Terassilla: kaapelikela ja puupöllejä

Ihanaa, kun on vähän niin kuin oma piha nyt, kun on terassi maatasolla pensasaitoineen. Ainakin näin visusti parvekkeellisissa asunnoissa kaupungissa asuneen näkökulmasta. 🙂 Tykkään, että ulkotiloissa saa olla runsaampaa ja rustiikkisempaa sisustusta kuin sisätiloissa. Toki tietyllä tavalla samaa omaa tyyliä sekä sisällä että ulkona, mutta terassi saa olla iloisempi sekametelisoppa. Tänään tyhjensin terassin kalusteista sun muista ja imuroin lattialta hiekkapölyt pois. Tuntui paremmalta ajatukselta imurointi, kuin että olisin harjalla pöllyttänyt niitä menemään. Putsasin samalla kalusteita ja ikkunalautoja, ja järjestelin paikat uusiksi. On meinaan tullut muutama uusi juttu terassille ja piti vähän järjestellä uusiksi.

whiteandfresh9209.jpg

whiteandfresh.jpg

whiteandfresh9218.jpg

whiteandfresh2.jpg

Tuttava toi työpaikaltaan pitkään kaipaamani kaapelikelan, joka – ei niin yllätyksellisesti – päätyi pöydäksi Ikean Lack-pöydän tilalle. Ei ihan match valkoisten Skarpö-tuolien kanssa, mutta onpahan ainakin kontrastia. 🙂

whiteandfresh1.jpg

whiteandfresh9211.jpg

Toiselta kaverilta ostin neljä puupölliä, niitäkin olen himoinnut jo tovin! Saavat olla tuossa terassilla katoksen alla koko kesän, josko vaikka kuivuisivat sen verran, että yhden saattaisi siirtää ihan sisätiloihin talvella. Jossain vaiheessa mahdollisesti kuorin vielä pöllit. Nyt ne saavat tuollaisenaan ilostuttaa terassilla ja toimia alustoina kukille, lyhdyille yms. 

Ostin alkuviikosta ensimmäisen hortensian ja jo jokin aika sitten päätin kokeilla, miten hellässä hoivassani pärjäisi tuollainen minisitruspuu. Puu on ollut sisällä, mutta nyt se oli pakko siirtää ulos, jotta se saisi aurinkoa päivittäin. Sisällä ei oikeastaan sopivaa aurinkoista paikkaa ole. Multakin saa olla näillä keleillä tasaisen kostea eli saapa nähdä, miten käy. 😉 Maitotonkan ja pöydän helmililjat alkavat hiljalleen tulla tiensä päähän ja niiden tilalle on hankittava jotain. Tonkkaan meinasin viime kesän tavoin murattia, mutta pöydälle en vielä ole päättänyt, mitä hankkisin.

Nyt on periaatteessa terassi ihan kokonaan kesäkunnossa, kukkien täydennystä ja ylläpitosiivousta kun ei lasketa. Siivota tosiaan saakin pitkin kesää, sillä hiekkapölyä on joka paikassa viereisen rakennustyömaan takia. Naapuri tänään kertoi joutuvansa lakaisemaan päivittäin. Itse en ihan niin ahkera ole, mutta sisätiloissa pitää pyyhkiä lattiat tai imuroida kahdesti viikossa. Ai niin, pensasaidan haravointi loppuun asti on vielä suoritettava, kun sain vihdoin hankittua sopivan haravan eli Fiskarsin QuikFit pikkuharavan. Sillä yltää mukavasti koko alueen haravoimaan ja pääsee kapeutensa vuoksi hyvin juurien sekaan. Muutamat voikukatkin on vielä kitkettävä, mutta muutoin it’s all done. 🙂

Nautinnollisia kesäisiä ja aurinkoisia päiviä kaikille, nyt nautitaan! <3

17 kommenttia “Terassilla: kaapelikela ja puupöllejä

 1. Minun mielestäni tuo ei ole ollenkaan mikään sekametelisoppa, vaan tosi kiva kokonaisuus, jossa vastaparit täydentävät hyvin toisiaan. 🙂 Ja tosi ihanat nuo koivupöllit! &hearts; Pitäisi itsekin hankkia kukkia parvekkeelle, jospa vaikka ensi viikolla saisi aikaiseksi. Onko tuo hortensia kovin vaativa kukkanen? Se on nimittäin niin kaunis, että sellaisen haluaisin ehdottomasti. 🙂

  1. Tiia: No niin minäkin ajattelin, että sisustuslinjan ei tartte olla niin justiinsa terassilla. 😀 Hortensia on ihana, kaunis ja komea kukka, mutta vaatii kyllä lämpimillä keleillä päivittäin vettä. Viime kesänä mulla oli ensimmäinen hortensia ja pärjäsin sen kanssa vallan mainiosti vaikken erityisen vihreä ole peukaloltani. Hortensiasta muuten näkee heti, kun se on janoinen, lehdistä tulee jännän näköset nuupahtaessaan. Sitten vaan vettä ja kukka on pian taas loistossaan. Kannattaa kokeilla! Itse ostin juuri äsken Citymarketista terassihortensian ja se on valtava! Sieltä sen sai tosi edullisesti 12 eurolla, kukkakaupoissa maksaa muutoin vähintään sen 20 euroa.

 2. Oma piha vaikka pienikin on kyllä kiva. Ja samoilla linjoilla tuon puutarhasisustamisen kanssa. Siihen on kiva tehdä ihan oma twistinsä.

 3. Näyttääpä kivalta! Tuo kaapelikela ja puupöllit tuo mun mielestä sopivaa kontrastia valkoisten muovituolien kanssa 🙂

  1. Jossu: Mä ajattelen just noin, kiva kun muutkin on samaa mieltä! 🙂

 4. Näyttää hyvältä! Ja ihan samoilla linjoilla muiden kanssa, hyvä kokonaisuus ja pihalla voi tosiaan leikitellä sisustustyylillä eri tavalla kuin sisätiloissa! <br />
  <br />
  Meidän taloyhtiön pihalta kaadettiin juuri kaksi isoa puuta, vitsit, että harmittaa kun en ehtinyt muutamaa pölliä hakemaan, ennen kuin eräs ahkera naapuri oli ehtinyt ne jo hakata polttopuiksi…

  1. Paula: Kiva, että en ole yksin ajatusteni kanssa! 😀 Nyt vaan hei tiedustelemaan, kellä olisi puupöllejä ja niitä &quot;sirottelemaan&quot; terassille!

 5. Pihalla ja terassilla saa hommat olla vähän rennommin &quot;eri paria&quot;. Ollaanhan siellä muutenkin vähän rennommin 😉 Pöllit on kivoja. Meilläkin on kesäkeittiössä pyöreitä klapeja pinossa, vaikka niillä ei kaasugrillillä varustetussa keittiössä olekaan muuta kuin koristeellinen funktio.

  1. Heidi: Näinhän se on. Kotona on vaaleampaa ja kevyempää ja terassilla tykkään kun on vähän mummolatunnelmaa. 🙂

 6. Siis kaapelikelahan on ihan justiinsa match valkeiden tuolien kanssa! Tuo kontrasti on niin poikkeuksellinen, että ympyrä sulkeutuu ja lopputuloksesta tulee täydellinen match. &hearts; &hearts;<br />
  <br />
  Nuo koivypöllit ovat upeita! Älä vaan niitä kaikkia kuori, minusta just toi koivunrunko tuo niihin sen maanläheisen ja luonnollisen kauneuden. Okei, mä oon aika puolueellinen arvostelija, koska olen aina rakastanut koivujen kauniita runkoja… Sä olet niin onnekas tuosta sun terassistasi!!

  1. Dara: Mä kovasti tykkäänkin uudesta kaapelikelapöydästä! Jotenkin kotoisampi fiilis sen kanssa kuin tuon vanhan valkoisen tylsän neliskanttisen kanssa. 😉 Ja mitä tulee pöllien kuorimiseen, niin siitä en tiiä varmaksi vielä mitään, voihan se olla etten kuori yhtäkään tai sitten kuorin vain mahdollisesti sisälle tulevan. Saa nähdä, mitä tapahtuu, kaunis kyllä on tuo koivupölli.

 7. Voi miten kaunis kaapelikela! Ihanasti vanhaa fiilistä ja rosoa. 🙂 Mutta miksi piilottelet sitä parvekkeen nurkassa, nosta ihmeessä tuolien eteen paraatipaikalle! 🙂 Ansaitsisi ehdottomasti tulla näkyviin. <br />
  Vaikka minussa ei viherpeukalon vikaa kauheasti ole niin tykkään meidän omasta pikku pihasta aivan valtavasti! Miten mahtavaa onkaan taas seurata ovatko perennat selvinneet elossa talvesta ja mitähän sieltä mullasta taas puskeekaan ylös. Myös kesäkukat tuli hankittua sattumalta melko aikaisin (tyttären luokka myi leirikoulurahaa kerätäkseen ja pakkohan sitä oli tietenkin itsekin ostaa pari amppelia), joten terassilla alkaa olla jo aika kesäinen tunnelma. Ihana aikaa tämä kevät! Mukavaa viikonloppua! 🙂

  1. Jessica: Iik, en minä sitä piilottele! Se vain sujahti sille paikalle, missä pöytä on ollut aiemminkin. 😀 Toki voisin sitä kokeilla toisellakin tavalla, en vain jotenkin ole mietteissäni kokenut sen sopivan muulla tavoin. Ehdottomasti kokeilulistalle laitan tämän, kiitos vinkistä! Olisi ihana odotella ja katsella, mitä mullasta esiin työntyykään kevään myötä, mutta kun ei oiken ole sellaista hyvää paikkaa istutella. Olen välillä miettinyt, josko heittelisi salaa tuonne marja-aroniapensaan sekaan jotain siemeniä, esim. tulppaaneja ja kattelisi seuraavana kesänä, tuleeko sinne mitään. 😉 Aurinkoista sunnuntaita!

 8. Moikka! Halusin vain kertoa että sain sun blogista kipinän ostaa bareMineralsin meikkipohjan ja peitevoiteen (tummat silmänaluset) ja oon kyllä tyytyväinen! Mikä sävy sulla on käytössä? Varmaan se vaalein kuten mullakin…Entä kuinka usein peset siveltimen? Itsellä ollut tapana pestä kerta viikkoon mutta mietin onko tarpeeksi usein. Kauanko sulla on yksi purkki käytössä kestänyt? Aurinkoista viikonloppua ja nautihan terassista ? Mä oon 12 terassivuoden jälkeen onnellinen tästä lasitetusta parvekkeesta ?

  1. Satu: Ihana kuulla, että vinkki osoittautui toimivaksi! Oma sävyni on Fair (c10) ja sen aikanaan valitsin niin, että sopii omalle punakalle iholleni. Sävy on ollut täydellinen ja tosi hyvin muutenkin toiminut. Nyt on ensimmäinen kesä edessä bareMineralsin kanssa eli pääsee testaamaan, miten pysyy tällaisella superhikoilijalla. 😉 Noin nelisen kuukautta suurin piirtein olen laskenut purkin kestävän. En tosin käytä ihan jokaisena viikon päivänä meikkipohjaa, joten silläkin kesto on hieman eri kuin sellaisella, joka päivittäin käyttää. Sivellintä pesen aivan liian harvoin, mutta kerta viikkoon se kai vähintään tulisi pestä.

 9. Oltiin tammikuussa etelässä sellaisessa hotellissa, joka oli sisustettu Ikean<br />
  kalusteilla kaikenlaisilla kummallisuuksilla. Makkarissa oli yöpöytänä kaa-<br />
  pelikela ja jotenkin ihastuin siihen. Olen samaa mieltä, että sitä hienoutta ei<br />
  kannattaisi piilotella. Laita vaikka kokeeksi tuolien eteen ja kuva blogiin.<br />
  Myös koivupöllit on makeet. <br />
  Hortensia on ihan ykkössuosikkini jo kestävyytensäkin vuoksi. Valkoinen on<br />
  vielä siitä hauska, että aluksi valkoinen, myöhemmin muuttuu tummanvihreäksi <br />
  ja syksymmällä tummanpunaiseksi eikä tarvitse muuta kuin kastella. <br />
  Mukavia terassipäiviä sinulle!

 10. Raippa: Aion nyt yleisön pyynnöstä joku kerta kokeilla, miltä pöytä näyttäisi keskemmällä terassia. Kooltaan terassi ei kuitenkaan ole kovin iso, joten olen yrittänyt jättää keskelle hieman avointa tilaa. Hortensia on kyllä kaunis kukka, minulla oli moinen jo viime kesänä. Silloin ostin vihreän ja nyt ostin vihreän, johon tulee aikanaan punaista. Mahtaa tulla kyllä komea! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *