Terassilla – Enemmän on enemmän

Nyt on varsinainen terassikesä, kun kukista ja lämmöstä on saanut nauttia jo varsin pitkään vaikka eletäänkin vasta kesäkuun puoliväliä. Vaikka pidän suhteellisen simppelistä joskin kotoisasta sisustuksesta niin terassilla tykkään runsaudesta ja mummolamaisesta tunnelmasta. Olen jo hyvin saanut tuotua terassille kasvillisuutta, joten terassilla on siinä mielessä ”valmista” ja on aika näyttää terassi täällä blogin puolella.

terassilla

terassilla

terassilla

terassilla

terassilla

Terassin oleskelunurkkauksen muodostavat IKEA SKARPÖ lepotuolit ja pari vuotta sitten sitten tuttavan avustuksella saatu pöytänä toimiva kaapelikela – yhdistelmä vanhaa ja modernia. Pöydällä ihastuttaa Tuusulan Femmatorilta löytynyt bellis (kaunokainen) ja pöydän yläpuolella roikkuu soihtuköynnös (The Lipstick Plant), jonka sain samassa talossa asuvalta rouvalta. Kerrassaan upeanäköinen kasvi!

terassilla

terassilla

terassilla

Rakastan hortensioita! Ne ovat näyttäviä ja helppohoitoisia. Joka kesä haluan terassilleni ison terassihortensian ja pidän eniten näistä kylmänsävyisistä versioista. Nyt terassilla on useampikin hortensia, sillä pelastin lähikaupasta useamman kukan edullisesti ResQ Club -sovelluksen avulla. ResQ on tosi näppärä systeemi hävikkiruoan vähentämisessä ja meidän lähikaupasta saa samalla pelastettua kukkiakin. 🙂

terassilla

terassilla

Hankin terassille myös pitkään mielessäni pyörineet aurinkokennovalaisimet. Halusin kokeilla, saisivatko ne tarpeeksi auringonvaloa sijoitettuna tuohon pensaan juurelle. Tähän mennessä ne ovat myöhään illalla syttyneet kyllä, mutta en tiedä kuinka kauan ovat jaksaneet palaa (olen mennyt nukkumaan puolenyön nurkilla). Valaisimia on neljä, mutta ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että ne sopivat teholtaan pääosin tunnelmavalaistuksen luomiseen eikä niinkään lisävaloksi. Olen ihan tyytyväinen, mukava tunnelma terassilla kyllä iltahämärässä on.

terassilla

terassilla

terassilla

terassilla

Ämpäriperunatkin vaikuttavat voivan hyvin. Ainakin päällisin puolin, sillä varret ovat suuret ja rönsyilevät ympäriinsä. En ole kokeillut mullan alta ollenkaan, onko siellä riittävän kokoisia mukuloita vaan aion pitää itseni jännityksessä ja kokeilla vasta juhannuksena, saanko sieltä lohen seuraksi varhaisperunoita. Vajaa viikko siis vielä odotettava!

Aurinkoista alkavaa juhannusviikkoa!

P.S. En ole millään jaksanut pestä terassin lattiaa, ikkunoita enkä edes ikkunalautoja. 😉

4 kommenttia “Terassilla – Enemmän on enemmän

 1. Todella viihtyisän näköinen terassi ?
  Soihtuköynnös on upea! Ja hortensiat kuuluvat täälläkin kesäparvekkeelle.
  Mukavaa kesänjatkoa sinne! ?

  Jossu

  1. Kiitos Jossu! Oikein ihanaa kesää sinne myös. 🙂

 2. Tuo soihtuköynnös on kyllä niin kaunis! Ja muutenkin tosi kivan & viihtyisän oloinen terassi ☺️
  Ihanaa kesää Irina! ?

  1. Kiitos Anne 🙂 Soihtuköynnös on kyllä jotenkin erilaisempi ja varsin mielenkiintoisen näköinen. Tykkään! Ihanaa kesää myös sulle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *