Vitivalkoiset pellavapussilakanat ūüĖ§

Yksi lahjatoiveistani toteutui, ja sain vitivalkoisen pellavapussilakanan ja tyynyliinan. <3 Minulla on jo ennestään yhdet, jotka ovat kestäneet hyvinä jo kaksi vuotta. Pääosin olenkin nukkunut pellavissa ja kun vielä oli pesutupa käytössä, pesin ja kuivasin sekä laitoin ne takaisin sänkyyn samantien. Nyt on joutunut petaamaan sänkyyn toiset pussilakanat, kun pellavat ovat olleet kuivumassa.

whiteandfresh0518.jpg

whiteandfresh0506.jpg

whiteandfresh0503.jpg

N√§m√§ uudet ovat Casa Stockmannin pellavapussilakana ja –tyynyliina (myyd√§√§n erikseen) ja vanhat on Koodi-merkkiset Hobby Hallista. Uskon, ett√§ laatu on molemmissa yht√§ hyv√§. Pellava on 100 % kivipesty√§ ja ainakin n√§in tehdaspuhtaina tosi pehme√§t. Olikin aivan superia kaivautua uusien v√§llyjen v√§liin aattoiltana ja p√§ikk√§reille joulup√§iv√§n p√§iv√§llisen j√§lkeen!

Valkoiset%20pellavalakanat.jpg

whiteandfresh0520.jpg

Pellavaliinavaatteista tuli kertaheitolla kaksi vuotta sitten suosikkini ja sillä matkalla ollaan edelleen. Kyllähän joukkoon mahtuu silloin tällöin ihan puuvillaisiakin liinavaatteita, mutta ei ole vielä pellavan voittanutta!

8 kommenttia “Vitivalkoiset pellavapussilakanat ūüĖ§

 1. Ihania ja kauniita kuvia &hearts;. En ole viel√§(k√§√§n) uskaltanut ostaa meille pellavalakanoita, sill√§ pelk√§√§n liikaa sit√§ mahdollista p√∂ly√§, jota lakanoista saattaa irrota…? N√§iden kuvien perusteella voisin kyll√§ vakavasti harkita pellavalakanoiden ostoa, sill√§ tuo petaus n√§ytt√§√§ niin mielett√∂m√§n kodikkaalta :).

  1. Tiia: Voin suositella! M√§ en ole ainakaan suurempia p√∂lym√§√§ri√§ havainnut, mutta en olekaan sielt√§ siisteimm√§st√§ p√§√§st√§. ūüėČ

 2. Pellavalakanat ovat minunkin lempparini, nimenomaan valkoiset! &hearts; Aivan ihanan näköiset ja helpot käytössä, kun eivät vaadi silitystä.<br />
  <br />
  Mutta ihmettelen kyllä, miten olet ottanut ne käyttöön pesemättä. Ymmärtääkseni kaikki lakanat ja pyyheliinat pitäisi pestä ennen käyttöä, koska niissä voi olla valmistusprosessista jääneitä kemikaalijäämiä. Lakanathan tulevat ihoa vastaan, ja nuo jäämät voivat ärsyttää ihoa. Valmistajat nimenomaan suosittelevat pesua ennen käyttöä, ja usein tämä ohje lukee lakanapakkauksessakin.<br />
  <br />
  Joka tapauksessa suloisia unia ihanissa uusissa lakanoissasi! ūüôā

  1. Maria: On totta, ett√§ lakanat pit√§isi pest√§ ennen k√§ytt√∂√§. Nukun vain √§√§rimm√§isen harvoin uusissa lakanoissa, joten silt√§ osin j√§√§v√§t kemikaaliannostukset aika pieneksi. En my√∂sk√§√§n ole havainnut n√§in√§ satunnaisina kertoina mink√§√§nlaisia √§rsytyksi√§ vaikka olen atoopikko. Nyt olin niin malttamaton, ett√§ halusin uudet petivaatteet s√§nkyyn samantien enk√§ halunnut ottaa riski√§, ett√§ pesun j√§ljilt√§ uutuudenpehmeys katoaisi (varsinkaan, kun ei ole edes kuivausrumpua, joka pehmitt√§√§ kankaan pesun j√§lkeen). ūüėČ

  2. Heh, joskus ei tietty vain malta tehd√§ sit√§ mit√§ pit√§isi. ūüėČ No mutta hyv√§ jos et ole oireita saanut. Muistelin vain lukeneeni iho-ongelmistasi, ja ajattelin vinkata, jos et sattuisi tiet√§m√§√§n tuota j√§√§m√§juttua.<br />
   <br />
   Itse olen kuivannut omat pellavalakanani aina narulla, mutta taloyhti√∂ss√§ni on my√∂s kuivausrumpu, ja tarkoitukseni onkin jo jonkin aikaa ollut kokeilla sen pehment√§v√§√§ vaikutusta, mutta en ole viel√§ ehtinyt. Jospa noista ihanuuksista saisi siten viel√§kin ihanammat! ūüėÄ

  3. Maria: Tied√§n, ett√§ herkk√§ihoisena otan riskin, mutta olen antanut nyt menn√§, kun en ole aiemminkaan reagoinut. ūüėČ Toki sitten, jos jotain ilmenee, muutan toimintatapaani! Suosittelen kokeilemaan sit√§ kuivausrumpua, se tosiaan pehmitt√§√§ sit√§ pellavaa. Saattaisin itsekin tehd√§ niin, mutta meill√§ ei t√§ss√§ talossa ole lainkaan pesutupaa, ainoastaan kuivaushuoneet. En usko, ett√§ kuivaushuoneessa kuivaaminen vaikuttaisi kankaaseen vaan kyse on nimenomaan siit√§ py√∂rimisest√§ tms. ūüôā

 3. Sain samaiset lakanat joululahjaksi. Hieman vielä totuttelemista, minulla kun ei ole aiemmin pellavalakanoita ollut. Onko nuo sinun mielestäsi reilut kooltaan? Meidän Ikean untuvapeittojen kanssa jää ylimääräistä reunoille ja jalkopäähän, ehkä joudun pienennyshommiin, elleivät kutistu (pesin kyllä jo kerran).

  1. zubi: Onneksi olkoon hienosta lahjasta! ūüôā Mullakin kesti hieman tottua, mutta pidin pellavasta kuitenkin heti alusta alkaen. Molemmat pellavapussilakanani ovat aavistuksen reilut, samoin tyynyliinat. Joutuu ehk√§ pienent√§m√§√§n, jos tahtoo ihan j√§mptit. Peitot saattaa my√∂s liukua v√§lill√§ pellavapussareista ulos, mutta aamulla vaan oikoo. Siihen tottuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *