Kirppislöytöjä ja muita kotikuvia

Inspiroituneena kahdesta valaisinlöydöstä kirppiksellä innostuin ottamaan hieman kotikuviakin pitkästä aikaa. Kotini on sen verran hämärä, että inspiraatiota kuvaamiseen ei kovin usein ole (paitsi makuuhuoneessa, jossa on valoisinta). Siitä syystä kotikuvia on harvoin. Nyt kuitenkin siis kuvia olohuoneesta, keittiöstä ja makuuhuoneesta – ja niitä kirppislöytöjä.

olohuone 50-luvun tv-taso

olohuone pasila-valaisin

olohuone 50-luvun tv-taso

Olen tykännyt tuosta synttärilahjaksi saamastani 60-luvun tv-tasosta, joka minulla toimii sohvapöytänä. Vaikka puunvärit eivät pöydän ja lattian osalta ihan natsaakaan yhteen, niin se ei ole minua suuremmin häirinnyt. Matto olisi kiva, mutta pidän helposta siivouksesta ja en siksi ole mattoa tosissani harkinnut tuohon kokonaisuutta tasapainottamaan.

olohuone peikonlehti

olohuone viirivehka

olohuone keltainen pinnatuoli perintolipasto anopinkieli

Kotini ”mummola-nurkkaus” jaksaa sykähdyttää minua aina vain! Ystävältä saatu keltainen pinnatuoli, jonka selkänojalla lepää lapsuuteni kylpypyyhe (kissan pyyhe nykyään 😉 ). Lapsuudenkodistani saatu perintölipasto, vieressä isän 40-luvun alussa nikkaroima pieni jakkara. Lipaston yläpuolella hieman modernimpaa ilmettä antaa ystävältä lahjaksi saatu String-hylly.

olohuone string-hylly kirppisloyto valaisin

kirppisloyto valaisin

Otsikossa jo mainitsinkin kirppislöydöt. Löysin kaksi valaisinta, joista tässä toinen. Ihan tavallinen musta seinälamppu – iästä ei ole hajuakaan –  joka pysyy hyvin pystyssä myös pöydällä. Niinpä siirsin sen hyllylle, josko se pimeällä valaisisi hieman paremmin kuin hyllyllä aiemmin ollut betonivalaisin. Nyt tosin tämä valaisuasia mietityttää, sillä saatan laittaa loppusyksystä kasvilampun, jotta voisin joitain kasvejani pitää hyllyn päällä. Ilman valaisinta tuohon hyllylle ei kovin paljon valoa tule.

makuuhuone diy kirjahylly

taskujuoru

taskujuoru kirjovehka monstera adansonii

monstera adansonii

diy kirjahylly

makuuhuone

Taskujuoru, kirjovehka ja monstera adansonii (monkey mask) koristavat makuuhuoneen DIY kirjahyllyä, joka on yhdistetty saunapenkistä ja erikokoisista puulaatikoista. Lisäsin tuossa hetki sitten hyllyyn yhden ison IKEA KNAGGLIG -puulaatikon. Nyt kirjahyllyn laajentaminen ylöspäin ei enää onnistu, alkaa natista muuten liitoksistaan. Penkin alle voisi vielä jotain laittaa, mutta voi olla, että yritän ennemmin lukea noita kirjoja sen verran ettei lisätilaa enää tarvitsisi. Osa kirjoista on nytkin varastoituna perintölipaston laatikoihin olohuoneessa. 😀

Yöpöytänä on 50-luvun sivupöytä, jonka löysin pari vuotta sitten kirpputorilta. Sekin on saanut jäädä alkuperäisen väriseksi.

kirppisloyto valaisin keittio

kirppisloyto valaisin keittio

Sitten on vuorossa se toinen kirppislöytö, joka siis myös on valaisin. Tämä valaisin on kattovalaisin ja peräisin myyjän mukaan 70-luvulta. Tuollainen pieni retrovalaisin oli juuri passeli keittiöön. Kovin usein ei ole keittiössä tarvetta kattovalolle, sillä liesituulettimen ja loisteputkivalaisimen teho riittää pienessä keittokomerossa touhuiluun. Olen muutenkin useampien ja pienempien valonlähteiden ystävä ja viihdyn aavistuksen hämärämmässä ja tunnelmallisemmassa valaistuksessa, mutta sisustuksellisesti näyttää kivalta, kun katossa on valaisin.

Tällaisia kirppislöytöjä ja kotikuvia tällä kertaa. Mitäs mieltä? Eteisestä on aina niin hankala ottaa kuvia, siellä kun on vielä pimeämpää kuin muualla kotona. Sen lisäksi eteinen on järkyttävässä kunnossa, kun en meinaa keksiä ja löytää sinne järkevää sisustusratkaisua. Ehdottomasti kuitenkin kuvailen teille eteisenkin, kunhan keksin sinne jotain. 🙂

Aurinkoista viikon jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *