Vitivalkoiset pellavapussilakanat đŸ–€

Yksi lahjatoiveistani toteutui, ja sain vitivalkoisen pellavapussilakanan ja tyynyliinan. <3 Minulla on jo ennestÀÀn yhdet, jotka ovat kestÀneet hyvinÀ jo kaksi vuotta. PÀÀosin olenkin nukkunut pellavissa ja kun vielÀ oli pesutupa kÀytössÀ, pesin ja kuivasin sekÀ laitoin ne takaisin sÀnkyyn samantien. Nyt on joutunut petaamaan sÀnkyyn toiset pussilakanat, kun pellavat ovat olleet kuivumassa.

whiteandfresh0518.jpg

whiteandfresh0506.jpg

whiteandfresh0503.jpg

NĂ€mĂ€ uudet ovat Casa Stockmannin pellavapussilakana ja –tyynyliina (myydÀÀn erikseen) ja vanhat on Koodi-merkkiset Hobby Hallista. Uskon, ettĂ€ laatu on molemmissa yhtĂ€ hyvĂ€. Pellava on 100 % kivipestyĂ€ ja ainakin nĂ€in tehdaspuhtaina tosi pehmeĂ€t. Olikin aivan superia kaivautua uusien vĂ€llyjen vĂ€liin aattoiltana ja pĂ€ikkĂ€reille joulupĂ€ivĂ€n pĂ€ivĂ€llisen jĂ€lkeen!

Valkoiset%20pellavalakanat.jpg

whiteandfresh0520.jpg

Pellavaliinavaatteista tuli kertaheitolla kaksi vuotta sitten suosikkini ja sillÀ matkalla ollaan edelleen. KyllÀhÀn joukkoon mahtuu silloin tÀllöin ihan puuvillaisiakin liinavaatteita, mutta ei ole vielÀ pellavan voittanutta!

8 kommenttia “Vitivalkoiset pellavapussilakanat đŸ–€

 1. Ihania ja kauniita kuvia &hearts;. En ole vielĂ€(kÀÀn) uskaltanut ostaa meille pellavalakanoita, sillĂ€ pelkÀÀn liikaa sitĂ€ mahdollista pölyĂ€, jota lakanoista saattaa irrota…? NĂ€iden kuvien perusteella voisin kyllĂ€ vakavasti harkita pellavalakanoiden ostoa, sillĂ€ tuo petaus nĂ€yttÀÀ niin mielettömĂ€n kodikkaalta :).

  1. Tiia: Voin suositella! MĂ€ en ole ainakaan suurempia pölymÀÀriĂ€ havainnut, mutta en olekaan sieltĂ€ siisteimmĂ€stĂ€ pÀÀstĂ€. 😉

 2. Pellavalakanat ovat minunkin lempparini, nimenomaan valkoiset! &hearts; Aivan ihanan nÀköiset ja helpot kÀytössÀ, kun eivÀt vaadi silitystÀ.<br />
  <br />
  Mutta ihmettelen kyllÀ, miten olet ottanut ne kÀyttöön pesemÀttÀ. YmmÀrtÀÀkseni kaikki lakanat ja pyyheliinat pitÀisi pestÀ ennen kÀyttöÀ, koska niissÀ voi olla valmistusprosessista jÀÀneitÀ kemikaalijÀÀmiÀ. Lakanathan tulevat ihoa vastaan, ja nuo jÀÀmÀt voivat ÀrsyttÀÀ ihoa. Valmistajat nimenomaan suosittelevat pesua ennen kÀyttöÀ, ja usein tÀmÀ ohje lukee lakanapakkauksessakin.<br />
  <br />
  Joka tapauksessa suloisia unia ihanissa uusissa lakanoissasi! 🙂

  1. Maria: On totta, ettĂ€ lakanat pitĂ€isi pestĂ€ ennen kĂ€yttöÀ. Nukun vain ÀÀrimmĂ€isen harvoin uusissa lakanoissa, joten siltĂ€ osin jÀÀvĂ€t kemikaaliannostukset aika pieneksi. En myöskÀÀn ole havainnut nĂ€inĂ€ satunnaisina kertoina minkÀÀnlaisia Ă€rsytyksiĂ€ vaikka olen atoopikko. Nyt olin niin malttamaton, ettĂ€ halusin uudet petivaatteet sĂ€nkyyn samantien enkĂ€ halunnut ottaa riskiĂ€, ettĂ€ pesun jĂ€ljiltĂ€ uutuudenpehmeys katoaisi (varsinkaan, kun ei ole edes kuivausrumpua, joka pehmittÀÀ kankaan pesun jĂ€lkeen). 😉

  2. Heh, joskus ei tietty vain malta tehdĂ€ sitĂ€ mitĂ€ pitĂ€isi. 😉 No mutta hyvĂ€ jos et ole oireita saanut. Muistelin vain lukeneeni iho-ongelmistasi, ja ajattelin vinkata, jos et sattuisi tietĂ€mÀÀn tuota jÀÀmĂ€juttua.<br />
   <br />
   Itse olen kuivannut omat pellavalakanani aina narulla, mutta taloyhtiössĂ€ni on myös kuivausrumpu, ja tarkoitukseni onkin jo jonkin aikaa ollut kokeilla sen pehmentĂ€vÀÀ vaikutusta, mutta en ole vielĂ€ ehtinyt. Jospa noista ihanuuksista saisi siten vielĂ€kin ihanammat! 😀

  3. Maria: TiedĂ€n, ettĂ€ herkkĂ€ihoisena otan riskin, mutta olen antanut nyt mennĂ€, kun en ole aiemminkaan reagoinut. 😉 Toki sitten, jos jotain ilmenee, muutan toimintatapaani! Suosittelen kokeilemaan sitĂ€ kuivausrumpua, se tosiaan pehmittÀÀ sitĂ€ pellavaa. Saattaisin itsekin tehdĂ€ niin, mutta meillĂ€ ei tĂ€ssĂ€ talossa ole lainkaan pesutupaa, ainoastaan kuivaushuoneet. En usko, ettĂ€ kuivaushuoneessa kuivaaminen vaikuttaisi kankaaseen vaan kyse on nimenomaan siitĂ€ pyörimisestĂ€ tms. 🙂

 3. Sain samaiset lakanat joululahjaksi. Hieman vielÀ totuttelemista, minulla kun ei ole aiemmin pellavalakanoita ollut. Onko nuo sinun mielestÀsi reilut kooltaan? MeidÀn Ikean untuvapeittojen kanssa jÀÀ ylimÀÀrÀistÀ reunoille ja jalkopÀÀhÀn, ehkÀ joudun pienennyshommiin, elleivÀt kutistu (pesin kyllÀ jo kerran).

  1. zubi: Onneksi olkoon hienosta lahjasta! 🙂 Mullakin kesti hieman tottua, mutta pidin pellavasta kuitenkin heti alusta alkaen. Molemmat pellavapussilakanani ovat aavistuksen reilut, samoin tyynyliinat. Joutuu ehkĂ€ pienentĂ€mÀÀn, jos tahtoo ihan jĂ€mptit. Peitot saattaa myös liukua vĂ€lillĂ€ pellavapussareista ulos, mutta aamulla vaan oikoo. Siihen tottuu.

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *