Tavaranraivausviikko – #raivausriennot

Viime viikko oli tavaranraivausviikko, kun ammattijärjestäjä Laura Holmström tempaisi taas Raivausriennot-tapahtuman käyntiin. Tällä kertaa mentiin pienemmällä mittakaavalla ja karsittiin kotien turhia tavaroita vain viikon ajan (kahdeksan päivää), 10 tavaraa joka päivä. Koti keveni siis 80 tavaralla. Viikon Raivausriennot oli siis passeli esimerkiksi heille, joiden on tuntunut hurjalta lähteä karsimaan tavaraa isolla kädellä heti alkuun tai heille, joilla jo karsiminen on hyvällä mallilla ja vaatii enää pieniä toimenpiteitä.

Oman kotini tavaratilanne on varsin hillitty verrattuna vuosien takaiseen tilanteeseen ja tavaramäärääni ei voi enää kutsua liialliseksi. Olen karsinut jo monen monta kertaa ja se alkaa jo näkyä. Kyllä minulla silti on tavaroita, joista voisin luopua, mutta koska tilanne on hallinnassa voin antaa itselleni aikaa tehdä luopumispäätöksiä. Luopumispäätökset syntyvät ajan kanssa, kun huomaa, mitä tavaroita käyttää ja mille ei enää ole tarvetta. Tämä tavaranraivausviikko piti sisällään luopumisia tavaroista, jotka aiemmilla karsimiskierroksilla olen päättänyt säilyttää ja joista nyt ajan kanssa olen sitten kuitenkin päättänyt luopua. Tavaran karsiminen on oikeastaan päättymätön taival, sillä aina kotiin päätyy jotain sellaista, mitä ei tarvitse. Karsiminen ei vain ole enää massiivinen iso projekti vaan karsimista tulee tehtyä tavara kerrallaan arjen ohessa, pikku hiljaa.

tavaranraivausviikko, raivausriennot, karsiminen, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 1

 • Sisätyyny
 • Villasukat
 • 2 toppia
 • Collegetakki
 • 4 kirjaa
 • Vanhentunut voide
 • Korvatulpat

tavaranraivausviikko, raivausriennot, karsiminen, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 2

 • Paketti paperiservettejä
 • Teekannu
 • 4 tulitikkuaskia
 • Agar agaria
 • Taikinapyörä
 • 2 muovista leikkuulautaa

tavaranraivausviikko, raivausriennot, karsiminen, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 3

 • 3 asiapaperia
 • Maljakko
 • Vanhentuneita kanelitankoja
 • Ikivanha hunaja
 • Pullo steviaa
 • Purkki puutarhalannoitetta
 • Teetä
 • Pussillinen muovikorkkeja (joita olin ajatellut käyttää kukkaruukuissa salaojituksena)

tavaranraivausviikko, raivausriennot, karsiminen, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 4

 • Lasikannu/-pullo
 • 4 kuumajuomalasia + alustat
 • 5 muumimukia

tavaranraivausviikko, raivausriennot, karsiminen, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 5

 • Paketti Post-it -lappuja
 • Purkki koristehiekkaa
 • Lyhty
 • iPhonen kuoret
 • Simpukkakoriste
 • Silikonivuoka
 • Niitinpoistaja
 • Nitoja
 • Rei’ittäjä
 • Tarjoilulautanen

tavaranraivausviikko, raivausriennot, karsiminen, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 6

 • Tyhjä laatikko
 • Käsilaukun hihna
 • 2 vyötä
 • Kaulakoru
 • Korvakorut
 • Kenkien geelityynyt
 • 3 kanta-asiakaskorttia tmv.

tavaranraivausviikko, raivausriennot, karsiminen, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 7

 • Hoitoaineen jämät
 • Vanhentunut neste hiuspohjalle
 • Vanhentunut aurinkovoide
 • Vanhentunut suolasuihke
 • 2 kylpypalloa
 • Deovoide, joka itselleni on sopimaton
 • tarpeeton huulivoide
 • Vanhentunut huulikiilto
 • Hammasharja

tavaranraivausviikko, raivausriennot, karsiminen, tavaran karsiminen, raivaus

Päivä 8

 • Suoristusrauta
 • Kynsilakka
 • Paketti hiuslenksuja
 • Kynsiharja
 • Pinsetit
 • 5 hiuspinniä

Tavaranraivausviikko tuli onnistuneesti ”suoritettua”. Jossain vaiheessa näiden kahdeksan päivän aikana koin jopa hieman haasteita tavaroista luopumisessa. Vaikka sitä on luopunut jo paljosta ja siten karaistunut karsija, niin silti koen vielä silloin tällöin ”Mitä jos…” ja ”Emmäoikeintiedä” tuntemuksia. Kaikille, jotka arpovat luopumisen ja säästämisen väliltä voin vinkata, että antakaa itsellenne aikaa. Jääkää makustelemaan tavaraa ja luopukaa alkuun vain niistä tavaroista, joista ihan varmana raaskitte luopua. Karsimisen idea ei ole vain kylmästi luopua luopumisen ilosta tai pakosta. Ideana on, että omistamme tavaroita, joista meille on hyötyä tai iloa (esimerkiksi muistot) sekä se, että emme henkisesti romahda kotimme tavaroiden paljoudesta. Jos taas tavarapaljous on sinun juttusi, niin se on ihan okei.

Lue myös:

Kellarikomeron raivaus [Hyvästit turhille tavaroille!]

Vaatteiden konmaritus ⎢ennen ja jälkeen

Ajatuksiani minimalismista 2012 ja 2019

 

Aurinkoista alkanutta viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *