Saaristoristeily Vuosaaresta Hakaniemeen

Parin vuoden ajan olen haaveillut, mutta nyt pääsin ajatuksista tekoihin. Viime viikolla vihdoin oli suuntana saaristoristeily! Keli oli mitä mainioin: helle ja vähäinen tuuli. Aurinkorasvaa iholle, hattu päähän, vesipullo mukaan ja eikun menoksi. Suomen Saaristokuljetus täällä Helsingin puolella kuljettaa itäistä saaristoreittiä pitkin Vuosaaresta Hakaniemeen ja toisin päin. Valitsimme ystävän kanssa lähtöpaikaksi Vuosaaren.

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

saaristoristeily, vuosaari, hakaniemi, suomen saaristokuljetus, itäinen saaristoreitti

Saaristoristeily kulkee Vuosaaresta päin ensin Isolle Iiluodolle ja siitä Satamasaareen, Vartiosaareen, Laajasaloon, Herttoniemeen ja lopulta Hakaniemeen. Pysäkkiluettelon mukaan on vielä Leikosaarikin, mutta joko minulta meni ihan ohi tai sitten emme pysähtyneet siellä.

Tämä 1 h 45 min kestävä saaristoristeily oikeastaan kruunasi kesäni. Rakastan merta ja haluankin aina asua merenrantakaupungissa. Tänä kesänä en myöskään ole käynyt juuri missään tai tehnyt muutenkaan mitään erikoisempaa. Miten ihanaa olikaan päästä veden äärelle, haistelemaan meren tuoksua ja nauttimaan lempeästä kesätuulesta. Meillä kävi periaatteessa vähän huono tuuri emmekä mahtuneet lautan aurinkokannelle. Pääsimme kuitenkin seisomaan sisään- ja ulosmenoaukolle, josta näki ihan kivasti maisemat, sai raitista ilmaa eikä kuitenkaan altistunut kuumalle auringonpaisteelle samoin kuin mitä aurinkokannella olisi altistunut. Ja kummasti sitä jaksoi myös seistä koko matkan ajan. 🙂

Nyt houkuttelee kovasti uusi risteily, mutta sen tarkempaa suunnitelmaa ei ole eikä varmuutta toteutuksesta – ainakaan tänä kesänä. Voisi ehkä harkita jotain risteilyä Kauppatorilta tai vaikka Suomen Saaristokuljetuksen Espoon saaristoristeilyä. Tai miksei vaikkapa uudelleen tätä Vuosaari-Hakaniemi -reittiä ja tällä kertaa jopa edestakaista matkaa.

Saaristoristeily 10 €
Kesto 1 h 45 min
Vuosaari – Hakaniemi / Hakaniemi – Vuosaari
Lähdöt Hakaniemestä klo 10 ja 17, Vuosaaresta klo 12 ja 19 
Tarkemmat aikataulu- ja pysäkkitiedot –> Suomen Saaristokuljetus Oy

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *