DIY kirjahylly puisesta penkistä ja puulaatikoista

Tuntuu, kuin olisin saanut kokonaan uuden kalusteen kotiini. Minulla on jo pitkään kirjojen säilytyksessä toiminut DIY kirjahylly, jonka olen muodostanut erilaisista puisista laatikoista. Sittemmin kirjojen määrä on kasvanut ja siinä samalla puulaatikotkin ovat lisääntyneet. Loppuvuodesta tekemästäni postauksesta Makuuhuoneen sisustus – iltatunnelmaa näkee, miten kirjat ovat sittemmin asettuneet.

Nyt aivan vahingossa DIY kirjahylly muutti muotoaan ja varsin radikaalisti muuttikin.

DIY kirjahylly

DIY kirjahylly

Ystäväni Miia tuli lauantaina piipahtamaan luonani ja siinä sitten turistessa, kahvia juodessa ja sisustushommia pähkäiltäessä Miia sain inspiraation liittyen kirjoja sisältäviin puulaatikoihin ja eteisessä olevaan penkkiin liittyen. Koska halusimme molemmat tilanteeseen yllätysmomentin, pidin huolta etten näe etukäteen projektin etenemistä. Varttitunnin kuluttua idea oli toteutettu ja nyt minulla on aivan ihana DIY kirjahylly puisesta penkistä ja puulaatikoista rakennettuna.

DIY kirjahylly

DIY kirjahylly

DIY kirjahylly

Kirjat on aseteltu hyllyyn värisävyittäin ja kirjojen asennot ovat paikoin epäsymmetriset ja siten tuovat kokonaisuuteen eloa, leikkisyyttä ja keveyttä. Mukaan on tuotu myös viherkasveja. Tällä hetkellä kirjahyllyssä on Kotoisa-sisustusohjelman bloggaajaillassa istuttamani mintun taimi ja jo ennestään minulla ollut pieni muratti. Koristeina hyllyssä ovat vanha Raamattu (Biblia), joka on kotoisin vanhempieni kirjahyllystä samoin kuin vanha ruskeakantinen romaani Yksi sadasta.

DIY kirjahylly

DIY kirjahylly

DIY kirjahylly

DIY kirjahylly

DIY kirjahylly

Olen aivan myyty! Voisin vain tuijotella tuota kirjahyllyäni ja koen omituisia himoja napata sieltä jonkun kivan kirjan luettavakseni. Toisaalta olen miettinyt, miten sieltä uskaltaa mitään ottaa ja luettuaan viedä kiertoon (säilytän lukemistani kirjoista vain harvat, pääosin tietopohjaiset kirjat sekä klassikot, joihin on joskus joku järki palata), kun sitten menee hieno järjestys pieleen. En todellakaan ole itse niin taitava, että osaisin järjestää kirjat noin. Tuossa on joutunut ottamaan huomioon niin paljon muutakin kuin kirjan värisävyn. Pitää sitten aina vaan pyytää Miia kylään järjestämään kirjahyllyä. No ei vaineskaan, vitsi vitsi. 😀

Aivan mieletön lopputulos. Nyt minulla on hieno DIY kirjahylly, joka on samaan aikaan sekä boheemi, moderni että skandinaavinen. Ja itse tehty. Tykkään. Kiitos!

Mukavaa uutta viikkoa! 🙂

18 kommenttia “DIY kirjahylly puisesta penkistä ja puulaatikoista

  1. Kiitos! Joillain se pään sisäinen ideahautomo vain toimii. 😀

 1. Ihana idea, näyttää tosi kivalta! Taidan pölliä tämän 😉

  1. Aivan ihana idea ja toteutus, pölliminenkin varmaan on ihan sallittua – luulisin. 😀

 2. No nyt on hieno!!! Penkki tuo kokonaisuuteen kivasti kokoa ja näköä! Ja juuri sopivasti ainakin mitä kuvasta näkee eli en kyllä lisäisi tuohon yhtään laatikkoa. 🙂 Korkeintaan joku isompi kasvi lattialle tai lattiavalaisinkin voisi olla kiva. Aivan ihanan hyllyyn sait! 🙂

  1. Penkki nosti kivasti puulaatikot ylös, nyt on taas kätevä imuroida. 🙂 Tykkään aivan valtavasti! <3

  1. Tää ei tosiaan taida sopia, jos on hurjasti kirjoja. Tai no miksei, mutta tarvitsisi ehkä useamman penkin? 😀

 3. Tämä oli kyllä kiva keksintö! Mukavan boheemi ja rento,tuo kivasti tunnelmaa ?

  1. No niin oli, olen itsekin tosi onnellinen, että Miia sai tämän idean! <3

  1. Kiitos! Mä näin viime yönä unta, että olin poistanut keltakantisen kirjan ja etsin kuumeisesti siihen tilalle jotain, jotta kokonaisuus ei rikkoontuisi. 😀

 4. Ihan mielettömän upea ja miten loistava idea!!! Voin vain kuvitella kun olette siellä touhunneet. 🙂
  Kivaa viikkoa <3

  1. Kiitos Soili! Oli kiva pitkästä aikaa ihan kunnolla touhuta sisustusjuttuja. 🙂 Kivaa viikon jatkoa sullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *