Mietteitä alkavasta Superdieetti Simplestä

FitFarmin Superdieetti Simple alkaa huomenna. Olen ollut jotenkin tosi motivoitunut aloittamaan painonpudotuksen tai ainakin painonpudotuksen buustauksen. Moni juttu ruokavalioni hyvistä jutuista on itse asiassa peräisin reilun viiden vuoden takaisista Jutta Gustafsbergin ilmaisruokavalioista, joten suhteellisen tutulla kaavalla ollaan jatkamassa. Syön viitisen kertaa päivässä jo nyt eli sinänsä senkään ei pitäisi tuoda mahdottomia muutoksia. 

whiteandfresh0142.jpg

Kaikesta huolimatta olen onnistunut saamaan itselleni aikamoisen aloitusstressin ja huomaan pohdiskelevani kenties omituisiakin juttuja. Miten saan itsestäni irti niin paljon, että saisin valmistettua tarpeeksi monen aterian ruoat kerralla, jotta voisin useamman päivän vain napata valmiin ruoka-annoksen kaapista? Entäs, jos teen isomman satsin ruokaa kerralla, niin miten minä sen sitten tasaisesti jaan? Silmämääräisesti valmiin ruoan jakaminen ei takaa sitä, että aterikohtaiset määrät ovat tismalleen tasan. Kuivapainoja kun mittaillaan, niin se on iisiä. Senkun vaan mittaan x kertaa tarvittavan määrän raaka-ainetta kulhoon ja valmistan. Tiedän, tämä on pilkunviilausta ja stressaajaluonteelle olevinaan katastrofi. 😉

whiteandfresh0166.jpg

Miten saan rytmitettyä ruokailut arkeen, entä jos päivä on niin ns. repaleinen, että en saa tasaisesti syötyä kaikkia tarvittavia aterioita? Eväät toki tulevat kuvioihin, se on selvä, mutta ainakin yksi päivä viikossa minulla on semmoinen, jota jo nyt ennen dieettiä kauhulla odotan. 

Miten onnistun ottamaan huomenna aamulla mitat oikeasta kohdasta, millä ihmeellä jonkun vyötärönympäryksen saa mitattua niin, että mitta on varmasti ”suorassa” takaakin, kun en näe sinne? 😀

Entäs jos lipsun? En tahdo lipsua! Entä jos en onnistu? Haluan onnistua! 

whiteandfresh0274.jpg

Miksi mua jännittää näin kamalasti? Oonko vähän pöljä? 😀

Onko siellä muita, jotka on aloittamassa Superdieetti Simplen huomenna 1.2.2016? Tai onko siellä ketään, joka on dieetillä parhaillaan tai ollut aiemmin?

14 kommenttia “Mietteitä alkavasta Superdieetti Simplestä

 1. Hyvä, hyvä, toivottavasti postaukset aktiivisesti dieetistä, aion olla kuulolla, tsemppiä tulevaan. Tosi herkullisia kuvia, nam 🙂

  1. T: Kiitos tsempeistä! ♥ Jos vaan saan aikaiseksi niin voisin yrittää tehdä viikottain jotain koontia dieetin sujumisesta. 🙂

 2. Hei, osaan ratkasta ainakin yhen ongelman! Ite tein niin, että kun paistoin kerralla vaikka kanasuikaleita 400g niin punnitsin koko satsin paistamisen jälkeen ja sitten kun sen jakaa tarvittavalla määrällä niin helposti punnailee pakasterasioihin oikeet määrät kanaa valmiiksi.<br />
  Tsemppiä, äläkä ressaa &hearts;

  1. Tiia: Ihana sinä, että sanoit tuon ääneen! &hearts; Mulla kävi tuo mielessä, oon joskus jossain tilanteessa käyttänyt tuota taktiittaa, mut jäin miettimään, oonko vaan liian dramaattinen nyt. 😉

 3. En ole kyseistä dieettiä aloittamassa. Itseasiassa en usko dietteihin 😉 Uskon terveelliseen elämäntapaan ainoana kestävänä tapana hallita painoa. Mutta joo, olen siis viilaamassa elämäntapaani 😉 Olen parhaillaan eräällä kurssilla jolla pureudutaan ravintoon, liikuntaan, lepoon ja uneen. Kartoitetaan omaa hyvinvointia ja tehdään käytännön harjoituksia. Saadaan palautetta omasta ruokavaliosta jne. Kurssia pitää mun pilatesohjaaja joka on myös personal trainer ja mulla onkin aika hänelle nyt tähystyksen jälkeen henkilökohtaiseen valmennukseen juurikin ruokavalion osalta eli hän tekee mulle ruokavalion, jolla olisi tarkoitus paitsi laihtua ilman nälkää myös pystyä jatkamaan sillä vaikka lopun elämää. Oon nyt pitänyt häntä varten ruokapäiväkirjaa mun normaalista syömisestä, jotta näkee missä mennään metsään. Mulla sairauksien ja lääkitysten takia monta asiaa mutkistamassa tätä prosessia, mutta hiljaa hyvää tulee ja lääkärit toki mukana prosessissa. Tsemppiä sulle diettiin! Uskon että se menee hyvin kunhan et yliajattele asiaa 🙂

  1. Satu: Heh, dieetti = ruokavalio. Itse oikeastaan suosin ennemmin sanan ruokavalio käyttöä, koska ei ole tarkoitus, että tämä jää kuuden viikon mittaiseksi vaan nimenomaan jatkossakin ja fiksusti soveltaen. Olen kyllä haaveillut, että olisi joskus joku, joka tekisi minulle ihan oman ruokavalion, mutta ehkä joskus. Nyt mennään tällaisella yleisemmällä. Minulle se toisaalta sopii, onhan useampikin ruokailuun liittyvä juttuni juurikin Jutalta opittua. Tsemppiä myös sulle elämänmuutostouhuihin! 🙂

 4. Teet asian julkiseksi – se tsemppaa jatkamaan. Hankit pikku vaa'an. Muistat että ei painonpudotus/terveellinen ruoka ole avaruustiedettä. Tavoite saa sinut jaksamaan -sekä jatkamaan . Tietenkään se ei ole aina helppoa, mutta ei se parempi olotila/ulkonäkö tule ellei tee töitä. Näitä itse mietin kun välillä meinas lipsua.

  1. Tsemppiä: Kiitos kommentista! Julkiseksihan olenkin nyt tämän tehnyt, siitä on toki apua vaikka motivaatio onkin mielestäni varsin kohdillaan. Onneksi on vielä oma vaativuus, joka sitten kyllä naputtelee tuolta olkapäältä, jos meinaa ote alkaa lipsua. 😉

 5. Hei Irina, tsemppiä terveellisemmän elämän projektiin. Mielipiteitä on monia, mutta minusta tällaiset kaavailemasi kaltaiset kuurit ovat tehottomia ja haitallisiakin. Monilla ihmisillä on nykyään terve nälän tunne ruokailua ohjaavana tekijänä täysin kadoksissa. Piinataan kehoa ja mieltä liian alhaisella energiamäärällä ja ajatukset pyörivät vain ja ainoastaan ruuan ympärillä. Ennemmin tai myöhemmin sinnikkäinkin repsahtaa ja luovuttaa ja palaa vanhoihin tapoihinsa. Kyllä ruokailun pitää olla iloinen ja nautintoa tuova tekijä! Suosittelen lämpimästi tutustumaan ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin ajatuksiin, monia tosi hyviä juttuja painonhallinnasta.

  1. Henna: Kohdallani ei kyllä ole kyse vain kuurista, vaan ruokavaliosta, jonka kohdilleen saamiseksi otan tällaisen buustin. Superdieetti Simple pitää sisällään ihan tavallisia ruoka-aineita, kuten lihaa, kalaa, kasviksia, hedelmiä, marjoja, terveellisiä rasvoja ja viljatuotteita oman maun mukaan. Ruokaa saa kyllä ihan tarpeeksi syödäkseen sopivin väliajoin eikä ruokavalio perustu pussikeittoihin tai protskupatukoihin. 🙂

 6. Tsemp tsemp!<br />
  <br />
  Mäkään en usko mihinkään dieetteihin, mutta jaan kyllä ton ongelman, että miten ihmeessä voi syödä viisi kertaa päivässä, jos päivärytmi on ihan jotain muuta kuin 8-16 toimistossa ja sen jälkeen salille 😀 Mulla on vieläpä sellainen työ (opintojen ohella), ettei työvuoron aikana tuosta noin vain lähdetä syömään eväitä – joskus 9h päivän aikana ei ehdi syömään lainkaan! Ja migreeni tykkää…

  1. Rebecca R: Heissan, ihana kuulla taas sinusta! &hearts; Minäkään en usko (ihme)dieetteihin vaikka joskus noita pussikeitoilla laihtuneita hieman kadehdinkin. Tykkään Jutan dieeteissä siitä, että syöty ruoka on ihan tavallista ruokaa. Syön muulloinkin viitisen ateriaa päivässä, mutta dieetin aikana se on tarkempaa, jotta homman tekee oikein. Kyllä sitä hieman vaivaa on nähtävä, että kaikki ruoat saa syötyä sopivin väliajoin, mutta toistaiseksi näin ekan viikon aikana olen onnistunut. Olisikin helppoa, jos kävisi päivien aikana vain toimistolla, missä voisi ruoat helposti lämmittää ja syödä, mutta kun ihan joka paikassa ruokailun järjestäminen ei olekaan niin helppoa. 😉 Kiitos tsempeistä!

  2. Tuli tuosta kommentista mieleen , että millaista työtä teet vai oletko töissä? Anteeksi suoranainen utelu, mutta en tiedä oletko asiasta jossain postauksessa kertonut. Onnea uuteen terveellisempään eloon ja oloon?

  3. Utelias: En ole blogin puolella puhunut ollenkaan työhön liittyvistä jutuista ja näin ainakin toistaiseksi. 🙂 Kiitos onnentoivotuksista, tsemppiä varmasti tarvitaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *