Kevätmessut 2019 + ostokset

Messukäyntini tarjosi Messukeskus / Kevätmessut

On taas Kevätmessujen aika ja kävinkin eilen pyörähtämässä tehokkaan kuuden tunnin ajan messuilla. Tänä keväänä keskityin aika pitkälti vain katselemaan ympärilleni enkä varsinaisesti etsinyt mitään erityistä esimerkiksi terassin kesäsisustukseen. Kaikenlaista kaunista ja mielenkiintoista messuilla oli ja tässä hieman näkymiä minun silmin katsottuna.

Kevätmessut 2019, Ginger People, Bottoms Up inkivääriolut

Kevätmessut 2019, Ginger People, inkiväärimehu

Yksi suosikeistani oli osasto, jossa oli The Ginger Peoplen inkiväärituotteita. Tykkään muutenkin inkivääristä ja se onkin varsin terveellistä. Aiemmin olen jo tutustunut The Ginger Peoplen inkiväärikarkkeihin ja suosikkini niistä on Spice Apple. Maistoin Bottoms Up inkivääriolutta ja ai että, miten hyvää oli! Oli ihan pakko ostaa kotiin mukaan 4-pack tätä hyvänmakuista ja raikasta juomaa.

Kevätmessut 2019

Tuli myös tehtyä jotain, mikä on tuntunut ajatuksena varsin vastenmieliseltä. Maistoin nimittäin toukkia. Ja yhden sirkankin. Siis aivan kamala pelko oli ja otsa hiestä märkänä sujautin suuhun ensin pari toukkaa. Vielä järisyttävämpi ahdistus tuli sirkasta, mutta selvisin! Ei se ollut yhtään niin kamalaa kuin luulin eikä makukaan kummoinen. En lähde näitä kyllä jatkossa napostelemaan, mutta tulipahan tehtyä jotain itselle todella vierasta. 😀

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019, leguano, paljasjalkakengät

Olen jonkin aikaa miettinyt, miltäköhän tuntuisi kävellä paljasjalkakengillä ja olisivatko ne hyväksi sellaiselle ihmiselle, jolla on päkiäongelmia… viime kesän kuljin Crocsin Swiftwater sandaaleilla (saatu yhteistyön merkeissä Crocs Suomen kanssa) ja tajusin kesän jälkeen ettei minulla ollut juuri jalkaongelmia koko kesän aikana. Ymmärsin, että sen täytyy johtua siitä, miten koko jalka varpaineen pääsee liikkumaan avonaisessa sandaalissa ihan eri tavalla kuin umpinaisessa kengässä. Nyt aivan älyttömästi houkuttaisi hankkia paljasjalkakengät kokeiluun. Messuilla ihastelin Leguanon paljasjalkakenkiä, jotka olivat ihan tyylikkään näköiset kokonaan mustina ja pyöreällä kärjellä.

Kevätmessut 2019, pesupyörre, ammattiopisto live, tawashi, japanilainen pesusieni

Olen etsinyt itselleni herkälle iholle sopivaa vartalonpesusientä sen jälkeen, kun aloitin kerran viikossa saunomisen taloyhtiömme saunassa loppuvuodesta. Olen käyttänyt perinteisiä muovivamppuja, sillä ne ovat tarpeeksi pehmeitä. En kuitenkaan tykkää niistä, sillä ovat jotenkin niin teollisia, muovisia. Nyppääntyvät ja hajoilevat herkästi. Ei kovin ekologista. Sienikurkusta valmistettu luffa olisi kiva, mutta taatusti vedellä pehmennettynäkin liian kova herkästi reagoivalle ja kuivuvalle iholleni. Pehmeämmät pesukintaat ovat taas hieman hankalia pikkuruisessa kädessäni. Kuvittelin jo, että itselleni sopivaa pesusientä ei yksinkertaisesti ole.

Mutta hitsinpimpula, miten iloinen olin, kun Ammattiopisto Liven osastolla oli muiden ihanien käsin tehtyjen tuotteiden lisäksi myynnissä tällaisia pesupyörteitä, alun perin japanista lähtöisin olevia tawashi-pesusieniä! Tämä tawashi / pesupyörre on valmistettu pellavalangasta, tuntui kuivanakin tarpeeksi pehmeältä ja niinpä onnesta soikeana ostin ja kiikutin itselleni kotiin tämän pesusienen. Ei varmasti murene lyhyessä ajassa käsiin samoin kuin muoviset vamput ja on uudenlleenpestävänä ekologinen. Plussaa vielä siitä, että se on jonkun Ammattiopisto Liven oppilaan itse käsin tekemä.

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019

Kevätmessut 2019, huone ett rum, jerikonruusu

Kevätmessut 2019, huone ett rum, ilmakasvit

Huone ett rumin osastolla ajattelin piipahtaa vain katsomassa, tällä kertaa kun en tahtonut ostaa ilmakasvia. Habitare-messuilta ostamani tillandsia argentea mexico on vielä hengissä ja ajattelin keskittyä nyt vain siitä huolta pitämiseen. Bongasin kuitenkin osastolta jotain ihmeellistä, meinaan jerikonruusun.

Jerikonruusu on kotoisin äärimmäisistä olosuhteista Pohjois-Afrikasta, Lähi-Idästä, Meksikosta ja Aasiasta. Se voi elää vuosikymmeniäkin ilman vettä, sillä se kuivuessaan rypistää itsensä kuivaksi palleroksi ja uinuu. Kun se saa vettä, se aukeaa ja vihertyy. Näin se voi elää tosiaan vuosikymmeniä. Jerikonruusuun yhdistetään myös paljon taikauskoisuutta ja sitä pidetään talismaanina. Sanotaan, että luonnonhenki on tässä kasvissa ja kasvi tuo tullessaan vaurautta ja rauhaa ja harmoniaa. Tämä oli tosiaan jotain niin kummallista, että en voinut vastustaa kiusausta vaan ostin itselleni yhden jerikonruusun.

Kevätmessut 2019, ostokset, pesupyörre, tawashi, japanilainen pesusieni, pellava, piironki, korkki, ammattiopisto live

Aiemmin mainitsemani tawashi-pesusienen lisäksi ostin Piirongilta pienen korkkikankaisen pussukan mukana kannettavia lääketarpeita varten. Olisi kai pitänyt käyttää vanha pussukkani ensin ihan loppuun, mutta olen tosi pitkän ajan ollut siihen jotenkin kyllästynyt. Annoin siis periksi ja ostin tämän pussukan, joka on kyllä tosi kiva!

Kevätmessut 2019, ostokset, kärpäsloukku, lihansyöjäkasvi

Lopuksi vielä osastolta, jonka nimen unohdin pistää mieleeni ostin kärpäsloukun eli lihansyöjäkasvin. Viime heinäkuussa ostamani loukku oli tosi kiva, sen touhuja oli kiva seurailla. Onnistuin melkein talvettamaan sen – talvehtiminen tapahtuu viileässä, minulla se oli jääkaapissa – mutta viime metreillä loukku-parka menehtyi. Laitoin nyt tämän uuden loukun lampun alle ja siirrän sen sitten terassille, kun hallanvaara on ohi.

Sellaiset olivat minun Kevätmessuni tänä vuonna. Aina ne ovat kiinnostavat ja piristävät aiheuttaen jonkinlaisen kevätkuumeen. Viikolla tuli hankittua vihdoin puutarhaletkukin, joten tässä jossain vaiheessa olisi edessä terassinpesutalkoot. Ikkunatkin pitäisi pestä ja uudet istuinpehmusteet hankkia terassituoleihin. Ihanaa, kun kevät on täällä! ♥

Ja hei, Kevätmessuille Helsingin Messukeskukseen ehdit vielä huomenna sunnuntaina, ovet ovat avoinna klo 10-17.

Irina / White & Fresh - -

2 kommenttia “Kevätmessut 2019 + ostokset

  1. Kivoja löytöjä!
    Piirongin sivuilla pitikin käydä jo vähän katselemassa,toivottavasti unohdan mennä uudestaan kun tilipäivä on koittanut ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *