Sosiaalisia lähikontakteja vältellen

Ensimmäinen viikko sosiaalisia lähikontakteja vältellen alkaa olla ohi. Kuten edellisessä postauksessani sanoin, normaalistikin arkeni on aika simppeliä, joten radikaalia muutosta tämä kotona itsekseen oleilu ei ole tuonut tullessaan. Isoimmat muutokset ovat tulleet siitä, että ei pääse salille treenaamaan ja siitä, että riskiryhmäläisenä kaupassakäyntiä on tullut välteltyä. Ja se kyllä tuntuu vaikka ei heti uskoisikaan.

Lue myös: Kun arki supistuu

Aurinkolahti, Uutelan kanava

Alkuviikosta piipahdin vielä labrassa ja kirjastossa. Kävin myös toiselle riskiryhmäläiselle kaupassa. Torstaina sain kotiin ensimmäisen tekemäni ruokatoimituksen ja siitä lähtien en ole käynyt muualla kuin ulkona kävelemässä ja pari kertaa läheiseni oven takana ilman lähikontaktia.

Aluksi päivät kuluivat uutisia seuraten. Käytän itse pääasiassa Helsingin Sanomien sivustoa ja välillä Ilta-Sanomien ja YLE:n sivuja. Tärkeintä on mahdollisimman luotettavan uutisoinnin seuraaminen. Tosiaan luin uutisia ihan jatkuvasti ja puhuin läheisten kanssa puhelimessa pääasiassa vain koronasta. Huomasin aika pian, että pää alkaa hajota ja pinna kiristyä. Päätin, että nyt on aika hieman pakittaa ja laittaa rajoja liittyen korona-aiheeseen.

Nyt luen muutaman kerran päivässä HS:n päivittyvää artikkelia, johon on koottu koronasta juttuja ympäri maailman. Satunnaisia kokonaisia artikkeleita luen myös, jos ne kiinnostavat. Olen kertonut läheisilleni (joiden kanssa soittelen), että en pysty koko ajan puhumaan koronasta, sillä muuten ahdistus kasvaa liian suureksi. Minulla on siis ennestään ahdistuneisuushäiriö. Tähän mennessä olen selviytynyt oikein hyvin eikä ahdistuneisuus ole nostanut päätään juurikaan, mutta on hyvä pitää mielessä, että näin vakava aihe ja poikkeustila ovat aikamoinen koetinkivi psyykelle. Myös aivan terveelle psyykelle.

Aurinkolahti

Alkuviikon jälkeen tilanne on jo tasoittunut ja nyt yritän saada tätä uutta arkea muodostettua uudeksi normaaliksi. Pyrin käymään useana päivänä viikossa ulkona kävelyllä ja yhtenä tai kahtena päivässä viikossa tekemään jonkinlaisen lihaskuntotreenin kotona. Haluaisin myös saada tehtyä hieman Yin-joogaa. Yritän kuitenkin olla stressaamatta tästä kaikesta ja antaa itselleni armoa. Tiedän olevani ihminen, joka saa paremmin aikaan kuntosalilla tai joogatunnilla. Jos en nyt sitten saa siirrettyä niitä asioita kotiin, niin ei haittaa. Tämä on poikkeuksellinen tilanne, joka ei kestä ikuisuutta vaikkakin useamman kuukauden. Meillä kaikilla on varmasti haasteena saada tämä uusi arki toimimaan rutiinilla, sillä olemme pitkän ajan takaa tottuneet toisenlaiseen arkeen. Päivä kerrallaan asiat tuntuu tutummalta ja opimme toimimaan.

Aurinkolahti

Yrittäkää kiltit kuitenkin toimia annettujen suositusten ja ohjeiden mukaisesti. Välttäkää sosiaalisia lähikontakteja, älkää kokoontuko porukalla minnekään, pitäkää kaupoissa ja muualla turvavälejä. Minä riskiryhmäläisenä yritän parhaani väistellä muita, mutta tarvitsen siihen myös teidän apua. 🙂

Jaksamista kaikille, voikaa hyvin ja muistakaa ulkoilla!

P.S. Touhujani voi seurata myös Instagramissa, jossa myös mahdollisesti stoorien puolelle laitan välillä jotain sisältöä:

–> @soderholmirina

Komplett Bank

Mainos alkaa

Mainos päättyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *