Tunnelmia IKEA kesäillasta

Torstaina nautimme kauniista kesäillasta Helsingin Allas Sea Poolin Neighbour Bistrossa, missä järjestettiin IKEA kesäilta. Illan teemana oli kestävämpi arki eli kuinka voimme jokapäiväisessä elämässämme tehdä sellaisia ratkaisuja, jotka ovat pitkällä tähtäimellä parempia maapallollemme. IKEA onkin viime vuosina keskittynyt hyvinkin vahvasti kestävämpään arkeen muun muassa tuotteidensa materiaaliratkaisuilla.

Illan aikana saimme tietoa valistuneempien valintojen tekemisestä arjessamme ja näistä meille oli kertomassa Sitran johtava asiantuntija Anu Mänty ja IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen. Suurin osa meistä oli varmasti kuullut monista kestävämmistä arjen valinnoista aiemminkin – muovin vähentämisestä, lentomatkailun vähentämisestä, ekologisemmin valmistettavan sähkön valitsemista jne. – mutta kertaushan on opintojen äiti. Itselleni kuitenkin täysin uusi juttu oli syömämme proteiinin kuormittavuus vesistöille. Ei ollut pieneen mieleenikään tullut, että proteiini, jota syön päivittäin voisi millään lailla vaikuttaa luontoon. Aina oppii uutta.

Tilaisuus oli mukavan rento tarjoten sisustusinspiraatiota sekä tärkeää tietoa. On jotenkin ihana huomata, kuinka isot globaalit yritykset ovat lähteneet mukaan kestävämmän arjen talkoisiin. Kiitos mukavasta ja inspiroivasta illasta, IKEA Suomi. 🙂

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *