Viikon kirppislöydöt

Kesä on kirppisten kulta-aikaa täällä Helsingissä, kun sää sallii kirppisten järjestämisen ulkona eikä ole tarvetta isojen sisätilojen vuokraamiselle. Kävin viikon aikana neljällä kirppiksellä: Siivouspäivä Pop-upissa Vuosaaren Aurinkolahdessa, Hietsun kirppiksellä, Teurastamon Kesäkirppiksellä ja naapuritalon pihakirppiksellä. Kirppissaalis oli ihan ok, mutta odotin ehkä hieman enemmän löytöjä – en tiedä yhtään mitä, mutta jotain sykähdyttävää. 😉 Joka tapauksessa ostin sellaisia juttuja, joita joko tarvitsin tai muusta syystä kovasti halusin. Tässä siis viikon kirppislöydöt.

viikon kirppislöydöt, koristetyynynpäällinen, pellava, rehab-shampoo, lush

Siivouspäivä Pop-Up Aurinkolahti

Koristetyynynpäälliset 3 kpl – 3 €

Olen valehtelematta useamman vuoden etsinyt ensisijaisesti parvekkeelle ja sittemmin terassilleni oikean vihreitä tyynyjä/koristetyynynpäällisiä, sellaisia metsäisen havunvihreitä. En ole löytänyt, joten olen hankkinut muita sillä hetkellä miellyttäviä. Nyt bongasin täydellisen vihreät Annon koristetyynynpäälliset, jotka sattuvat vielä olemaan 100 % pellavaa. Näistä yksi taitaa tulla ensin ihan sisäkäyttöön sohvalle, mutta ehkä ensi kesänä terassille.

Lush Rehab-shampoo – 4 €

Löysin myös täysin korkkaamattoman Lushin Rehab-shampoon, josta minulla onkin jo yhden pullon verran kokemusta. Rehab on oiva shampoo herkälle tai ongelmaiselle päänahalle.

viikon kirppislöydöt, collegetakki, collegehuppari, huppari

viikon kirppislöydöt, mekko

Hietsun kirppis

Collegetakki (Clockhouse) – 2 €

Erityisesti talviaikaan käytän collegetakkeja/-huppareita kotona. Tämä huppari tuli siis otettua kotikäyttöön.

Mekko – 14 €

En ole yli vuosikymmeneen käyttänyt hameita ja mekkoja. Tai joitain, mutta tunikoina meneviä, joita voi käyttää leggingssien kanssa. Tähän kerran kokeiltuun ja muuten käyttämättömään mekkoon törmätessäni jokin sisälläni käski sen ostamaan. Pähkäilin silti mielestäni hieman korkean hinnan vuoksi, kävin jopa välillä muualla, mutta palasin silti sen ostamaan. Mekko ilman housuja on minulle mukavuusalueeni ulkopuolelle menemistä, joten ylitin samalla itselleni korkean kynnyksenkin. Olen jo muutamana päivänä mekko päällä viipottanut, mutta aavistuksen verran on vielä epämukava olla. Mekko tosin tuntuu päällä ihanalta!

viikon kirppislöydöt, j.d. salinger, sieppari ruispellossa

Teurastamon Kesäkirppis

Kirja: J.D. Salinger, Sieppari ruispellossa – 2 €

Teurastamon kesäkirppiksellä oli tosi paljon ihania vaatteita, mutta ei valitettavasti löytynyt niitä ihanimpia omassa koossa. Erästä tosi kivaa sinistä mekkoa oli kahdellakin myyjällä, mutta koko ei natsannut kummassakaan. Mietin myös, että olisin ostanut erään tosi hienon vanhan matkalaukun sisustustarkoitukseen, mutta en lopulta keksinyt sille sopivaa paikkaa kotoani. Niinpä tältä kirppisreissulta kotiin mukaan lähti vain yksi klassikkokirja, J.D. Salingerin Sieppari ruispellossa.

viikon kirppislöydöt, mustikkapiirakka, gluteeniton, maidoton

viikon kirppislöydöt, sprox, camel, tennarit

Naapuritalon pihakirppis

Mustikkapiirakka – 7 €

Erään myyjän itse leipoma maidoton ja gluteeniton mustikkapiirakka kotimaisista mustikoista houkutteli niin suuresti, että ostin. En ole aikoihin syönyt mustikkapiirakkaa enkä itse kovin usein leivo, niin että nyt on kyllä mustikkapiirakka ansaittu. 😉

Sprox tennarit – 5 €

Olen kai loppuviimein todellinen tennarityyppi, sillä nämä keinonahkaiset camel-väriset tennarit kiinnittivät huomioni. Luultavimmin nämä ovat poikien tennarit, mutta eipä sillä niin väliä ole, kunhan lesti ja koko ovat sopivat. Värinä tämä on itselleni hieman vieras, mutta sopii varmasti oikein hyvin pääosin mustien vaatteideni kanssa. Minulta on puuttunut sellaiset lenkkarit tai muutoin mukavat kengät, joilla voi mennä melkein minne vaan ja jotka kestäisivät myös jonkin verran vettä. Syyskauden alkaessa mielellään käyttää vielä lenkkareita, mutta verkkopintaisena ne eivät oikein kestä pieniä vesisateita. Näillä tennareilla voi sitten kulkea välikaudet siihen asti, kunnes löydän jostain pidempiaikaisen ratkaisun.

Ostatko sinä tavaroita ja vaatteita kierrätettyinä?

Irina / White & Fresh - -

2 kommenttia “Viikon kirppislöydöt

  1. Hienoja löytöjä! Varsinkin nuo tyynynpäälliset olivat todella hyvä löytö 🙂

    Ostan todella paljon kierrätettyä ja käytettyä. Kotini kalusteista on varmaan 80% kierrätettyjä, osa tuunattuja ja osa sellaisenaan käytössä. Vaatteistani melkein kaikki on kierrätettyä. Joskus vallan huvittaa kun päällä on ”kallista merkkivaatetta” päästä varpaisiin, jotka uutena maksaisivat hunajaa ja itse olen niistä vain muutaman euron maksanut. Luonto ja kukkaro kiittää 🙂 Pojan olen myös vaatettanut kierrätetyllä eikä 15- vuotiaani mutisen edes vastaan kun ei erotu pukeutumisellaan massasta eikä hän niin välitä vaatteistakaan kunhan on mukavat.

    1. Hei Mirja! Kiva kuulla, että säkin teet paljon kierrätysostoksia. Olen itse alkanut hiljalleen myös ostaa enemmän ja enemmän käytettyjä vaatteita ja muuta tavaraa. Jotkut vaatteet ja asusteet toki ostan uutena, mutta mahdollisuuksien mukaan kierrätettynä ostaminen on kyllä nykyisenä materialismin aikana tosi hyvä juttu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *