Habitare 2016 – Mikä osui ja upposi?

Keskiviikkona heti aamusta suuntasin kovasti odotetuille Habitare-messuille. Muutamaa messuosastoa odottelin erityisesti, mutta muutoin olin vain silmät ja mieli avoimina. Messuilla oli runsas määrä luonnollisuutta ja yksinkertaisuutta, mutta isossa roolissa myös tietynlainen tummanpuhuvuus ja lämmin kotoisuus. Omat suosikkini syntyivät pitkälti omista mieltymyksistäni vaikka oli toki kaikkea muutakin mukava silmäillä vaikkei omaan tyyliin sopinutkaan. Tässä omat “Osui ja upposi” kohteeni. 🙂

TAPIO ANTTILA COLLECTION

Kuten arvasin, ei tarvinnut tänäkään vuonna pettyä Tapio Anttilan Collectionin osastolla. Ennakkosuosikikseni valitsemani valkoinen Mixrack-hylly oli juuri niin ihana kuin ajattelin ja sille olisi aivan täydellinen paikka kotonani keittiön ja makuuhuoneen välisessä seinällä. En voi olla kuvittelematta, miltä se siinä näyttäisi ja mitä siihen sommittelisin. <3 Myös kahdessa alla olevassa kuvassa näkyvä sohvapöytä tai -pari sopisi kuin nakutettu olohuoneeseen korvaamaan sohvapöytänä tällä hetkellä toimivan vesihyasinttirahin. Sohvalle vielä muutama Skissi-tyyny ja Collection-viltti

whiteandfresh1807.jpg

whiteandfresh1811.jpg

whiteandfresh1817.jpg

Anttilan suunnittelema ja Puulonin valmistama JAT-KO ruokapöytä pääsi Toimittajien tusinan joukkoon eikä ihme. Näppärä keksintö, jossa pöydän ilmettä ja kokoa voi muutella pöytälevyjen avulla ja saapa pöytään myös kuumuutta kestävän pöytälevyn valkoisena tai mustana. Tähän pöytään voi tutustua tarkemmin kuvien avulla täällä.

whiteandfresh1809.jpg

Mixrack-hylly

whiteandfresh1819.jpg

Skissi-tyynyt ja Collection-viltti

MY O MY / GARAGE GARAGE

My O My oli rakentanut ihanan myyntinäyttelyn. Tuotteita oli useilta eri merkeiltä, kuten esimerkiksi Kube design, Iris Hantverk, Menu, Skandinavisk ja Tine K. Omat suosikkini olivat ehdottomasti Kube design ja Skandinavisk. Skandinaviskin kynttilöitä ihastelin jo viime viikonlopun Design Marketissa ja ihastuin aivan kuusen neulasilta tuoksuvaan Skog-kynttiläänKube Designin suosikkini olivat betoniset alustat. Eipä pöljemmältä näyttäisi myöskään tuommoinen matalammasta ja korkeammasta tuikkukiposta tehty asetelma.

whiteandfresh1794.jpg

whiteandfresh1785.jpg

whiteandfresh1790.jpg

whiteandfresh1789.jpg

whiteandfresh1783.jpg

whiteandfresh1782.jpg

SAGALAGA DESIGN

Viime vuonna Habitaressa ihastuttanut Sagalaga Design ihastutti jälleen. Tänä vuonna ihastutti eniten mustavalkoiset keittiöpyyhkeet ja upea puinen lasinalunen, johon on laserilla kuvioitu pöllöjä. Viime vuoden kuvani Sagalagan messuosastosta löydät täältä.

whiteandfresh1853.jpg

whiteandfresh1851.jpg

whiteandfresh1854.jpg

whiteandfresh1856.jpg

LOISTE LIVING

Oi ja voi! Tämä ihana yritys vei melkein jalat alta. LOISTE Living myy ekologisesti ja eettisesti valmistettuja sisustus- ja lifestyletuotteita sekä verkossa että kivijalkamyymälässään Helsingin Alppilassa. Ehdottomiksi suosikeiksi nousivat heti tanskalaista designia olevat OOhh-ruukut, jotka on valmistettu paperista ja niissä on kuminen sisäpinta, mikä tekee niistä vedenpitäviä. Myös söpöt muistivihkot ja kortit näppärillä ja osuvilla mietilauseilla miellyttivät. Suosittelen tutustumaan tähän messuosastoon, ja jos ei messuille pääse niin verkkokauppaan ainakin. 🙂

whiteandfresh1827.jpg

whiteandfresh1836.jpg

whiteandfresh1831.jpg

whiteandfresh1835.jpg

LITTLEBIT DESIGN

Tämä kuusankoskelainen perheyritys on mielenkiintoinen ja jollain tapaa erilainen uusi tuttavuus rempseydellään ja ilon kipinällä varustettuna. Koruja ja heijastimia (omat suosikkini) valmistava Littlebit Design luotsaa tuotteillaan eteenpäin sanomaa, että jokainen saa olla oma itsensä muiden mielipiteistä välittämättä, olla juuri sitä mitä on ja antaa sen näkyä. Ehdottomasti. Screw perfection!

whiteandfresh1838.jpg

whiteandfresh1839.jpg

whiteandfresh1840.jpg

VALOPILLERI

Tämä kotimainen design-valaisin Valopilleri sulatti sydämeni ensi näkemältä. Materiaalina on käytetty suupuhallettua lasia ja suomalaista koivua. Valaisimen kangasjohto on puuvillaa. Puuosat tuotetaan Espoossa, lasiosat Riihimäellä, elektroniikkakomponentit tulevat Barcelonasta ja kangasjohto Tallinnasta. Valaisin kootaan Helsingin Alppilassa. Tälle valaisimelle sanon “tahdon”!

whiteandfresh1868.jpg

Vähän jäi harmittamaan entisestään pienentyneen piensisustusosaston lisäksi, että yksi ennakkosuosikeistani eli Muotoilutoimisto Ehee joutui perumaan messuosallistumensa, mutta muutoin sanoisin, että tämän vuoden Habitaresta jäi ihan mukavasti käteen ja muutama messutuliainenkin tuli kannettua kotiin. Vielä on reilut kaksi päivää aikaa käydä tutustumassa messutarjontaan ja lämpimästi suosittelen jokaista tämän postaukseni osastoa. 🙂

 

Yhteistyössä Habitare

7 kommenttia “Habitare 2016 – Mikä osui ja upposi?

  1. Oi, mä niin tartten tuon let shit go -heijastimen! Firman nettisivuilla ei ollut ollenkaan noita heijastimia, vain koruja. Miksi, oi miksi?!

    1. Satu: Mielettömiä noi heijastimet. Odotahan, niin minä koitan selvittää asiaa. 🙂

    2. Jos en ihan väärin muista kuulleeni, niin heijastimet ovat uusinta uutta juuri messuille valmistuneita tuotteita. Ehkä siksi ei vielä ole nettiin asti kerenneet…? Aivan ihania kyllä ovat!! ♡

    3. Heidi: Jotain tällaista muistelisin itsekin, mutta laitoin kyselyä eteenpäin. 🙂

    1. Satu: Olitpa nopea! En ihan ehtinyt tulla tänne kertomaan, että nyt niitä saa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *