Peikonlehti-pussilakana ⎢ Paluu 80-luvulle?

Muutamien vuosien ajan olen suosinut valkoisia pussilakanoita. Olen tykännyt, että ne ovat raikkaan väriset eikä kokovalkoiseen ole juurikaan vaarana kyllästyä. Ja vielä, kun makuuhuone ei sisällä isoa määrää erilaisia kuvioita niin yleisilme pysyy levollisen yksinkertaisena. Olen kuitenkin ehkä parin vuoden ajan hiljaa mielessäni ihastellut pussilakanoissa erilaisia kuvioita ja värejä ja miettinyt, uskaltaisiko hankkia valkoisten pussilakanoiden rinnalle jotkin värilliset tai kuviolliset. Sellaiset, jotka toisivat vaihtelua makuuhuoneen ilmeeseen, mutta joihin ei kuitenkaan heti kyllästyisi. Tuossa tovi sitten rohkaistuin ja Tokmannilla myytävä peikonlehti-pussilakana valikoitui kokeeksi kotiini.

peikonlehti-pussilakana

Etukäteen minua hieman jännitti, tulisiko makuuhuoneestani kuvioidun pussilakanan myötä liian levoton (käytän niin sanotussa petauksessani ainoastaan sängynpäätypeittoa). Jännitin myös, tuoko peikonlehti-pussilakana kaikessa muodikkuudessaan kuitenkin mielleyhtymiä menneille vuosikymmenille, jonnekin 80-luvulle. Silloinhan pussilakanoissa oli kaikenlaisia värejä ja kuoseja, yksivärisiä saati kokonaan valkoisia pussilakanoita harvoin näki. Tai näin ainakin oli meillä lapsuudenkodissa ja monta vuotta vielä sen jälkeen, kun olin muuttanut asumaan itsenäisesti.

peikonlehti-pussilakana

peikonlehti-pussilakana

peikonlehti-pussilakana

Turhaan jännitin. Oikein kotoisalta tuntuu ainakin näin yhden käyttökerran perusteella. Sängynpääty-tyynyt toki voisivat olla yksiväriset silloin, kun sängyssä on peikonlehti-pussilakana, mutta muutoin tunnelma ei ole lainkaan rauhaton eikä yhtään liian 80-lukua! Ilolla odotan jo seuraavaa kertaa, kun saan pedata sänkyyni peikonlehdet.

Lue myös:

Uudet pussilakanat – Kuin hotellissa nukkuisi

Vitivalkoiset pellavapussilakanat ♥

Minkälaisissa lakanoissa sinä mieluiten nukut? Valkoisissa, muissa yksivärisissä vai suositko kuvioita?

2 kommenttia “Peikonlehti-pussilakana ⎢ Paluu 80-luvulle?

 1. Voi että tuo kisuli on ihana! Tahtoo kanssa tuollaisen karvakasan =)
  Voisin omia itsellenikin tuon peikonlehti-pussilakanan, kaunis värimaailma eikä laisinkaan liian räväkkä 🙂
  Suosin melko neutraaleja ja vaaleita sävyjä, kuviota saa olla mutta hillitysti.

  Ihanaa kevään odotusta sinulle ja kisulle!
  – Katerina –

  1. Toffee-kissa on kyllä aika valloittava ja ihana seuralainen. 🙂 Peikonlehti-pussilakana on ihanan haalean vihreä eli sopivan rauhoittava väritykseltään. Jaksaa toivottavasti katsoa vielä pitkään. Samoiten sinulle Katerina oikein ihanaa kevään odotusta, sieltä se kevät keikkuen tulevi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *