Zero Waste kauppa – Unit Markt Helsinki

Vihdoin meillä Suomessa on Zero Waste kauppa – Unit Markt. Tai oikeammin meillä Helsingissä. Tahdon kuitenkin uskoa, että ensimmäisen myötä syntyy lisää ajan saatossa. Kävin kuluneella viikolla tutustumassa Unit Marktiin ja nyt tarjoilen teillekin hieman makupaloja kaupasta.

Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki

Mikä on Zero Waste kauppa?

Unit Markt myy paljon erilaisia tuotteita ja pääosassa on irtotuotemyynti, jossa tuotteita voi ostaa pakkauksettomasti. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas tuo ostoksille tullessaan omat pakkauksensa, johon pakataan ja punnitaan. Kaupassa on tarjolla myös paperipusseja, jos omia astioita ei ole mukana.

Lue myös: Kestohedelmäpussi ⎢Kohti ekologisempaa arkea

Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki

Mitä Unit Markt myy?

Myynnissä on todella paljon kaikkea. Valikoimasta löytyy kasviksia ja hedelmiä, mausteita, yrttejä sekä kuivattuna että tuoreena, jauhoja, suolaa, hiutaleita, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, teetä, kahvia, öljyjä, etikkaa jne. Lisäksi myynnissä on erilaisia kestotuotteita, joiden avulla ostoksilla voi käydä ilman, että tarttuu kaupan muovipusseihin yms. On verkkokasseja, kestohedelmäpusseja ja lounaspusseja/pakkauksia. Löytyy muovittomia kodin kestotuotteita, kuten talous”paperia”, tiskirättejä ja keittiöliinoja, tiskiharjoja, juomapulloja, teräksisiä pillejä jne. Löytyy myös kosmetiikkaa ja kosmetiikan valmistusaineita (esim. savea), hygienia- ja meikkausvälineitä (meikinpoistoliinoja esimerkiksi) ja ihan kosmetiikkaakin. Kaikki kosmetiikka ei ole pakkaamatonta, mutta pakkausten osalta ollaan tietoisia ja tarkkoja.

Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki

Keitä varten Zero Waste kauppa on?

Zero Waste kaupassa voi käydä ostoksilla kuka vain. Jokainen, joka haluaa tehdä oman pienen osansa ympäristön hyväksi. Ja vaikka ei ympäristö-näkökulma olisikaan se ykkönen. Ostamalla tuotteita irtomyynnistä on myös helpompi ostaa itselleen sopivia määriä. Monissa marketeissa myydään paljon tuotteita perhepakkauksia ja joskus on vaan ihan pakko ostaa isompi määrä jotain tuotetta kuin mitä todellisuudessa tarvitsisi. Tietenkin Zero Waste kauppa on maan päällinen paratiisi heille, jotka erityisesti elävät Zero Waste -elämäntavan mukaisesti. Vaikka itse en tämän elämäntavan mukaisesti elä vaan ennemminkin toteutan zw-juttuja vähän sieltä täältä niin olin iloinen tästä Suomen ja Helsingin ensimmäisestä Zero Waste kaupasta ja tykkäsin tosi kovasti käydä tutustumassa paikan päällä.

Lue myös: 10 ekologisempaa valintaa arkeen

Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki
Zero Waste kauppa, Unit Markt, Helsinki

Tutustumiskäyntini aikaan minulla ei ollut mitään tuotepuutteita, mutta jos olisi ollut, niin olisin varmastikin napannut mukaani lasipurkin – kestohevipussit minulla oli mukana – ja ottanut siihen sitten jotain. Olin kuitenkin juuri täyttänyt muun muassa kaurahiutale- ja maustevarastoni. Ostin ainoastaan paketin Tabitha Eve -tiskirättejä, jotka ovat puuvillaa. Niiden myötä sain heitettyä pois muutaman vanhan mikrokuituliinan.

Olisiko sinusta kiva ostaa tuotteita irtomyynnistä ja ylipäätään kauppa, joka keskittyy siihen ja muutenkin ekologisuuteen?

Unit Markt

Hämeentie 92 C

00550 Helsinki

Avoinna ti-pe 10-20, la-su 12-18

2 kommenttia “Zero Waste kauppa – Unit Markt Helsinki

  1. Vau, kiitos kattavasta raportista! 🙂 Tuolla täytyy käydä. Oliiviöljyäkin saa omaan pulloon!

    1. Ole hyvä Johanna! 🙂 Kannattaa käydä, aion itsekin mennä joskus uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *