Makuuhuoneen muuttunut järjestys

Muutama kuukausi sitten, kun DIY kirjahyllyni koki muodonmuutoksen tuli vaihdettua myös makuuhuoneen järjestystä. Kolmisen vuotta sitten tähän asuntoon muutettuani pohdiskelin, voisikohan noin pieneessä huoneessa koskaan vaihtaa esimerkiksi sängyn paikkaa. Nyt se on todettu mahdolliseksi ja tosiaan, kun järjestys muuttui jo maaliskuussa niin olen ehtinyt jo hyvin tottumaan uuteen. Alku on aina hankala tällaiselle rutiineihin kangistuneelle. Kissakin oli pitkään ihmeissään ja sujahti entistä useammin sängyn alle piiloon. 😉 Makuuhuoneen muuttunut järjestys on siis todettu sekä mahdolliseksi että varsin miellyttäväksi.

Makuuhuoneen muuttunut järjestys

Makuuhuoneen muuttunut järjestys

Makuuhuoneen muuttunut järjestys

Aiemmin sänky oli ikkunan viereisessä nurkassa, jossa nyt on yöpöytä. Se, mikä mietitytti uuden järjestyksen vaihtamisessa oli se, että mahtuukohan sänky nyt näin päin, kun vastassa on vaatekaapit. Ovet mahtuvat onneksi juuri ja juuri avautumaan kokonaan. Pitkän sivuseinän tyhjyyttä tasoittaa siihen sijoitettu DIY kirjahylly puulaatikoista.

Toiseen ikkunanurkkaukseen laitoin viime kesänä roskiksesta löytämäni pinnatuolin (joka edelleen kaipaisia mustaa maalia). Siihen päälle laitoin rönsyliljan. Nurkassa nököttää myös äidinisän vanha kävelykeppi, jota isäni käytti hieman ennen menehtymistään, joten se toimii muistorekvisiittana.

Toisella ikkunalaudalla on pari pehmolelua, kasvamassa olevat avokadot ja ovenkahvassa roikkuu korikassi pitäen huolta famun vanhasta filtistä ja joogamatosta. Jotain muuta kaipaisin tuohon ikkunan eteen – ehkä jotain viherkasvihyllyä tai vastaavaa – mutta patterit aina vähän kehnontavat sisustusmahdollisuuksia. Aika on kuitenkin sellainen elementti, että se tuo tullessaan väkisinkin ideoita eli joskus ehkä keksin jotain.

Makuuhuoneen muuttunut järjestys

Makuuhuoneen muuttunut järjestys

Makuuhuoneen muuttunut järjestys

Vielä jos joskus haluan, voin siirtää sängyn yläpäädyn tuohon, missä nyt on kirjahylly. Vielä sen verran makuuhuone antaa vaihtelun mahdollisuutta. Ikkunanurkkaukseen – tuonne missä on nyt tuoli – ei ehkä viitsi sänkyä laittaa. Se saattaisi näyttää hieman hölmöltä ja sen lisäksi ikkunoista voi vetää juuri sen verran, että sairastuu. Tällä hetkellä olen kuitenkin oikein tyytyväinen ja kuten aiemmin sanoin, makuuhuoneen muuttunut järjestys miellyttää.

Aurinkoista viikonloppua!

4 kommenttia “Makuuhuoneen muuttunut järjestys

  1. Mulla oli kanssa edellisessä asunnossa sängynpääty ikkunaa vasten. Se tuntui eka jotenkin hullulta, mutta siinä huoneessa se oli järkevin paikka ja lopulta tykästyin siihen kovasti. Välillä mietin, että pyöräyttäisin nykyisessä makkarissakin sängyn siihen.

    1. Mulla meni myös aikamoinen tovi tottua siihen, että sänky on nyt noin päin. Kun on rutiininomaisesti tottunut kävelemään suoraan sängyn toiseen reunaan niin nyt pitää kiertää. On se vaikeaa, kun kivatkin muutokset tuottavat hankaluuksia. 😀

    1. Kiitos Heidi! En kovin herkästi viitsi kiviseinää porailla, mutta pistetään vinkki mieleen ja pohditaan, olisiko seinällä peilin paikka. Makustelen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *