Vaakakapina – Ihmisyyden ja hyvinvoinnin puolesta!

Haluan laihtua. Haluan näyttää kauniilta. Paremmalta. Ehkä kiinnostaisin toisia ihmisiä enemmän, jos vartaloni olisi solakampi ja ihoni hehkeämpi. Haluan voida paremmin. Jaksaa enemmän. 

Enemmän, kauniimpi, laihempi, parempi, solakampi, hehkeämpi. Siinä on kasa sanoja, jotka kielivät siitä, että nyt ei ole hyvä. Mutta onko myöhemminkään? Tulee uusia sanoja, uusia haluja. Kun on laihtunut, haluaa paremman malliset pohkeet. Ei niitä tätimallisia muodottomia tolppajalkoja. Kun on laihtunut, haluaa kauniimman ihon. Kun on laihtunut ja jaksaa liikkua aiempaa enemmän, haluaa yhtäkkiä jaksaa vielä vähän lisää. Yhteiskunnan normeja muodostavat ne, jotka jaksavat suorittaa. 

Tiesittekö, että viikottain tai päivittäin syyllisyyttä syömisestä kokee 42 % naisista? Tai että naisista 84 % ei ole tyytyväinen painoonsa?** Tämä ei muuten ole ylipainoisten ja lihavien ongelma vaan myös monien niistä, jotka ovat normaalipainoisia. Vaakalukema ei todellakaan korreloi oman kehonkuvan kanssa. Ei ole sanottu, että normaalipainoinen henkilö olisi sinut oman kehonkuvansa kanssa.

vaakakapina

Vaakakapina on täällä, jotta hyväksyisimme itsemme sellaisina kuin olemme. Hyväksyisimme itsemme ja toisemme vaakalukemaan katsomatta. Vaakakapina kehottaa heittämään vaa’at pois, lopettaa laihduttamisen ja aloittaa elämisen. Tarkoitus ei silti ole sanoa, että on järkevää ja hyvä olla lihava sekä jäädä sohvalle pullaa mutustamaan. Vaakakapinan tarkoitus on ymmärtää, että hyvinvointi ja siihen tähtäävät ratkaisut lähtisivät liikkeelle jostain muusta kuin vaakalukemasta tai siitä, millainen meidän pitäisi ympäristön mielestä olla. 

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202017-01-10%20ke

Kuvat: Vaakakapina

Vaakakapinaa luotsaa eteenpäin toimittaja Jenny Lehtinen. Mukaansa hän on saanut rautaisen ammattilaisten tiimin. Ravintopuolesta vastaa ravitsemusasiantuntija Patrik Borg, psykologina mukana on Satu Lähteenkorva ja liikunta-asiantuntijana Timo Haikarainen. Tämän tiimin avulla Vaakakapina kutsuu meidät kaikki – koosta riippumatta – armollisempaan elämänmuutokseen! Minä olen mukana. Oletko sinäkin?

Unohda painoindeksi – mittaa tästä hyvinvointi-indeksisi!

 

Lähde mukaan Vaakakapinaan!

–> Vaakakapinan nettisivut

–> Vaakakapina Facebookissa

–> Jenny ja läskimyytinmurtajat -Facebook-ryhmä

 

** Vaakakapinan Taloustutkimus Oy:llä marras-joulukuussa 2016 teettämän taustakyselyn mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *