Säilytysratkaisu peilikaappiin!

Löysin juuri sopivan säilytysratkaisun kodin pienille tavaroille, kun Miia esitteli blogissaan RoyalDesign.fi -verkkokaupasta ostamiaan Koziolin Bottichelli xs-kokoisia muovivateja. Tilasin itse kaksi samanlaista ja tiesin heti, että ainakin toinen tulisi kylpyhuoneen peilikaappiin. 

whiteandfresh0637.jpg

whiteandfresh0642.jpg

Olen säilyttänyt meikkejäni peilikaapissa pienessä meikkipussissa, mutta olen kaivannut toisenlaista säilytystapaa. Tämä pieni muovinen Koziolin Bottichelli xs -säilytysastia on juuri sopivan kokoinen pienelle meikkiarsenaalilleni ja mahtuu täydellisesti peilikaapin kapealle hyllylle. Koska minulla ei ole useita erilaisia siveltimiä, meikkikyniä, tuubeja ja putiloita on tämä vati suhteellisen täydellinen valinta. Toinen vati etsii vielä sijoituspaikkaansa, mutta eiköhän sillekin löydy pian käyttöä, sillä kaikenlaista tilpehööriä kodista löytyy. Yksi harkinnassa oleva idea olisi laittaa vati yöpöydälle säilömään käsirasvaa, huulirasvaa yms.

Tässä myös samalla hieman kylpyhuoneen säilytystä eli peilikaapissa olevia juttuja. Vähän on nämä peilikaapit vanhanaikaisia ja jonkin verran epäkäytännöllisiäkin, mutta toisaalta lavuaarin ääressä touhutessa tarvittavat jutut on käden ulottuvilla. Välillä haaveilen avohyllystä ja välillä olen tyytyväinen siitä, että purnukkasekamelskan saa ovien taakse piiloon. Erityisesti kaipailen moderneimmissa kylpyhuoneissa olevia allaskaappeja, joissa on laatikostot, mutta hieman tätä toteutumatonta haavetta helpottaa tähän uuteen kotiin ostamani laatikosto, joka on jo pikaisesti näkynyt parissa aiemmassa uutta kotia koskevassa postauksessa. Jossain vaiheessa myöhemmin esittelen varmastikin myös sen sisältöä.

whiteandfresh0639.jpg

Muutamia säilytysratkaisuja vielä etsin peilikaappiin, mutta olen jo tosi tyytyväinen, kun sain meikit rähjääntyneestä ja likaantuneesta pussukasta tuohon yksinkertaiseen ja simppeliin katseenkestävään astiaan. On muuten puhdistuskin helppoa!

Mitä ajatuksia teillä on peilikaapeista, onko ne in vai out ja jos sellaisia on, millaisia säilytysratkaisuja olette peilikaappeihinne keksineet? 🙂

12 kommenttia “Säilytysratkaisu peilikaappiin!

 1. Todellakin in! Haluaisin pelkän peilin, mutta silloin ei voisi peilata hiuksia takaapäin. 🙂 Mä olen kova vääntämään kampauksia ja tarvitsen nähdä hiukset myös takaapäin samalla, kun laittaa niitä pinneillä jne. Silloin ei riitä enää käsiä irtopeilejä pitelemään. Mulla on aika lailla peilikaapissa pelkkiä pulloja purtiloita, jotka seisoo itekseen pystyssä. Meikkejä ja pienempää sälää säilytän vessan tason päällä isossa hatturasiassa omissa pienemmissä koreissa :)<br />
  <br />
  Nuo Bottichellit on tosi hyviä! Mulla on kolme eri kokoa piharuukkuina kesäkasveille. Nyt ne tosin majailee varastossa. Pienempi purkki koukulla voisi todellakin olla avuksi suihkun puolella.

  1. Heidi: Peilikaapin ovet on kyllä näppärät, kun niillä saa peilattua takaakin! Minä tosin vältän sitä aika paljon, sillä en halua katsoa takaraivoani, jolla hiukset ovat niin ohuet, että päänahka kuultaa läpi. 😉 Mä säilytän peilikaapissa pääasiassa jokapäiväisiä ja -viikkoisia käyttötuotteita, muut harvemmin käytettävät pyrin pitämään piilossa laatikossa.

 2. No peilikaapin voi vaihtaa vai mitä? Ikeassa on kivoja ja ihan edullisia peilikaappeja!

  1. takkuliini: Juu, voihan se vaihtaa, mutta ei ensimmäisenä tuu mieleen, kun asuu vuokra-asunnossa. Ehkä jos jossain vaiheessa rahat ja rahkeet riittää voisin katsella Ikean valikoimaa ja tarkastaa, millainen projekti nykyisen peilikaapin irroittaminen ja korvaaminen toisella olisi. 🙂

  2. Jos peilkaappiisi kuuluu se valo siellä ylhäällä tarvitset sähkömiehen sen irroittamiseen.<br />
   Meillä oli samantyylinen ja kylppäri rempan yhteydessä poistettiin peilikaappi. Tilalle laitettiin valopeili, siinä on tosi kaunis valo, Valitsimme pyöreän peilin. Ledvalo on nauhana ja antaa pehmeän mutta tarpeeksi valaisevan valon. <br />
   Se, että asuu vuokralla on sinänsä harmillista että näitä vaihtoja ei ole helppo toteuttaa. Paitsi jos vuokranantaja mahdollistaa sen.

  3. ano: Niinpä tietenkin, ihan loogista, kun tarkemmin ajattelee. No, eiköhän sitä pärjää tuon peilikaapin kanssa. Ja jos alkaa kiukuttaa, niin ainahan vuokranantajalta voi kysäistä, saako vaihtaa. 🙂

 3. Näppärä laatikko, noilla voisi olla itsellenikin käyttöä. Saa jaoteltua hyvin tavaraa. Mutta tiesitkö, että meikkejä ei saisi missään nimessä säilyttää kylppärissä. Kosteuden- ja lämpötilanvaihtelut eivät ole hyväksi niille. Jos on erikseen sellainen wc missä ei käydä suihkussa niin se on ok. 😉

  1. JonnaH.: Tiesin kyllä, että meikkejä ei pitäisi kosteassa tilassa säilyttää, mutta aina kuitenkin olen säilyttänyt. Tosin oma kokoelmani pitää sisällään vain puuterin, poskipunan ja ripsarin, joten kovin suurta menetystä ei tule, jos jotain käy. Ja kiertokin on aika nopea, kun ei ole montaa tuotetta. 😉

  2. Hah joo, vahinko ei ole kovin suuri. Kateellinen muuten sun siististä peilikaapista, mulla on aina liikaa tavaraa siellä, johtuu tietenkin siitä, että mies ryövää puolen kaappia. 😉

  3. JonnaH.: Mulla on tosiaan etuna se, että ei ole muiden tuotteita, jolloin omat saavat olla omassa ylhäisessä yksinäisyydessään ja tilaa on. 😉

 4. Minulla on peilikaappien suhteen vähän ristiriitaiset tunteet: toisaalta tykkään, kun purnukat saa ovien taakse piiloon ja pystyy peilailemaan pyös takaapäin, kuten Heidi tuolla mainitsikin, mutta toisaalta haluaisin kylppäriin mahdollisimman simppelin ja pelkistetyn ilmeen, jolloin pelkkä peili altaan yläpuolella olisi mielekkäämpi vaihtoehto. Koska vuokra-asuntoon ei itse halua alkaa mitään muutoksia tekemään, niin tällä hetkellä eletään peilikaapin kanssa. Mutta ehkä joskus, jos tulee mahdollisuus päästä toteuttamaan oman unelmien asunnon ratkaisuja, peilikaappi jää pois, ja sen tilalta löytyy joku kaunis peili ja valaisin :).<br />
  <br />
  Kiva postausidea muuten valottaa tuota peilikaapin sisältöä – saako lainata omaankin blogiin? 🙂

  1. Tiia: Aika pitkälti meillä vaikuttaisi olevan samanlaiset ajatukset peilikaapin suhteen. Ja hei, ehdottomasti saa lainata postausideaa, ei onneksi ole mikään oma uniikki idea. 😉 Mielellään myös näkisin muidenkin peilikaappeja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *