Minttu vesilasissa

Ostin kaupasta mintun. Kyselin vähän vinkkejä, olisko jotain keinoa, millä sen saisi kestämään useamman päivän, jotta ei tarvitsisi käyttää koko rohtoa kerrallaan. Sain kaveriltani vinkin laittaa minttu omassa purkissaan vesilasiin. Riittää, että pitää huolen siitä, että lasissa on aina vettä. 

IMG_1148.jpg

IMG_1158.jpg

IMG_1157.jpg

On se tuossa nyt pari päivää jaksellut hyvin. Hieman laitoin juuttinarua ympärille, jotta pysyisi paremmin kasassa. Seuraavaksi ajattelin kokeilla istuttaa mintun (tai miksei jonkun muunkin yrtin) suoraan multaan. Tällaisia juttuja on kiva kokeilla ja varsinkin, jos sattuu vielä onnistumaan. 🙂

 

10 kommenttia “Minttu vesilasissa

 1. Meilläkin pysynyt kaupan yrtit elossa (ja kasvattaneet uusia lehtiä revittyjen tilalle) ihan nököttämällä ruukuissa, joissa koko ajan hieman vettä pohjalla 🙂

  1. Elina: Revitkö vaan lehtiä mintusta vai napsitko pätkiä varsineen? Mä en oikein tiedä, kumpi on parempi tai oikea tapa, mutta nyt oon pari kertaa napannut saksilla varren yläosasta vaan naps. 🙂

 2. Kivalta näyttää tossa lasissa. Viimevuotinen minttu istutin ulos ja silmät meinas lähteä päästä kun kävin katsomassa kasvimaata- siellä. Sinne se oli juurtunut hyvin ja oli kasvanut ja laajentunut koko kasvi että huh huh. Tänä vuonna sitten minttua löytyy tuoreena, ja kuivattuna. Joka ruuassa…?

  1. Hemma hos Ingeborg: Mä voisin kokeilla myös istuttaa yhden ruukkuun. 🙂 Pitää samalla opetella käyttämään minttua myös laajemmin: nyt osaan käyttää sitä lisänä smoothiessa ja vanha tuttu tapa on pistää teen sekaan hautumaan. Rakastan marokkolaista minttuteetä. ♥

  2. Johkis: Heh, useampi on tuota mojitoa ehdotellutkin, mutta en innostu oikein alkoholipitoisista "herkuista" 😀

  1. Rebecca R: Mäkin ajattelin ensin, jos olisin laittanut Muumimukiin tms., mutta sitten veden loppumisen havaitseminen olisi ollut hankalampaa. 🙂

 3. Hmmmm… Mitähän vehnänoras tuohon sanoisi… Mahtaisko kasvaa sitä mukaa kun katit sitä syövät?! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *