Sokeritonta vaniljasiirappia

Sain mahdollisuuden testata suomalaisia Modon makusiirappeja ja onnekseni sopivasti terveellisempään ruokavaliooni valikoimasta löytyi sokeriton vaniljasiirappi. Pakkohan tätä oli päästä kokeilemaan ja olenkin tässä viikon aikana ehtinyt sujauttelemaan siirappia vaikka ja minne. 🙂

4.jpg

Ihan superhyvää vaniljasiirappi on, kun sitä sekoittaa mustaherukoiden joukkoon! Saavat kirpakkaat marjat hieman makeutta ja vaniljan makua.

3.jpg

7.jpg

Mustaherukat puolestaan pääsivät kyytipojiksi banaanipannareille. 

11.jpg

Välipalarahkaani myöskin kokeilin siirappia. Hieman sekä rahkan että mustaherukoiden sekaan ja kaikki sekaisin.

12.jpg

13.jpg

Modon siirapin lisäksi sain testattavaksi illy-kahvia, joka on 100% arabicaa. illy-kahvien purkit ovat kiva näköisiä eivätkä vaadi mitään erillistä säilytyspurkkia vaan menevät keittiön tasolla sellaisenaan. Tavalliselle kahville minulla on erillinen purkki, jotta ei tarvitse paketissa säilyttää. Onneksi kahvia kuluu sen verran paljon ettei aromit ehdi pahasti karkuun vaikken alkuperäisessä pakkauksessa säilökään.

14.jpg

15.jpg

illy-kahvit ovat olleet aina esprossoon päin, mutta nyt on myös tuotu markkinoille ihan suodatinjauhatukseen sopiva versio. 

21.jpg

Jauhatus on selkeästi erilainen, kahvi on paljon hienojakoisempaa kuin vaikka Juhla Mokka. 

22.jpg

Teelusikallinen vaniljasiirappia kahvin sekaan ja maitoa. Kelpaa kyllä heräillä makoisten päikkäreiden jälkeen. Enkä kyllä yhtään tykkää huonoa, että arkinen iltapäiväkahvini maistuu vaniljafrappelta 😀

17.jpg

19.jpg

Vielä täytyy kutsua kylään joku, joka juo kahvinsa mustana niin pääsee pelkän kahvin makuakin arvioimaan. Itsellähän tuo runsas maidon käyttäminen tietenkin hieman sotkee makuaisteja, mutta kyllä silti tykkäsin. Kyllä se kahvi sitten on maidonkin kanssa pahaa, jos on oikeasti pahaa. illy ei ollut pahaa ja jos en joisi niin paljon kahvia, niin saattaisin tätä ostaakin. On vaan aika tyyristä paljon tavallista suodatinkahvia juovalle. 😉

Vaniljasiirapin loppumisesta tulen kyllä olemaan pahoillani, sillä se on tosi hyvää ja sokerittomana sitä voi lisätä aina ripauksen kahvin, välipalarahkan tai vaikkapa smoothien sekaan. Pitää varmaan selvitellä mistä tätä yksityinen kuluttaja saisi.

 

Modon siirappi ja illy-kahvi saatu blogin kautta

Irina / White & Fresh - -

6 kommenttia “Sokeritonta vaniljasiirappia

    1. JonnaH.: Ja onkin hyvää! Olen pikkasen herkutellut, kun ihan arki"ruokiin" on voinut sujauttaa hieman vaniljan makua. 😀

    1. kipak: Kiitos vinkistä! Mä en heti hoksannut, että Mixtec myy yksityisille kuluttajille, mutta oli hieno huomata, että sieltä on mahdollisuus saada sitten kun tuo siirappi loppuu. 🙂 Ja tosiaan, illy-kahvi on kalliimpaa ja tällä kahvinkulutuksella tulisi aika tyyriiksi kyllä.

  1. Ostin Oulun reissulta tuollaisen "sokeria sisältävän" vaniljasiirapin ja voi hitsit se on hyvää! Ainut huono puoli on se sen sisältämä sokeri. Pitää pitääkkin silmät auki, jos jostain löytäisin tuota 🙂

    1. Mun blogin Facebook-sivulla tämän kyseisen postauksen kohdalla (jos käyt katsomassa, joutuu vähän tietty scrollaamaan ;)) oli joitain vinkkejä tämän Modon sokerittoman vaniljasiirapin ostopaikoista. Ajattelin itsekin käydä kurkistamassa, sillä omani on nyt loppu – tai ehkä puoli teelusikallista jäljellä. 😉 On ihan super hyvää, kun laittaa mustaherukoiden ja rahkan sekaan ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *