Sjökullan torppa – Keskiviikkokahvila

Kävin tutustumassa vähän Vuosaaren ympäristöön tänään, Sjökullan torppaan. Hävettävän vähän sitä omaa asuinympäristöään tuntee, pakko myöntää. Sjökullan torpalla on heinäkuun ajan pop-up keskiviikkokahvila. Tarjolla on kahvia, teetä, mehua ja pientä purtavaa. Maksuna käy ainoastaan käteinen. Oikein idyllinen paikka nauttia kuppi kahvia. Näin kaupunkilaisen silmin oli vähän sellainen fiilis kuin olisi mökillä ollut. 🙂

Sjökullan torppa, Vuosaari

Sjökullan torppa, Vuosaari

Sjökullan torppa, Vuosaari

Sjökullan torppa, Vuosaari

Sjökullan torppa, Vuosaari

Sjökullan torppa on yli 150 vuotta vanha, joskin vuonna 2013 Vuosaari-seuran hankkima ja kunnostama. 1800-luvun loppupuoliskolla torpassa asui kalastajapariskunta perheineen. Torppa on yksi harvoista vanhemmista Vuosaaren rakennuksista. Toinen, aika lähellä Sjökullan torppaa sijaitseva rakennus on Villa Ullas, joka toimii kahvilana ympäri vuoden.

Sjökullan torppa, Vuosaari

Sjökullan torppa, Vuosaari

Sjökullan torppa, Vuosaari

Sjökullan torppa, Vuosaari

Sjökullan torppa, Vuosaari

Sjökullan torpan pop-up keskiviikkokahvila järjestetään tänä kesänä vielä kahtena keskiviikkona, 18. ja 25.7. klo 16-19. Kahvilaan on helppo löytää ja sinne pääsee jalkaisin tai bussilla 560 Rastilan tai Vuosaaren metroasemalta. Pysäkiltä Harbonkatu on lyhyehkö muutaman sadan metrin matka.

Sjökullan torppa, Vuosaari, Harbonkatu 10

 

2 kommenttia “Sjökullan torppa – Keskiviikkokahvila

    1. Todellakin! Vanhat rakennukset ja niiden ympäristö ovat niin tunnelmallisia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *