Näistä tavaroista luovuin – marraskuu & joulukuu 2019

Tavaran karsiminen jatkuu pikkuhiljaa ja vahvasti on suunta kohti minimalismia. Ammattijärjestäjä Laura Holmströmin luotsaama Raivausriennot™ päättyi lokakuun lopussa ja sinä aikana tuli luovuttua noin viidestäsadasta tavarasta. Haastavan siitä teki sen, että olen tavaroiden karsimisen osalta jo siinä pisteessä, jossa jäljellä olevat tavarat ovat käyneet läpi niin monta karsimiskierroksesta ja selvinneet jokaisesta. Tämä tarkoittaa, että syystä tai toisesta näillä tavaroilla on ollut syy säilyä eivätkä ne ole enää ”mitä tahansa krääsää”. Näistä tavaroista luopuminen, jos luopumispäätöksen teen, ei välttämättä ole enää kovin helppoa. Päätöstä pitää pohtia tarkemmin.

Toki näiden aiemmista karsimisista selvinneiden ja vakaan aseman säilyttäneiden tavaroiden joukossa on sitten myös ihan tavallista käyttötavaraa, joka väistämättä kuluu ajan myötä ja tietysti luopumista tulee tehtyä muistakin syistä. Ja koska mielelläni seuraan, mitä tavaroita ovesta ulos lähtee, niin kirjaan niitä ylös ja tänne blogiinkin. Tässä tulisi nyt ensimmäinen postaus marras- ja joulukuun aikana karsimistani tavaroista.

 • 3 kirjaa
 • kahvakuula
 • vanerilaatikko

Vanerilaatikosta luopuminen kirpaisi, sillä tykkäsin tuosta tosi paljon. En vaan millään löytänyt sille käyttötarkoitusta kodistani. Kaikenlaista ajan saatossa yritin siinä säilyttää, mutta ei. Leipää (leipälaatikko se on nimeltään) siinä en oikein voinut säilyttää, kun mikään kaupan pakkaus ei sisään järkevästi mahtunut. Harmi!

 • kulahtanut t-paita (kotipaita)
 • kulahtanut mikrokuituliina
 • 2 USB-piuhaa
 • meikkipuuteri
 • kulmakarvaväri
 • vanha romaani
 • Raamattu

Vanhat kirjat ovat todella kauniita ja pidinkin näitä kahta kirjaa ihan sisustusmielessä esillä. Kaipaan kuitenkin lisää avaruutta tasoille, joten näillä ei ole ihan yhtä paljon tunnearvoa minulle kuin mahdollisesti joillain muilla koriste-esineillä.

 • Michael Kors -rannekello

Tätä kelloa olen rakastanut. Se ei kuitenkaan ihan istu enää nykyiselle minälleni. Käyntin tätä kuitenkin syksyn mittaan ahkerasti, sillä olin päättänyt, että jos en voi luopua siitä on sitä sitten käytettävä. Marraskuussa sain kuitenkin rannekellon, joka istuu paremmin simppeliin arkeeni, joten päätin vihdoin luopua tästä rakkaastani.

Lue myös: Kuukauden ostokset – marraskuu 2019

 • korikassi
 • lasilintu + alusta
 • joulukukan koristeruukku
 • meikkisivellin
 • ripsiväri
 • kasvojenkuorinta-aine

En usko, että aikuiselämäni aikana minulla olisi kertaakaan ollut sellaista tilannetta, että en olisi omistanut ripsiväriä. Nyt on. Aika hassua. En ole aikoihin käyttänyt ripsiväriä, viimeksi ehkä viime keväänä. Niinpä ajattelin, että tuo avattu ripsarini ei välttämättä ole ihan priimaa enää ja kun en kerta käytä niin laitanpa pois. Muutaman kerran on tullut ajateltua, että entäs, jos tuleekin tilanne, jossa haluaisin laittaa ripsiväriä… No, ehkä käyn sitten ostamassa uuden. Tai hakemassa jostain näyteripsarin tai jotain. En tiedä. 🙂 En ole muutoinkaan meikannut sitten viime kevään. Ja kun olen meikannut, olen käyttänyt vain ripsaria ja meikkipohjaa. Meikkipohjaa en käytä kesäisin ollenkaan hikoilun vuoksi ja viime kesänä päätin, että aion olla ilman meikkivoidetta syksylläkin niin kauan kuin kehtaan. Puhun kehtaamisesta, koska naamani on punakka ja kirjava couperosan vuoksi. Olen usein halunnut tasoittaa ihonväriä edes hieman, kun olen poistunut kotoa kauppaa kauemmaksi. Nyt olen totutellut punakkuuteen ja antanut kasvojen olla ilman meikkiä vaikka ollaan jo tammikuussa. Ja juhliakaan ei ole, joissa tarvitsisi meikata, joten turhaanhan ne meikit laatikossa nyhjää.

 • 3 treenisukat
 • matkapakkaus (niskatyyny, unimaski, korvatulpat)
 • silmälasien puhdistusliina
 • Kastehelmi-kulho
 • lasikulho

Lisäksi luovuin myös näistä:

 • pakkaus paperipillejä
 • lahjakassi esim. viinipullolle
 • Method-lattianpesuaine (osittain käytetty)
 • värinokkonen (kuoli)
 • jatkojohto
 • 2 säilytyspurkkia
 • A5 kokoinen kehys ja kuva
 • tabletinhalkaisija (ei toiminut kunnolla)
 • käyttämätön lääke
 • yövoide
 • kynttilä lasipurkissa
 • paketti saippuapaperia (ohut paperi, joka kastaessa muuttuu saippuaksi)
 • meikkivoide
 • jakkara
 • silmälasit (eivät tulleet käytetyksi)

Luovuin yhteensä 43 tavarasta. Toki jonkin verran tavaraa on tullut sisäänkin päin eri syistä. Niistä raportoin aina Kuukauden ostokset -postaussarjassa. Kiinnostaako tällaisia tavarankarsimispostauksia lukea jatkossa? Ajattelin, voisin postailla näitä aina, kun karsittuja tavaroita olisi sopiva määrä. Postauksia ei välttämättä tulisi aivan joka kuukausi. Mitä mieltä olet? 🙂

7 kommenttia “Näistä tavaroista luovuin – marraskuu & joulukuu 2019

 1. Moi! Juu, ehdottomasti kiinnostaa ?✨ Kyllä tämä tavaran minimointi helpottaa elämää aivan hurjasti. Tämä ”vertaistuki” sen kun vahvistaa oikeaa suuntaa, jos näin vois sanoa ? Eli kerro ihmeessä omasta matkastasi ? Aurinkoa tammikuuhusi ☀️❄️ terkuin, Sari

  1. Jes, kiva kuulla Sari! 🙂 On myös kiva jakaa omaa matkaansa muille, jotka ymmärtävät. Askeettiseksi ei ole tietenkään tarkoitus ryhtyä, mutta huomattavasti vähemmällä tavaramäärällä sitä pärjää. Aurinkoista tammikuuta myös sinne!

 2. Etkö aio sitten enää matkustella tai käydä juhlissa? Tai miksi pesuaineita ei voi itse käyttää loppuun? Itse teen näin ja lahjakassivarastotkin olen saanut kulutettua lähes loppuun.

  1. Aion toki matkustella, jos tilaisuuksia tulee. Juhlissakin varmaan tulee joskus käytyä, mutta en edes muista koska viimeksi olisin ollut sellaisissa, joihin tarvitsisi meikkiä. Ja meikkejä saa kaupasta kyllä, jos todellinen tarve tulee tai jos päädyn joskus arjessa meikkaamaan säännöllisemmin. Näitä harvoja kertoja varten on turha säilyttää kuukausia avattuina ja käyttämättöminä olleita tuotteita. Lattianpesuainetta en käyttänyt loppuun, koska sekin on älyttömän monta vuotta maannut avattuna kaapissa eikä laminaattilattioita tarvitse oikeastaan edes pestä pesuaineella. Lahjakassivarastokin minulla on, mutta tuo lahjakassi oli tarpeeton kun ei sinne ole vuosiin sopimun mikään hankkimani lahja. Siinä joitain perusteluja luopumisilleni. 🙂

 3. Voi ei, olisin säästänyt korvatulpat. Ne voi myydä torilla.

  1. Hei kuule, ei onneksi tullut isoa vahinkoa, sillä vein matkapakkauksen Fidaan. Ja muutenkin, ne korvatulpat olivat ihan niitä perushalpiksia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *