Talvipuutarhassa

Kävin tänään Talvipuutarhassa. Ei ole mitään muistikuvaa siitä, että olisin aiemmin käynyt, mutta toisaalta olenhan saattanut käydä niin nuorena etten sitä muista. Puutarhan pihamaalla olen käynyt kylläkin, se oli vuosituhannen alkupuolella lehtijuttukuvausten yhteydessä. Tämä on taas niitä kummallisuuksia, että vaikka on stadilainen ja nähtävyyksiä omassa kotikaupungissa riittää, sitä ei silti koskaan tule lähdettyä minnekään. 😉

Ei Talvipuutarhaa turhaan ole kehuttu. Oikein kaunis ja seesteinen paikka. Ainakin tänään oli rauhallista ja hiljaista, sillä kävijöitä ei kovin montaa ollut. Tuolla voisi ihan jopa tovin istuskella ja nauttia tuoksuista, rauhallisuudesta ja vesiputouksen solinasta… valita puutarhatuoli Palmuhuoneen ylätasanteelta ja katsella näkymää ylhäältä päin tai valita penkki isojen kasvien katveesta. Miten vain, mielenrauha on taattu.

whiteandfresh7391.jpg

whiteandfresh7394.jpg

whiteandfresh7395.jpg

whiteandfresh7403.jpg

whiteandfresh.jpg

whiteandfresh7417.jpg

whiteandfresh7418.jpg

whiteandfresh2.jpg

Löydätkö yllä olevasta kuvasta linnun? 😉

whiteandfresh7424.jpg

whiteandfresh3.jpg

whiteandfresh7431.jpg

whiteandfresh7437.jpg

whiteandfresh7440.jpg

whiteandfresh7443.jpg

whiteandfresh7446.jpg

whiteandfresh4.jpg

whiteandfresh7455.jpg

Kesäaikaan sisätilojen lisäksi voi nauttia Talvipuutarhan edulla olevasta ruusutarhasta. Samoin kesäaikaan on avoinna kahvila, mutta myös omat eväät voi tuoda mukanaan. Ehkä otankin kesällä Talvipuutarhan uudestaan suunnakseni ja nappaan mukaani vähän evästä!

8 kommenttia “Talvipuutarhassa

  1. Soili: Oli kyllä tosi nättiä ja seesteistä. Tykkäsin!

 1. Mä kävin tuolla muutama vuosi sitten kun oli kaverin polttaripiknik tuolla. Siis piknik, keskellä talvea! Just siinä palmuhuoneen ylätasanteella. Ihana paikka!

  1. Millis: Tuolla käveli ihan suu auki, kun kasvit on mielettömiä ja tosi isoja. Välillä mietti, että voiko ollakaan ihan oikeita. 🙂

 2. Ihana paikka! Kävimme joskus fiilistelemässä, kun serkkuni asui siellä lähellä. Jos ei pääse ihan heti matkoille, voisi käydä kurkkimassa tuolla etelän eksotiikkaa!

  1. Eeviregina: Tuli kieltämättä kyllä mieleen, että olisi ollut jossain ulkomailla! Ehdottomasti täytyy käydä myös kesällä tuolla, näkee sen puutarhankin samalla. 🙂

 3. Kyllähän me koulun kanssa käytiin Talvipuutarhassa ihastelemassa niitä pääsiäistipuja! Ikävä kyllä niitä ei enää lintuinfluenssan myötä ole Talvipuutarhassa Pääsiäisen tienoilla ollut. Meillä on myös suvun juhlia pidetty tuolla 🙂

  1. Satu: Tämä on varsin mahdollista, mutta minkäänlaista muistikuvaa mulla ei ole. 😀 Yleensä kyllä muistan kaikki paikat, joissa olen käynyt vaikken yksityiskohtia muistaisikaan. Tästä ei tosiaan ole mitään mielikuvaa päässä. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *