Vaatteiden konmaritus ⎢ ennen ja jälkeen

Kodin tavaroiden karsiminen on ollut viime kuukausien aikana ajankohtainen aihe elämässäni ja täällä blogin puolella. Olen kahdesti suorittanut minimalismihaasteen, ensin marraskuussa ja sitten vielä uudelleen tammikuussa. Viikonloppuna oli vuorossa vaatteiden konmaritus, sillä inspiroiduin ja motivoiduin katsellessani Marie Kondon uuden Kodit järjestykseen -sarjan. Lisäksi olen seurannut jo aiemmin mainitsemaani Vested Interest -tiliä Youtubessa, jossa eletään noin 30-40 vaatteella (poislukien alus- ja kotivaatteet) ympäri vuoden käyttäen niin sanottua univormu-taktiikkaa. Vaatteiden karsinta ei ole minulle vieras juttu ja viimeksi olenkin suorittanut sen ja tänne blogiinkin taltioinut syksyllä 2015.

vaatteiden konmaritus ennen ja jälkeen

vaatteiden konmaritus ennen ja jälkeen

Vaatekaapit ennen

Vaatteiden konmaritus

Kuten näkyy, vaate- ja kaappitilanteeni ei ole alun perinkään ollut mikään varsinainen katastrofi vaan kaikille vaatteille on ollut siistit omat paikat eikä vaatteet ole tarvinneet ylettömästi tilaakaan. Sinänsä vaatteiden konmaritus ei ehkä olisi ollut äärimmäisen tärkeää suorittaa, mutta olen kuitenkin huomannut käyttäväni tiettyjä vaatekappaleita muita enemmän ja kokenut joistain vaatteista selittämätöntä pientä ahdistusta. Niinpä päätin kasata kaikki vaatteeni sängylle konmarin oppien mukaisesti ja käydä kasan läpi mahdollisimman tiukalla kammalla.

vaatteiden konmaritus ennen ja jälkeen

Saanko esitellä, tässä on kaikki vaatteeni lukuunottamatta muutamia vaatteita päälläni ja pyykkikorissa. Toisaalta aika vähän vaatteita, varsinkin jos verrataan Marie Kondon ohjelmaan, mutta ehkäpä vähän liikaa kuitenkin, kun ajattelee yhden ihmisen tarpeita. No, tämäkin on aika pitkälle makuasia.

vaatteiden konmaritus ennen ja jälkeen

Yllä olevan kuvan pinossa on ne vaatteet, joista päätin luopua. Eniten luopumisen tuskaa aiheuttivat kaksi talvitakkia, jotka ovat erittäin hyvässä kunnossa vähäisen käytön vuoksi. En vaan käytännössä niitä tarvitse, joten pieni möykky rinnassani päätin niistä luopua.

Näistä luovuin

 • 2 kotihousut
 • 2 tukisukat
 • 1 ohuet nilkkasukat
 • 1 hellehattu
 • 3 treenisukat
 • 8 nilkkasukat
 • 3 avokassukat
 • 3 thermoleggingssit
 • 3 alushousut
 • 1 neulemekko
 • 1 bleiseri
 • 1 hupullinen neuletakki
 • 2 toppia
 • 1 uima-asu
 • 6 lyhythihaisia puseroita ja t-paitoja
 • 1 lyhythihainen tunika
 • 1 collegepusero
 • 2 neulepuseroa
 • 2 pidempää puseroa/tunikaa
 • 2 talvitakkia

Yhteensä 46 kappaletta

Talvitakit yritän saada myydyksi ja sen lisäksi vien yhden muovikassillisen vaatteita Fidaan ja yhden Lindexin vaatekeräykseen.

vaatteiden konmaritus ennen ja jälkeen

Toiseksi ylin hyllykaapin hylly, jolla oli vaatteita tyhjeni, ja samoin yksi hyllynaluskori. Nyt kaikki viikatut ja koreissa säilytettävät vaatteet mahtuvat neljälle hyllylle.

vaatteiden konmaritus ennen ja jälkeen

Vasemman puoleisessa laatikossa on leggaingssit, keskellä korien välissä topit ja oikeanpuoleisessa laatikossa pitkähihaiset trikoopaidat ja t-paidat.

vaatteiden konmaritus ennen ja jälkeen

Alusvaatteille ja sukille on yksi iso laatikko. Toiseksi alin hylly on omistettu kokonaan kotivaatteille. Kotivaatteet viikkasin turhiksi jääneisiin Ikean Kassett-dokumenttilaatikoihin (poistunut tuote) ja lopputuloksesta tuli ihan kelpo. Aion jossain vaiheessa korvata nuo dokumenttilaatikot paremmilla, mutta siihen asti ne ovat oikein passelit. Alimmalla hyllyllä on ihan taaimmaisena kannellinen laatikko, johon laitoin kausivaatteet. Lisäksi hyllyltä löytyy villasukat ja treenivaatteet (nekin dokumenttilaatikossa). Tankokaapissakin on nyt hieman kevyempi tunnelma, kun sieltä lähti ne kaksi talvitakkia ja jonkin verran muutakin.

vaatteiden konmaritus ennen ja jälkeen

Vaikka minulle ei sinänsä merkitse vaatteiden lukumäärä mitään vaan se, että vaatteita on sopivasti eri tarpeisiin muttei kuitenkaan liikaa, ihan mielenkiinnosta tällä(kin) kertaa vaatteita viikatessani ja laittaessani takaisin kaappeihin tein niistä kirjanpidon.

Alusvaatteet ja sukat

 • 4 rintaliivit
 • 13 alushousut
 • 4 nilkkasukat
 • 6 varrettomat sukat
 • 3 avokassukat
 • 1 ohuet nilkkasukat
 • 1 tukisukat
 • 14 villasukat

Kotivaatteet

 • 3 kesä-kotihousut
 • 5 housut
 • 4 hupparia
 • 7 t-paitaa

Treenivaatteet

 • 5 treenisukat
 • 2 pitkät treenihousut
 • 2 treenicaprit
 • 4 lyhythihaista treenipaitaa
 • 1 pitkähihainen treenipaita
 • 2 urheilurintaliivit
 • 1 salihanskat

Ulkovaatteet

 • 1 ulkoiluhousut
 • 1 hellehattu
 • 4 pipoa
 • 1 nahkarukkaset
 • 1 nahkaiset talvihansikkaat
 • 2 ohuemmat nahkahansikkaat
 • 1 kaulahuivi
 • 3 talvitakkia
 • 1 villakangastakki (talvi)
 • 1 trenssi
 • 1 softshell-takki
 • 1 arkitakki

Muut

 • 4 kesähousut
 • 2 (kesä)leggingssit
 • 2 caprileggaingssit
 • 1 pitkät housut
 • 1 suorat housut
 • 3 thermoleggingssit
 • 1 juhlamekko
 • 1 lyhythihainen mekko
 • 2 pitkähihaista trikoopaitaa
 • 2 t-paitaa
 • 4 lyhythihaista puseroa
 • 3 pitkähihaista trikoopuseroa
 • 1 lyhythihainen tunika
 • 1 pitkähihainen tunika
 • 3 neulepusero
 • 2 neuletakkia
 • 1 siistimpi pusero

Yhteensä 136 kappaletta (90, jos alusvaatteita ei lasketa)

Vaatteita on siis karsimisen jälkeen kaksi kappaletta enemmän kuin kolme ja puoli vuotta sitten. Niitä on ollut reilusti enemmänkin, sillä olen tässä välissä karsinut ihan reippaastikin (viimeksi loppuvuodesta). Tämän kertainen vaatteiden konmaritus selkeytti ja järkeisti taas vaatetilannettani, mutta vielä on matkaa kuljettavana, jos meinaan jossain vaiheessa toteuttaa niin sanotun univormu-tekniikan. Univormu-tekniikassa käytössä on siis hyvin vähän vaatteita (poislukien alusvaatteet), joita käytetään pelkästään vain hieman osia vaihdellen. Jonkin verran minulle jäi vielä sellaisia vaatteita, joita tässä tulevien kuukausien aikana makustelen ja testailen, ja joista luovun, jos ne eivät osoittaudu käyttökelpoisiksi arkeeni. Lisäksi jotkin vaatteet ovat kuluneet sen verran, että niille täytyy hankkia uudet korvaajat ennen kuin niistä voi luopua.

Millainen tilanne sinun vaatekaapissasi on?

Komplett Bank

Mainos alkaa

Mainos päättyy

4 kommenttia “Vaatteiden konmaritus ⎢ ennen ja jälkeen

 1. Aa että kyllä silmä lepää näissä kuvissa. Oon ihan hullu järjestelijäfriikki joten nää on mun lempipostauksia! Mulla ihan ok tilanne vaatekaapissa tällä hetkellä, vaatteita varmaan n.100 kappaletta jos ei oteta mukaan alusvaatteita, sukkia tai ulkovaatteita. Todellisuudessa näistä sadasta kappaleesta käytän ehkä viittätoista kappaletta ja muita en ikinä joten kun saan varaston siivottua (joka nyt kesken) niin on aika taas karsia vaatteet.

  1. Hyvä vaatetilanne sullakin tuntuu olevan, Minna. 🙂 Vaikka vielä hetki sitten mullakin oli viitisenkymmentä vaatetta enemmän niin hyvin mahtui kaappiin. Toki mullakin on selkeästi eniten käytössä tietyt vaatteet ja siksi mietinkin, että huomattavasti vähemmälläkin vaatemäärällä selviäisi.

  1. Heh, mä itsekin hieman naureskelin mun villasukkien määrälle. En vaan raaskinut luopua niistä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *