Vaatteiden karsinta!

Olen muutaman vuoden aikana karsinut ihan kiitettävästi vaatteitani ja mitään mullistavaa vaatekaaosta ei ole. Inpiroiduin kuitenkin vahvasti Marie Kondon KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika -kirjasta niin paljon, että päätin suorittaa vielä yhden karsintakierroksen KonMari-menetelmän mukaisesti. Alla kuva kaappien lähtötilanteesta; eteisen naulakko, makuuhuoneen hyllykaappi ja tankokaappi. Ohjeen mukaisesti kaivoin likapyykkiä lukuunottamatta kaikki vaatteet asunnostani makuuhuoneen lattialle.

whiteandfresh3236.jpg

whiteandfresh3242.jpg

Vasemmalla on kaikki kaapeista ja muualta kaivetut vaatteet ja oikealla vaatekasa karsimisen jälkeen. Vaatteita ei tosin jäänyt jäljelle ihan niin vähän kuin kuva antaa ymmärtää, sillä vaatteet on ehkä hieman eri tavalla kasattu tuohon ja kuvakin otettu aavistuksen eri kohdasta.

whiteandfresh3246.jpg

Yllä kasa kiertoon ja roskiin lähteviä vaatteita. Ikea-kassillinen vaatteita lähti kiertoon ja muovikassillinen lumppukeräykseen.

whiteandfresh3247.jpg

Lopuksi kävin läpi myös pyykissä olleet vaatteet ja piruuttani vaatteita takaisin kaappeihin viikatessani ja ripustaessani laskin omistamani vaatteet. En ole koskaan ennen laskenut omia vaatteitani. 😀

YLEISET

1 bleiseri

2 rintaliivit

1 lyhythihainen pusero

7 lyhythihaista paitaa

2 lyhythihaista tunikaa

2 mekkoa

1 juhlamekko

4 neulepuseroa

2 neuletakkia

4 toppia

6 pitkähihaista paitaa (trikoo)

2 farkut (siniset ja mustat)

13 alushousut

3 hametta

1 bikinit

1 ulkoiluhousut

1 toppahousut

6 takkia (talviparka, toppatakki, villakangastakki, trenssi, maihinnousutakki tms., ulkoilutakki)

10 sukat

2 avokassukat

6 villasukat

3 ohuet sukkahousut

3 fleeceleggingssit

5 leggingssit

3 caprileggingssit

2 ohuet kesähousut (trikoo)

2 hattua

2 pipoa

1 huivi

2 nahkakäsineet

1 nahkarukkaset

2 vyötä

KOTIVAATTEET

2 lyhyet kotihousut

7 lyhythihaista paitaa

4 pitkät housut

4 pitkähihaista paitaa

3 hupparia

1 jumpsuit

TREENIVAATTEET

1 pitkät housut

1 caprit

2 lyhythihaista paitaa

2 urheilurintsikat

5 sukat

Kaikki yhteensä 134 kpl

whiteandfresh3841.jpg

 Suhteellisen kelpo määrä vaatteita eikä puutteita ole (lukuunottamatta pieniä viilauksia). Kenkiä ja laukkuja en käynyt läpi tässä kohtaa, niihin keskityn myöhemmin. Vaatteiden jälkeen otin urakakseni käydä läpi kaikki keittiön tarvikkeet, astiat yms. Niistä juttua seuraavaksi!

Millainen on sinun vaatekaappisi, kuinka paljon sinulla on vaatteita? 🙂

8 kommenttia “Vaatteiden karsinta!

  1. Viikkasitko vaatteet myös KonMari-menetelmällä? Itse hurahdin siihen viikkaukseen täysin ja alushousuja myöten sitten viikkailin kaiken sen mikä ei roiku tangolla ja tangolla olevat järjestin KonMarin neuvon mukaan myös ? Vaatteita mulla on ihan kaikki mukaanluettuna 100 kappaletta.

    1. Satu: Osan viikkasin kyllä, mutta en kaikkia. Toistaiseksi keskityin enempi tuohon karsimismenetelmään. 🙂 Mäkin pärjäisin vähemmällä vaatemäärällä, jos olisi oma pesukone käytössä!

  2. Meillä on oma pesukone, mutta muuton jälkeen en ole kertaakaan käyttänyt sitä, sillä käytän mielummin talon pesutupaa. Sinne saa niin kätevästi vuoroja ja käyn siellä kerran viikossa ja pyykkimäärästä riippuen varaan joko kahden tai neljän tunnin ajan. Pyykkään ja kuivaan kuivurissa kaiken minkä voin ja tuon sisällä kuivumaan vain ne mitä ei voi kuivuriin laittaa. Paljon helpompaa kuin se omalla koneella peseminen, sillä talon kone vetää paljon isommat määrät pyykkiä plus saa ne samalla kuivaksi eikä tartte kuivatella ympäri kämppää.

    1. Satu: Pesutuvassa on kyllä hyvät puolensa. Saa tosiaan pestyä useamman koneellisen kerralla ja rumpukuivattua liinavaatteet. Pyyhkeet ja pellavat ovat ihanan pehmoisia kuivauksen jälkeen eikä niitä tarvitse taiteilla kuivumaan kotiin. Oman pesukoneen hyvä puoli taas on se, että saa pestyä mitä vain ja suurin piirtein milloin vain eikä tarvitse ravata varailemaan aikoja pesutuvasta ja olla siten niin kiinni aikatauluissa.

  3. Itsekin pitäisi vaatekaapin siivous taas tehdä. Minne viet lumppukeräykseen tarkoitetut tekstiilit? Olen yrittänyt bongata Helsingistä moista.

    1. Johkis: H&M ottaa vastaan lumppuja ja yhdestä pussillisesta lumppua saa 15 % alekupongin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *