Pakko saada: uusi hiustyyli

Olen nyt jo jonnin aikaa ehtinyt olla blondi. Keväällä tuntui hyvältä vaihtaa radikaalisti tummasta takaisin vaaleaksi. Halusin hiuksistani niin sanotusti hunajaiset, mutta en taas huomioinut omaa vahvaa punapigmenttiäni ja hiuksistani tuli mielestäni liian oranssiset. Jonkin ajan päästä uskalsin laittaa uuden vaalean värin päähäni ja sen rinnalle otin käyttöön hopeahoitoaineen, jotta saisin liian keltaisuuden taitettua pois. Tässä vaiheessa olin jo päättänyt, että tavoitteeni on tuhkanvaalea väri. Se ei kuulemani mukaan vaan taida olla mahdollista kotivärjäyksellä (kaupan hiusväreillä) toteutettuna tai ei ainakaan helpoimmasta päästä. Talous on tässä tietenkin se kynnyskysymys, sillä kunnon värjäyksestä kampaajalla saa pulittaa helposti yli satasen.

Kuvankaappaus%202015-11-24%20kello%2019.

Kuvankaappaus%202015-11-24%20kello%2019.

Kaipaan myös uutta leikkausta hiuksiini. Ihan mitä tahansa ei pysty näin ohuisiin hiuksiin toteuttamaan ja ihan mitä tahansa en halua. Ronkelina joudun ehkä jossain vaiheessa sulkemaan suuni ja tyytymään nykyiseen? 😉 Haluaisin kuohkean näköiset hiukset, mutta en ole valmis päivittäin föönaamaan hiuksiani tai muutoinkaan juuri niitä laittamaan. Aivan lyhyttä mallia en halua, hiuksissa täytyy olla pituutta. Tasapolkka ei myöskään innosta. Kovin paljon harteilta pidemmäksi en voi hiuksiani päästää, sillä ne ovat niin ohuet, että näyttävät hamppuisilta liruilta. Hiukset on myös tarpeen vaatiessa saatava ponnarille, vaikka sitten ihan töpölle. Otsatukkaakin olen miettinyt, mutta ohuiden hiusten takia ne eivät oikein sovi minulle (kokeiltu on). Kaiken tämän vuoksi hiukseni pääsevät usein kasvamaan about kainalopituuteen ja pidänkin niitä yleensä suttunutturalla pään päällä. Vasta viime aikoina olen yrittänyt pitää hiuksiani enemmän auki, jos vaikka hiuksia ei irtoaisi niin paljon. Tämä tosin vaikuttaisi olevan toiveajattelua, sillä hiuksia irtoaa edelleen hurjat määrät; suihkussa, suihkun jälkeen, harjatessa, harjauksen jälkeen ja päivän mittaan niitä kerääntyy paidan selkämykseen, sukkiin ja joka puolelle. 😉

Kuvankaappaus%202015-11-24%20kello%2019.

Kuvankaappaus%202015-11-24%20kello%2019.

Nyt mietin, pitäisikö minun palata kuuden vuoden takaiseen aikaan, jolloin annoin silloiselle kampaajalleni vapaat kädet ja hän teki äärimmäisen hyvää työtä. Hiukset lyhenivät pitkästä hampusta pirtsakaksi pitkäksi polkaksi (hartiamittaan) ja hiukset saivat kolmivärivärjäyksen. Alle tummaa ja päälle kahta muuta väriä. Kokonaisuus oli enemmän vaalea kuin tumma ja yleisilme kirkastui välittömästi. Kuvat ovat ala-arvoista laatua, mutta näistä kuitenkin näkee jotenkin, mistä puhun. Jos en päädy johonkin tämän kaltaiseen, saatan pitäytyä siinä tuhkanvaaleassa ja kenties hieman raitoja sekaan? Olen vähän erilaisia kivoja hiusvärityylejä keräillyt Pinterestin Beauty-kansiooni ja tässä postauksessa on tästä kansiostani otteita. 

whiteandfreshhiustyyli.jpg

Onko teillä ehdottaa mitään sellaista, mikä pysyisi ehkä turhankin tiukkojen ehtojeni sisäpuolella? Entä voisiko minulle vielä sopia tuollaiden kuuden vuoden takainen tyyli? Lisäksi tiedustelisin, tietääkö kukaan sellaista kampaajaa (Helsingin seudulla), jonka palveluksista pääsisi nauttimaan ilman, että tarvitsee syödä loppukuukausi näkkileipää? 😉

Irina / White & Fresh - -

14 kommenttia “Pakko saada: uusi hiustyyli

 1. Heippa! Voisitko harkita ammattiopiston parturikampaaja opiskelijoiden tekemää työtä? Se ainakin tulisi edullisemmaksi. Itse olen muutamia kertoja käyttänyt näitä palveluita, lopputulos on ollut miellyttävä ja kukkaroon ei ole kovin suurta lovea tullut 🙂

  1. Jenni: Kiitos vinkistä! Kyllä mahdollisesti voisin harkita, olettaen, että siellä pystyisivät sanomaan mallikuvaa näyttäessäni, että osaisivat moisen tehdä. Olen kerran Kampissa käynytkin opiskelijoiden käsittelyssä ja silloin homma toimi hyvin (tosin taisin ottaa vain tasoituksen). 🙂

  1. Satu: Ihan hyviä pointteja tuossa artikkelissa. Itse olen löytänyt aineen, jolla saa aavistuksen struktuuria hiuksiin ja sen avulla voin pitää hiuksia auki. Ja ehdottomasti vältän hiusten päästämistä liian pitkiksi, koska sitten vasta onkin hurjan näköistä.

 2. Hitsit mua alkoi eilen kans himostella tukanleikkaaminen. Olis mallikin tasan tiedossa, mut homma kaatuu siihen, ettei mulla ole varaa käydä kk-parin välein kampaajalla :/ Heti kun mulla on työpaikka niin… :)<br />
  Ps. Ootko kokeillut sen mun käyttämän SP seerumin hiustenlähtöön? Mulla ainakin toimii.

  1. Tiia: Sun täytyy perustaa itsellesi säästöpossu kampaajakäyntejä varten. Ehtii kivasti säästää rahaa ennen kuin tarvitsee seuraavan kerran mennä kampaajalle. 😉 En ole SP seerumia kokeillu, olen nyt jonkin aikaa ollu ilman hiustenlähtöön tarvittavia tuotteita ja olen vain popsinut biotiinia. Tämä hiustenlähtö on kestänyt jo pari vuotta, joten voi olla mahdollista, että tämä on vaan sitä &quot;normaalia&quot; hiustenlähtötahtia mulla. Ainakaan viime syksyn (?) ohimo-oheneminen ei ole jatkunut eikä muutoinkaan tullut kaljuja kohtia. Toistaiseksi hiuksia siis kuitenkin kasvaa koko ajan lisää. Mutta yritän pitää vinkkisi mielessä, jos päädyn taas hankkimaan moisia tuotteita! 🙂

 3. Mene hiusmalliksi saat ilmaisen käsittelyn(kampissa ainakin koulutus keskus etsii usein malleja) tai etsit kampaamon missä harjoittelija(30-40%halvempi kuin vslmis kampaaja) En lähtis kotivärjäämään,koska hiusongelmia kerroit omaavasi. Tai ilmoittaudu tyylimuutokseen. Voisi olla kiva idea. Sulle sopisi niskasta lyhyempi viisto polkka,minkä voit sutaista korvan taakse tai pannalla sivuilta pois. Unohda &quot;töpö ponnarit&quot;

  1. M: Hiusmalliksi voisi joskus kyllä menee, jos tilaisuuksia tulee vastaan. Joskus olisi ollut tilaisuus, mutta silloin olisi pitänyt suostua kampaajan päättämään malliin ja väriin. Kotivärjäyksien kanssa pitää olla varovainen, onneksi elämässäni vain kerran on värjäys mennyt hieman pieleen ja jälkeä piti korjailla kampaajalla. Muutoin meen aika tutuissa ja turvallisissa väreissä enkä allergisia reaktioitakaan ole saanut. Kampaajalla kyllä saisi turvallisemman ja paremman lopputuloksen! Niskasta lyhyempi polkka ei ensiajatuksella miellytä lainkaan, mutta eihän sitä tiedä vaikka sellaiseen tottuisi (jos hankkisi). Ponnarimahdollisuudesta aion pitää tiukasti kiinni kyllä. 😉

 4. Joo, samaa mieltä M:n kanssa a-linjaisesta polkasta. Tosin oon myös sitä mieltä että sun hiuslaadulle kävisi lyhyempikin malli, vaikka sanoitkin että aivan lyhyttä hiusmallia et halua. Hiukset on uusiutuva luonnonvara (yleensä), joten itse en ikinä ole vierastunut radikaalejakana hiusmallin muutoksia. On ollut kaikkea välillä millisiili ja pitkät hiukset alle lapaluiden. Olikohan se meidän tarhakuvassa (Lehdokki) vai missä kun sulla oli tosi söpö lyhyt pixie-malli, oli ihana &hearts;

  1. Satu: Oli mulla eskarissa juu sellainen poikatukka. En vain pidä lainkaan poikatukasta (pixie), haluan omiin hiuksiini jonkin verran pituutta. Tiedän kyllä, että kyseisellä hiusmallilla on omat hyvät puolensa ja sen sanotaan sopivan hennoille ja ohuille hiuksille.

 5. Töölön Poni! Kannattaa kysellä, vieläkö Petra on opiskelija (hinta huokeampi). Mielettömän ammattitaitoista ja asiakkaastaan kiinnostunutta porukkaa koko kampaamo täynnä. Mun vakkaripaikka. Enkä vaihda enää 🙂 tuo monisävyinen väri sopii sulle tosi kivasti 🙂 Fb sivut löytyy mistä saa lisätietoa.

  1. Marjukka: Kiitos vinkistä! Tutkailen paikkaa lisää. Moniväriset hiukset olisivat kivat, eikä välttämättä ihan noinkaan selvillä rajoilla kuin 2009. Mulla on itselläni luonnostaan raidalliset luonnonvaaleat (maantienväriset?!) hiukset, mutta omasta väristä ei ole tällä hetkellä juurikasvua lukuunottamatta tietoa ja muutenkin kaipaisin raidoitetuilta hiuksilta vähän raikkaampaa väriä kuin sitä omaa hailakkaa vaaleaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *