Osta vain tarpeellinen -kuukausi

Juuri pääsin Vinkkejä bloggaamiseen -postauksessa neuvomaan, että kaupallisia juttuja sisältävässä blogissa ei kannata kovasti tuoda esiin kaikenlaisia ostoähkyjä, -lakkoiluja yms. Satunnainen (blogissa näkyvä) ostolakko on mielestäni kuitenkin ihan ok. Välillä on mielenkiintoistakin tutkia omaa ostokäyttäytymistään. Itse en kovin usein ostolakkoja harrasta, mutta…

12.jpg

Nyt kuitenkin kävi ilmi, että huhtikuusta on tulossa taloudellisesti tiukka tai ainakin tiukahko. Pohdiskelin, että tähän vaiheeseen voisi sujauttaa pienen ostokäyttäytymistutkimuksen. Ostan vain tarpeeseen ja jätän ostamatta kaiken, mitä en ihan välttämättä tarvitse. Huhtikuun ajan kaupasta ostan vain ruoat, lääkkeet, pakolliset hygieniatuotteet ja taloustarvikkeet. Vaatteita vain, jos jokin oleellinen vaatekappale rikkoutuu tms. Poikkeuksena kuitenkin huhtikuun lopussa oleva risteily, josta olen jo suunnitellut ostavani jotain pientä. Parveketuolien istuinaluset puuttuu, joten ne ehkä, jos edullisesti löydän enkä saa niiden hankintaa siirrettyä toukokuulle. Luonnollisestikin saadut lahjat hyväksytään. 

14.jpg

Muutoin noin yleisesti ottaen olen aika tyytyväinen omaan ostokäyttäytymiseeni. Nyt huhtikuun aikana näkee vielä tarkemmin, mitä kaikkea sitä saattaisi ehkä ostaa ellei olisi erityisrajoituksia. Odotan mielenkiinnolla, tuleeko enemmän mielitekoja shoppailun suhteen vai mahdollisesti päinvastoin. 

Irina / White & Fresh - -

6 kommenttia “Osta vain tarpeellinen -kuukausi

  1. Mulla ainakin viime elokuussa tekemäni ostolakko toimi hyvänä herättäjänä ja sai miettimään omaa ostokäyttäytymistä. Sen jälkeen olen pohtinut tarkemmin ostoksiani ja mm. hetken mielijohteesta tehdyt shoppailut ovat aika lailla vähentyneet. Tekee välillä ihan hyvää pitää pieni lakko! 🙂

    1. Heidi: Muistankin sun ostolakon ja tutkimukset. 🙂 Mulla on mielijohdeostokset vähentynyt selkeästi, mutta tekee silti hyvää kysellä itseltään vielä tarkemmin, tarvitseeko kaikkea.

  2. Tämä olisi hauska toteuttaa joskus itsekin, sillä useimmat ostokseni ovat nimenomaan heräteostoja. Olen tosin saanut aika hyvin rajoitettua osteluani, sillä nykyään en pyöri kaupoissa juuri ollenkaan. Uskon kyllä, että tähän saattaa tulla kaupungin vaihdon myötä muutos, sillä pitäähän se nyt uuden kotikaupungin valikoimaa tutkailla ajan kanssa ja antaumuksella ;). Mutta yritän silti hillitä itseni myös jatkossa, ja pitää ne satunnaiset heräteostotkin siinä mielessä kurissa, etten haksahtaisi mihinkään tarpeettomaan :).

    1. Tiia: Mahtaa olla jännittävää päästä kaikkien Helsingin kauppojen äärelle! 🙂

  3. Mielenkiintoinen ihmiskoe! Voisitko raportoida täällä blogissa sen etenemistä?

    1. Millis: Voisin kyllä raportoidakin, jos vaan muistan ja ehdin hieman miettiä dokumentoimista tässä arjen ohessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *