DIY vartalonkuorinta

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Edellisen ostetun ja loppuneen vartalonkuorinta-aineen jälkeen tuskailin hetken vaihtoehtojani ja päätin kokeilla valmistaa kuorinta-aineen itse. Ajattelin, että ehkä itse valmistettuna se tulee edullisemmaksi ja lisäksi tietää ainakin, mitä aineosia vartaloonsa hieroo. Tässä siis elämäni ensimmäinen DIY vartalonkuorinta.

DIY vartalonkuorinta

DIY vartalonkuorinta

Halusin, että DIY vartalonkuorinta olisi yhtä kosteuttavan tuntuinen kuin kaupasta ostamani. Eniten jännitti, osaisinko valita sellaiset raaka-aineet, jotka varmasti toimisivat ja tietysti se, että saisinko koostumuksesta oikeanlaista. Taannoin Hyvinvoinnin Tavaratalolta saamallani lahjakortilla ostin suolavalaisimen lisäksi sitruunantuoksuista eteeristä öljyä* ja sheaöljyä*. Olen pitänyt sheavoin kosteuttavasta vaikutuksesta, joten siksi päädyin tähän öljyyn. DIY vartalonkuorinta onnistuu kuitenkin myös muilla öljyillä, kuten vaikkapa kookos- tai oliiviöljyllä.

DIY vartalonkuorinta

DIY vartalonkuorinta

DIY VARTALONKUORINTA

2 dl vapaavalintaista öljyä

3 dl sokeria

30 tippaa tuoksuöljyä

Käyttämäni määrät ainesosissa ovat noin-määriä. Sheaöljyä oli pullossa 118 ml, joten saatoin käytännössä laittaa sokeria ohjetta vähemmän. Loppujen lopuksi on tärkeää mennä niin sanotusti desi kerrallaan sokerin suhteen, sillä koostumus on makukysymys. Herkkäihoisena en halunnut kuorinnasta liian karheaa ja raapivaa. Sama koskee tuoksua. Lisäsin tuoksuöjyä aina kymmenen tippaa kerrallaan ja väliin tuoksuttelin. Päädyin lopulta kolmeenkymmeneen tippaan  – en uskaltanut laittaa enempää, jos tuoksu vaikka ajan kanssa purkissa voimistuisi – ja olen ihan tyytyväinen.

Ohjeesta tuli kuorinta-ainetta reilun 2,5 desilitran verran. Ostamani kierrekannellinen lasipurkki on tilavuudeltaan 0,25 l ja näin ollen ainetta riitti vielä hieman toiseenkin purkkiin. Tähän toiseen saadakseni senkin täyteen heittelin summanmutikassa vielä lisäksi sokeria, oliiviöljyä ja kookosöljyä sekä sen kolmekymmentä tippaa tuoksuöljyä. Tätä sekalaisista ainesosista valmistettua kuorintaa en vielä ole kokeillut, ainoastaan tuota toista. Ja tuo ohjeen mukaan tehty DIY vartalonkuorinta on oikein passeli. Hoitaa homman ja jättää iholle ihanan kosteutetun tunteen!

Oletko sinä kokeillut tehdä kuorinta-aineen itse, kumpi on parempi: kaupasta ostettu vai DIY vartalonkuorinta? 🙂

*Sheaöljy ja eteerinen tuoksuöljy on ostettu Hyvinvoinnin Tavaratalolta saadulla lahjakortilla

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *