Pienisuuri ilo

Orkideani on ollut jo tovin kukaton, kuin alaston. Alla olevassa kuvassa vielä yksi kukkanen sinnitteli.

IMAG5385.jpg

Uppokastelen orkidean noin kerran viikossa, joskus kasteluväli on reilun viikonkin. En ole käyttänyt mitään orkidearavinteita, vaan ihan vaan haaleaan veteen upottanut noin tunniksi. Tänään ensimmäisen kerran lorautin hieman ravinnetta kasteluveteen.

Muutama päivä sitten huomasin jotain uutta, nupun! <3

IMAG6477.jpg

IMAG6475.jpg

Olen tykännyt orkideastani kukattomanakin, ihanan yksinkertainen niin, mutta kyllä vaan sitä iloitsee, kun uutta kukkaa pukkaa. 🙂

Äsken otin pienet hiet pintaan Figure Twisterillä ja nyt pitäisi pieniä kotihommia saada tehtyä. Pitäisi esimerkiksi pestä hiekkaa ja järjestellä ja arkistoida papereita. Jaksaiskohan sitä mitenkään… 😉 

Kivaa iltaa!

 

Irina / White & Fresh - -

15 kommenttia “Pienisuuri ilo

 1. whhhhaaaaattt??? Good job girl 🙂 <br />
  <br />
  Mä aina luovutan, kun viimeinen kukka putoaa !!

  1. Love: Mun mielestä orkidea on kaunis alastomanakin, siksi olen malttanut sen säilyttää ja koska haluan tietää, miten pärjään niinkin haasteellisen kukan kuin orkidean kanssa, olen päättänyt hoitaa sitä huolella. 🙂

 2. On nuo vaan ihmeellisiä kasveja!! Itselläni ei niiden kasvattamiseen riittäisi kärsivällisyys, mutta kauniita ne on katsella!!!

  1. Ruut: Mä haluan nähdä, miten pärjään haasteellisen orkidean kanssa, se kun on aika hankala hoitaa monenkin mielestä. Ja kovin herkkä esimerkiksi loukkaantumaan, jos sitä siirtelee paikasta toiseen. Luovutan vasta, jos on ihan pakko 😉

 3. No voi perskules, juuri tänään heitin oman orkideani mäkeen, kun ajattelin, ettei siihen uusia kukkia kasva. Sain kasvin lahjaksi ja kastelin sitä aivan kuten sinäkin, uppokastelu n. 1 ajan kerran viikkoon. Pikku hiljaa kaikki kukat karisi pois ja kun tarpeeksi pitkään katsoin sitä kukattomana luovuin toivosta. Voi hitsi, kun olisi malttanut säästää kukkaa vähän pidempää, niin olisin voinut testata siihen tuota ravinnetta. 🙂

  1. Jen: Orkidean hoitaminen vaatii todella kärsivällisyyttä. Voi hyvin mennä jopa vuosi, ettei se kuki uudelleen. On toki orkideoita, jotka eivät enää kuki ollenkaan, luulisin. Mutta toi mun nuppu tuli tuohon ihan ilman ravinteita. 😀 Oon aika iloinen!<br />
   <br />
   Seuraavan orkidean kanssa oot sitten kärsivällisempi. &hearts; 🙂

  2. Dara: Kiitos kiitos &hearts; Saa nähdä, mitä tuosta nupusta tulee ja jääkö se ainoaksi pitkään aikaan. 🙂

 4. Jummi sun käsivällisyyttäsi!! Minä ilmoittaudun myöskin hätähousujen porukkaan, juuri heihin, jotka heittävät tuon kauniin kasvin pois heti ensimmäisten kukintojen nuupahdettua. Todella nopeeta toimintaa tuo uusi nuppu, olen joskus ollut lukevinani että siihen uuteen kukkaan voi mennä öö, vuosikin? En ole sitten jäänyt odottelemaan 😀 Mutta näemmä niissä HUOMATTAVIA eroja.

  1. JuttaEmilia: Mä olen myös saanut käsityksen, että uuden kukinnan alkamiseen menee useampia kuukausia, joten olen miettinyt, josko tuo nuppu olisi ollut jo jonkin aikaa tuloillaan. Tuohan on siis aivan uudessa ja eri paikassa kuin aiemmat ja niihin aiempiin jo kuihtuneisiin kohtiin ei vielä ole siis tullut mitään.

 5. Orkidea on kyllä kaunis. Ihana, kun jaksat sitä niin huolella ja rakkaudella hoitaa 🙂

  1. Kerttu: Mä yritän parhaani, vaikken viherpeukalo olekaan. En mäkään kaikkia kukkia pysty hengissä pitämään, mutta yllätyksekseni aika monta. 🙂

 6. Hienoa! Mä en ole saanut koskaan orkideaa tekemään uusia kukkia. Kaverillani on kolme vuotta vanha orkidea, jonka se sai kiinteistövälittäjältä kun ostivat sen asunnon. Se orkidea tekee vähän väliä kukkia ja siitä on saanut jotenkin lisättyä niitä uusiksi erillisiksi orkideoiksi.

  1. jonsku: Orkideoita on kai erilaisia, jokainen taitaa olla oma yksilönsä. Onhan niitäkin, jotka ei ikinä onnistu kukkimaan uudelleen hyvästä hoidosta huolimatta 🙂

 7. Ihana nuppunen &hearts; <br />
  Sulla on kyllä hyvä viherpeukalo! Mie säilytin erään kerran yhtä orkidean raasua puolitoista vuotta ja mitään sen merkittävämpää ei tapahtunu sille. (&gt;Sen jälkeen enää en oo kyllä nykyisiä nuupahtamisen jälkeen säilöny :D)

  1. Soili: Mun viherpeukalolla on käynyt vaan hyvä tuuri. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *