Resepti: Nachopelti

Nachopelti aka nachomättö on herkullista. Roskaruokaa hyvällä omallatunnolla. Söin tätä ystäväni luona vuosia sitten ja ihastuin. Oli pakko saada resepti itsellekin. Sopii nautittavaksi silloin tällöin vaikkapa illanistujaisissa tai viikonloppuisin, kun ei jaksa panostaa terveellisempään.

Nachopelti (noin 4 annosta)

  • 1 pss tortillasipsejä (200 g)
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 prk juustokastiketta
  • 1 prk tacokastiketta (mild)
  • 1 prk guacamolea

Levitä tortillasipsit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista jauheliha ja levitä sipsien päälle.

Levitä tasaisesti mielesi mukaan purkit guacamolea, tacokastiketta ja juustokastiketta sipsien ja jauhelihan päälle.

Lämmitä 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia kunnes täytteet ovat sulaneet.

nachopelti nachomättö

Vinkki: Jauhelihaa ei tarvitse maustaa, sillä se saa makua kastikkeista. Lisäksi suolan lisääminen on tarpeetonta, sillä sipseissä ja kastikkeissa on suolaa. 

 

Maistuisiko sinulle nachomättö? Minulle maistuisi, mutta hitto vieköön, kun olen ainakin toistaiseksi laktoositon… ehkäpä juustokastikkeen voisi valmistaa itse? 😉

Irina / White & Fresh - -

2 kommenttia “Resepti: Nachopelti

  1. Juustokastiketta saa tehtyä helposti cheddar-sulatejuustosiivuista mikrottamalla niitä maidon kanssa. Kolme siivua juustoa ja 1 rkl maitoa on suhde. Sitten mikrotetaan vähän kerrallaan ja sekoitetaan välissä. Ehkäpä noita juustoja on olemassa laktoosittomana, en tiedä…

    1. Kiitos tästä, Vanha Jäärä! Luulen, että jatkossa on tosiaan juustokastike tehtävä itse laktoosittomasta maidosta ja laktoosittomasta juustosta. Ei näytä olevan valmista versiota laktoosittomana, ainakaan alustavien tutkimuksieni mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *