Terassin kesä

Terassi on kesäkunnossa! En ollut ihan varma, missä määrin kesää tulisi laitettua tänä vuonna terassille, mutta ulkopuoliset voimat puuttuivat peliin. Naapurin täti päätti tuoda minulle pelargonioita, joten eihän siinä muu auttanut kuin alkaa hommiin. Eihän kauniita kukkia voi tuoda likaiselle terassille! 😀

Terassin kesä

Viime kesänä hankkimani kasteluletku osoittautui liian lyhyeksi, se riitti vain kylpyhuoneesta terassin ovelle. Niinpä suuntasin kauppaan ostamaan pidemmän ja jo alkoi lyyti kirjoittaa. Ajatus terassin pesusta niin, että kantaisin ämpärikaupalla vettä sisältä ei oikein innostanut. Ja aiemmin olen aina rahdannut terassituolit kylpyhuoneeseen pesulle. Kuurasin tuolit, kaapelikelapöydän ja jakkarat sekä lattian mäntynestesaippualla. Toki siinä oli hommaa letkunkin avulla ja selkä huuteli jotain hoosiannan kaltaista laulelmaa.

Tulipahan kuitenkin tehtyä ja nyt terassilla tuoksuu siltä, että on puhdasta. Istuin- ja selkätyynyt ovat paikoillaan, samoin pelargoniat. Nyt kelpaa istuskella terassilla vaikkapa kirjaa lukien.

Jossain vaiheessa pitää vielä marja-aroniapensaasta siivota irtonaiset oksat, joita sinne tippui, kun huoltoyhtiö kävi lyhentämässä pensaan. Aronia pitäisi lyhentää kunnolla ihan melkein multaan asti, mutta nyt se vain tapitettiin reilun metrin korkeuteen. Saapi nähdä, mitä siitä nyt sitten tulee. Onhan se toki siistimpi, mutta kuinka kauan?

Ja hei, on muuten tosi outo kevät ollut tuon aroniankin suhteen! Joka ainoa kevät tässä asuessani pensaan lehdet ovat olleet raikkaan vihreät. Nyt ne ovat tuollaiset vihertävän-punertavat. Minulle kerrottiin, että se johtuisi viileistä keleistä, mutta ihanko tosiaan kaikki muut keväät vuodesta 2016 lähtien ovat olleet sitten tarpeeksi lämpimiä? Kertaakaan en ole vielä tuon värisenä marja-aroniapensastani nähnyt. 😀

Mutta ihanaa, kun kuitenkin nyt empimisistäni huolimatta sain terassin siivottua ja laitettua. Varmasti vielä kesän aikana saattaa joitain kasveja ilmaantua terassille. Jokavuotinen must have minulle on iso terassihortensia ja sen varmaan joudun käydä ostamassa jossain vaiheessa.

Joko teillä on parvekkeet, terassit ja pihat kesäkunnossa?

6 kommenttia “Terassin kesä

  1. Kiva naapuri sulla 🙂 Mä leikkasin joskus marja-aronian alas tarkoituksenani silputa oksat ja viedä juurakko kaatopaikalle mutta sitten se unohtui ja pensas alkoi kasvaa uudestaan. Se kasvoi suht rauhalliseen tahtiin eikä ole vieläkään kovin iso. Mutta naapurit taas myös leikkasivat koko marja-aronia-aitansa alas rakentaessaan koiran takia verkkoaidan muutama vuosi sitten ja heillä aita kasvoi varmaan kahdessa-kolmessa vuodessa takaisin 2m korkeaksi.

    Ja on meillä terassi ja piha kesäkunnossa (jos meidän piha nyt on koskaan minkäänlaisessa kunnossa) 😀

    1. Naapuri on kovin omituinen, mutta tosi ystävällinen aina ja varmaan haluaa ilahduttaa mua a) koska on ihastunut mun kissaan ja b) saa samalla itse ohikulkiessaan ihastella kukkia. 😀 Marja-aronia on kiva pieni näkösuoja ollut, mutta jotenkin nyt kun katson sitä, niin se näyttää vähän hölmöltä, kun on alhaalta paljas ja ylhäältä tuuheampi. Saa tosiaan nähdä, kuinka käy.

  2. Eli yhdistit vesiletkun jotenkin kylppärin hanaan? Minulla ei myöskään ole ulkona mitään hanaa ja veden raahaaminen sisältä on joka vuosi yhtä rasittava urakka.

    1. Joo. Irrotin kylppärin lavuaarin alta pidee-suihkun letkun ja liitin vesiletkun siihen. En tiedä, miten muilla on systeemit, mutta mulla oli näin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *