Helppoa arkiruokaa: Broileri-riisivuoka

Nyt ei paljon helpommaksi mene arkiruoan valmistus! Tämä ruoka valmistuu näppärästi uunissa eivätkä valmistelutkaan vaadi isompaa askartelua.

broileririisivuoka_whiteandfresh_5564.jp

Broileri-riisivuoka (4:lle)

400 g broilerinfileetä

200 g risottoriisiä

tuoretta chiliä

valkosipulia

1 limen mehu

1 prk ananasta

1 tlk luomu tomaattimurskaa

1 litra luomu kasvislientä

suolaa, pippuria, kuivattua korianteria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa broilerinfileet 2-3 osaan, tai miten itse haluat ja laita ne (laakean) uunivuoan pohjalle. Lisää mukaan risottoriisi, silputtu chili ja valkosipuli, limemehu, ananas, tomaattimurska ja mausteet. Kääntele ainesosia vuoassa ja lisää kasvisliemi. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja broileri on kypsää. Jos ruoka uhkaa kuivua, voit lisätä hieman nestettä ja laskea uunin lämpötilaa. (Lähde: Fitfarm)

Oma versioni tästä ei sisällä chiliä eikä valkosipulia ja broilerinfileet leikkaan suupaloiksi. En myöskään ole välttämättä käyttänyt luomuaineksia. Kasvisliemen lisäksi olen välillä käyttänyt kanalientä. Lisäksi olen maustanut ruokaa korianterin lisäksi mango-currylla, kurkumalla ja inkiväärillä. Milloin mitenkin. En myöskään ole kertaakaan tarvinnut ruokaan kokonaista litraa nestettä vaan ehkä noin 3/4 siitä. Ruoan olen laittanut uuniin Arabian Uunikokki-vuoassa ja se on saanut olla siellä kokonaisen tunnin 45 minuutin sijasta. Hyvää on tullut joka kerta!

Irina / White & Fresh - -

2 kommenttia “Helppoa arkiruokaa: Broileri-riisivuoka

  1. Nam tää ohje tulikin tarpeeseen, meillä syödään paljon kanaa ja uudet ohjeet aina tarpeen 🙂 Kivaa keskiviikkoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *