Vihersmoothie

Pitäisi ehdottomasti kunnostautua kaikenlaisten vihreiden juttujen tuomisessa päivittäiseen ruokavalioon. Ruokailun yhteydessä siihen en oikein yletä, lautaselle kun pääasiassa eksyy vain salaattia, kurkkua ja tomaattia. Viime keväänä ja kesänä aika hyvin tuli syötyä vihanneksia ja kasviksia, mutta alkuvuodesta takaisin ruotuun pääseminen ei vielä ole yltänyt samalle tasolle. Toki sen kurkun, salaatin ja tomaatinkin syöminen on parempi kuin ei mitään ja moni ei tee edes sitä. 

Viime aikoina olen joitain kertoja surrauttanut itselleni smoothien ja olen pyrkinyt laittamaan mukaan edes jotain vihreää; salaattia tai lehtikaalta.

whiteandfresh5.jpg

whiteandfresh.jpg

Salaatin ja kurkun lisäksi sekaan voi heittää varsiselleriä ja makeutta tuomaan banaania.

whiteandfresh8.jpg

Mantelia ja basilikaa

whiteandfresh1.jpg

Kurpitsansiemeniä

whiteandfresh3.jpg

Jos vihreän ja kasvisten lisääminen tuntuu itselle vieraalta ja kenties ehkä hieman ahdistavaltakin, kannattaa edetä pienin askelin. Kliseisesti vaikkapa porkkana päivässä tai laittaa juurikin smoothien sekaan salaattia. Esimerkiksi mustikoista ja rahkasta tehdyn smoothien joukossa ei paljon salaatti maistu. 

Minä suuntaan tästä labraan kilpparikokeisiin ja reissuun yhdistän mukavan reippaan lenkin raikkaassa kevätsäässä. Aurinkoista torstaita! 🙂

6 kommenttia “Vihersmoothie

  1. Olen niin nössö, etten ole vielä kertaakaan uskaltanut maistaa vihersmoothieta :). Ehkä voisi edetä tosiaankin pienin askelin, ja kokeilla pikku hiljaa miltä erilaiset raaka-aineet maistuvat. Juuri tajusin, etten ole pitkään aikaa tehnyt ylipäänsä mitään smoothieta! Pitää siis laittaa blenderi surraamaan :).

    1. Tiia: Laitan jossain vaiheessa simppelin reseptin jakoon, kun teen postauksen uudesta smoothiesurruttimestani. Siinä on aika kiva tapa saada hieman vihreää mukaan smoothieen ilman, että maistuu vahvasti. Mut noin yleisesti suosittelen mustikkasmoothieta, jonka mukaan laittaa vähän vihreää… hyvin peittyy maku 🙂

  2. Täällä ilmoittautuu yksi arka näiden vihreiden kanssa. Olet oikeassa kannattaa aloittaa pienin askelin, että makuun tottuu ja lisätä juurikin jotain makeaa, kuten banaania tai mangoa sekaan.

    1. JonnaH.: Mustikka on myös hyvä peittämään vihreän makua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *