. Kirja ei tarjoa karsimisvinkkejä, joten tavarankarsijalle se ei sinänsä anna mitään konkreettista. Tavarapohdinnoissa alussa olevalle tämä saattaa tarjota jonkinlaista vertaistukea tai sitten ei. En tiedä.

***

Jos näistä kuudesta syyskuussa luetusta kirjasta jotain suosittelisin, niin ehdottomasti Elina Hirvosen Punainen myrsky – kirjaa. Se on pysäyttävä, kerrassaan loistava! Lisäksi suosittelen mielelläni myös Mariette Lindsteinin Lahko-sarjaa. Aloita Ehdoton valta -kirjasta ja saatat jäädä koukkuun.

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadissa tai vaikkapa molemmissa.

The post Luetut kirjat – syyskuu 2019 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Kuukauden ostokset – syyskuu 2019]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501452656 2019-09-29T08:53:54Z 2019-09-30T04:53:28Z Aloitin kesällä kuukauden ostoksieni kirjaamisen ylös, ihan vain tutkiakseni, mihin kaikkeen rahaa kuluu. En koe olevani enää nykyään mikään shoppailija, mutta kirjattuja ostoksiani katsellessa ja erityisesti, kun ne tänne blogin puolelle heinä- ja elokuun osalta toin tajusin, että kyllä maar sitä rahaa tulee käytettyä. Pienistä ostoksista loppujen lopuksi kehkeytyi aikamoinen summa – oman tulotasoni ja […]

The post Kuukauden ostokset – syyskuu 2019 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Aloitin kesällä kuukauden ostoksieni kirjaamisen ylös, ihan vain tutkiakseni, mihin kaikkeen rahaa kuluu. En koe olevani enää nykyään mikään shoppailija, mutta kirjattuja ostoksiani katsellessa ja erityisesti, kun ne tänne blogin puolelle heinä- ja elokuun osalta toin tajusin, että kyllä maar sitä rahaa tulee käytettyä. Pienistä ostoksista loppujen lopuksi kehkeytyi aikamoinen summa – oman tulotasoni ja ajatusmaailmani huomioon ottaen. Olen siis päättänyt jatkaa kuukauden ostoksieni tuomista tänne blogin puolelle. Nyt on vuorossa syyskuun ostokset. Vaikka eletään vielä päivän verran syyskuuta, niin tiedän jo nyt, että ostoksia ei ole tulossa lisää ennen huomista. Kuukauden ostokset -postaukseni sisältää kaiken muun paitsi ruoan, päivittäistarpeet kuten pyykinpesuaineet, roskapussit yms. sekä asumiskulut. Tulojani en myöskään täällä avaa.

Kuukauden ostokset – syyskuu 2019

Vaatteet, kengät, asusteet

 • Talvileggingssit (Piruetti) 49 €

kuukauden ostokset, piruetti, thermoleggingssit, talvileggingssit

Kosmetiikka, hygienia ja hyvinvointi

 • Kasvovesi (Muji) 7,95 €
 • 2 x seerumi (The Ordinary) 20,80 €
 • Kasvosaippua (Flow Cosmetics) 7,90 €
 • Yht. 36,65 €

kuukauden ostokset, muji kasvovesi, the ordinary seerumi

kuukauden ostokset, mustikka kasvosaippua, flow cosmetics

Ulkona syöminen, erikoiskahvit yms.

 • Sushi-lounas 10 €
 • Lounas Habitaressa 12 €
 • Lounas Dekkarifestivaaleilla 7,25 €
 • Yht. 29,25 €

Viihde

 • HBO Nordic 1 kk 9,95 €
 • Ruutu+ 1 kk 4,15 €
 • Yht. 14,10 €

Kodin tavarat

 • Kaj Franckin Scandia-sarjan haarukat 6 kpl Habitaren kirppisosastolta 40 €
 • Kaj Franckin Scandia-sarjan veitset 6 kpl SPR Kontti / Habitare 20 €
 • 2 Hamam-pyyhettä Lina pyyhekauppa / Habitare 25 €
 • Yht. 85 €

Lue myös: Habitare 2019 – ekologisuutta ja ihmillisyyttä

kuukauden ostokset, kaj franck, scandia, aterimet, haarukat, veitset, habitare antiikki, spr kontti

kuukauden ostokset, hamam pyyhe, lina pyyhekauppa

Lahjat (ostetut)

 • Joululahja ystävälle 8 €

Lahjat (saatu)

 • Hamam-kylpytakki

Koko kuukauden ostokset yhteensä 222 € (plus muutama kymppi HSL:n matkalippuun, jota en nyt jostain syystä erikseen kirjannut)

***

Syyskuun ostokset olivat hieman pienemmät kuin elokuussa ja se jos mikä tuntuu hyvältä! Sen lisäksi näin jälkikäteenkin ostoksia tarkastellessa tuntuu, että mikään ostos ei mennyt hutiin. Ei tarvitse selitellä itselleen tai muille, että “tuon ja tuon jutun olisin ehkä voinut jättää ostamatta, mutta…”. Katsotaan, miten käy sitten lokakuussa. Silloin on meinaan kahdet lempparimessuni – I love me ja Kirjamessut – joten jonkin verran ostoksia voi kertyä. Siinä onkin kaksi hyvää tilaisuutta testailla omaa selkärankaansa ja sen kestävyyttä. 😉

Mitä sinä olet ostanut syyskuussa?

The post Kuukauden ostokset – syyskuu 2019 appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0
Irina / White & Fresh <![CDATA[Tavaran karsintaa eteisessä]]> https://whiteandfresh.casablogit.fi/?p=1501452641 2019-09-24T08:08:19Z 2019-09-26T05:06:53Z Olen oman kotini tavaroita karsinut viimeiset kahdeksan vuotta, vuodesta 2011 lähtien. Olen aluksi karsinut järjestelmällisesti vähentääkseni turhien tavaroiden määrää ja myöhemmin tarpeen tai mieltymysten mukaan. Välillä olen jopa kasvattanut tavaroiden määrää. Silti minulla on vähemmän tavaraa kuin ennen ensimmäistä karsintakertaa vuonna 2011. Minimalistiksi minua ei ehkä voi kutsua – ainakaan vielä – mutta silti kotonani […]

The post Tavaran karsintaa eteisessä appeared first on Whiteandfresh.

]]>
Olen oman kotini tavaroita karsinut viimeiset kahdeksan vuotta, vuodesta 2011 lähtien. Olen aluksi karsinut järjestelmällisesti vähentääkseni turhien tavaroiden määrää ja myöhemmin tarpeen tai mieltymysten mukaan. Välillä olen jopa kasvattanut tavaroiden määrää. Silti minulla on vähemmän tavaraa kuin ennen ensimmäistä karsintakertaa vuonna 2011. Minimalistiksi minua ei ehkä voi kutsua – ainakaan vielä – mutta silti kotonani on uskoakseni vähemmän tavaraa kuin keskivertokodissa. Nyt on kuitenkin sellainen vaihe menossa, että kaipaan ympärilleni vähemmän tavaraa ja enemmän merkityksellisyyttä. Päätin toteuttaa kotonani huonekohtaisen karsimiskierroksen, jossa käyn huone kerrallaan läpi omistamani tavarat ja luovun sellaisista tavaroista, joita en enää tarvitse. Aloitin karsimisen makuuhuoneesta. Tässä postauksessa käytetyt kuvat ovat tallennettu Instagram Storiesistani, jonne taltioin edistymistäni.

Näin alkoi tämän tavarankarsimisprojektin ensimmäinen postaus. Sittemmin olen karsinut myös keittiön, olohuoneen ja kylpyhuoneen. Nyt on vuorossa tavaran karsintaa eteisessä.

tavaran karsintaa eteisessä

Ensin keräsin kaiken tarpeettoman irtosälän eteisen hyllyiltä ja korut korurasioista. Tekemäni haavekartta olisi periaatteessa ollut kiva säilyttää, mutta sille ei ollut mitään järkevää paikkaa, jossa se olisi myös ollut levitettynä ja näkyvillä. Niinpä se sai lähtöpassit. Koruista lähti muuten ne porokorviksetkin, joiden ostamista mainitsin katuvani Kuukauden ostokset -postauksessa hetki sitten. Rahallisesti ei ollut mikään iso hutiostos, mutta huti kuitenkin.

tavaran karsintaa eteisessä

Poistoon lähti pukupusseja, joita aiemmin olen tykännyt käyttää takkien säilömisessä, mutta sittemmin takkien vähentyessä ne ovat jääneet käyttämättä. Ystävältä saadut Ray-Banit lähtivät takaisin, sillä vaikka tykkäsin niistä kovastikin, oli niissä pienen pieni sopivuusongelma. Sitten laitoin kiertoon myös joitain pussukoita, joita ei vaan tule käytettyä. Hierontapähkinästä luovuin myös, kun kesällä ostin itselleni sellaisen nystyräpallon, josta tykkään enemmän. Dustbageja ei myöskään tule juuri käytettyä vaikka ovat näppäriä esimerkiksi matkustettaessa.

tavaran karsintaa eteisessä

Pienelle räsymatolle ei ole hyvistä aikeista huolimatta löytynyt sopivaa käyttöä. Samoin taannoin henkarit uusittuani eteisessä hengailleet rautalankahenkarit saivat lähteä. Tavaroiden vähentyessä myös muutama säilytyslaatikko tuli tarpeettomaksi.

Lue myös: Kapean ja hämärän eteisen sisustus

tavaran karsintaa eteisessä

Pidän kovasti Adidaksen Superstareista, mutta ne alkoivat olemaan sisäpuolelta jo niin kuluneet, että saivat lähtöpassit. Olen käyttänyt niitä parin vuoden aikana vain piipahtaessani lähikaupassa. Samoin lähtivät kesällä pihakirppikseltä löytyneet tennarit. Nämä ostin siksi, ettei minulla ollut sellaisia kenkiä, joita voisin käyttää syyskeleillä. Lämpötilojen puolesta verkkokangaspintaiset lenkkarit kyllä käyvät, mutta syyssateiden osuessa kohdalle niistä menee tietenkin vesi heti läpi. Löysinkin yllättäen nahkaiset tennarit Fidasta, joten nyt nämä hätävaratennarit pääsivät uudelleen kiertoon.

tavaran karsintaa eteisessä

Nämä käsilaukut olin jo unohtanut! Ne ovat ajalta ennen kuin siirryin olkapää- ja hartiasyistä käyttämään reppua.

tavaran karsintaa eteisessä

New Yorkista ostettu Michael Korsin laukku on ollut sekin edellä mainituista syistä johtuen käyttämättömänä. Laukku on neutraali ja siten ajaton, mutta todennäköisyys, että sitä käyttäisin on pieni. Tunnesyistä voisin aivan hyvin tämänkin säilyttää, mutta lieneekö siinä pitkällä tähtäimellä mitään järkeä. Niinpä raskain mielin luovun myös tästä.

tavaran karsintaa eteisessä

Isäni vanha saha lähti uudelle omistajalle, sillä en ole kyllä sahaa kertaakaan tarvinnut. Samoin luovuin nyt kaikista vanhoista jatkojohdoista ja ostan tarvittaessa tilalle sellaisia, joissa on kytkin. Lisäksi poistoon lähti adaptereita yms.

tavaran karsintaa eteisessä

Minulla on ollut itsenäistymisestäni lähtien aika hyvä valikoima kaikenlaista silloin tällöin tarvittavaa sälää, kuten ruuveja, proppuja ja työkaluja – kiitos isän. Ihan joka tytöltä ei tällaista repertuaaria löydykään. 😉 Nyt kuitenkin päädyin luopumaan lähes kaikista tarvikkeista lukuunottamatta paria vasaraa ja ruuvimeisseliä. Niin kovin harvoin näistä tarvikkeista mitään tarvitsen, että tarvittaessa voin varmasti ostaa ruuvin tai pari.

tavaran karsintaa eteisessä

Niinpä myös työkalupakista tuli tarpeeton. Vasarat ja ruuvimeisselit mahtuivat pieneen pahvilaatikkoon ja työkalupakki sai uuden kodin. Tarpeettomana luovuin myös yhdestä imurin suuttimesta, jota en ole tarvinnut kertaakaan useamman vuoden aikana.

tavaran karsintaa eteisessä

Tavaran karsintaa eteisessä – prosessi pitää sisällään myös siivouskaapin. Siivouskaapista lähti maaleja, suteja, nuppineuloja, vanhoja paristoja ja muuta sälää.

Lue myös: Siivouskaappi ennen ja jälkeen

tavaran karsintaa eteisessä

Useammankin ihmisen ihailema, sähköasentaja-isäni vanha vatupassi oli yksi vaikeimmista luovuttavista. Vatupassi on kuitenkin iso ja tarvetta sille on suhteellisen harvoin. Vatupassin kävi hakemassa eräs mies, joka kovasti arvosti tätä vanhaa ammattilaisen työkalua. ♥

tavaran karsintaa eteisessä

Jo ennen eteisen karsimisen alkua luovuin vielä vaa’astani. Se oli hassu päähänpisto, kun joku Facebookin kierrätysryhmästä kyseli vaa’an perään ja minä sitten totesin, että no hitto vieköön. Sinne meni. 😀

***

Tavaran karsintaa eteisessä -prosessi oli siinä ja nyt on käyty koko koti läpi huone kerrallaan. Karsiminen ei vielä kuitenkaan tähän pääty, sillä näiden huoneiden karsimisen yhteydessä olen huomannut tavaroita, joista koen vielä tarvetta luopua. Kuten olen aiemminkin sanonut: Karsimisen ja ajan myötä oppii luopumaan lisää. Ja toki, karsimiseen jää hieman myös koukkuun. Aion hyödyntää tämän tunteen ja sen turvin luopua tavaroista ja asioista, joita en tarvitse, mutta pidän huolen myös siitä, että en luovu mistään vain pelkän luopumisen vuoksi.

Lue myös: Tavaran karsintaa makuuhuoneessa

Lue myös: Tavaran karsintaa keittiössä

Lue myös: Tavaran karsintaa olohuoneessa

Lue myös: Tavaran karsintaa kylpyhuoneessa

Tavaroiden karsimista siis jatketaan ja itse asiassa hyvinkin pian, sillä lokakuussa vietetään #raivausriennot -tapahtumaa, jossa karsitaan tavaroita minimalismipelin säännöillä. Tutustu tapahtumaan ja tule mukaan!

 

The post Tavaran karsintaa eteisessä appeared first on Whiteandfresh.

]]>
0