Palatakseni pakkaskenkäpohdintoihin…

Kuomat eivät vain ota jättääkseen minua ja mieltäni rauhaan. Pohdiskelin tuossa hetki sitten talvikenkäasiaa, kun iski kovat pakkaset ja tarvitsi laittaa lämmintä jalkoihin. Kuten sanottu, minulla on Uggit, jotka pitävät jalat todella lämpiminä. Ongelma löytyy kuitenkin kenkien synteettistä materiaalia olevista pohjista, sillä ne ovat tietynlaisella talvikelillä varsin liukkaat. Siinähän sitten yrität pitää samaan aikaan jalat lämpiminä ja luut ehjinä. 😉 Uggeilla pysyy pystyssä mainiosti, kun luminen tienpinta ei ole täysin sileäksi aurattu. Olenkin yrittänyt ulkoillessa kävellä tien reunoja pitkin, sillä silloin alla on hieman auraamatonta pintaa.

kuomatpallas.jpg

Pallas

Sovitin siis pari viikkoa sitten Anttilassa kuoman Pallas-saappaita ja voi vitsi, miten hyvät olivatkaan. Lesti oli hyvä, villasukka mahtui mukaan ja saappaan karvavuori pitää varmasti varpaat lämpiminä. Ainoa, mikä hieman arvelutti oli kengän ulkonäkö. Pallas on aavistuksen suipon näköinen, kun taas pyörempi kärki miellyttää minua enemmän. Kävin katsomassa eri saapasmalleja Kuomiokosken sivuilla ja sieltä onneksi löytyi myös pyöreäkärkisempiä malleja, kuten Universal ja Universal Pro.  Lasten kuoma-saappaat ovat myös kivan näköiset, mutta voisi olla järkevämpää hankkia aikuisten saappaat, sillä lasten saappaissa lesti on erityisesti lasten jaloille suunniteltu eikä siten ehkä vastaa aikuisen jalan tarpeita.

 kuomat.jpg

Universal Pro ja Universal

 

Onko teillä kokemusta kuomista?

 

Kuvat: Kuomiokoski Oy

Irina / White & Fresh - -

14 kommenttia “Palatakseni pakkaskenkäpohdintoihin…

 1. Kuomat olleet käytössä jo monta vuotta. Ovat kyllä lämpimät ja pohja on pitävä. Kymmenen asteen pakkasessa lasten kanssa leikkipuistossa ihan riittävän lämpimät, mutta kylmemmässä vielä villasukat alle niin johan tarkenee. Ulkonäöllisesti ei nyt mitkään kaupunkikengät, mutta eiköhän näillä pakkasilla lämpimyys mene edelle. Kotimaiset ja edulliset! Helppo laittaa jalkaan – ei vetoketjuja tai nauhoja. Pitkät housut saappaan sisälle tai päälle.

  1. anonyymi: Iän myötä kynnys käyttää ei-niin-katu-uskottavia kenkiä madaltuu, kun lämpö ja mukavuus nousevat kriteereissä yli muiden. 😉 Kuomat vaikuttaa nyt kaikin puolin talviulkoilukengiltä, jotka voisin ostaa viimeistään ensi talveksi.

 2. Meillä molemmat lapset (koululaisia) haluavat aina vaan kuomia edelleenkin pakkaskengiksi. Minä niin toivoisin, että kuomista tulis hitti ja pysyvä muotituote!!! 🙂 On kuulemma tosi lämpimät ja kivat jalassa. <br />
  <br />
  Joskushan sitä ei ilennyt liikkua ainakaan missään retkirepussa kaupungilla (kuten kånken) eikä oikein ajella jopollakaan, saati kääntää farkkujen lahkeita päällepäin, (jos oli liian pitkät lahkeet) ja nyt nuo kaikki on niin trendikästä. 🙂 Hih.<br />
  <br />
  Kivaa pakkaspäivää. 🙂

  1. Soili: Onneksi nyt kaikki hieman omituinen on muodostunut muodikkaaksi, esim. pipot. Mun nuoruudessa teini-ikäisten päässä ei paljon pipoja nähty. Nyt pipo on ihan ehdoton. 😉

  1. JonnaH.: Olen kuullut, että huopikkaat olisivat tosi lämpimät! Noissa sun mainitsemissa kengissä vaikuttaa olevan hyvä pohja, omien mielikuvien mukaan pohjat ovat olleet ainakin mun nuoruudessa sellaisia ohuita ja sileitä. Olisi kiva joskus kokeilla huopikkaita, mutta jos niin päädyn tekemään, en ehkä tuota mallia, sillä pidän enemmän pyöreästä yksinkertaisesta kärjestä. Mutta hei, jos päädyt nuo ensi talvena hankkimaan niin mielelläni kuulisin, ovatko lämpimät ja muutenkin millaiset ovat käytännössä! 🙂

 3. Mulla on ollut useammat kuomat, pidetty on niin kauan, että pohja murenee 🙂 . Itse ostin edelliset lastenosastolta siksi, että niiden lesti on leveämpi ja kärki pyöreämpi kuin aikuisten mallin. Lisäksi lasten kuomia saa tarjouksesta puolet halvemmalla:) .

  1. Minna: Lasten kuomat on kivan näköiset, voisin itsekin kokeilla! Ehkä jos muutkin aikuiset ovat lasten mallia käyttäneet, niin voisi kuvitella sen sopivan aikuiselle jalalle. 🙂 Ja jos nyt ei lasten kuomia ole tarjolla, niin sitten voisin miettiä tuota Universal-mallia.

 4. Minulla itsellä Kuomat käytössä, luonnollisesti aikuisten talvimalli. Asun pohjoisessa ja nytkin pakkanen on kolmenkympin korvilla mutta eipähän palele varpaita. Aivan parhaat talvikengät.Suosittelen!

  1. Jaana: Kiitos paljon suosituksesta, vaikuttaa todella siltä, että kuomat kannattaa hankkia! 🙂

  1. susu: Olenkin hieman katsellut noita lenkkarimalleja myös, olisivat varmaan hyvät syys- ja kevätkeleihin ulkoilulenkille. Varrelliset voisivat olla paremmat, mutta yleensä tietyn mittaiset varret alkavat omaa nilkkaani kalvamaan ja painamaan. 🙂

 5. Itselläni on pakkaspäivien pihakenkinä crocssin talvisaappaat. On lämpimät, mahtuu villasukat ja ihan kauniitkin.

  1. Jojo: Ennen kuomien sovittamista haaveilin juurikin crocseista, semmosista duck bootseista. Ne, jotka haluaisin on vaan niin pirhanan kalliit ja en tosiaan ole kunnolla sovittanut moisia. Pitäisi ehkä jossain vaiheessa tutustua niihinkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *