DIY kirjahylly puulaatikoista

Perinteinen kirjahylly sisustuselementtinä on on kokenut inflaation jo vuosia sitten. Ainakin ahkerasti sisustavien ja sisustustrendejä seuraavien keskuudessa. Kirjahyllystä luovuin minäkin, kun tahdoin avartaa ja raikastaa kotini sisustusta reilut viisi vuotta sitten – siitä huolimatta, että minulla olikin kirjoja. Muutama vuosi sitten luovuin lähes kaikista kirjoistani. Enhän edes lukenut. Säilytin ne kirjat, joilla oli eniten tunnearvoa ja loput kierrätin.

Vuosi sitten aloin lukea uudelleen. Ja kun innostuneena lukee, tekee mieli hankkia (hamstrata) kirjoja. Niinpä kirjoille piti saada säilytyspaikka, mutta perinteistä kirjahyllyä en edelleenkään halunnut. Muodostin parista puulaatikosta omintakeisen kirjahyllyn. Sen jälkeen kirjoja on tullut lisää ja koska puulaatikoita on niitäkin kerääntynyt, kasasin ne yhteen ja nyt minulla on mieluinen DIY kirjahylly puulaatikoista.

Tällä hetkellä kirjahyllyni sijaitsee makuuhuoneessa omassa nurkkauksessaan. Mutta koska kirjoja alkaa olla jo aika paljon ja vielä yksi puulaatikkokin löytyy pinon jatkoksi, ajattelin siirtää hyllyn olohuoneeseen makuuhuoneen ja keittiön väliselle seinälle. Ehkä se kirjahyllyn luontainen paikka on kuitenkin vielä olohuoneessa, etenkin, jos kirjoja on hieman vähää enemmän. Sitä paitsi tuo makuuhuoneen ikkunanurkkaus menee kyllä tukkoon, kun laatikkopinon korkeus nousee. Tämä kirjahylly puulaatikoista on näppärä myös siten, että jos jossain vaiheessa kirjojen määrä vähenee, voi helposti vain napata laatikoita pois kokonaisuudesta. Näppärä ja mielestäni varsin kodikaskin ratkaisu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *