Ihonhoitotuotteet, joita käytän juuri nyt

Korealaisesta ja japanilaisesta ihonhoidosta tutuksi tullut ihonhoitotuotteiden kerrostaminen on tullut mukaan myös minun ihonhoitorutiiniin, ainakin toistaiseksi. Ainakin siksi aikaa, kun käytössäni on sopivia tuotteita. Alkuun kuvittelin niin kuin moni muukin, että ihonhoitorutiini kestää tällä tavalla iäisyyden, mutta väärässä olin. Loppujen lopuksi kerrostamisessa ei kovin paljon aikaa kulu ja siihen tottuu. Olen myös huomannut, että herkkä ja talvisin pintakuivuva ihoni on tykännyt useamman tuotteen käytöstä. Kosteus säilyy iholla paremmin, kun sitä on tavallista useampi kerros laitettu. Käyttämäni ihonhoitotuotteet eivät ole kaikki samaa sarjaa, mutta ei tarvitsekaan olla. Kerron siis lyhyesti suorittamastani ihonhoitorutiinista, mutta lopulliset tuotearvostelut voitte lukea sitten tuotteen loputtua Loppuneet kosmetiikkatuotteet -sarjan postauksista.

ihonhoitotuotteet

ihonhoitotuotteet

Ihonhoitotuotteet – Puhdistus

Juuri nyt käytössä puhdistukseen on Patyka Remarkable Cleansing Oil, jonka sain ystävältäni hänelle tarpeettomana. Käytän öljyä vain silloin, kun olen laittanut kasvoilleni meikkivoidetta tai -puuteria. Muutoin puhdistan vain Nuxe Micellar Foam Cleanserilla*.

ihonhoitotuotteet

Ihonhoitotuotteet – Kosteutus, vaihe 1

Puhdistuksen jälkeen kerrostan kasvoilleni TonyMoly The Chok Chok Green Tea Watery Skin -kasvovettä*, Exuviance Probiotic Lysate Anti-Pollution Essence -hoitonestettä* ja Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Replenishing Pearls -seerumia*. Kasvovesi tasapainottaa ihoa, hoitoneste suojaa saasteilta ja ympäristön vaikutuksilta ja seerumi sekä kosteuttaa että kiinteyttää ihoa.

Ihonhoitotuotteet

Ihonhoitotuotteet – Kosteutus, vaihe 2

Viimeisimpänä on varsinaisen kosteutuksen vuoro. Ensin laitan silmänympärysvoiteen ja tällä hetkellä käytössä on Mossa Firming Wrinkle Smoothing Eye Cream*.

Lopuksi on vuorossa kosteusvoide. Käytän aamuisin uutta Nivea Q10 Anti-Wrinkle Sensitive Skin Day Cream SPF 15 -päivävoidetta* ja iltaisin saman sarjan yövoidetta*. Kerran tai pari viikossa – riippuen miten ihoni voi – laitan kasvoilleni TonyMoly Panda’s Dream Sleeping Pack -yönaamion, joka on yövoiteen ja naamion yhdistelmä. Viime aikoina olen käyttänyt sitä saunailtoina.

Yritän kerran viikossa käyttää myös naamiota. Viime aikoina käytössä on ollut Exuviance Detox Mud Treatment*, jota käytän maksimissaan kerran viikossa. Pitäisi näin talvipakkasilla ottaa käyttöön myös kosteuttavia naamioita, joita onneksi löytyy kertakäyttöisinä laatikostani useampia.

Kuvista unohtui täysin muuten kuorinta-aine, jota käytän kerran tai pari viikossa. Kyseessä on Sensai Silky Purifying Peeling Powder -entsyymikuorintajauhe. Yritän nykyään suosia entsyymikuorintoja, sillä ne ovat hellävaraisempia herkälle iholle kuin perinteiset ihon pintaa mekaanisesti kuorivat aineet.

***

Aikamoinen ihonhoitotuoterepertuaari tosiaan tällä hetkellä käytössä, mutta ai miten olenkin tykännyt ihoa tasapainottavien ja kosteuttavien tuotteiden kerrostamisesta. Kuulostaa ehkä ihan pöljältä, mutta ihan kuin sen tuntisi, miten iho imee sille tarjottua kosteutta! Saa nähdä, miten iho reagoi nyt, kun pakkastakin on ollut useammin.

Käytätkö sinä useampia ihonhoitotuotteita vai suositko vain “saippuaa ja perusvoidetta”? 🙂

* Tähdellä merkityt tuotteet saatu PR-näytteinä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *