Teurastamon pääsiäismarkkinat

En ole aiemmin käynyt kulttuurisesti suositussa Teurastamossa (Helsingissä), mutta viime viikonloppuna siihen oli oiva tilaisuus, kun siellä järjestettiin Teurastamon pääsiäismarkkinat. Kelikin oli aika lailla mallillaan, hieman pilvistä, mutta kerrankin varsin tuuletonta.

Teurastamon pääsiäismarkkinat

Teurastamon pääsiäismarkkinat

Markkinoilla oli ihania eläimiä, jotka saivat nelikymppisenkin tuosta noin vain lässyttämään. 😉 HyvänMielen Alpakat -tilalta Mäntsälästä tulleet alpakat saivat hymyn huulille ja pääsinpä toista hieman ruokkimaankin.

Teurastamon pääsiäismarkkinat

Teurastamon pääsiäismarkkinat

Teurastamon pääsiäismarkkinat tarjosivat vaalikampanjoinnin loppukirityksen, ruokatarjonnan ja eläinten lisäksi myös mielenkiintoisia juttuja arkeen ja kotiin. Oli nättejä kukkakimppuja ja leikkisiä kevät-/pääsiäiskukka-asetelmia.

Teurastamon pääsiäismarkkinat, Katja's Coffee Sack, kierrätysmateriaali

Itseäni kiinnosti eniten juuri nämä erilaisia käsitöitä myyvät yritykset, sillä ostoslistallani oli ja on erilaisia kestävämpään arkeen liittyviä hankintoja. Niitä sitten yritän bongailla markkinoilta ja myyjäisistä sekä kirppareilta. Ensin törmäsin näihin Katja’s Coffee Sack  -kahvisäkkituotteisiin ja niistä eniten ihastuin patalappuihin. Minulla on jo kierrätysmateriaalista käsin tehdyt patalaput, mutta koska ne ovat valkoiset niin pestynäkin niissä näkyy herkästi tahrat. Ajattelin, että tällaiset kahvisäkkikankaasta tehnyt patalaput olisivat aivan täydelliset. Jostain syystä unohdin moiset hakea markkinakierroksen jälkeen, mutta onneksi hätätapauksessa niitä voi tilata myös netin kautta.

Teurastamon pääsiäismarkkinat, Taputapu, kestohedelmäpussi, kierrätysmateriaali

Teurastamon pääsiäismarkkinat olivatkin hyödylliset, sillä ostin Taputapun pisteestä itselleni kestohedelmäpussin. Peukaloni ovat keskellä kämmentä mitä tulee käsitöihin, jopa simppeleimpiin juttuihin. Niinpä päätin hankkia kestohedelmäpussini joltain käsitöitä osaavalta taholta ja näin tukea samalla pienyrittäjyyttä. Taputapun kestohedelmäpussit on valmistettu valoverhokankaasta ja vaikka ne ovatkin värillisiä, niistä näkee sopivasti läpi – olettaen, että jossain joku kassahenkilö tahtoisi pussin sisältöä vilkaista. Valitsin väriksi vihreän (alin kuva), joten sen voi pestä näppärästi vaikkapa harmaiden vaatteiden kanssa. Ostan harvoin sellaisia vihanneksia ja hedelmiä, jotka tarvitsisivat pussia, mutta niinä harvoina kertoina, jolloin ostan on hyvä olla oma pussi mukana. Ja kun ei se paina kuin ”gramman”, niin siinähän tuo kulkee kauppakassin mukana repussa. Lisäksi olen päättänyt pikkuhiljaa opetella maistamaan ja tekemään silloin tällöin kasvisruokiakin, niin eiköhän pussille tule jatkossa hieman useammin käyttöä.

Teurastamon pääsiäismarkkinat, Taputapu, pesupyörre, Tawashi

Teurastamon pääsiäismarkkinat, Taputapu, kierrätysmateriaali, juurespussi

Taputapulla oli myynnissä myös muun muassa pesupyörteitä eli tawasheja (sellaisen ostinkin jo Kevätmessuilta) sekä juurespusseja. Juurespussi oli kiehtova, mutta koska en toistaiseksi koe sille tarvetta, sai se jäädä hankkimatta. Tietysti, jos perunaa ostaa (ja joskus ostaakin) niin siinä säilyisi mukavasti perunat jääkaapissa. No, ehkä myöhemmin!

Teurastamon pääsiäismarkkinat

Teurastamon pääsiäismarkkinat, Taputapu, kierrätysmateriaali, kestohedelmäpussi

Uskon, että lähden jatkossakin tulevina vuosina Teurastamon pääsiäismarkkinoille ja varmasti myös muihin Teurastamon tapahtumiin. Sijainniltaan ja tunnelmaltaan vanha teurastuslaitos alueineen on oikein idyllinen paikka tapahtumille ja muulle ajanvietolle.

Irina / White & Fresh - -

4 kommenttia “Teurastamon pääsiäismarkkinat

  1. Teurastamolla on kyllä ihania tapahtumia ja siellä on mukava käydä syömässä vaikka mitään tapahtumaa ei edes olisi. Käytiin Teurastamolla jo silloin kun vielä asuttiin pohjoisessa. B-Smokery ja Roslundin Portti ovat vakipaikkoja ja samoiten Päiväkahvibaari ja Tislaamo ovat ihania. Varsinkin kesällä tulee Teurastamolla paljon käytyä kun pihapiiri siellä on silloin niin kutsuva.

    1. Hei, ehkäpä voitaisiin käydä siellä syömässä joku kerta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *