Vitivalkoiset pellavapussilakanat ?

Yksi lahjatoiveistani toteutui, ja sain vitivalkoisen pellavapussilakanan ja tyynyliinan. <3 Minulla on jo ennestään yhdet, jotka ovat kestäneet hyvinä jo kaksi vuotta. Pääosin olenkin nukkunut pellavissa ja kun vielä oli pesutupa käytössä, pesin ja kuivasin sekä laitoin ne takaisin sänkyyn samantien. Nyt on joutunut petaamaan sänkyyn toiset pussilakanat, kun pellavat ovat olleet kuivumassa.

whiteandfresh0518.jpg

whiteandfresh0506.jpg

whiteandfresh0503.jpg

Nämä uudet ovat Casa Stockmannin pellavapussilakana ja –tyynyliina (myydään erikseen) ja vanhat on Koodi-merkkiset Hobby Hallista. Uskon, että laatu on molemmissa yhtä hyvä. Pellava on 100 % kivipestyä ja ainakin näin tehdaspuhtaina tosi pehmeät. Olikin aivan superia kaivautua uusien vällyjen väliin aattoiltana ja päikkäreille joulupäivän päivällisen jälkeen!

Valkoiset%20pellavalakanat.jpg

whiteandfresh0520.jpg

Pellavaliinavaatteista tuli kertaheitolla kaksi vuotta sitten suosikkini ja sillä matkalla ollaan edelleen. Kyllähän joukkoon mahtuu silloin tällöin ihan puuvillaisiakin liinavaatteita, mutta ei ole vielä pellavan voittanutta!

8 kommenttia “Vitivalkoiset pellavapussilakanat ?

 1. Ihania ja kauniita kuvia &hearts;. En ole vielä(kään) uskaltanut ostaa meille pellavalakanoita, sillä pelkään liikaa sitä mahdollista pölyä, jota lakanoista saattaa irrota…? Näiden kuvien perusteella voisin kyllä vakavasti harkita pellavalakanoiden ostoa, sillä tuo petaus näyttää niin mielettömän kodikkaalta :).

  1. Tiia: Voin suositella! Mä en ole ainakaan suurempia pölymääriä havainnut, mutta en olekaan sieltä siisteimmästä päästä. 😉

 2. Pellavalakanat ovat minunkin lempparini, nimenomaan valkoiset! &hearts; Aivan ihanan näköiset ja helpot käytössä, kun eivät vaadi silitystä.<br />
  <br />
  Mutta ihmettelen kyllä, miten olet ottanut ne käyttöön pesemättä. Ymmärtääkseni kaikki lakanat ja pyyheliinat pitäisi pestä ennen käyttöä, koska niissä voi olla valmistusprosessista jääneitä kemikaalijäämiä. Lakanathan tulevat ihoa vastaan, ja nuo jäämät voivat ärsyttää ihoa. Valmistajat nimenomaan suosittelevat pesua ennen käyttöä, ja usein tämä ohje lukee lakanapakkauksessakin.<br />
  <br />
  Joka tapauksessa suloisia unia ihanissa uusissa lakanoissasi! 🙂

  1. Maria: On totta, että lakanat pitäisi pestä ennen käyttöä. Nukun vain äärimmäisen harvoin uusissa lakanoissa, joten siltä osin jäävät kemikaaliannostukset aika pieneksi. En myöskään ole havainnut näinä satunnaisina kertoina minkäänlaisia ärsytyksiä vaikka olen atoopikko. Nyt olin niin malttamaton, että halusin uudet petivaatteet sänkyyn samantien enkä halunnut ottaa riskiä, että pesun jäljiltä uutuudenpehmeys katoaisi (varsinkaan, kun ei ole edes kuivausrumpua, joka pehmittää kankaan pesun jälkeen). 😉

  2. Heh, joskus ei tietty vain malta tehdä sitä mitä pitäisi. 😉 No mutta hyvä jos et ole oireita saanut. Muistelin vain lukeneeni iho-ongelmistasi, ja ajattelin vinkata, jos et sattuisi tietämään tuota jäämäjuttua.<br />
   <br />
   Itse olen kuivannut omat pellavalakanani aina narulla, mutta taloyhtiössäni on myös kuivausrumpu, ja tarkoitukseni onkin jo jonkin aikaa ollut kokeilla sen pehmentävää vaikutusta, mutta en ole vielä ehtinyt. Jospa noista ihanuuksista saisi siten vieläkin ihanammat! 😀

  3. Maria: Tiedän, että herkkäihoisena otan riskin, mutta olen antanut nyt mennä, kun en ole aiemminkaan reagoinut. 😉 Toki sitten, jos jotain ilmenee, muutan toimintatapaani! Suosittelen kokeilemaan sitä kuivausrumpua, se tosiaan pehmittää sitä pellavaa. Saattaisin itsekin tehdä niin, mutta meillä ei tässä talossa ole lainkaan pesutupaa, ainoastaan kuivaushuoneet. En usko, että kuivaushuoneessa kuivaaminen vaikuttaisi kankaaseen vaan kyse on nimenomaan siitä pyörimisestä tms. 🙂

 3. Sain samaiset lakanat joululahjaksi. Hieman vielä totuttelemista, minulla kun ei ole aiemmin pellavalakanoita ollut. Onko nuo sinun mielestäsi reilut kooltaan? Meidän Ikean untuvapeittojen kanssa jää ylimääräistä reunoille ja jalkopäähän, ehkä joudun pienennyshommiin, elleivät kutistu (pesin kyllä jo kerran).

  1. zubi: Onneksi olkoon hienosta lahjasta! 🙂 Mullakin kesti hieman tottua, mutta pidin pellavasta kuitenkin heti alusta alkaen. Molemmat pellavapussilakanani ovat aavistuksen reilut, samoin tyynyliinat. Joutuu ehkä pienentämään, jos tahtoo ihan jämptit. Peitot saattaa myös liukua välillä pellavapussareista ulos, mutta aamulla vaan oikoo. Siihen tottuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *