Peikonlehden onnistunut juurrutusprojekti

Alkuvuodesta nappasin peikonlehdestäni oksan (lehden siis) ja laitoin sen maljakkoon. Ajatuksena oli sillä korvata kalliit leikkokukkakimput ja samalla kokeilla, onnistuisiko peikonlehden juurruttaminen pelkästä lehdestä. Isossa peikonlehdessäni ei meinaan ollut niin montaa oksaa, että olisin raaskinut siitä napsaista.

Nelisen kuukautta siinä meni ja vihdoin alkoi juuria muodostua. Jo kesäkuun lopussa ostin peikonlehteä varten uuden ruukun, mutta vasta nyt sain aikaiseksi sen istuttaa multaan. Lehti oli pitkään makuuhuoneeni ikkunalla ja sillä siitä onkin hieman alkanut väri haalistua. Nyt on aika odottaa ja katsoa, missä vaiheessa tämä yksinäinen lehti puskisi mullasta itselleen kaverin. Tähän mennessä juurrutusprojekti on ollut varsin onnistunut vaikkakin hieman hitaanpuoleinen. 🙂

Kivaa keskiviikkopäivää!

4 kommenttia “Peikonlehden onnistunut juurrutusprojekti

  1. Hyvä tietää, että onnistuu 🙂 Yksittäiset isot oksat/lehdet on kivan näköisiä sisustuksessa. Minulla on ollut monta kuukautta isossa pullossa palmuvehkan oksa ja siihen näytti tulleen yhtäkkiä juuret. Aikeissani ei tosin ole ollut istuttaa sitä, joten täytyi leikata juuret pois etteivät ne kasva kapean pullon suuta isommaksi 😀

    1. Tuo juurien leikkaaminen onkin hyvä idea, jos haluaa vain yhtä lehteä tai oksaa pitää maljakossa. ?

  2. Moikka!

    Lähtikö tämä kasvattamaan itsellensä kaveria / kavereita vai yksikseenkö se on elellyt? 😀

    1. Moikkamoi! Ei lähtenyt tämä kasvamaan, koska siinä ei ollut vartta mukana. Moni luulee (minäkin aluksi), että tuossa on varsi, mutta todellisuudessa siinä on vain lehden varsi, ei kasvin varsi. Vähän monimutkaisen kuuloista, mutta toivottavasti tajusit. 😀 Yksinään tuollainen vesilasissa on kyllä kiva ja kestävä sisustuselementti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *