Pottunarsissi

Niin siis perunanarsissi. 🙂

kuva%204.jpg

Tämä oli se toinen rehu, jonka kannoin kotiini Kevätmessuilta. Halusin piruuttani kokeilla jotain uutta ja perunanarsissia mulla ei ole ollutkaan. Taisin jopa kuulla siitä ensimmäistä kertaa viime keväänä vai oliko jopa tämän vuoden alussa.

kuva%202.jpg

Tämä myöskin on varsin hidas kasvamaan. Oliko niin pienet alut vielä tämän hankkiessani vai onko muuten vaan hidas yksilö… vai onko nää kaikki hitaampia kasvamaan ja kukkimaan kuin tavalliset narsissit? Pari narsissia on mulla tänä keväänä tuolla eteisessä kasvaneet yli ja ympäri, mutta kolmannen laitoin parvekkeelle ja viimeksi kun kävin siellä niin se oli ihan voimissaan. Sen verran viileetä on kuitenkin vielä ollut.

kuva%205.jpg

Voi olla, että enempää narsisseja ei tähän talouteen enää tule, ei ainakaan ennen pääsiäistä. Ja pääsiäisen jälkeen jos ilmat oikeasti lämpenevät, niin voisi olla aika siirtyä muihin kukkiin ja kasveihin. Eikös seuraavaksi ole orvokkikausi? Viime vuonna sain orvokin nimipäivälahjaksi ja se oli siis huhtikuun alkua. Orvokki toki oli silloin sisällä.

Onko muille tämä pottunarsissi tuttu? 🙂

Irina / White & Fresh - -

4 kommenttia “Pottunarsissi

  1. Oon mä noita nähnyt, mutta ei hajuakaan, että niitä kutsutaan perunanarsisseiksi. 😀

    1. JonnaH.: Tyypillistä suomalaista kielenkääntöä. Englanniksi tuo on sentään Bridal Crown 🙂

  2. Perunanarsissi on ihana! Viime pääsiäisenä ostin niitä monta, ja kukinnan jälkeen kaivoin ne kukkapenkkiin. Jotain vihreää sieltä puskee jo pintaan, katsotaan kukkivatko vielä. Kaunimman nimen sille olisi voinut antaa jos multa kysytään.

    1. Minna: Englanniksihan tuo on Bridal Crown, paljon kauniimpi 🙂 Sipulikasveja ei yleensä tarvitse kastella, mutta luulen tuon tarvitsevan hieman vettä, kun meinaa kukat puhjeta valmiiksi kuihtuneena 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *