Alvar Aallon kotitalossa

Puolitoista viikkoa sitten pääsin tutustumaan Alvar Aallon (1898-1976) ateljeehen ja kotitaloon. Ateljee-vierailusta voi lukea lisää täältä. Sekä ateljeessa että kotitalossa on opastetut kierrokset, joten saimme tutustuessamme kuunnella Aallon elämäntarinaa. Nyt kuvia kotitalosta ja suosittelen käymään paikan päällä kuulemassa itse tarinan. 🙂

whiteandfresh3731.jpg

Aallon itse suunnittelema kotitalo valmistui vuonna 1936. Kodin lisäksi talo toimi aluksi myös toimistona, kunnes tilanpuutteen vuoksi Aalto suunnitteli ja rakennutti erillisen toimiston eli ateljeensa vuonna 1955.

whiteandfresh3756.jpg

whiteandfresh3762.jpg

whiteandfresh3764.jpg

whiteandfresh3781.jpg

whiteandfresh3794.jpg

whiteandfresh3799.jpg

whiteandfresh3806.jpg

whiteandfresh3811.jpg

whiteandfresh3817.jpg

whiteandfresh3791.jpg

Aallon kotitalo sijaitsee Helsingin Munkkiniemessä osoitteessa Riihitie 20 ja ateljeekin on kävelymatkan päässä. Kannattaa käydä tutustumassa kotitaloa ja ateljeeta nykyään hallinnoivaan Alvar Aalto säätiöön, ja suunnata vierailulle aikamme tutuimman ja inspiroivimman arkkitehdin ja muotoilijan elämään. 🙂

 

Yhteistyössä Alvar Aalto säätiö

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *