Luetut kirjat – huhtikuu 2019

Huhtikuu oli todellinen lukukuu, sillä luin 11 kirjaa! Runsas kirjojen määrä johtui siitä, että otin testiin Nextory-palvelun. Puhelin kun kulkee vähän joka paikkaan mukana, niin kirjoja on tullut luettua tiiviimpään tahtiin.

Mielen yhteydet, Masennuksen todelliset syyt, Johann Hari, Lost Connections

Johann Hari, Mielen yhteydet – Masennuksen todelliset syyt

Toimittaja Johann Hari sairastui masennukseen jo lapsena ja sai masennuslääkkeet. Harille kerrottiin, että masennuksen syynä on aivojen kemiaepätasapaino – siihen meistä moni uskookin. Ryhtyessään tutkimaan masennusta ja ahdistuneisuutta Harille selvisi, että se, mitä meille kerrotaan masentuneisuudesta ja ahdistuneisuudesta ei pidäkään paikkaansa. Ei ainakaan kokonaan. Syynä oikeasti on meidän tapamme elää elämäämme. Tätä ajattelutapaa Johann Hari avaa kirjassaan Mielen yhteydet – Masennuksen todelliset syyt (The Lost Connections).

Ehdoton lukusuositus kaikille! Erityisesti kuitenkin kaikille heille, jotka eivät ole aivan varmoja syistä, jotka ovat johtaneet sairastumiseen. Tämän kirjan pitäisi olla lääkäreiden raamattuna masennukseen ja olla perustana Käypä hoito -suosituksiin. Viiden tähden kirja!

Sinä päivänä opin elämään, Laurent Gounelle

Laurent Gounelle, Sinä päivänä opin elämään

Jonathan myy työkseen vakuutuksia firmassa, jonka omistaa yhdessä ex-vaimonsa ja ystävänsä kanssa. Elämä on tasapaksua arkea. Eräänä päivänä rannalla mustalaisnainen ennustaa Jonathanin kädestä ja ennustus on hirveä. Sen jälkeen Jonathanin elämä ei ole ennallaan.

Juoni on kliseinen, myönnetään, mutta jotenkin todella voimaannuttava. Kirjassa oli paljon juttuja, jotka voisin täysin allekirjoittaa. Sinä päivänä opin elämään on romaanin muotoon rakennettu self help -kirja, jota ei missään nimessä kannata tuomita ennakkoon sanan self help vuoksi. Rakastin Laurent Gounellen edellistäkin samantyyppistä kirjaa Matka yli onnen esteiden enkä malta odottaa, että kirjailijalta tulisi lisää luettavaa!

Vainotut, Pertti Laine

Pertti Laine, Vainotut (Rikoskomisario Simppa -sarja #2)

Toisen polven suomalainen rikoskomisario Simppa kumppaneineen on täällä taas ratkomassa pirkanmaalaisia rikoksia. Pienen lapsen äiti löytyy kuolleena kotoaan ja rikoksesta epäillään hänen entistä miestään, joka on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Tapausta tutkittaessa pyöritään rakennusalan ja MeToo-liikkeen kiemuroissa.

Tykkään kovasti Simpasta ja kumppaneista. Pertti Laineen dekkarisarjan toinen osa Vainotut on sujuvaa luettavaa ja suosittelen lukemaan myös ensimmäisen osan Pisto sydämeen. Ihanan perinteisiä dekkareita muodissa olevan trilleribuumin keskellä!

Zero Waste, Jäähyväiset jätteille, Otso Sillanaukee

Kuva: Nextory

Otso Sillanaukee, Zero Waste – Jäähyväiset jätteille

Kirja kertoo siitä, mitä on Zero Waste -elämäntyyli ja kuinka sitä voi toteuttaa. Tosi hyviä vinkkejä helpoista hieman haasteellisimpiin tapoihin elää jätteettömämpää elämää. Olen tämän aiheen kanssa vielä ihan alkumetreillä vaikka tosi hyvään vauhtiin olen jo päässyt kahden kuukauden aikana. En ole ainakaan tällä hetkellä itse pyrkimässä täysin Zero Waste -elämään, mutta kannatan ajatusta hyvin pitkälle. Suosittelen kirjaa jokaiselle, jota kestävämpi kulutus ja jätemäärien vähentäminen kiinnostaa. Luin tämän kirjan e-kirjana Nextory-palvelun kautta.

Korppikuningas, Elly Griffiths

Elly Griffiths, Korppikuningas (Ruth Galloway -sarja #5)

Arkeologi Ruth Gallowayn seikkailut jatkuvat sarjan viidennessä osassa Korppikuningas. Ruthin opiskelutoveri on kuollut, mutta käy ilmi, että kuolema ei välttämättä olekaan ollut vahinko. Ruth matkustaa Blackpooliin (komisario Harry Nelsonin kotikaupunki) selvittämään, mitä on tapahtunut. Uhilta ja vaaratilanteilta ei tälläkään kertaa vältytä ja sen lisäksi Ruthin ja Nelsonin välit aiheuttavat kimurantteja tunteita ja tilanteita – kuten aina.

Pidän kovasti tästä dekkarisarjasta ja sen päähahmoista. En osaa sen kummempaa sanoa, mutta kannattaa jokaisen dekkarifanin ainakin kokeilla, josko tästä pitäisi. Suosittelen myös lähtemään lukemaan alusta asti eli kirjasta Risteyskohdat, jos haluaa pysyä henkilöhahmojen kehityksessä mukana.

Pirulainen, Tomas Gads

Tomas Gads, Pirulainen (Ryhmä Halme #1)

Polttariporukka kirjaimellisesti törmää vedessä lilluvaan ruumiiseen Turun saaristossa ja tapausta ryhtyy selvittämään vastikään perustettu poliisin ryhmä Halme. Pirulainen on ryhmä Halmeesta kertovan sarjan ensimmäinen osa.

Tarinan lisäksi oli mielenkiintoista seurata, kuinka viiden täysin erilaisen ihmisen muodostama ryhmä toimii yhdessä ja millaisia ryhmän tyypit ja heidän taustansa ovat. Tässä avausosassa mielenkiintoisimmiksi hahmoiksi osoittautuivat mielestäni itse ryhmän pomo Halme, lappeenrannasta ryhmään bongattu ainakin ulkokuoreltaan kova Sergei Petrov sekä kuolemansyyntutkija Kristian Kvist. Vähiten mielenkiintoa herätti rikostutkija ja psykologi Magnus Mehtonen. Saa nähdä, kuinka henkilöhahmot ja heidän mielenkiintoisuus kasvaa ja muuttuu jatko-osissa. Ihan viihdyttävä dekkari, odotan jatkoa!

Luin myös nämä kirjat:

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadissa tai vaikkapa molemmissa.

Irina / White & Fresh - -

2 kommenttia “Luetut kirjat – huhtikuu 2019

  1. Wau!Melkoinen määrä.Lukeminen on ihanaa.Harmi kun kovana lukijana minultakin nykyään jää lähinnä lehtien selailuun:(Kiireen vuoksi,”luppoaika”menee lähinnä nukkuessa.Täytyy ottaa itseään niskasta kiinni.Pari kirjaa tuolla odottaakin kauniita kesäpäiviä.Tykkään lukea pihalla auringossa:)

    1. Ulkona lukeminen kesällä onkin kivaa! Auringossa tosin en tykkää lukea, tulee epämukava olo. Kokeile jokin luppoaikahetki lukea, kovana lukijana oot pian koukussa ja jää lehdet sikseen. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *