Testissä Pakurikahvi

Tutustuin pakuriin muutama vuosi sitten, kun kuulin sen terveysvaikutuksista. Hankin silloin itselleni pakurijauhetta, josta valmistin kuumaa juomaa. Makuhan nyt ei alkuun makuhermoja varsinaisesti hivellyt, mutta juomaan sekoitettu hunaja helpotti tilannetta ja totuin makuun pian. Olen juonut pakurijuomaa aina silloin, kun alkaa tuntua olo kipeältä ja toistaiseksi se on auttanut. Myös flunssien aikana olen nauttinut useamman kupillisen päivän aikana lisäämään elimistön antioksidanttitasoja. 

Nyt sain testiini CocoVin pakurikahvia. Olin kyllä ennen tätä kuullut pakurikahvista, mutta en ollut oikeastaan edes ajatellut sekoittavani kahvinautintooni pakuria. Kaipa sitä jotenkin ajatteli, että kahvi kahvina ja pakuri sitten erikseen. Mietin, miltähän rakastamani kahvi maistuisi, jos siinä olisi mukana pakuria? Nyt tosiaan pääsin testaamaan tätä luomukahvia, johon on sekoitettu mukaan pakuriuutejauhetta.

pakurikahvi_whiteandfresh4856.jpg

Kahvi on luomulaatuista Hondurasin Santa Barbaran alueella viljetyä arabica-lajiketta, joka on paahdettu ja jauhettu käsityönä Tampereella. Kahvi on tummapaahtoista, joka itsessään on jo vaaleapaahtoista ystävällisempi vatsalle. Kun vielä lisätään pakuri, niin terveysvaikutukset vatsalle lisääntyvät (happamuuden neutralisointi). 

Jännitin tosiaan, maistuuko pakurikahvi kahvilta ollenkaan vai onko siinä vahva pakurimainen makuvivahde. Ensimmäinen hörppy mukista maistui hivenen erilaisemmalta kuin normaali kahvi, mutta sen jälkeen en rehellisesti sanoen erottanut minkäänlaista makueroa. Todennäköisesti ensimmäisen hörpyn makukokemuskin oli psyyken aiheuttamaa. 🙂 Pakurikahvi on nyt juotu loppuun – pakkauskoko siis vain 200 g – ja voisin juoda joskus uudelleenkin. Tosin huomioitavaa on, että juon maitoni aina kahvilla kahvini aina maidolla eli en pysty ottamaan kantaa siihen, miltä pakurikahvi maistuu mustana. Todennäköisesti kuitenkin hyvältä, sillä paha kahvi maistuu pahalta oli siinä maitoa tai ei. 🙂

pakurikahvi_whiteandfresh4855.jpg

Pakurilla on pitkä historia, meillä Suomessakin. Sotavuosina sitä on käytetty kahvin korvikkeena ja teen asemesta tikkateenä. Muualla maailmassa, kuten Siperiassa, Japanissa ja Itä-Aasiassa pakuria on käytetty rohtona, hoitamaan muun muassa juuri vatsavaivoja. Vaikka pakuria on tutkittu länsimaissa vielä varsin vähän, sen ei uskota olevan ihmiskeholle myrkyllistä. Varovainen toki aina kannattaa silti olla, esimerkiksi joidenkin lääkkeiden kanssa pakuria ei suositella käytettävän. Tällaisia lääkkeitä ovat muun muassa antibiootit. Lisäksi sanotaan, että penisilliinille allerginen voi saada pakurista oireita. Itse tosin olen penisilliinille allerginen, mutta en ole saanut siitä mitään oireita. Kannattaa siis itse testata, miten oma keho reagoi. Netistä onneksi löytyy paljon tietoa pakurista, jos aihe yhtään kiinnostaa tai arveluttaa. 

pakurikahvi_whiteandfresh4861.jpg

Oletko sinä maistanut pakurikahvia tai pelkkää pakurijuomaa? Mitä mieltä olet pakurin terveysvaikutuksista?

 

Tuote saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *