Perjantain ruokakauppakassi

Voisi välillä kurkistaa, millaisia ruoka-aineksia sieltä kaupasta nykyään kotiin kantautuu. Syön edelleen terveellisesti ja satunnaisesti vähän herkuttelua.

2.jpg

Salaattia, pinaattia ja omenoita. Pinaatti on itselleni tuoreena täysin tuntematon. Itse asiassa kokemusta pinaatista on vain pinaattikeitossa. 😀 On siis jo aikakin kokeilla, mitä tolla oikein voi tehdä. Sopisi varmasti ainakin smoothieen?

4.jpg

Marjoja, marjoja ja marjoja. Harmittaa, että tuoreet marjat ovat aika kalliita eikä loppujen lopuksi pakasteetkaan ihan kaikkein edullisemmasta päästä ole. Ennen söin päivässä sen 100 g, mutta nykyään menee helposti jo tuplasti. Pensasmustikoista kyllä haaveilen… ja makeista kotimaisista mansikoista. <3

5.jpg

Raejuustoa ja pitkästä aikaa lohta. Namskis! Tuossa on noin kilo eli about kymmenelle aterialle riittää. 🙂

7.jpg

Mehukeittoa, maitoa ja varsiselleriä. Käytän yleensä Lidlin Metsämarjakeittoa, mutta nyt halusin pitkästä aikaa vaihtelua ja ajattelin kokeilla näitä uusia makuja. Varsiselleri on myös aivan uusi juttu keittiössäni ja ruokavaliossa. Sitäkin olen kuullut joidenkin laittavan vihersmoothieen, joten pakkohan se oli kokeilla. 🙂

1.jpg

Nämä ruukkusorathan eivät tietenkään ole syötäväksi (yllättyikö joku? ;)) vaan ovat tulossa “salaojitukseksi” kun siirrän aivan j ä r j e t t ö mä s t i kasvaneet kirsikkatomaatin taimet isompiin astioihin.

Ja lopuksi vielä mielestäni jotain hellyyttävää: Varpio Puutarhan tomaatteja, jotka on käsin valikoitu ja pakattu herttaiseen paperipussiin. Tässä pakkauksessa on 400 g eli vain muutama tomaatti, mutta tarjolla oli myös irtotomaatteja. 

6.jpg

Jo aiemmin viikolla bongasin Prismasta samalla tavalla käsin valikoituja ja pussitettuja Varpion kurkkuja ja koska kilohinta ei hivellyt taivaita (alle 2 €), niin ostinpa pari. Tykkään kovasti tällaisesta lähiruokamahdollisuudesta noinkin isossa marketissa ja plussaa siitä, että tällaiselle lähes rahattomallekin hinnat ovat suhteellisen kohtuullisia. Voi tukea kotimaista. 🙂 Tykkään myös siitä, että ulkonäköön (pakkauksiin yms.) on panostettu.

 

EDIT: Oli siellä kauppakassissa myös banaaneja ja avokadoja, mutta kuva meni blogiin siirrettäessä puoliksi siniseksi jostain syystä, joten jäi nyt tästä pois.

 

Irina / White & Fresh - -

4 kommenttia “Perjantain ruokakauppakassi

 1. Hyvältä näyttää! <br />
  <br />
  Marjat on kyllä harmillisen kalliita 🙁 Söisin mielelläni enemmän mustikkaa, mansikkaa ja vadelmaa eikä aina vaan mustaherukkaa, mutta ei raaski ostaa. Varsinkaan kun mustaherukka on vitamiinirikkaampi verrattuna muihin… Tänä kesänä aion kerätä marjat itse pakkaseen!<br />
  <br />
  Pinaatti on hyvä ja mieto lisä smoothien joukkoon. Toivottavasti sulla on tehokas blenderi, koska muuten selleristä jää ikäviä klönttejä :S Mä oon mehukkaat varret syöny ihan sellaisenaan, tai sitten jossain padassa esim. linssien ja porkkanoiden kanssa. Selleri on hyvä mauste!

  1. Rebecca R: Mullakin on ollut ajatuksena, että tänä kesänä keräisin mustikkaa omaan pakastimeen. 🙂 Aika paljon saa kerätä kyllä, että saa riittämään useampaan annokseen. Sen 100 g kun menee about yhteen annokseen.<br />
   <br />
   Kiitos tuosta sellerivinkistä! Mä koitan pilkkoa sen vaikka mahdollisimman pieneksi, jos säästyisin ikäviltä klönteiltä. Pitää vaan ensin keksiä, mitä sellerin kavereiksi. 🙂

 2. Mä en voi enää elää ilman jokapäiväisiä marjoja! Oon allerginen melkein kaikille hedelmille, mutta marjat käyvät kaikki. Ostan marjoja siis tosi paljon ja eniten hatuttaa hinta. En silti jätä niitä ostamatta, sillä olen ajatellut, että kun ruokavalioni on muutenkin jo niin rajoittunut erilaisten ruoka- ja vilja-allergian takia, niin sitten syön hyvällä omalla tunnolla niitä mitä voin syödä 🙂 Olen nyt pari viikkoa syönyt oikeastaan pelkästään aamiaiseksi ja lounaaksi pensasmustikoita ja turkkilaista jogurttia – voisin syödä sitä koko ajan, niin hitsin hyvää! 🙂 Ne mustikat on kyllä suolaisen hintaisia; 5 euroa / puoli litraa, autch! Syön myös pakastemarjoista puolukkaa, mustaherukkaa ja muitakin smoothien seassa. Tänä kesänä käyn kyllä itse poimimassa marjani pakkaseen!! Tai vähintään ostan niitä tuoreena pakkaseen, tulee halvemmaksi niin kuin ostaa niitä talvella kaupan pakastealtaasta 🙂

  1. Blondi: Sun tilanteessa varmaan onkin fiksua pitää marjat tiukasti ruokavaliossa ja satsata niihin vähän rahaa. :)<br />
   <br />
   Pensasmustikat ja rahka, niiiiiin hyvää. &hearts; Mullakin on suunnitelmassa käydä marjastamassa ainakin mustikoita, olisi yks paikka tiedossakin. Puolukkaa en kotiin olekaan ostanut, en tiedä mihin sitä tyrkkäisi. Ehkä smoothie voisi olla hyvä, banaania vaikka mukaan tuomaan makeutta. Mustaherukoita syön ihan vaan rahkan ja lesitiinin kanssa. Noi Polariksen mustikat on nyt jonkin aikaa olleet Prismassa 3,99 ja siksi oonkin ostanut. Rainbown mustikat on muistaakseni 1,79 / 200 g. Mustaherukat on halvimpia, 1,09 / 200 g.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *