Suolavalaisin – Tunnelmaa ja parempi sisäilman laatu

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Tilasin itselleni Hyvinvoinnin Tavaratalosta suolavalaisimen*. Suolavalaisin on jotenkin hellyyttävän näköinen ja erilainen ulkonäöltään kuin muut valaisimet. Toki se eroaa tavallisesta valaisimesta muutenkin, sillä sillä sanotaan olevan terveydellisiäkin vaikutuksia.

suolavalaisin

suolavalaisin

suolavalaisin

Suolavalaisimet valmistetaan kristallisuolasta. Niiden kerrotaan tuottavan lämmetessään negatiivisia ioneja, jotka tasapainottavat erilaisten sähkölaitteiden, kuten televisioiden ja tietokoneiden luomia positiivisia ioneja. Näin sisäilman laatu paranee. Negatiivisten ioneiden ympärillä on kuulemma helpompi hengittää ja jopa pölyn määrän kerrotaan vähenevän. Tästä en ole itse lyhyen käytön myötä huomannut merkkejä, mutta ihan auliisti olen valmis ajattelemaan suolavalaisimen ostoa jonkinlaisena terveystekona. 🙂

suolavalaisin

suolavalaisin

Suolavalaisimet ovat pääosin oranssihtavan punertavan värisiä, mutta nykyään niitä saa myös valkoisena. Täysin vitivalkoinen tämä ei ole, sillä suolakiven päällä on paikoin tummia läikkiä ja värikin aaltoilee hieman. Koin, että sisustukseeni sopii paremmin valkoinen valaisin vaikka punertavassakin on oma viehätyksensä. Valkoisesta valaisimesta valo pääsee itse asiassa paremmin läpi kuin punertavasta ja värin lisäksi myös se oli päätökseeni vaikuttava tekijä. Suolavalaisimen mukana tulleessa lampussa on lämpimän valkoinen sävy, ja se sopiikin hyvin tuomaan tunnelmavaloa iltoihin.

*Suolavalaisin on ostettu Hyvinvoinnin Tavaratalolta saadulla lahjakortilla

2 kommenttia “Suolavalaisin – Tunnelmaa ja parempi sisäilman laatu

  1. Minäkin olen joskus miettinyt tuollaista valaisinta, mutta en sitten ikinä ostanut sitä, koska en vaan löytänyt paikkaa sille kotoani mihin se sopisi. Sinun luokse tämä sopii hyvin ja paikkakin on täydellinen.

    1. Kiitos Pitju! Tuossa tosiaan on sille varsin passeli paikka, lähellä sohvaa ja sopii kivasti tuohon muiden tavaroiden kanssa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *